Ten Cate dolblij met winst

Henk ten Cate was woensdagavond blij na de overwinning van Ajax op het slecht bespeelde veld tegen Kopenhagen in de laatste kwalificatie voor de Champions League.

"Het was misschien niet goed maar na een gewonnen Europese uitwedstrijd hoor je mij echt niet klagen”, aldus ten Cate na de 1-2. "Behalve Jaap Stam speelden we achterin af en toe niet slim genoeg. Je kunt niet alle duels winnen, maar je kunt wel voorkomen dat de tegenstander een duel wint. Daarvoor moet je wel leep zijn. Dat zijn wij af en toe nog niet."

Ten Cate constateerde dat zijn formatie de strijd ook lang op het middenveld verloor. "Ook dat was onnodig. We moeten het soms gewoon simpel oplossen. Dat komt wel. Daar ben ik niet bang voor. Maar in deze fase van het seizoen hebben we het gewoon nog een beetje moeilijk."

De nieuwbakken trainer van de Amsterdammers was erg tevreden over linksback Emanuelson en doelpuntenmaker Huntelaar. "Die jongens zijn heel goed overeind gebleven. Ik vond ook dat Babel goed inviel. In het laatste half uur hadden we meer grip op de wedstrijd. FC Kopenhagen was toen vermoeid. Dat kan bijna ook niet anders wanneer je zo met je krachten smijt. Ik vind wel dat we eerder het initiatief hadden moeten nemen. FC Kopenhagen is in mijn ogen namelijk geen bijzondere ploeg."