Kankerdiagnose dwingt Briatore tot nadenken

Olga (Nuongirl)
Flavio Briatore, teambaas van Renault F1, heeft bekend gemaakt dat er een kwaadaardige vorm van kanker in één van zijn nieren is gevonden tijdens een medisch onderzoek.

Dat de 56-jarige Italiaan vorige maand in Rome vanwege nierklachten onder het mes ging, was al bekend, maar nu blijkt dat de artsen toen de kwaadaardige gezwellen hebben verwijderd. "Ik voelde me onsterfelijk. We voelen ons allemaal onsterfelijk, terwijl we in feite God al moeten bedanken dat we ons elke ochtend kunnen scheren. Je denkt misschien dat alles wat je opbouwt zinvol is. Maar misschien is dat niet zo", aldus Briatore.

"Ik had kanker in mijn linkernier. Als ik niet naar een medische controle was geweest, dan zou de situatie er over zes maanden erg slecht hebben uitgezien. De gedachte dat alles wat je hebt opgebouwd voor niets is geweest, schiet door je hoofd. Ik was stil toen ik de operatiekamer binnenkwam. Toen ik wakker werd, liet de arts weten dat de tumor op tijd is wegggehaald. Ik dacht alleen maar aan hoeveel geluk ik heb gehad."