Rogge: "Sportcompetities minder zwaar"

Sjors (Sj0rSz)
Voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Jaques Rogge, heeft laten weten dat hij sportcompetities en evenementen minder zwaar wil gaan maken. Een aantal Belgische kranten melden dit naar aanleiding van de diverse dopingaffaires.

"De competitiesport is veel te zwaar geworden", zegt Rogge. "Zoals het nu verloopt is het bijna niet menselijk meer." De belangrijkste voorbeelden voor de Belg zijn de Tour de France en de Giro d'Italia. "In veel sporten zijn blessures een gevolg van overbelasting. Daarom wil ik dat een panel specialisten samen met wielrenners onderzoekt wat de ideale belasting is in de grote rondes."

Verder kondigt Rogge aan dat het aantal onaangekondigde controles verhoogd moet worden. Verder moeten trainers, artsen en fysiotherapeuten strenger aangepakt worden als blijkt dat ze bij een betrapte sporter horen. Bovendien pleit de 64-jarige voorzitter ervoor dat er politiehulp ingeroepen mag worden als het zo is dat een sporter betrapt is op het gebruik van verboden middelen.