Rosberg, Wurz bij Williams in 2007

Wouter (ziggyziggyziggy)
Nico Rosberg en Alexander Wurz zullen in 2007 voor Williams F1 uitkomen. Dat heeft het team vandaag onverwachts bekend gemaakt.

Rosberg debuteerde dit jaar bij het Britse team en Wurz is momenteel derde coureur bij Williams, na eerder al voor onder andere McLaren en Benetton te hebben gereden. Mark Webber, die momenteel naast Rosberg voor Williams rijdt, zal dus voor volgend jaar op zoek moeten gaan naar een nieuw racestoeltje.

In een persbericht licht het team toe dat de combinatie van Wurz en Rosberg het beste zou zijn voor het team, dat volgend jaar overstapt van Cosworth naar Toyotamotoren. "Het seizoen 2006 is extreem zwaar voor het team en alle drie de coureurs hebben doortastendheid en toewijding aan ons laten zien" aldus teambaas Frank Williams. "Maar we zien het begin van een verbetering in de prestaties, waarvan we vastbesloten zijn om deze vast te houden. Dit in combinatie met de aankoop van de Toyota-motoren zijn de belangrijkste hoekstenen voor een competitief team in de rest van het seizoen en in 2007."