Milan mag Europees spelen

AC Milan is door het Emergency Panel van de UEFA toegelaten tot de voorrondes van de Champions League.

De Italiaanse club, verwikkeld in het Italiaanse omkoopschandaal, werd eerst de mogelijkheid ontnomen Europees voetbal te spelen. Toch zijn zij nu de enige veroordeelde club die toch mee mogen doen, daar waar Juventus, Fiorentina en Lazio Roma de toegang tot Europa ontzegd werd.

De Italiaanse voetbalbond had een verzoek ingediend bij de UEFA om AC Milan alsnog deel te laten nemen aan de voorrondes. Terwijl het onderzoek gaande was, werden de Rossoneri al wel vast opgenomen bij de loting. De Italianen spelen in de derde voorrondes van de Champions League tegen ofwel Cork City (Ierland) of Crvena Zvezda, beter bekend als Rode Ster (Servië). De eerste wedstrijd in Cork eindigde in 0-1 in het voordeel van de club uit Belgrado.

De club die hierdoor Champions League voetbal door de neus geboord krijgt is Palermo. Als Milan niet door de Italiaanse bond naar voren werd geschoven bij de UEFA had de club uit Sicilië mee mogen doen in de derde voorronden van de Champions League. Palermo mag nu wel spelen in de UEFA Cup.