Sluiter verrast op KLM Open

Op het KLM Open heeft de jeugdige Tim Sluiter voor een sensatie gezorgd. Hij eindigde de eerste dag met 69 slagen (-2) en liet daarmee veel prominenten achter zich.

Met zijn 69 slagen evenaarde Sluiter de ervaren Robert-Jan Derksen en liet hij vijftien oudere Nederlandse deelnemers achter zich. Ook bleef de 17-jarige golfer ruim tweederde van het totale deelnemersveld voor. Sluiter zelf was uitermate tevreden: ”Ik vind het leuk dat ik hier mag zijn. Ik heb ontzettend genoten, ook omdat ik de ballen erg mooi heb geslagen. Als het putten nog een stuk beter wil gaan, zal het helemaal prachtig worden.”

Sluiter geld algemeen als één van de grootste Nederlandse golftalenten, hij won ondermeer het Junior Open in Molenschot en het nationaal kampioenschap strokeplay. Ook speelt Sluiter al voor Oranje en zal in oktober vrijwel zeker meespelen om de wereldtitels. Een ander talent, Joost Luiten, had een mindere dag. Hij had 74 slagen nodig om de achttien holes te finishen. De nummer één van de amateurs had last van een slijmbeursontsteking en noteerde daarom twee keer een dubbele bogey en een enkele bogey.

De finaledagen zijn aanstaande zaterdag en zondag. Er wordt dan gespeeld om 1.6 miljoen euro aan prijzengeld. Zeer waarschijnlijk zullen naast Sluiter, daarbij ook vertegenwoordigd zijn Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber.