Van der Sar blijft international

Sjors (Sj0rSz)
Doelman Edwin van der Sar heeft bekend gemaakt dat hij nog tot het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland voor het Nederlands Elftal zal spelen. Woensdag werd de recordinternational al opgeroepen voor de oefeninterland tegen Ierland. Deze wordt op 16 augustus gespeeld.

"Ik heb de knoop doorgehakt", aldus Van der Sar op zijn website. "Het heeft lang geduurd voordat ik een besluit kon nemen. De klap na de uitschakeling tegen Portugal op het WK dreunde lang na. Langer dan ik zelf had verwacht. Ik voelde me down, we hadden kunnen winnen."

Sinds het WK in Duitsland mag Van der Sar zich recordinternational noemen. Momenteel heeft de doelman 113 interlands achter zijn naam staan. Dat is er één meer dan voormalig Oranje-international Frank de Boer. Op 7 juni 1995 maakte de 35-jarige keeper zijn debuut voor Oranje. Wit-Rusland was echter met 1-0 te sterk voor het Nederlands Elftal, zodat zijn debuut niet kon worden opgeluisterd met een overwining.

Van der Sar, momenteel uitkomend voor Manchester United, maakte tot nu toe al vijf grote eindtoernooien mee. Hij speelde op de Europese Kampioenschappen van 1996, 2000 en 2004. Ook speelde hij in 1998 en 2006 op het wereldkampioenschap voetbal. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het EK van 2008 ook nog aan deze imposante lijst toegevoegd.


Recordinternational Edwin van der Sar