FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 augustus 2006

Bestseller-auteurs: Spaar Harry Potter!

Icoon LiteratuurBehalve de ontelbaar grote hoeveelheid lezers en lezertjes die waar dan ook ter wereld in spanning afwachten wat er toch in het laatste deel met Harry Potter gaat gebeuren, laten nu ook bestsellerauteurs zich niet onbetuigd in deze kwestie. De Amerikaanse schrijvers John Irving (The World According to Garp, The Cider House Rules) en Stephen King (waarschijnlijk de bekendste levende griezelboekenschrijver ter wereld) hebben Potter-schepster J.K. Rowling gesmeekt om Harry niet te laten sterven in het laatste deel van de serie. Rowling zelf doet nog steeds geen uitspraken over het laatste Potterdeel, dat ze momenteel aan het afronden is. ''Alles is mogelijk. Ik vind het heerlijk dat ik hierna klaar ben. Dat voelt als een bevrijding.''

De drie genoemde auteurs gaven samen een speciale literaire voorstelling in de Radio City Music Hall in New York, waar ze onder andere voorlazen uit eigen werk. Irving gaf hierin aan dat hij zijn adem inhoudt voor het voortbestaan van Potter. ''Ik duim voor hem.'' Stephen King waarschuwde Rowling voor reacties van boze lezers. De auteur liet de hoofdpersoon van zijn boek The Dead Zone sterven, wat zijn publiek hem niet in dank afnam. King zegt dat ''mensen betrokken raken bij het verhaal''.

Kroaat met ballen vast in strandstoel

Icoon ShockingEen lekker dagje naaktzwemmen is voor de Kroaat Mario Visnjic niet afgelopen zoals hij gewenst zal hebben. Al poedelend in het water krompen zijn ballen tot miniformaat, een fenomeen dat menig man bekend in de oren zal klinken.

Waar Mario echter niet op had gerekend, was dat zijn ballen door de houten latten van zijn strandstoel zouden glijden. Terwijl de Kroaat lekker lag te bakken in de zon kregen zijn testikels weer de normale grootte. Het gevolg was dat Mario met geen mogelijkheid meer kon opstaan uit zijn strandstoel. Na een kort paniekmomentje belde Mario het strandpersoneel, dat iemand stuurde om de stoel in tweeën te zagen.


Met dank aan houtt, vayip en Dingespace voor de submit.

Special: Supermans geschiedenis

Met de terugkeer van Superman op het witte doek rijst de vraag: wie was hij ook alweer? We weten allemaal dat Clark Kent als klein kind naar Aarde kwam, opgroeide in Smallville en in de grote stad Metropolis dagelijks de dag redde, maar dat is nog lang niet alles. Hoe lang bestaat Superman eigenlijk al? Wie zijn Brandon Rouths voorgangers?



In deze special een overzicht van Superman in vogelvlucht. Of was het nou een vliegtuig?

Blue Dragon Trailer

Op dit moment wordt op de Jump Super Game Tour 2006 in Japan Blue Dragon getoond. Blue Dragon, ontwikkeld door Mist Walker, is in tegenstelling tot eerdere geruchten niet speelbaar op deze show, maar men is wel zo aardig geweest een nieuwe trailer in elkaar te zetten. De beelden zijn volgens de tekst aan het begin van het filmpje geheel real-time op de Xbox 360 gerendered dus grafisch zit deze game wel goed.

De 34 MB zware en drie en een halve minuut durende trailer kun je hier downloaden.

Uruzgan!

Gisteren is officieel de wederopbouwmissie in Uruzgan van start gegaan. Met een mooie ceremonie. In aanwezigheid van gouveneur Munib van Uruzgan sprak een Nederlandse generaal de wijze woorden: "We will make a difference but don't expect miracles". In Nederland beloofde het ministerie van Defensie maximale openheid over de missie.

Terug naar Uruzgan. De 1400 Nederlandse militairen maken deel uit van de ISAF, de International Security Assistance Force. Hun mandaat is vastgelegd in de VN-Veiligheidsresolutie 1386 van 20 december 2001 en resolutie 1510 van oktober 2003. De inhoud hiervan is: op basis van Hoofdstuk VII van het VN-Handvest ondersteuning geven aan de Afghaanse overgangsregering en haar opvolgers bij het handhaven van de veiligheid in heel Afghanistan. De Afghaanse autoriteiten, VN-personeel en personeel van internationale organisaties voor humanitaire hulp en wederopbouw moeten veilig hun werk kunnen doen.

Ben je nog er bij? Goed. We gaan verder, de geweldsinstructie: De Nederlandse militairen hebben een robuuste geweldsinstructie meegekregen. Niet alleen mogen zij schieten uit zelfverdediging, ook mogen zijn aanvallen om een dreiging weg te nemen. Maar dat geweld moet dan wel proportioneel zijn en er moet "positive ID" zijn verkregen.

Duidelijke taal. Maar er is meer. De Nederlandse militairen, dienend onder ISAF, mogen deel nemen aan Operatie Enduring Freedom (OEF) als de nood hoog is (in extremis) en er geen andere OEF middelen beschikbaar zijn. Deze deelname mag altijd geweigerd worden door een Nederlandse generaal (de red card-holder).

Na het lezen van deze informatie begin ik me ernstig af te vragen wat nu eigenlijk maximale openheid inhoudt? Krijgen we dan berichten als: bij strubbelingen in Uruzgan zijn storende elementen met een positive ID volgens de geweldinstructie onklaar gemaakt? Of: tijdens een aanval op een Nederlands convooi hebben de Nederlandse militairen zich volgens de geweldsinstructie geweerd, hierbij zijn enkele soldaten zodanig gewond geraakt dat dit niet langer met het leven vereenigbaar was?

Ik hoop van niet. Laten we het gewoon simpel houden. Het is oorlogsgebied dus er gaat oorlog gevoerd worden. Er gaan doden vallen. Bodybags. Materiaal zal beschadigd raken en vernietigd worden. En het zal allemaal erg veel geld gaan kosten. Nu al zo'n 400 miljoen euro.
Wederopbouwmissie? Ik geloof er niks van.

Nieuwe screenshots van Formula 1 06

Het nieuwe seizoen is in alle V8-hevigheid losgebarsten en dus kan een nieuwe Formula 1 game niet uitblijven. De 2006-editie zal naar de twee jongste consoles en de aankomende console van Sony komen.
Van de PSP- en PS2-versie zijn er nieuwe screenshots beschikbaar, waarvan je er een paar hieronder kan zien. De de overige PS2-screens kijk je hier. De PSP-versie kun je hier aanschouwen.

PSP-versie




PS2-versie




Film: Superman Returns

It's a bird! It's a plane! It's Superman!

De "Man Of Steel" is na jarenlange afwezigheid eindelijk weer op het witte doek te bewonderen. Ieder jongetje droomde vroeger om met een grote rode S op de borst en dito cape in de wolken te kunnen vliegen, gelijk elke tiener wilde dat hij de X-ray vision stiekem voor niet zo nobele doeleinden kon gebruiken. Regisseur Bryan Singer brengt de magie weer terug in de bioscoop, nadat we het de laatste jaren enkel met matige tv-series zoals Lois and Clark en Smallville moesten doen.

Valgaeren in beeld bij Utrecht

Zowel Sint-Truiden als FC Utrecht zijn op zoek naar defensieve versterking, waar de Belgische verdediger Joos Valgaeren in aanmerking voor zou komen.

In de reservenmatch Gent - Club Brugge kwamen beide clubs Valgaeren scouten. De verdediger heeft nog een contract tot 2008 lopen bij Club Brugge, maar het bestuur het nog niet beslist of de speler mag vertrekken.

Joos Valgaeren kwam vorig seizoen over van Celtic Glasgow uit Schotland.

Oud-eigenaar klaagt Chelsea aan

Ken Bates heeft Chelsea bij de FIFA en de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd. De voormalige voorzitter van de Londense club beweert dat zijn oude liefde zeker drie spelers onrechtmatig heeft benaderd.

Het gaat om de Leeds-talenten Michael Woods, Tom Taiwo en Danny Rose. De laatstgenoemde speler ging overigens niet op de uitnodiging van Chelsea in, de andere twee jeugdspelers verkasten wel naar Londen. Bates is nu eigenaar van Leeds United.

Avondoverzicht EK zwemmen dag 3

Op de derde avond van het EK langebaan zwemmen in Boedapest was er wederom succes voor Nederland. Marleen Veldhuis won zilver op de 100 meter vrije slag en Pieter van den Hoogenband liet zien dat hij weer helemaal terug was, en werd opnieuw de beste op de 200 meter vrije slag.

Van den Hoogenband, die in Boedapest voor het eerst weer op hoog international niveau zwom na een herniaoperatie, was verreweg de beste met zijn tijd van 1,45,65. De nummers twee en drie, Massimiliano Rosolino en Filippo Magnini, moesten bijna anderhalve seconde toegeven op de Nederlander. De Eindhovenaar is de eerste zwemmer die drie keer op rij de Europese titel op één afstand won. Eerder deed hij dit in 2002 en 2004.

Marleen Veldhuis behaalde zilver op de 100 meter vrije slag. De Nederlandse, die een tijd zwom van 54,32, moest enkel de Duitse Britta Steffen voor laten gaan, die een nieuw werelrecord op de klokken zetten met 53,30. Steffen verbrak het oude wereldrecord van de Australische Jodie Henry met 22 honderdsten. Nery-Madey Niangkoura uit Griekenland werd derde achter Steffen en Veldhuis in 54,48. De tweede Nederlandse in de finale, Inge Dekker, eindigde als zevende.

De Nederlander Nick Niebergen wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 50 meter rugslag. Zijn tijd van 26,16 was de twaalfde tijd in de halve finales en dus niet genoeg voor een plek in de finale.

De Française Esther Baron werd Europees kampioene op de 200 meter rugslag. Met een tijd van 2.10,07 finishte de zwemster als snelste, voor de Oekraïense Irina Amsjennikova en de Britse Melanie Marshall. Aanvankelijk zou deze finale gisteravond al worden gezwommen, maar wegens het noodweer moest hij toen worden uitgesteld.

Laure Manaudou, landgenote van Baron, was de sterkste op de 800 meter vrije slag. Bovendien verbeterde ze het negentien jaar oude Europees record van de Duitse Anke Möhring. Manaudou, die een Nederlandse moeder heeft, tikte aan in een tijd van 8.19,29. Het oude record stond sinds augustus 1987 op 8.19,53.

Het goud op de 100 meter schoolslag ging naar Ganna Chlistoenova, die een tijd zwom van 1.07,55. De Britse Kirsty Balfour pakte het zilver, brons was er voor de Hongaarse Agnes Kovacs.

De 200 meter wisselslag bij de mannen was een prooi voor de Hongaar Laszlo Cseh. Cseh, die houder van het Europees record is, won in een tijd van 1.58,17. Het zilver ging naar de Italiaan Alessio Boggiatto en de Hongaar Tamas Kerekjarto veroverde het brons.

Lokale sneeuwbui verwacht in Artis

Icoon OpmerkelijkDierentuin Artis heeft een verrassing in petto voor ijsbeer Tania: sneeuw! Naar verwachting zal het ijsberenverblijf donderdagochtend tegen 10.00 uur bedekt zijn met een flinke laag sneeuw. Er is geen sprake van een bizar weersverschijnsel. Artis zal woensdagnacht een sneeuwkanon in stelling brengen.

Of de ijsbeer de sneeuw zal waarderen, is nog onduidelijk. De 16-jarige Tania is in Nederland geboren en heeft nooit eerder sneeuw gezien. "We hebben geen flauw idee of ze het leuk vindt", zegt Anita Almasi, woordvoerder van Artis. "We verwachten van wel, want ze is een ijsbeer. Op korte termijn herhalen we de verrassing nog een paar keer, want het kanon staat er nu toch."

Artis is van plan om het ijsberenverblijf te verbouwen. Ook het aantal ijsberen zal in de toekomst waarschijnlijk worden uitgebreid. Tania is momenteel de enige ijsbeer in de Amsterdamse dierentuin.

Army Of Two screenshots zien het daglicht

Army of Two was een van de meest indrukwekkende titels van EA vorig jaar op de E3 die uit gaat komen voor de 360 en PS3. In Army of Two moet je, zoals de naam al voorzichtig indiceert, verschillende missies uitvoeren waarbij je de leiding neemt over een leger bestaande uit twee zeer sterke soldaten. De speler moet strategieën ontwikkelen om de beide soldaten door het strijdveld te leiden.






'Ross Brawn neemt sabbatical'

Ross Brawn zal volgend jaar geen technisch directeur bij Scuderia Ferrari zijn. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Engelse tijdschrift Autosport

Of Brawn in 2008 terugkeert bij Ferrari is nog niet zeker. Brawn werkt al vanaf 1991 samen met Michael Schumacher. Eerst bij Benetton, vanaf 1996 bij Ferrari. De Duitser behaalde al zijn zeven wereldtitels met de steun van Brawn, en de twee hebben een zeer goede band. Volgens het blad Autosport betekent dit niet dat Schumacher aan het einde van dit seizoen stopt. Verschillende bronnen zeggen dat Schumacher volgend jaar een team zal gaan vormen met Kimi Räikkönen.

Toelatingseisen...

Het zal je maar gebeuren. Je wilt je kind naar de school sturen die bij je geloofsrichting past, je vult de vragenlijst keurig naar waarheid in en de school weigert vervolgens je kind. Gisteren diende een kort geding inzake deze kwestie. En de rechter stelde de school in het gelijk.

Wat is er nu precies aan de hand? Een jongen van 16 jaar wil graag op het Hoornbeeck College in Amersfoort een opleiding tot onderwijs-assistent volgen. Om toegelaten te worden moeten de ouders een vragenlijst invullen. Hierop gaven ze aan dat binnen het gezin (zeer beperkt) gebruik wordt gemaakt van internet en TV, de zus van de jongen af en toe wel eens broek draagt en dat zij (de ouders) voorstanders zijn van een medezeggenschapsraad.

Deze zaken staan haaks op het beleid dat door de school wordt gevoerd. Een broek dragen is niet overeenstemming met het Bijbelse onderscheid dat wordt gemaakt tussen man en vrouw. Internet en TV zijn "Godonterend en mensver- woestend" van karakter. En een medezeggenschapsraad tot slot wordt door de school afgewezen.

Door de rechter werden de argumenten op een juridische weegschaal gelegd en de conclusie was: het Hoornbeeck College mag een toelatingsbeleid voeren dat steunt op de uitleg die hij geeft aan de toelatingsnormen van religieuze aard.

De advocaat van de familie was verbaasd dat privé omstandigheden werden meegenomen in de toelatingsprocedure.

Al met al is dit alles natuurlijk een typisch gevalletje Hollandse kneuterigheid. De familie is eerlijk geweest, dat valt te billijken maar als je daarmee de toelatings- normen van een school overschrijdt moet je ook niet vreemd opkijken als de school je vervolgens weigert. Dezelfde school weigert wel vaker leerlingen en dat is inherent aan een systeem met, naast openbare scholen, ook bijzondere scholen.
Laten we de zaak eens omdraaien. Als de ouders kennelijk zo vooruitstrevend zijn, laat de jongen dan naar een openbare school gaan. Of een andere bijzondere school met minder strikte eisen.

Beenhakker roept Dudek op

Jerzy Dudek en Tomasz Frankovski zijn door bondscoach Leo Beenhakker opgenomen in de selectie van de Poolse nationale voetbalploeg voor de oefeninterland op 16 augustus aanstaande tegen Denemarken.

Tot grote woede van de Poolse supporters werd het tweetal niet voor het WK voetbal in Duitsland uitgenodigd. Pawel Janas, de voorganger van Beenhakker, passeerde het duo. Dudek geldt als een van de meest ervaren Poolse internationals, en Frankovski was de topschutter van Polen in de WK-kwalificatieduels.

Kankerdiagnose dwingt Briatore tot nadenken

Flavio Briatore, teambaas van Renault F1, heeft bekend gemaakt dat er een kwaadaardige vorm van kanker in één van zijn nieren is gevonden tijdens een medisch onderzoek.

Dat de 56-jarige Italiaan vorige maand in Rome vanwege nierklachten onder het mes ging, was al bekend, maar nu blijkt dat de artsen toen de kwaadaardige gezwellen hebben verwijderd. "Ik voelde me onsterfelijk. We voelen ons allemaal onsterfelijk, terwijl we in feite God al moeten bedanken dat we ons elke ochtend kunnen scheren. Je denkt misschien dat alles wat je opbouwt zinvol is. Maar misschien is dat niet zo", aldus Briatore.

"Ik had kanker in mijn linkernier. Als ik niet naar een medische controle was geweest, dan zou de situatie er over zes maanden erg slecht hebben uitgezien. De gedachte dat alles wat je hebt opgebouwd voor niets is geweest, schiet door je hoofd. Ik was stil toen ik de operatiekamer binnenkwam. Toen ik wakker werd, liet de arts weten dat de tumor op tijd is wegggehaald. Ik dacht alleen maar aan hoeveel geluk ik heb gehad."

Ibrahimovic weg bij Juventus

Zlatan Ibrahimovic vertrekt bij Juventus. Dit heeft de zaakwaarnemer van de spits, Mino Raiola gezegd. De voormalig aanvaller van Ajax wil komend seizoen niet in de Serie B uitkomen.

De Zweed, die onder meer op interesse van AC Milan kan rekenen, is niet de eerste speler die Juventus verlaat. Zambrotta, Thuram (Barcelona), Cannavaro, Emerson (Real Madrid) en Vieira (Internazionale) gingen hem voor.

Politie onderschept postpakket handgranaten

Icoon Politie De politie van de gemeente Haarlemmermeer heeft een postpakket met acht handgranaten onderschept dat bestemd was voor de Verenigde Staten. De afzender had er een briefje bijgedaan om de Amerikaanse douane gerust te stellen. De granaten waren bestemd voor een granatenverzamelaar.

Medewerkers van een postbedrijf in Hoofddorp ontdekten het pakket met acht handgranaten en enkele wapenemblemen. Het postbedrijf vertrouwde het zaakje niet en schakelde de politie in. Het verzenden van wapenonderdelen is strafbaar. De recherche onderzoekt van wie de granaten afkomstig zijn. De granaten waren overigens uit elkaar gehaald voordat ze verstuurd werden. Ze komen uit de Tweede Wereldoorlog.

Met dank aan gwreijman voor de submit.

Veerman overtrad regels dienstauto

Icoon Politiek Cees Veerman, de minister van Landbouw, heeft de afgelopen jaren voor privé-doeleinden gebruik gemaakt van zijn dienstauto. Ook heeft hij ten onrechte privé-vliegkosten gedeclareerd bij het ministerie. Dat is tegen de regels. De ambtelijke top van het ministerie overtrad eveneens de regels. Het ministerie erkent de gemaakte fouten.

Veerman en zijn vrouw gebruikten de mooie BMW-dienstauto enkele malen om heen en weer naar hun tweede huis in Frankrijk te rijden. Zij deden dat vooral in de vakantieperiodes. Hoevaak Veerman de auto precies gebruikt heeft is niet bekend, maar uit de rittenadministratie kan worden opgemaakt dat hij 10.000 kilometer in het buitenland voor privé-doeleinden gereden heeft. Kabinetsregels verbieden het gebruik van de dienstauto voor buitenlandse vakanties.

Een voorbeeld is mei vorig jaar. Hij was met chauffeur naar een vergadering van de Raad van de Europese Unie gegaan, waaraan alle Europese ministers van Landbouw deelnemen. Na de vergadering stuurde hij de chauffeur zonder dienstauto naar huis en besloot hij met zijn dienstauto naar zijn tweede huis in de Dordogne te rijden. Het kabinet wil nu de regels versoepelen voor het gebruik van dienstauto's in het buitenland. Agnes Kant van de SP is het daar niet mee eens. "Als ministers over de schreef gaan worden de regels aangepast. Dat kan niet", aldus Kant.

Daarnaast vlogen Veerman en zijn vrouw in 2002 en 2004 heen en weer naar hun tweede huis. De vier hoogste ambtenaren van het ministerie reisden mee. De kosten werden gedeclareerd bij het ministerie. Veerman vindt dat het geen privéreisje was, maar dat ze naar Frankrijk vlogen voor "kennismaking en teambuilding". De precieze kosten van hotelnachtjes die Veerman gedeclareerd heeft zijn onvindbaar. "Onze administratie is niet op orde", aldus een verklaring van het ministerie. Het ministerie erkent dat de vlieg- en verblijfkosten niet vergoed hadden mogen worden.



Cees Veerman


Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Oude Kamphuis op zoek naar Nederlandse club

Niels Oude Kamphuis is per direct vertrokken bij Borussia Monchengladbach. Volgens de Duitse club wil de middenvelder terug naar Nederland vanwege familieredenen.

'We hebben besloten om zijn verzoek tot ontbinding van zijn contract in te willigen', aldus technisch directeur Peter Pander op de website van Die Fohlen. 'Het is nog onduidelijk wanneer hij weer fit is en daarnaast hebben we voldoende alternatieven voor de positie van defensieve middenvelder.'

De 29-jarige middenvelder speelde pas één seizoen voor BMG, nadat hij eerder zes seizoenen uitkwam voor Schalke '04. Oude Kamphuis had nog een contract tot 2007 bij de Duitse club. Hij kwam eerder uit voor FC Twente. Volgens het bestuur van de Duitse club wilde Oude Kamphuis graag weg om met zijn gezin in Nederland te gaan wonen.

José Mourinho vreest vooral Manchester United

Afgelopen twee seizoenen ging de landstitel in Engeland naar het Chelsea van coach Jose Mourinho, ook dit seizoen zijn de Londenaren weer favoriet. De Portugese coach van Chelsea zegt het meeste schrik te hebben van Manchester United. "Man United is er met Michael Carrick flink op vooruitgegaan", vindt de Portugese oefenmeester van de Londenaren. Daarentegen is de oefenmeester geen fan van Liverpool.

"Ondanks het feit dat Liverpool derde eindigde, denk ik dat Manchester United en Arsenal de betere teams zijn. Dit omwille van de manier waarop ze voetballen", verklaarde Mourinho.

"Liverpool is moeilijk te kloppen. Als zij het eerste doelpunt scoren is het erg moeilijk om terug te komen, ze verdedigen met 11 spelers. Ook tactisch zijn er erg goed, maar de manier van voetballen van Manchester United en Arsenal spreekt me meer aan", aldus Mourinho.

Kamers in ruil voor seks

Icoon BuitenlandsIn België is ophef ontstaan omtrent een advertentie die op de site www.student.be was geplaatst. De adverteerder, een 47-jarige Belg, zocht daarmee studenten, die in ruil voor drie seksbeurten in de week, zijn appartement mochten bewonen. De Gentse schepen (= Belgische wethouder) van Onderwijs en Studentenbeleid, Rudy Coddens, heeft een aanklacht tegen hem ingediend.

Volgens tv-kanaal VTM, dat de advertentie onder de algemene aandacht bracht, circuleren er nog meer van zulke advertenties. Het is ook onduidelijk of het wel strafbaar is, om betaling in de vorm van seks te vragen. De politie heeft er in ieder geval een onderzoek naar gestart.

De bewuste advertentie zou al drie jaar op de grote studentensite zichtbaar zijn. De eigenaar van de studentensite heeft na alle ophef besloten om de site seksvrij te maken. "Ik ga alles in het werk stellen om dat vandaag nog te doen".

Schepen Coddens gaat aan de hogescholen en de universiteit vragen om hun studenten te waarschuwen voor dergelijke advertenties. "Hier moeten we op reageren. Zoiets begint misschien onschuldig, maar dit kan verkeerd aflopen".

Met dank aan B voor de submit.

WR Steffen op 100m vrije stijl, Veldhuis zilver

Bij het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest heeft Marleen Veldhuis zilver gepakt op de 100 meter vrije slag voor vrouwen.

In de finale van het koningsnummer moest de Nederlandse alleen haar meerdere erkennen in de ontketende Duitse Britta Steffen. Steffen zwom met een tijd van 53,30 een nieuw wereldrecord. De tweede Nederlandse deelneemster aan de finale, Inge Dekker, eindigde als zevende.

EK zwemmen : Goud voor Van den Hoogenband

Zwemmer Pieter van den Hoogenband is voor de vierde keer Europees kampioen op de 200 meter vrije slag geworden.

De Nederlander die, na een hernia-operatie, bij dit Europees kampioenschap in Boedapest zijn rentree maakt, was in de finale superieur. Met een tijd van 1.45,65 bleef hij het Italiaanse duo Massimiliano Rosolino en Filippo Magnini meer dan anderhalve seconde voor.

Turret Defence

Voor de Command and Conquer spelers bekend: De Turret; 8 kubieke meter vuurkracht in een makkelijk te plaatsen doosje.

En je zal ze moeten plaatsen in dit spel. Convooi na convooi trekt voorbij op weg naar de stad welke jij verdedigt. Turrets plaatsen, fabrieken kopen, wapens upgraden, alles vind je in deze flashgame.

Oh, ben je bij level 5 ofzo opeens af, dan merk je dat je opnieuw moet beginnen, je kan skippen door op 'enter' te drukken

Rosberg, Wurz bij Williams in 2007

Nico Rosberg en Alexander Wurz zullen in 2007 voor Williams F1 uitkomen. Dat heeft het team vandaag onverwachts bekend gemaakt.

Rosberg debuteerde dit jaar bij het Britse team en Wurz is momenteel derde coureur bij Williams, na eerder al voor onder andere McLaren en Benetton te hebben gereden. Mark Webber, die momenteel naast Rosberg voor Williams rijdt, zal dus voor volgend jaar op zoek moeten gaan naar een nieuw racestoeltje.

In een persbericht licht het team toe dat de combinatie van Wurz en Rosberg het beste zou zijn voor het team, dat volgend jaar overstapt van Cosworth naar Toyotamotoren. "Het seizoen 2006 is extreem zwaar voor het team en alle drie de coureurs hebben doortastendheid en toewijding aan ons laten zien" aldus teambaas Frank Williams. "Maar we zien het begin van een verbetering in de prestaties, waarvan we vastbesloten zijn om deze vast te houden. Dit in combinatie met de aankoop van de Toyota-motoren zijn de belangrijkste hoekstenen voor een competitief team in de rest van het seizoen en in 2007."

Eenhoorn nieuwe ambassadeur van Feyenoord

Robert Eenhoorn is voor het seizoen 2006/2007 de nieuwe ambassadeur van Feyenoord. Dat is vandaag tijdens de Open Dag van de Rotterdamse club bekend geworden. De bondscoach van de Nederlandse honkbalploeg volgt daarmee judoka Dennis van der Geest op, die het afgelopen seizoen ambassadeur was.

De oud-honkballer is zeker geen onbekende bij Feyenoord, aangezien hij nog steeds actief is in het vijfde elftal van de Rotterdammers. Daar speelt Eenhoorn o.a. samen met oud-spelers als Gaston Taument, Jean-Paul van Gastel en Henk Fräser.

Zes doden bij politieachtervolging in Duitsland

Icoon BuitenlandsIn de Duitse deelstaat Brandenburg zijn zes mensen gestorven, toen zij met 180 km/u tegen een drietal bomen reden. De zes personen zaten samen met twee andere personen, die zwaargewond raakten, in een BMW en waren op de vlucht voor de politie. Eén van de inzittenden zou uit Tsjechië afkomstig zijn, en de overigen uit Vietnam. Zij verbleven illegaal in Duitsland.

De bestuurder van het voertuig trachtte met hoge snelheid te ontkomen aan de politie, die hem al tien kilometer had gevolgd en hem wilde arresteren. In een bocht verloor hij de macht over het stuur, met alle gevolgen van dien.

FOK!-spelfouten top 13 vastgesteld

Icoon Literatuur Het woord 'chic' wordt op het FOK!forum het meest verkeerd gespeld. Dat blijkt uit onderzoek van gebruikers van het 'Theater, Taal en Kunst'-forum, onder leiding van FOK!-user dvr. Er werden diverse suggesties gedaan van woorden die vaak verkeerd gespeld worden: deze zijn met behulp van Google gekwantificeerd. Met die uitslagen hebben forumbezoekers een spelfouten top-13 gemaakt.

De woorden chic en chique worden het meest fout gespeld. In ongeveer 62 procent van de keren dat deze woorden gebruikt worden, is dat op een foute manier. Vaak worden deze woorden als 'sjiek' of 'sjieke' gespeld. Het woord 'abonnement' staat op de tweede plaats: 43 procent spelt dit woord fout. Gebruikers spellen vaak abbonement, abonement of abbonnement. Het woord puberteit staat op de derde plaats: dit wordt vaak gespeld als pubertijd.

Andere vaak fout-gespelde woorden die gebruikt worden zijn eennalaatste (een na laatste), zowiezo en zo ie zo (sowieso), verassing (verrassing), Marokanen (Marokkanen), hardstikke (hartstikke), daarintegen (daarentegen), allebij (allebei), documantaire (documentaire) en nieuwschierig (nieuwsgierig).

Door de gebruikte onderzoeksmethode konden sommige woorden niet gecontroleerd worden. Zo heeft een subforum van FOK! de code 'SEX' meegekregen, waardoor het niet duidelijk is in hoeverre de gebruikers dat woord fout typen. Ook zijn enkele taalfouten als d/dt, pubertaal en neologismen als nueken buiten beschouwing gelaten.

Deze week werd bekend dat de taalbeheersing onder Nederlanders slecht is, en dat Nederlanders hun taalvermogen overschatten. Dit forumonderzoek lijkt dat deels te ondersteunen. Gisteren is er een nieuwe spelling ingegaan, waardoor duizenden woorden anders gespeld moeten worden.



Tijdens de pubertijd was ik enigsinds nieuwschierig naar Marrokkanen die zo ie zo hardstikke sjiek zijn


Met dank aan dvr voor de submit.

Real Madrid gecharmeerd van De Rossi

Nadat eerder Fabio Cannavaro en Emerson naar Real Madrid overstapte, wil de kersverse coach van Real Madrid Fabio Capello nu ook de Italiaanse middenvelder Daniele De Rossi binnenhalen. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca in haar editie van vandaag. De laatste uren zouden de Madrilenen herhaaldelijk contact hebben gezocht met AS Roma waar De Rossi op dit moment nog actief is. De Romeinen lijken de WK-ganger echter niet te willen laten gaan.

Capello zorgde hoogstpersoonlijk voor de doorbraak van De Rossi, toen de Real-coach nog aan het roer stond bij AS Roma. Op het WK in Duitsland zorgde De Rossi voor veel bekendheid na de elleboogstoot in het gezicht van McBride, wat hem uiteindelijk vier wedstrijden schorsing kostte. AS Roma had in december vorig jaar De Rossi nog aangeboden bij Real Madrid, maar De Koninklijke was toen niet ingegaan op dat aanbod. AS Roma is nu rechtstreeks geplaatst voor de Champions League, wat een overgang naar Real Madrid minder aantrekkelijk maakt voor zowel de club als de speler.

Doorspoelende wc's verstoren filmopnamen

Icoon Film Automatisch doorspoelende toiletten hebben de opnamen van de Indiase film "Lage Raho Munnabai" verstoord. Toen de Indiase steracteurs Sanjay Dutt en Arshad Warsi een scène moesten spelen in de buurt van toiletten, spoelden deze direct door nadat ze erlangs liepen. Daardoor werd de 'shoot' verstoord en moesten de opnamen steeds weer opnieuw beginnen.

"Op een bepaald moment, met veel medewerkers in de toiletruimte, werden alle doorspoelsensors helemaal gestoord en begonnen alle toiletten tegelijk door te spoelen", aldus regisseur Raju Hirani in een verklaring naar de pers. "We hebben de toiletten kort weg moeten halen om het doorspoelen te laten stoppen".

In de film speelt Dutt een gangster uit Bombay, die verliefd is op een vrouw. Zijn vriend, Warsi, helpt hem bij zijn zoektocht naar de vrouw.

RvD: Bazayev verrast in eerste etappe

De eerste rit in lijn van de Ronde van Duitsland is verrassend gewonnen door de Kazak Assan Bazayev. Hij bleef Danilo Napolitano en Erik Zabel voor in de massasprint.

De eerste etappe vond plaats tussen Düsseldorf en Bielefeld en kende op een venijnig klimmetje in de finale een vlak parcours. Na 35 kilometers trokken Anton Luengo, rijdend voor Euskatel en Andreas Matzbacher, voor de Oostenrijkse Continental Vorarlberg-ploeg, de stoute schoenen aan en zetten een ontsnapping op. Het tweetal liep uit naar een maximale voorsprong van iets minder dan zes minuten.

Het peloton besloot na de ravitaillering het tweetal te pakken. De Milram-ploeg voor Erik Zabel en de Discovery Channel-ploeg voor gele trui-drager Vladimir Gusev verzorgden de achtervolging. Zo'n 25 kilometer voor de finish waren Luengo en Matzbacher gegrepen door de hoofdmacht.

De derde categorie-helling, die plaatsvond in de finale van de etappe zorgde niet voor grote breuken in het peloton. Stefan Schumacher bleef even vooruit en iets later probeerde Sebastien Lang met een Ekimovje het peloton te ontglippen. Het mocht echter niet baten en het verwachte scenario massasprint kwam dus uit.

Napolitano bleek oppermachtig te zijn en leek met een groot gat op de rest naar ritzege te rijden. Als grote verrassing was het echter Assan Bazayev van de Astana-ploeg, die de Italiaan toch nog klopte op de streep met een halve fietslengte verschil. De coureur zorgde eveneens voor de eerste zege van de nieuwbakken kazachstaanse ploeg. In het algemeen klassement van de Ronde van Duitsland blijft Vladimir Gusev aan de leiding. Morgen krijgt de Rus het lastiger met een etappe door het middelgebergte van de Harz.

Uitslag eerste etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Assan Bazayev (Kaz)AST4:43.06
2.Danilo Napolitano (Ita)LAMz.t.
3.Erik Zabel (Dui)MRMz.t.
4.André Greipel (Dui)TMOz.t.
5.Alexander Usov (WRu)A2Rz.t.

Vooruitblik GP Hongarije

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Hongarije. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Hungaroring

meer circuitinformatie

Tijdschema

dagtijdsessie
vrijdag11:00 - 12:00vrije training 1
vrijdag14:00 - 15:00vrije training 2
zaterdag11:00 - 12:00vrije training 3
zaterdag14:00kwalificatie
zondag14:00race

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Fernando Alonso *100
2Michael Schumacher *89
3Felipe Massa *50
4Giancarlo Fisichella *49
--Kimi Räikkönen *49
6Juan Pablo Montoya26
7Jenson Button21
8Rubens Barrichello16
9Ralf Schumacher13
--Nick Heidfeld13
11David Coulthard10
--Jarno Trulli10
13Jacques Villeneuve7
14Mark Webber6
15Nico Rosberg4
16Pedro de la Rosa2
--Christian Klien2
18Vitantonio Liuzzi1
(* hebben theoretisch nog kans op wereldtitel)

Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1Renault *149
2Ferrari *139
3McLaren *77
4Honda37
5Toyota23
6BMW Sauber20
7Red Bull Racing12
8Williams10
9Scuderia Toro Rosso1
(* hebben theoretisch nog kans op wereldtitel)

Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultnieuw
2Giancarlo FisichellaRenaultoud
3Kimi RäikkönenMcLarennieuw
4Pedro de la RosaMcLarennieuw
5Michael SchumacherFerrarinieuw
6Felipe MassaFerrarinieuw
7Ralf SchumacherToyotanieuw
8Jarno TrulliToyotaoud
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsnieuw
11Rubens BarrichelloHondanieuw
12Jenson ButtonHondaoud
14David CoulthardRed Bull Racingnieuw
15Christian KlienRed Bull Racingoud
16Nick HeidfeldBMW Saubernieuw
17Robert KubicaBMW Saubernieuw
18Tiago MonteiroMidlandnieuw
19Christijan AlbersMidlandoud
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossonieuw
21Scott SpeedScuderia Toro Rossonieuw
22Takuma SatoSuper Aguri F1nieuw
23Sakon YamamotoSuper Aguri F1nieuw

Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005200420032002
1Fernando Alonso11 (6)3 (5)1 (1) 
2Giancarlo Fisichella9 (9)8 (8)DNF (13)6 (5)
3Kimi Räikkönen1 (4)DNF (10)2 (7)4 (11)
4Pedro de la Rosa   13 (15)
5Michael Schumacher2 (1)1 (1)8 (8)2 (2)
6Felipe Massa14 (14)DNF (20) 7 (7)
7Ralf Schumacher3 (5) 4 (2)3 (3)
8Jarno Trulli4 (3)DNF (9)7 (6)8 (6)
9Mark Webber7 (16)10 (11)6 (3)16 (19)
10Nico Rosberg    
11Rubens Barrichello10 (7)2 (2)DNF (5)1 (1)
12Jenson Button5 (8)5 (4)10 (14)DNF (9)
14David CoulthardDNF (13)9 (12)5 (9)5 (10)
15Christian KlienDNF (11)13 (14)  
16Nick Heidfeld6 (12)12 (16)9 (11)9 (8)
17Robert Kubica    
18Tiago Monteiro13 (20)   
19Christijan AlbersNC (17)   
20Vitantonio Liuzzi    
21Scott Speed    
22Takuma Sato8 (10)6 (3) 10 (14)
23Sakon Yamamoto    
(gridpositie tussen haakjes; DNF = niet gefinished; NC = wel gefinished, niet geklasseerd)

Eén jaar geleden
Michael Schumacher is verrassend de snelste tijdens de kwalificatie op de Hungaroring. Hij blijft Montoya bijna een seconde voor. Ook bij de start van de race blijft de Duitser aan kop, maar krijgt al snel een razendsnelle Räikkönen achter zich aan. Ondertussen wordt Christian Klien geraakt door Jacques Villeneuve en rolt de grindbak in.

In de pits pakt Räikkönen echter de kopppositie af van Schumacher. Hij blijkt een stuk sneller dan de Duitser en slaat een flink gat. Schumacher krijgt zelfs nog tegengas van zijn broer Ralf, die hem de tweede plaats probeert af te troggelen. Uiteindelijk weet de wereldkampioen zijn broertje voor te blijven en eindigen ze samen op het podium, naast Räikkönen, die zijn vierde overwinning van het jaar viert. Leider in het kampioenschap, Fernando Alonso, eindigt op een beschamende elfde plaats.

Portugese bond laat Gil Vicente degraderen

Gil Vicente is door de Portugese voetbalbond teruggezet naar de tweede divisie. De Portugese club had een speler illigaal ingeschreven en moet daarvoor boeten, aldus de nationale bond.

Het gaat om de Angolees Matues Galiano da Costa, die ook op het WK actief was voor zijn land. De aanvaller zou zijn opgesteld door Gil Vicente zonder dat zijn contract in orde was. De club, die vorig seizoen op de twaalfde stek eindigde, kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de voetbalbond.

Boete dreigt voor Van den Bergh na vechtpartij

Ricky van den Bergh kan een boete tegemoet zien van zijn nieuwe club RKC Waalwijk. Gisteren raakte de speler betrokken bij een vechtpartij in de oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De scheidsrechter staakte de wedstrijd daarom al na een kwartier, nadat ook supporters van Cambuur zich ermee gingen bemoeien.

Ricky van den Bergh werd getroffen door een charge van tegenstander Joris van Rooijen. Hierop deelde Van den Bergh een klap uit, waarna spelers van beide teams elkaar in de haren vlogen. Na afloop moest Van den Bergh zelfs met een politiebusje afgevoerd worden. "Reken maar dat hij hier een boete voor krijgt", aldus Henry van der Vegt, directeur van RKC.

Van der Sar blijft international

Doelman Edwin van der Sar heeft bekend gemaakt dat hij nog tot het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland voor het Nederlands Elftal zal spelen. Woensdag werd de recordinternational al opgeroepen voor de oefeninterland tegen Ierland. Deze wordt op 16 augustus gespeeld.

"Ik heb de knoop doorgehakt", aldus Van der Sar op zijn website. "Het heeft lang geduurd voordat ik een besluit kon nemen. De klap na de uitschakeling tegen Portugal op het WK dreunde lang na. Langer dan ik zelf had verwacht. Ik voelde me down, we hadden kunnen winnen."

Sinds het WK in Duitsland mag Van der Sar zich recordinternational noemen. Momenteel heeft de doelman 113 interlands achter zijn naam staan. Dat is er één meer dan voormalig Oranje-international Frank de Boer. Op 7 juni 1995 maakte de 35-jarige keeper zijn debuut voor Oranje. Wit-Rusland was echter met 1-0 te sterk voor het Nederlands Elftal, zodat zijn debuut niet kon worden opgeluisterd met een overwining.

Van der Sar, momenteel uitkomend voor Manchester United, maakte tot nu toe al vijf grote eindtoernooien mee. Hij speelde op de Europese Kampioenschappen van 1996, 2000 en 2004. Ook speelde hij in 1998 en 2006 op het wereldkampioenschap voetbal. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het EK van 2008 ook nog aan deze imposante lijst toegevoegd.


Recordinternational Edwin van der Sar

Serviër eet mes, pen en spijkers

Icoon Opmerkelijk Tijdens een operatie van een jonge Serviër vonden artsen het ene na het andere vreemde object in zijn maag. Het operatieteam haalde acht spijkers, een schroef, een mes, een pen, een lepel, een kleerhanger en andere kleinere objecten uit zijn maag.

"We waren verbijsterd", zegt Maja Gulan, één van de artsen die bij de operatie betrokken was. "We hebben mensen veel verschillende dingen op zien eten, maar nooit zoveel". De patiënt hoeft niet te vrezen voor lichamelijke gevolgen door zijn eetpatroon. Zijn organen hebben geen schade opgelopen en de operatie is met succes afgerond. De patiënt, waarvan de identiteit niet openbaar is gemaakt, is nu aan het revalideren.

Waarom de man de vreemde objecten opat is niet bekend. Wel is bekend dat een familielid zich zorgen maakte om de man. Toen dat familielid hem vreemde objecten zag verorberen, heeft deze een arts ingeschakeld.



Met één Zwitsers zakmes was hij sneller klaar geweest...

Complottheorieën over 11/9 winnen terrein

Icoon TerrorismeDe beweging die denkt dat de regering-Bush zelf het WTC in New York liet verwoesten, gaat bovengronds. De hoogleraar civiele techniek en geo-wetenschappen J. Vambersky, die werd gevraagd studenten van TU Delft te begeleiden om deze zomer mee werken aan een onderzoek over de waarheid achter de aanslagen op de Twin Towers, weigert mee te werken. "Totaal niet serieus", oordeelde hij. Het project ging zonder hem verder.

Vanaf de eerste dag na de aanslagen op 11 september doen er alternatieve verklaringen de ronde over wat er nu werkelijk plaatsvond. Op voornamelijk links-geörienteerde internetpagina's ontstond het idee dat machtige grootindustriëlen meer te maken zouden hebben met de tragedie. Toen bekend werd dat overheidsdiensten aanwijzingen hadden gekregen voor de aanslagen, maar niet adequaat hadden gereageerd, groeiden de verdenkingen.

De complottheorieën over 11 september zijn inmiddels al lang niet meer alleen het vage vermoeden van een handjevol complotdenkers op forums. Talloze websites zijn inmiddels gewijd aan de manier waarop het WTC instortte. Sommige deskundigen zeggen dat wolkenkrabbers niet kunnen instorten door brand. Er wordt voorts gewezen op het feit dat WTC-gebouw 7 instortte, terwijl het niet eens door een vliegtuig was geraakt.

Willem Middelkoop, freelance-journalist en commentator op RTL Z die schrijft over alternatieve theorieën, zegt "ervan overtuigd te zijn dat de Amerikaanse overheid wist dat de aanslagen zouden worden gepleegd en toen zelf explosieven in de gebouwen heeft geplaatst om deze op te blazen, nadat de vliegtuigen erin waren gevlogen". Volgens hem kwam de ramp de Amerikaanse regering goed uit, omdat het de regering de mogelijkheid gaf om geplande oorlogen uit te voeren en om economische overmacht te behouden. Zo zouden de Verenigde Staten Irak binnengevallen zijn onder andere omdat Saddam Hoessein zijn olie in euro's wilde gaan verhandelen in plaats van in Amerikaanse dollars. Middelkoop juicht het initiatief van de studenten dan ook toe.

Ook Kees Schaap, maker van het VARA-programma Zembla, werkt aan een uitzending over de aanslagen. Hij liet onlangs weten dat hij de samenzweringstheorieën niet zonder meer afwijst. Hij zal gastspreker zijn bij de TU Delft.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Politie wil verbod op staand drinken

Icoon OpmerkelijkDe politie in de Britse stad Preston wil een verbod op staand drinken. Een 'projectmanager alcohol' van de politie ziet hierin een belangrijke oorzaak voor openbare ordeverstoring. "Mensen die staand drinken krijgen meer alcohol binnen omdat drank makkelijker naar binnen glijdt als de slokdarm gerekt is. Daar komt ook nog bij dat staande drinkers vaker een biertje uit iemands handen slaan, waarna de kans op een handgemeen groter wordt", aldus de projectmanager. De maatregel zou in de herfst van kracht moeten worden.

Sommige mensen vinden echter dat het enige bezwaar tegen staand drinken is dat je harder en sneller valt als je teveel hebt gedronken. Bovendien zijn de meesten het erover eens dat het dé natuurlijke houding is om bier in te nemen. De Prestonse kasteleins zien de maatregel ook niet zitten. Zij denken juist dat barbezoekers aangebrand raken als iemand steeds zegt dat ze moeten gaan zitten.

Met dank aan DaanSp, Volder, YubYub, Smockey, VinceTaylor en Reentje voor de submit.

Drie kopietjes ruilen tegen een origineel

Icoon PiracyIn Azië is het probleem van illegale kopieën van films en games vele malen groter dan in de rest van de wereld en in China hebben ze nu een wel erg aparte manier gevonden om dit te bestrijden. In de stad Nanjing hebben de locale autoriteiten een actie opgezet waarbij de mensen drie illegale kopieën kunnen ruilen tegen één origineel exemplaar. De actie zou echter wel eens een heel dure grap kunnen worden.

Dit werd pijnlijk duidelijk toen een man met zo'n 20.000 illegale schijfjes aan kwam zetten, en met ongeveer 7.000 originele exemplaren weer naar huis ging. De actie wordt gefinancieerd door een private onderneming, in combinatie met de stad zelf.

Voor meer games-nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Destroy All Humans! 2 trailer vrijgegeven

Op GameTrailers is een nieuwe trailer verschenen van het spel Destroy All Humans! 2. In deze humoristische actiegame worden de hippie aliens en vredelievende mensen aangevallen door de gemene aliens die naar aarde komen onder het motto "make war, not love". Hier zullen ze alles dat op hun pad komt opblazen en vernietigen. Destroy All Humans! 2 van THQ staat gepland voor 20 oktober van dit jaar voor PS2 en Xbox.

» Trailer in WMV (9.5MB)
» Trailer in MOV (8.9MB)

Boussaboun mag weg bij Feyenoord

Als het aan de clubleiding ligt speelt Ali Boussaboun komend seizoen niet meer voor Feyenoord. De 27-jarige aanvaller kwam in 2005 over van NAC Breda, maar imponeerde nooit echt. De speler mag zowel verhuurd als verkocht worden.

Commercieel directeur Chris Woerts zegt dat een verhuur van Boussaboun alleen mogelijk is als zijn nieuwe club zijn salaris betaalt. Eerder liet Chirs Woerts, commercieel directeur van de Rotterdammers, al weten dat Maikel Aerts, Karim Saïdi en Patrick Mtiliga de club mogen verlaten.

Milan mag Europees spelen

AC Milan is door het Emergency Panel van de UEFA toegelaten tot de voorrondes van de Champions League.

De Italiaanse club, verwikkeld in het Italiaanse omkoopschandaal, werd eerst de mogelijkheid ontnomen Europees voetbal te spelen. Toch zijn zij nu de enige veroordeelde club die toch mee mogen doen, daar waar Juventus, Fiorentina en Lazio Roma de toegang tot Europa ontzegd werd.

De Italiaanse voetbalbond had een verzoek ingediend bij de UEFA om AC Milan alsnog deel te laten nemen aan de voorrondes. Terwijl het onderzoek gaande was, werden de Rossoneri al wel vast opgenomen bij de loting. De Italianen spelen in de derde voorrondes van de Champions League tegen ofwel Cork City (Ierland) of Crvena Zvezda, beter bekend als Rode Ster (Servië). De eerste wedstrijd in Cork eindigde in 0-1 in het voordeel van de club uit Belgrado.

De club die hierdoor Champions League voetbal door de neus geboord krijgt is Palermo. Als Milan niet door de Italiaanse bond naar voren werd geschoven bij de UEFA had de club uit Sicilië mee mogen doen in de derde voorronden van de Champions League. Palermo mag nu wel spelen in de UEFA Cup.

13 millionsellers voor de DS wereldwijd

De DS bestaat nu bijna twee jaar en is in haar korte leventje al zo'n 22 miljoen keer over de toonbank gegaan wereldwijd. Dit betekent natuurlijk dat het systeem een succes genoemd kan worden.

Ook wat betreft de games gaat het erg goed, er zijn al 13 games die wereldwijd meer dan 1 miljoen keer over de toonbank gingen:

Game: Aantal (in miljoenen)
Nintendogs 7.37
Animal Crossing: Wild World 4.66
Mario Kart DS 4.64
New Super Mario Bros 3.84
Super Mario 64 DS 3.76
Brain Training 3.69
Brain Training 2 3.11
Wario Ware Touched 1.97
Brain Flex (Big Brain Academy) 1.58
Tamogotchi Connection: Corner Shop 1.27
Mario and Luigi: Partners in Time 1.22
Tetris DS 1.19
English Training 1.14

NB, de cijfers voor Nintendogs gelden natuurlijk voor alle vier de versies gecombineerd

Inter aast op Toni of Zlatan

Internazionale heeft nog steeds de potentie om een speler aan te trekken. Deze keer betreft het iemand voor het offensieve gedeelte. Voorzitter van de Italiaanse ploeg, Massimo Moratti, denkt in Luca Toni of Zlatan Ibrahimovic de perfecte persoon te hebben gevonden.

Gisteren werd bekend dat Patrick Vieria naar Milaan komt, maar de honger naar nieuwe spelers is nog steeds niet gestild. De clubs van Toni en Ibrahimovic, respectievelijk Fiorentina en Juventus, hebben overigens aangegeven dat er geen spelers meer verkocht zullen worden. Het is dus nog maar de vraag of Internazionale nog een nieuwe aanwinst aan de selectie van komend seizoen kan toevoegen.

Werkloosheid Nederland laagste van EU

Icoon Economie Nederland heeft de laagste werkloosheid in de Europese Unie. De werkloosheid bedroeg in juni 3,8 procent. In de EU is gemiddeld 8,1 procent werkloos en in de eurolanden staat het werkloosheidscijfer gemiddeld op 7,8 procent.

In de hele EU is een dalende trend waarneembaar. Denemarken en Ierland hebben net als Nederland een laag werkloosheidscijfer. Polen heeft met 16 procent de meeste werklozen. Ook Slowakije en Griekenland tellen veel werklozen. Duitsland heeft met 4,44 miljoen inwoners zonder werk minder werklozen, maar het blijft een schrikbarend hoog cijfer. Ook Frankrijk heeft nog steeds bijna 9 procent werklozen.

Eurostat, het statistiekbureau van de EU, vergelijkt de cijfers van de EU met die van de Verenigde Staten en Japan. In die landen is het werkloosheidscijfer met 4 à 5 procent aanmerkelijk lager.

Mathijsen aanvoerder AZ

Joris Mathijsen is aangewezen als nieuwe aanvoerder van AZ. Hiermee volgt hij Danny Landzaat op die in de zomerstop naar Wigan Athletic vertrok.

Shota Arveladze zal als stand-in voor Mathijsen gaan fungeren. Mocht het dus zo zijn dat de verdediger om wat voor reden dan ook niet kan spelen, dan zal de Georgiër de aanvoerdersband overnemen. "k zie de aanvoerder als een verlengstuk van de trainer op het veld en ik weet dat Joris die taak goed kan vervullen. Ook buiten het veld heeft Joris een positieve invloed op de spelersgroep en kan hij AZ goed vertegenwoordigen richting bijvoorbeeld pers en supporters", aldus Louis van Gaal, trainer van de Alkmaarse ploeg.

Kardinaal Willebrands (96) overleden

Icoon BinnenlandsJohannes Willebrands, kardinaal en voormalig aartsbisschop van Utrecht, is dinsdag op 96-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in de St. Nicolaasstichting in Denekamp, waar hij de laatste jaren van zijn leven heeft doorgebracht.

Willebrands was tientallen jaren lang de architect achter het oecumenisch beleid van het Vaticaan. Van 1976 tot 1983 was de West-Fries daarnaast aartsbisschop van Utrecht, de hoogste Katholieke post in Nederland. Na het overlijden van de Italiaanse kardinaal Corrado Bafile in februari 2005 was hij de oudste kardinaal ter wereld.

De benoeming tot aartsbisschop kwam in de woelige periode waarin steeds meer katholieken in Nederland afstand namen van het Vaticaan. Willebrand werd geacht hier iets aan te doen. In 1980 organiseerde hij de Bijzondere Synode van de Nederlandse Bisschoppen in Rome. De kardinaal formuleerde de kernvraag van deze synode, die wordt gezien als één van de hoogtepunten uit zijn carrière, als volgt: 'in Nederland zijn veel vernieuwingen doorgevoerd, en nu vragen wij ons af wat er is gelukt en wat niet'.

Willebrands had de opdracht om een einde te maken aan het 'eigen geluid' van sommige Nederlandse gevolgen. Hij trad hierbij op met veel tact, geduld en begrip, waardoor het Rome allemaal veel te traag ging. Willebrands positie werd door de aanhoudende kritiek onhoudbaar en in 1983 werd hij opgevolgd door Ad Simonis.

Willebrands was van 1969 tot 1989 president van het Vaticaanse secretariaat (later de raad) voor de eenheid van de christenen. Eerder al was hij secretaris van die organisatie. De toenadering van de Rooms-Katholieke Kerk tot onder meer de orthodoxe, de anglicaanse en de lutherse kerken waren grotendeels aan hem te danken. Ook was hij nauw betrokken bij de samenwerking met de Wereldraad van Kerken en pogingen tot verzoening met het joodse volk.

De kardinaal noemde oecumene, het samengaan van alle Christelijke kerken, 'de gave van de Heilige Geest in de twintigste eeuw aan de kerk'. "Ik strijd voor de zaak van de eenwording, omdat ik meen dat ik deze opdracht van de Heer en van mijn kerk heb gekregen", zei hij bij zijn tachtigste verjaardag tijdens een interview.

Johannes Gerardus Maria Willebrands zag het levenslicht op 4 september 1909 in Bovenkarspel in West-Friesland. Na zijn studie aan het seminarie van het bisdom Haarlem ontving hij in 1934 de priesterwijding. Daarna studeerde hij filosofie in Rome en in 1937 promoveerde hij cum laude. In 1960 begon hij zijn loopbaan in Rome, waar hij tot 1997 heeft gewoond. In 1964 werd hij vervolgens bisschop en in 1969 kardinaal. Zijn wapenspreuk was 'Waarheid in Liefde'.


Kardinaal Willebrands (1909-2006)

'Melchiot naar Stade Rennes'

L'Equipe meldt dat de kans groot is dat Mario Melchiot naar Stade Rennes vertrekt. De speler heeft al overeenstemming met de Franse club bereikt. De verdediger zal alleen de medische keuring nog moeten doorstaan, waarna hij een contract voor één jaar kan tekenen.

Eerder deze week liet zijn zaakwaarnemer, Sigi Lens, al weten dat Melchiot een aanbieding op zak had. De 29-jarige speler kwam in het verleden ook al uit voor Ajax en Chelsea. De laatste twee seizoenen was hij actief voor Birmingham City, maar deze club degradeerde afgelopen seizoen uit het Premiership. Bovendien werd het aflopende contract van de verdediger niet verlengd.

Komend weekend vindt in Frankrijk de competitiestart plaats. Stade Rennes komt zaterdag in actie tegen Lille. Vorig seizoen eindigde Rennais op een verdienstelijke zevende plaats in de Ligue 1.

Schrijven op water

Nadat we al eerder de zinkende ijsblokjes zijn tegen gekomen. Is er nu nog iets anders vreemds aan de hand met water. Iets waarvan je eigenlijk ook dacht dat het onmogelijk was.

In Japan hebben wetenschappers een apparaat ontwikkeld wat letters kan schrijven op water. Je moet wel een beetje geduld hebben als je iets wilt schrijven, want het kost 15 seconden per letter om deze tevoorschijn te toveren.

Rogge: "Sportcompetities minder zwaar"

Voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Jaques Rogge, heeft laten weten dat hij sportcompetities en evenementen minder zwaar wil gaan maken. Een aantal Belgische kranten melden dit naar aanleiding van de diverse dopingaffaires.

"De competitiesport is veel te zwaar geworden", zegt Rogge. "Zoals het nu verloopt is het bijna niet menselijk meer." De belangrijkste voorbeelden voor de Belg zijn de Tour de France en de Giro d'Italia. "In veel sporten zijn blessures een gevolg van overbelasting. Daarom wil ik dat een panel specialisten samen met wielrenners onderzoekt wat de ideale belasting is in de grote rondes."

Verder kondigt Rogge aan dat het aantal onaangekondigde controles verhoogd moet worden. Verder moeten trainers, artsen en fysiotherapeuten strenger aangepakt worden als blijkt dat ze bij een betrapte sporter horen. Bovendien pleit de 64-jarige voorzitter ervoor dat er politiehulp ingeroepen mag worden als het zo is dat een sporter betrapt is op het gebruik van verboden middelen.

Mortal Kombat Armageddon naar de Wii

Mortal Kombat Armageddon gaat gepoort worden naar de Wii. De nieuwste MK game moet begin 2007 uitkomen.

De aankondiging komt nogal onverwacht aangezien Ed Boon eerder verklaarde dat de (toen nog) Revolution controller niet zou werken voor een vechtgame: You know, I don't know how you could. One of the things about the Revolution controller is that you don't have immediate access to a whole bunch of buttons. It's like your holding a television remote and you have that directional pad and you have a big A button next to it. But there's not five or six buttons to give you all of these functions, so maybe they will compensate but tilting one way for blocking or another way for attack. But that is so dramatically different. So it will either be one of the biggest hits in the world or a big failure. I certainly hope it does well.

Hoe de controls voor Armageddon gaan werken is niet bekend, misschien gaat de game, net als Smash Bros. Brawl gewoon gebruik maken van de Classic controller.

Meer miskramen bij hoge leeftijd vader

Icoon MedischDat de leeftijd van de moeder invloed heeft op de kans op een miskraam was al bekend. Nu is echter uit onderzoek van het vakblad Obstetrics & Gynecology gebleken dat óók de leeftijd van de vader de kans op een miskraam kan vergroten.

Mannen boven de 40 zorgen voor een 60% hogere kans op een miskraam in vergelijking met vaders van 25. De verhoogde kans bij de vaders stond los van de leeftijd van de moeder. Mannen kunnen, in tegenstelling tot vrouwen, tot op hoge leeftijd kinderen krijgen. Het lichaam blijft namelijk zaadcellen aanmaken. De onderzoekers concluderen echter dat het sperma waarschijnlijk in kwaliteit achteruit gaat naarmate de man ouder wordt.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Sharapova door in San Diego

Maria Sharapova heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi in San Diego. In de tweede ronde was de Russin te sterk voor haar landgenote Vasilisa Bardina (6-4, 6-1).

Ook de Tsjechische Nicole Vaidisova is door naar de volgende ronde. In een eenzijdige partij won ze van Virginia Ruano Pascual. Deze laatste kwam het toernooi als qualifier binnen. De setstanden in deze partij waren 6-1 en 6-0.

Ook Martina Hingis is een ronde verder in de Amerikaanse stad. Zij moest het, net als Vaidisova, opnemen tegen een qualifier, namelijk Meilen Tu. De Zwitserse tennisster zegevierde met 6-2 en 6-3.

In de derde ronde moet Sharapova het opnemen tegen Vera Zvonareva of de Shuai Peng uit China. Vaidisova zal in de derde ronde van het toernooi in San Diego af moeten rekenen met Olga Savchuk of Daniela Hantuchovca (11). Tot slot stuit Hingis in de volgende ronde op Flavia Pennetta (12) of Jamea Jackson.

Schumi voorzichtig met voorspelling voor Hongarije

Eerder deze week zei Michael Schumacher nog dat de wereldtitel voor het oprapen ligt na zijn drie overtuigende overwinningen op de circuits van Indianapolis, Magny Cours en Hockenheim. De coureur van Ferrari is nu toch echter wat voorzichtiger in zijn voorspelling voor de Grand Prix van Hongarije aankomend weekend.

"Ik hoop in Boedapest natuurlijk op een resultaat zoals in Hockenheim. Veel mensen denken dat we het daar goed zullen doen, maar ik wil me niet daarin mee laten slepen. We moeten ook geconcentreerd blijven op het bereiken van onze doelen. We moeten met onze beide voeten op de grond blijven en blijven vechten. In Hongarije willen we het gat naar Renault en Alonso verder verkleinen, maar het is vanuit technisch oogpunt een zwaar circuit," aldus de coureur van Ferrari.

SNK begint pas in 2009 met eerste PS3 game

SNK Playmore (Metal Slug, King of Fighters) zal haar eerste PS3 game pas in 2009 of 2010 uitbrengen. De ontwikkelkosten vinden ze bij SNK dermate hoog dat ze liever een aantal jaar wachten met het uitbrengen van PS3 games.

My first impression is that it's expensive. The PlayStation 2 is good enough. It's small and cheap. For us, for manufacturers, we have to invest in a new system, and the PlayStation 3 is a risk. There won't be enough consoles at launch. Few consoles mean few software sales. We need to wait three or four years. Maybe 2009-2010 is a good time to release a game for the PS3

SNK is wel bezig voor de Xbox 360 en de Wii.

Met dank aan snever en Tain voor het submitten van dit nieuws

Van der Sar blijft doelman van Oranje

Icoon Nederlands Elftal Edwin van der Sar blijft voorlopig doelman van het Nederlands elftal. "Het feit dat Van der Sar bij de selectie zit, betekent dat hij doorgaat", aldus de KNVB. Hij had zich na het wereldkampioenschap voetbal nog niet over het vervolg van zijn interlandloopbaan uitgelaten.

Bondscoaches Marco van Basten en John van 't Schip namen 31 spelers op in de voorlopige selectie voor het oefenduel met Ierland, op 16 augustus in Dublin. Opvallendste afwezige is Edgar Davids. Stijn Schaars, Klaas-Jan Huntelaar en Gijs Luirink zijn er voor het eerst echt bij. Bondscoach Marco van Basten houdt verder vertrouwen in zijn WK-selectie. Alleen de gestopte Phillip Cocu ontbreekt. Ook Nigel de Jong, Urby Emanuelson, Ron Vlaar, George Boateng en Romeo Castelen maken deel uit van de groep. Zij vielen af voor de definitieve selectie voor het WK.

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Edwin van der Sar (Manchester United).
Verdediging: Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Gijs Luirink en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Ron Vlaar (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Jan Kromkamp (Liverpool) en André Ooijer (PSV).
Middenveld: Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), Stijn Schaars (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Nigel de Jong en Rafael van der Vaart (beiden Hamburger SV), George Boateng (Middlesbrough) en Denny Landzaat (Wigan Athletic).
Aanval: Ryan Babel en Klaas-Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Vrijdag 11 augustus maken Van Basten en Van 't Schip hun definitieve selectie bekend.



Recordinternational Edwin van der Sar gaat door


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!
Met dank aan Iraqi_Lion voor de submit.

Shout N' Dodge

Zo, tijd voor een spelletje, en een heel bijzonder spelletje, Shout n' Dodge bedien je namelijk niet met je toetsenbord maar zoals de naam al doet vermoeden met je stem (of iets anders wat geluid maakt)

Door hard te schreeuwen gaat je ruimteschip omhoog en door stil te zijn gaat je ruimteschip omlaag, best lastig om onder de knie te krijgen, al kan dat mischien aan mij liggen en dat ik wat last van m'n keel heb en dus de hele tijd ongewenste geluiden maak.

Waarschijnlijk overbodig maar je moet dus een microfoon aansluiten, naar je beeldscherm schreeuwen heeft geen zin.

Met dank aan JeRa voor de submit

Ubisoft en Midway fanatiek bezig voor de Wii


Het lijkt er op dat Ubisoft zich met volle overgave stort op de Nintendo’s Wii console. De uitgever had met de launch titels Red Steel en Rayman: Raving Rabbids al laten zien dat ze erg geïnteresseerd waren. Nu blijkt dat er maar liefst zeven games in de planning staan. Laurent Detoc, president van Ubisoft North America, liet dit aantal vallen tijdens de Ziff Davis Electronic Games Summit in Napa. Detoc is blijkbaar zelf ook een grote fan van Nintendo’s nieuwste speeltje. Volgens hem zal de Wii een frisse nieuwe game-ervaring geven. “The first time I picked up that sucker I couldn't stop playing it.

Tegelijkertijd kondigde Midway President David Zucker aan dat zijn bedrijf maar liefst zes games aan het ontwikkelen is voor de Wii, waarvan Mortal Kombat: Armageddon in 2007 zal verschijnen.

Waarschijnlijk zullen we meer van deze en vele andere Wii games zien tijdens Leipzig 2007. Deze zal later deze maand plaatsvinden.

Kattenbak

Katten, wat kunnen we ervan zeggen? Eigenzinnige beesten.

Ik heb zelf vijf katten. Het zijn allemaal adoptiedieren, dus dat maakt het soms wel iets lastiger.

Ze doen hun best om hun behoefte keurig in de kattenbak te doen, maar het komt toch ook nog wel eens voor dat er ergens een verdwaald keuteltje op de keukenvloer ligt.

De eigenaar van de kat in dit filmpje heeft het in ieder geval wel goed voor elkaar.

Geen contract Gregorek bij Roda JC

Roda JC zal Karol Gregorek geen contract aanbieden. De speler die een week op proef was bij de club uit Kerkrade, heeft de technische staf niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.

"Hij is nog niet de afmaker waar wij op dit moment naar op zoek zijn", aldus Huub Narinx. Het afgelopen seizoen speelde Gregorek voor Amika Wronki. Dit seizoen zal hij onder contract staan van Lech Poznan, dat gefuseerd is met Amika Wronki.

Schietincident bij grens Korea's

Icoon BuitenlandsVoor het eerst sinds bijna een jaar is er geschoten in het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea. Het schietincident vond maandagavond plaats. Noord-Koreaanse troepen hebben eerst twee schoten gelost op een Zuid-Koreaanse bewakingspost vlakbij de gedemilitariseerde zone. Als antwoord hierop schoten de Zuid-Koreanen zes kogels terug. Volgens een woordvoerder is er aan Zuid-Koreaanse kant niemand gewond geraakt. Of er Noord-Koreanen geraakt zijn, is niet bekend.

Officieel zijn Noord- en Zuid-Korea nog steeds in oorlog met elkaar. In 1953 eindigde de Koreaanse oorlog met een bestand, maar een vredesakkoord is nooit gesloten. De grens tussen beide landen geldt als een van de zwaarst bewaakte ter wereld. In het Noord-Koreaanse gedeelte houden 1,2 miljoen militairen de wacht. Aan de andere kant staan 650.000 Zuid-Koreaanse manschappen die hulp krijgen van nog eens 30.000 Amerikaanse troepen.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Ludewig op zijspoor na opmerkelijke fax

Christian Frommert, woordvoerder van het team van T-Mobile, heeft gezegd dat de Duitse wielerploeg de rest van dit wielerseizoen geen gebruik meer zal maken van Jörg Ludewig.

Men is tot dit besluit gekomen, omdat Ludewig in 1998 heeft geprobeerd om doping aan te schaffen. "Ik ben overal toe bereid", schreef de 30-jarige Duitser toen in een fax, die werd onderschept door de organisatie van de Tour de France en openbaar werd gemaakt.

Ludewig, die eerder reed voor onder andere Gerolsteiner en Domina Vacanze, heeft gezegd dat hij inderdaad de bewuste fax heeft verstuurd, maar gaf ook aan afgezien te hebben van het gebruik van verboden middelen. Zijn contract bij T-Mobile loopt komend jaar af.

Mysterieuze striptease act

De truc met het doekje wat in de handpalm wordt geduwd en daarna 'spoorloos' verdwijnt, kennen we al. En natuurlijk weten we ook wel hoe die verdwijnt. Maar zonder kleren aan wordt deze truc toch al wat moeilijker.

De dame die jullie zometeen gaan bekijken combineert meteen twee dingen om haar act te laten slagen. Ten eerste goochelt ze er wat op los, en ten tweede doet ze er ook nog een striptease act bij. Bekijk de mysterieuze striptease act.

Grote reeks aanslagen in Zuid-Thailand

Icoon AanslagIn het zuiden van Thailand zijn dinsdagavond zeker honderd kleinere aanslagen gepleegd. In het voornamelijk door moslims bewoonde gebied werden vooral overheidsgebouwen het slachtoffer van aanvallen. Ook huizen van politieagenten en leraren werden beschoten. Naar een boeddhistische tempel zouden bovendien molotovcocktails zijn gegooid.

Bij de aanslagen zijn voor zover bekend geen doden gevallen. Wel zijn meerdere mensen gewond geraakt. Het vermoeden bestaat dat de aanslagen door separatistische moslims zijn gepleegd. De strijd die zij tegen de centrale regering voeren heeft sinds januari 2004 in de provincies Yala, Pattani en Narathiwat al meer dan vijftienhonderd doden geëist.

Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

'Kraaykamp jr. slaat vriendin bont en blauw'

Acteur Johnny Kraaykamp jr. heeft vorige week enige tijd vastgezeten op een politiebureau in Amsterdam. Kraaykamp jr. werd vastgezet omdat hij zijn vriendin Sophia Ocenta enige rake klappen zou hebben verkocht.

Ocenta deed op 24 juli aangifte tegen haar (ex?)vriend. Ze verscheen op het bureau met een een dichtgeslagen oog, een bloedneus en een gekneusde rib. Volgens Kraaykamp jr. was die aangifte nergens voor nodig. ''Dit hadden we best zelf kunnen oplossen. Bovendien heeft dit verhaal twee kanten'', aldus de acteur deze week in een reactie in roddelblad Privé. Hij geeft wel toe dat er klappen zijn gevallen tijdens een ruzie.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart en zal de acteur nog een keer verhoren.

Met dank aan Rianne84 en Vince_Taylor voor de submit.

Jongen (14) randt acht vrouwen aan

Icoon MisdaadEen jonge aanrander is maandagmiddag opgepakt door de politie van Amsterdam. De 14-jarige jongen heeft bekend zeker acht vrouwen te hebben aangerand in het Sloterpark.

De knaap reed met de fiets langs zijn slachtoffers en betastte in het voorbijgaan de borsten of billen van de vrouwen. Een vrouw deed aangifte tegen de aanrander en door het gedetailleerde signalement dat zij kon geven kon de jongen worden aangehouden.

De jongen heeft na zijn aanhouding bekend nog zeker zeven andere vrouwen te hebben aangerand. De politie hoopt dat ook andere slachtoffers aangifte zullen doen

Met dank aan Vince_Taylor, Rianne84, R_Style en YubYub voor de submit.

Ochtendoverzicht EK zwemmen dag 3

Vanochtend kwamen er weer een aantal Nederlanders in actie op het EK Zwemmen dat deze week wordt gehouden in Boedapest. Gisterenavond moesten de wedstrijden gestaakt worden vanwege noodweer, vanmorgen werden deze wedstrijden ingehaald.

Hinkelien Schreuder lijkt hopeloos uit vorm te zijn en kon zich niet plaatsen voor de halve finale 200 meter wisselslag. De geboren Goorse kwam in haar serie niet verder dan 2.22,85. Daarmee miste schreuder de laatste zestien op vier seconden.

Pieter van den Hoogenband presteerde weer als vanouds en plaatste zich als tijdsnelste voor de finale van de 200 meter vrije slag. Van den Hoogenband zwom in de halve finale 1.48,43 . Olaf Wildeboer wist zich helaas niet te plaatsen voro de 200 meter vrije slag hij zwom met 1.49,74 de negende tijd en dat was net niet voldoende voor een plek in de finale.

Olaf Wildeboer wist zich door een tiende tijd (26,13) op de 50 meter rugslag wel te plaatsen voor de halve finale.

De NOS zendt vanmiddag vanaf 17:00 uur de finales live uit.

onderdeelzwemmertijdstip
Finale 200 meter vrije slagPieter van den Hoogenband17.40 uur
Finale 100 meter vrije slagInge Dekker18.06 uur
Finale 100 meter vrije slagMarleen Veldhuis18.06 uur
Halve finale 50 meter rugslagOlaf Wildeboer18.29 uur

Age of Empires III patch 1.08

De 1.08 patch voor de RTS Age of Empires III is nu te downloaden. De veranderingen zijn voornamelijk te vinden in het multiplayer gedeelte van de game. De search functie is uitgebreid en laat nu ook Home City tier en Power Rating van tegenstanders zien. Daarnaast zijn er nog een aantal balance changes, onder andere in de Civilization special bonuses. Voor de volledige changelog zie hier.

Mirrors:

GamerHell
WorthPlaying

Voorselectie Nederland

Bondscoaches Marco van Basten en John van 't Schip namen 31 spelers op in de voorlopige selectie voor het oefenduel met Ierland, op 16 augustus in Dublin. Opvallendste afwezige is Edgar Davids, terwijl Stijn Schaars, Klaas-Jan Huntelaar en Gijs Luirink er voor het eerst echt bij zijn.

Bondscoach Marco van Basten houdt verder vertrouwen in zijn WK-selectie. Alleen de gestopte Phillip Cocu ontbreekt. In de voorselectie zitten in totaal 31 spelers. Recordinternational Edwin van der Sar is er wel bij. Hij had zich na de eindronde nog niet over het vervolg van zijn interlandloopbaan uitgelaten.
Naast Schaars en Luirink maken ook Nigel de Jong, Urby Emanuelson, Ron Vlaar, George Boateng, Klaas-Jan Huntelaar en Romeo Castelen deel uit van de groep. Zij vielen af voor de definitieve selectie voor het WK.

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Edwin van der Sar (Manchester United).
Verdediging: Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Gijs Luirink en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Ron Vlaar (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Jan Kromkamp (Liverpool) en André Ooijer (PSV).
Middenveld: Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), Stijn Schaars (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Nigel de Jong en Rafael van der Vaart (beiden Hamburger SV), George Boateng (Middlesbrough) en Denny Landzaat (Wigan Athletic)
Aanval: Ryan Babel en Klaas-Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Vrijdag 11 augustus maken Van Basten en Van 't Schip hun definitieve selectie bekend..

Monteiro naar Bavaria City Racing

De tweede coureur die namens Midland F1 zal deelnemen aan het Bavaria City Racing evenement is bekend. Het Russische team zal naast Christijan Albers ook Tiago Monteiro meenemen.

Met de komst van Monteiro is Midland het enige team dat met beide racecoureurs in actie komt. Naast Midland zal ook Williams F1 samen met Nico Rosberg te zien zijn in de Nederlandse havenstad.

Herman Vaanholt, organisator van Bavaria City Racing, is zeer blij met de komst van Tiago Monteiro. "We zijn vereerd dat Tiago samen met Christijan naar Rotterdam komt om een demonstratie te geven. We waarderen het dat hij tijd vrij maakt om aan het evenement deel te nemen. We zijn er van overtuigd dat alle Nederlandse fans hem en het gehele team met veel enthousiasme ontvangen."

Monteiro zelf heeft er ook zin in. "Het is geweldig dat ik mag deelnemen aan zo?n gigantisch evenement in Rotterdam. Van wat ik heb gehoord en gezien, is het een geweldig feest voor de toeschouwers. Ik hoop dat iedereen er van geniet als Christijan en ik met de Midland M16 door de straten scheuren. Ook voor ons coureurs is het geweldig. Wij kunnen genieten van de Formule 1 zonder stress en druk!"

Soap rond Tymoschuk duurt voort


Erwin Koeman ziet het niet gebeuren dat Anatoli Tymoschuk, vandaag als dé verrasing aan het Feyenoord-publiek zal worden voorgeschoteld tijdens de jaarlijkse open dag. Het paspoort van de Oekraïense international zou zijn ingenomen.

"Nee, ik heb Tymoschuk zelf nog niet gesproken. Hij zou naar Nederland komen, maar ik hoorde dat zijn club toen zijn paspoort heeft ingetrokken. Ik blijf hopen, maar het is allerminst zeker dat het doorgaat" zegt trainer Erwin Koeman.

Feyenoord probeert Tymoschuk los te weken bij Shakthar Donetsk. Maar vooralsnog hebben de onderhandelingen de clubs niet dichterbij gebracht.

Weer Hezbollah-raketten op Israël

OorlogDe Hezbollah heeft vandaag zo'n twaalf raketten afgevuurd op Israël. Ze kwamen allen terecht in het noorden van de Joodse staat; er vielen geen slachtoffers. De afgelopen drie weken heeft de militante beweging van sjiitische moslims circa 1.600 projectielen op Israël afgevuurd. Daarbij kwamen 18 burgers om en vielen honderden gewonden.

Israël voerde vannacht een actie uit met commando's. Zij landden diep in het oosten van Libanon nabij Baalbek, een bolwerk van Hezbollah. De commando's zouden daar vijf Hezbollahstrijders gevangen hebben genomen. Bij de actie zouden zeker negentien burgers en enkele Israëlische militairen zijn omgekomen.

EU
De Europese Unie gaf gisteren een verklaring uit waarin wordt opgeroepen de strijd te staken, met als einddoel een langdurig bestand. Een aantal lidstaten wilde een eis indienen voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en een zeer stevige reprimande aan het adres van Israël, maar daarover kon geen overeenstemming worden bereikt.

Onder meer Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland ging zo'n eis te ver. Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken noemde dat de ''realistische'' landen, omdat volgens hem Israël toch niet op die eis zou zijn ingegaan. ''We willen dat Israël onmiddellijk stopt, maar vergeet niet dat Hezbollah en Hamas zijn begonnen. Israël heeft daarna hier en daar te sterk gereageerd'', aldus Bot.

Basile 'debuteert' tegen Brazilië in Londen

De kersverse Argentijnse bondscoach Alfio Basile krijgt een debuut waarvan hij alleen maar heeft durven dromen. Basile, die voor zijn tweede termijn staat als bondscoach van het Zuid-Amerikaanse land, zal de ploeg voor het eerst onder zijn leiding het veld insturen tegen niemand minder dan aartsrivaal Brazilie.

De wedstrijd staat gepland voor 2 september in het Emirates Stadium van Arsenal. Ondanks dat het slechts een oefenduel betreft, spreken de Zuid-Amerikaanse media al weken over dit duel. De rivaliteit is vergelijkbaar met dat tussen Duitsland en Nederland, alhoewel de Zuid-Amerikaanse nog verder lijkt te gaan. Overigens zal Basile nog wel met zijn club Boca Juniors tot een akkoord komen, aangezien hij officieel tot 15 september nog onder contract staat.

Superman Returns...

Vandaag is het Fok! Superman Returns dag! De reden? Superman Returns… Na vele jaren is Superman opeens weer terug voor een nieuw avontuur. Waar was hij dan, is dan meteen de vraag. Volgens de overleveringen was hij al die jaren terug op de planeet Krypton. Wij van Fok! weten wel beter…

Maar eerst de meer onbelangrijke zaken. Gaat een Superman film nou over een superheld die keer op keer de aarde moet redden? Of is het eigenlijk het tragische liefdesverhaal tussen Superman/Clark Kent en Lois Lane? Deze liefdestriangel is voor vele een inspiratiebron geweest voor muzikale meesterwerkjes.

Maar nu weer terug naar de film. Voor diegene die nog niet weten of ze de moeite moeten nemen om naar de bioscoop te gaan om deze film te gaan bekijken, hebben we deze handige en zeer informatieve filmreview. Blijft nog over de brandende vraag: waar was Superman al die jaren? Nou, gewoon hier....

Meer singles gedownload dan op schijf verkocht

Voor het eerst zijn in ons land meer singles betaald gedownload dan dat er verkocht zijn als cd-single. Dit blijkt uit cijfers over de eerste zes maanden van 2006, van de Nederlandse Vereniging voor Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers (NVPI). De omzet in de entertainmentindustrie is na jarenlange daling nu stabiel. Dit is vooral te danken aan de groei in de verkoop van spelconsoles en muziekdownloads. De totale omzet de afgelopen zes maanden in de entertainmentbusiness bedroeg 418,8 miljoen euro.

De dvd-markt laat het beeld van 2005 zien. Weliswaar gaan meer schijfjes over de toonbank, maar de omzet daalt. De gamesmarkt-omzet groeide afgelopen halfjaar met 7,7%. De verkopen van pc-games daalden, maar de spellen voor de consoles deden het wel goed.

De prijzen daalden het afgelopen half jaar. Een cd-album kost gemiddeld 12,03 euro (was 12,80), voor een dvd betaalt de consument gemiddeld 10% minder (11,25 euro). De prijs van een console-game daalde van gemiddeld 35,50 euro naar 31,81 euro.

Agassi begint slecht aan afscheidstour

De inmiddels 36-jarige Andre Agassi is de laatste maand van zijn loopbaan slecht begonnen. In de eerste ronde van het toernooi in Washington dat hij meerdere malen won ging hij in de eerste ronde in twee sets onderuit tegen de Italiaan Stoppini (4-6 en 3-6).

Agassi had geen antwoord op de snoeiharde opslagen van Stoppini. De Amerikaan serveerde zelf matig. Agassi sloeg zeven dubbele fouten. De emoties liepen zo nu en dan hoog op. "Een racket kapot slaan is een teken van zwakte, maar ik was zo gefrustreerd. Het veld leek kleiner en kleiner te worden en ik kreeg geen bal meer in. Wat een deceptie." De Amerikaan gaat met pensioen na het toernooi om de US Open dat vanaf 26 augustus wordt gespeeld.

'Torino aast op Grygera'

Volgens de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport is Torino zeer gecharmeerd van Ajacied Zdenek Grygera. De club zou zeer veel belangstelling hebben in de Tsjech en zal dan ook spoedig een bod bij Ajax op tafel leggen.

Grygera staat al een tijdje in de belangstelling van diverse Italiaanse clubs, waaronder AC Milan en Juventus. Ook het Spaanse Sevilla werd al eerde genoemd, maar meer dan interesse is er vooralsnog van geen enkele club geweest.

De verdediger van Ajax heeft nog een contract van één jaar in Amsterdam en mag bij een goed bod vertrekken van de clubleiding.

Bosnische moslims boos op South Park

TelevisieIn Bosnië hebben moslims woedend gereageerd op een aflevering van de komische animatieserie South Park, waarin de islamitische profeet te zien is. Het gaat om een oude aflevering waarin Mohammed wordt afgebeeld, zij aan zij met Jezus Christus, Krishna en Buddha.

De leider van de Bosnische moslims Enes Ljevakoviæ noemt de uitzending ''onacceptabel en een provocatie'', omdat het afbeelden van Mohammed verboden is in de islam. Volgens hem werd de tekenfilm in de VS zelfs gecensureerd. Dat had het lokale Bosnische televisiestation ook moeten doen, zo liet de moslimleider boos weten. Van de 3,8 miljoen inwoners in Bosnië is ruim 40% moslim.

De makers van South Park hebben al vaker woede opgewekt in godsdienstige kringen. Zo hadden de makers problemen met Isaac Hayes. Die weigerde nog langer zijn medewerking omdat de Scientology Church op de hak werd genomen. Ook katholieken waren in februari boos over een aflevering waarin een heiligbeeld van Maria het moest ontgelden. In april maakten ze een aflevering waarin ze de profeet Mohammed censureerden en ze Jezus Christus lieten poepen op de Amerikaanse president George Bush en de Amerikaanse vlag. Dit omdat ze boos waren over de censuur die hen door Comedy Central was opgelegd over Mohammed.



Mohammed, links naast Jezus

Mohammed in South Park

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Kapabo's Zomer Vakantie

Kapabo is een vreemd beestje. Hij is groen en woont onder water. Nadat hij in zijn fotoboek heeft gekeken komt hij tot de ontdekking dat er geen foto van zijn ouders in zit. In "Kapabo's Summer Holidays" gaat hij op zoek naar zijn en ouders en daar heeft hij jullie hulp bij nodig.

Deze dus, succes...
Heaas is het spel niet al te snel geladen vandaar deze mirror, maaar af en toe blijft deze hangen.

Blessure voor Pardo


Gisteren speelde Feyenoord een ingelaste oefenwedstrijd tegen Helmond Sport. Met een hattrick zorgde Nicky Hofs voor alle Rotterdamse goals. Voor Sebastián Pardo was het een minder plezierige wedstrijd.

Pardo, in de tweede helft ingevallen voor Hofs, hield het slechts een kwartier vol op het veld. De middenvelder moest naar de kant vanwege een blessure aan zijn bovenbeen, en werd vervangen door Lorenzo Davids. Hoe ernstig de blessure van Pardo is, is nog onbekend.

De lichtgeblesseerde Romeo Castelen en de grieperige Dirk Kuijt bleven aan de kant. De Canadese stagiair Jacob Lensky speelde in de laatste acht minuten mee.

Gilardino: 'Liever Torres dan Ibrahimovic'

Het omkoopschandaal speelt de Italiaanse clubs nog altijd parten, zo wil Zlatan Ibrahimovic zijn werkgever Juventus maar al te graag verlaten. Lange tijd leek Real Madrid de belangrijkste kandidaat, maar nu De Koninklijke Ruud van Nistelrooy heeft aangetrokken is de komst van de ex-Ajacied uitgesloten.

De Zweed wordt nu in verband gebracht met het Italiaanse AC Milan. Milan-spits Alberto Gilardino geeft vandaag in een persconferentie echter aan liever samen te spelen met de Spanjaard Fernando Torres, ook de spits van Atletico Madrid wordt veelvuldig in verband gebracht met de Rossoneri. Torres liet vorige week echter weten graag te willen blijven in Madrid.

Gilardino geeft op de persconferentie ook aan waarom hij een toekomst samen met Torres prefereert: "Fernando Torres scoort veel meer, beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten en is bovendien veel jonger en dus beter dan Ibrahimovic. Zlatan scoort minder, maar het ligt niet aan mij welke speler de club aantrekt. Als Milan een speler aantrekt, dan is het niet omdat het bestuur naar mij heeft geluisterd," aldus de 24-jarige aanvaller.

Serie A twee weken later van start

De Italiaanse Serie A zal door het fraudeschandaal twee weken later beginnen. Doordat de clubs in beroep gingen tegen de eerste straffen, kon er nog geen competitieschema in elkaar worden gezet. De eerste duels worden op zondag 10 september gespeeld.

Nu duidelijk is dat Fiorentina en Lazio toch in de Serie A blijven, is er een nieuw competitieschema opgezet met als startdatum 10 september. Juventus, als enige club teruggezet naar de Serie B, start het seizoen op zaterdag 9 september.

Epson geeft je vleugels

Ok… Epson maakt printers, dat doen ze trouwens al jaren. Maar wist je dat ze ook actief zijn in het vliegwezen ?

Ze zijn er in geslaagd om een heel klein helikoptertje te maken met Bluetooth, 2cpu’s en een handvol hightech onderdelen. Nog een paar jaar en dan hebben we helikoptertjes die zo klein zijn, dat ze de grote hebben van een flink uit de kluiten gewassen mug. Dat het ding ook nog kan vliegen kunnen jullie hier bekijken en hier.
(met dank aan insanergy om me op die tweede link te wijzen)

IMF tevreden over financieel beleid

Icoon Economie Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is tevreden over het financiële beleid die de kabinetten-Balkenende de laatste jaren uitgevoerd hebben. De regering is erin geslaagd het begrotingstekort aanzienlijk terug te brengen en droeg volgens hen op die manier bij aan het economisch herstel van Nederland.

Het IMF spreekt van een sterk beleid, waarbij aandacht onder meer was gericht op hervormingen in de gezondheidszorg (nieuwe zorgstelsel) en de arbeidsongeschiktheid (nieuwe WAO-wet, de WIA). Nederland heeft volgens het IMF een moeilijke periode achter de rug, maar is op de goede weg naar een hogere economische groei.

De prijsstijgingen zijn dit jaar beperkt gebleven. In de periode van januari tot mei stegen de prijzen op jaarbasis 1,7 procent. Nederland bereikt dat door de loonstijgingen beperkt te houden. Op die manier wordt de concurrentiepositie van Nederland verbeterd. Ook is het IMF tevreden over het gestegen vertrouwen in de economie dat zowel consumenten als ondernemingen hebben.

Het IMF geeft monetair advies aan Nederland over de toekomst. Zo adviseert het IMF dat Nederland meer economische hervormingen door moet voeren, vooral met het oog op de vergrijzende bevolking. Zo kan de leeftijd waarop mensen met pensioen gaan omhoog. Verder vindt het fonds dat de werkloosheidsuitkeringen omlaag moeten en dat Nederland de vraag naar laaggeschoold werk moet stimuleren.

Met dank aan DRVooijs voor de submit.

Grote olievlek voor Libanese kust

Icoon Milieu Als gevolg van raketaanvallen is er voor de Libanese kust een gigantische drijvende olievlek ontstaan. De vlek is inmiddels meer dan honderd kilometer lang. De olievlek kan mogelijk voor tweehonderd miljoen euro schade veroorzaken. De olievlek is ontstaan nadat Israël twee weken geleden olietanks van een energiecentrale bestookt hadden.

De olie heeft al grote stukken strand en kustgebied vervuild en breidt zich nu uit richting Syrië. Milieudeskundigen vrezen dat de vervuiling zich zal uitbreiden naar de kusten van Cyprus en Turkije. Dan komt het leefgebied van de met uitsterven bedreigde groene zeeschildpad en de rode tonijn in gevaar.

De Libanese milieudeskundige Wael Hmaidan hoopt dat de olievlek zo snel mogelijk opgeruimd zal worden. Dat was voorlopig nog niet mogelijk door de aanhoudende bombardementen in het gebied. Libanese milieubeschermers willen nu alles op alles zetten om de olievlek op te ruimen, ongeacht of er raketaanvallen zijn of niet. "Het probleem is zo ernstig en de verwachte gevolgen zijn zo rampzalig dat we ons niks aantrekken van bommen", aldus Hmaidan.



Veel olie op het strand van Beiroet

Freek de Jonge houdt verkiezingsconference

Icoon Cabaret De cabaretier Freek de Jonge houdt opnieuw een conference de avond voor de Tweede Kamer-verkiezingen. De conference zal te zien zijn op 21 november op Nederland 1, direct na het afsluitende lijsttrekkersdebat. De verkiezingen zullen op 22 november gehouden worden. Dat heeft de omroep VPRO laten weten.

Freek de Jonge besloot in 2003 zijn traditionele nieuwjaarsconference te veranderen in een speciale verkiezingsconference, die De Stemming als naam kreeg. Daarin werden actuele thema's en politieke partijen behandeld. Er keken toen ruim 2,5 miljoen mensen naar de show.

Zijn nieuwe conference zal De Stemming 2006 heten. Deze zal rechtstreeks uitgezonden worden en eveneens actuele politieke thema's behandelen.



Freek de Jonge


Met dank aan pberends voor de submit.

Ophef om seksuitspraken Jody Bernal

Icoon Showbizz De zanger Jody Bernal heeft flinke ophef veroorzaakt door uitspraken die hij gisteren deed in een nachtelijk radio-interview. In een programma van de 3FM-deejay Dennis Weening vertelde de 24-jarige zanger dat hij na een feestje drie meisjes meegenomen had naar huis. Met de meisjes van 17, 19 en 23 jaar zei hij seks te hebben gehad. Toen de presentator vroeg naar de jonge leeftijd van de meisjes antwoordde Bernal met "hoe dichter bij de nul, hoe strakker om de lul".

Na het interview zei Bernal zich "diep te schamen" voor zijn uitspraken. "Het is ongelofelijk dom. Ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan zoveel spijt heb ik nu". Het interview vond plaats nadat hij flink gezopen had op een feest in Scheveningen. "Het was gezellig, we hadden flink rosé gedronken. Het radiogesprek was totale lulkoek. De meisjes waren mijn nichtje, een vriendinnetje van haar en een vriendin van mij. Nee, met geen van hen heb ik seks gehad. Ik ben alleen naar bed gegaan en werd 's ochtends met hoofdpijn wakker".

Zijn uitspraken zorgden voor grote verontwaardiging. Op internetforums werd hij beticht van pedofilie. Hij kreeg honderden boze e-mails binnen. "Ook van ouders van misbruikte kinderen. Dat deed me veel pijn. Ik heb zitten huilen. Dit heb ik nooit bedoeld. Seks met minderjarigen is iets afschuwelijks. Ik heb zelf een zusje van 12. Ik moet er niet aan denken dat zoiets met haar gebeurt".

Bernal meent dat zijn uitspraken door 3FM-deejay Sander Lantinga uit zijn verband gerukt zijn. "Het gesprek is via knippen en plakken gemanipuleerd. Dat vind ik niet kunnen. Dennis en ik hadden een veel langere conversatie over seks met oudere vrouwen toen ik die zin zei. Maar het is mijn fout: zeker in het licht van de komst van die nieuwe politieke partij mag je dit soort dingen nooit zeggen".

Klik hier om te luisteren naar het radiofragment. Met dank aan Bellah voor het opzoeken van het geluidsbestand.



"Hoe dichter bij de nul, hoe strakker om de lul"


Met dank aan Sub_Rosa en Sonic19 voor de submit.

221 kunstobjecten geroofd uit Hermitage

Icoon Kunst In de afgelopen dertig jaar zijn er 221 waardevolle kunstobjecten gestolen uit de Hermitage in het Russische St. Petersburg. Het gaat onder andere om middeleeuwse en negentiende eeuwse Russische sieraden, zilver en geglazuurde objecten ter waarde van ongeveer vier miljoen euro in totaal.

Michail Pjotrovski, directeur van de Hermitage, stelt dat de diefstal alleen plaats heeft kunnen vinden doordat medewerkers van het museum van binnenuit meegeholpen hebben. De gestolen objecten zijn niet verzekerd, omdat ze in het depot lagen. Alleen objecten die tentoongesteld worden zijn verzekerd. De diefstallen zijn nu pas ontdekt doordat de collectie het laatste half jaar geïnventariseerd is. De autoriteiten zullen onderzoek doen naar de diefstallen. Mogelijk hebben de diefstallen te maken met de dood van een archivaris in november.

De Hermitage bestaat al driehonderd jaar en behoort tot de grootste musea ter wereld. Het museum heeft meer dan drie miljoen kunstobjecten, waaronder schilderijen, beelden en juwelen. In de meer dan duizend zalen worden ook zeventiende en achttiende eeuwse Nederlandse en Vlaamse schilderijen getoond, waaronder kunstwerken van Rembrandt van Rijn.



Het gigantische Hermitage-museum. Grotere afbeelding.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.