FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 augustus 2006

Atari CEO prijst PS3, voorlopig geen Atari titels voor PS3

De CEO van Atari, Bruno Bonnell heeft in een interview aangegeven dat zijn bedrijf in elk geval niet vůůr 2007 games zal gaan produceren voor de PS3. De reden die hij opgeeft is een gebrek aan informatie over de console.

Klinkt aannemelijk, als je niet genoeg over een console weet, is het niet verstandig er voor te gaan ontwikkelen. Echter, in datzelfde interview prijst hij de PS3 bijna de hemel in. De PS3 zal de hardcore, gepassioneerde gamer aanspreken, volgens hem.
Bonnell bevestigt dat er dit jaar nog wel titels voor Wii en 360 zullen verschijnen.

'Zoon Bin Laden op weg naar Libanon'

Icoon Terrorisme Iran zou vorige week Saad Bin Laden, een van de ongeveer 24 kinderen van Osama Bin Laden, vrijgelaten hebben om mensen te werven voor al-Qaeda in het Libanees-Syrische grensgebied. Dat meldde Die Welt op basis van anonieme bronnen bij geheime diensten.

Saad behoort tot de top van al-Qaeda en wordt gezien als frontman van de nieuwe generatie binnen het terreurnetwerk. Saad stond in Iran onder huisarrest. Iran zou willen dat hij in SyriŽ vluchtelingen uit Libanon recruteert voor een oorlog tegen IsraŽl. Hij zou samen met twee andere al-Qaeda-topstukken op pad gestuurd zijn om het terreurnetwerk van zijn vader uit te breiden. Omdat 'Bin Laden' een bekende naam is in het gebied, zou Teheran hopen dat Saad daardoor meer mensen kan werven dan anderen.

Iran zou strategisch voordeel hebben bij een wervingsactie voor al-Qaeda. Soennitische en sji'itische strijdgroepen kunnen bijelkaar gevoegd worden, zodat onderlinge verschillen wegvallen en een gezamenlijk islamitisch front tegen IsraŽl mogelijk wordt. Nu is er in veel landen, zoals Irak, nog onenigheid tussen deze bevolkingsgroepen.

Saad heeft volgens inlichtingendiensten achter een bomaanslag in TunesiŽ in 2002 gezeten en hij heeft zelfmoordaanslagen gepland in Casablanca en Riyad in 2003. Na de aanslagen van 11 september 2001 heeft Iran veel leden van al-Qaeda die uit Afghanistan gevlucht zijn gearresseerd. Deze arrestaties zouden echter weinig voorstellen.


Saad en Osama Bin
Saad op theekransje bij zijn vader Osama

Uitzendtijden GP Hongarije

De spanning is volledig terug in het kampioenschap. Komend weekend is de dertiende ronde en hier volgen de uitzendtijden.

Zaterdag 5 augustus

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL 11:00 - 12:20 Derde vrije training
RTL 13:45 - 15:25 Kwalificatie
SBS6 13:55 - 15:10Kwalificatie

Zondag 6 augustus

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS608:05 - 09:25Kwalificatie hh
SBS613:00 - 16:15Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
RTL12:45 - 16:30Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas13:45 - 16:00Voorbeschouwing, race en nabeschouwing

Opnieuw asielzoekers verdwenen uit centra

Icoon JustitieTien Nigeriaanse meisjes uit azielzoekerscentra in Oisterwijk, Drachten, Baexem en Middelburg zijn kort na hun aankomst verdwenen. Er bestaat een sterk vermoeden dat zij in de prostitutie zijn terechtgekomen. De verdwijning van de meisjes werd vier weken geleden ontdekt.

Het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, is erg ongerust over de verdwijning van de tien. Het Orgaan wil dat alle uit Nigeria afkomstige meisjes voortaan in ťťn centrum worden geplaatst, zodat ze een vertrouwensband op kunnen bouwen met de medewerkers van het betreffende centrum.

Minister van Vreemdelingenzaken Verdonk liet eerder weten dat ze niet veel kan doen tegen deze verdwijningen. Toch zijn er maatregelen genomen, zo werken opvangcentra voor minderjarige asielzoekers sinds kort met elektronische pasjes en 24-uurstoezicht. Het is volgens de wet niet toegestaan om de centra volledig af te sluiten.

Eerder verdwenen al zeker tien minderjarige Indiase jongens uit het asielzoekerscentrum in Oisterwijk. Achter deze verdwijningen bleken mensensmokkelaars te zitten. Deze week zijn vijf van hen veroordeeld. Ze hebben waarschijnlijk meer dan alleen deze tien IndiŽrs te hebben gesmokkeld, volgens geruchten zelfs zo'n 130 alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's). De officier van justitie kon smokkel maar in tien gevallen bewijzen. Er loopt nog een zaak tegen een zesde verdachte en een zevende verdachte zit nog vast.

Het ministerie van Justitie wil binnenkort een notitie uit gaan brengen over hoe het verder moet met de opvang van deze minderjarige asielzoekers. Er wordt gekeken of het toch niet mogelijk is in de centra volledig af te sluiten. Een meerderheid van de Tweede Kamer is hier echter tegen, alsmede het COA.


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Prince of Persia komt naar de Wii

Na het eerdere goede nieuws van Ubi Soft vandaag (Zeven Wii launchgames) is er nog meer te melden over Ubi Soft.

Het schijnt namelijk zo te zijn dat Ubi ook nog bezig is met een Prince of Persia game voor de Wii. Deze moet in maart 2007 uitkomen. De precieze opzet van de game is niet bekend, het kan een port zijn, een spin-off of zelfs een heel nieuw deel met een nieuw verhaal. Stay tuned!


Prince of Persia: Two Thrones, het laatste deel in de trilogie op de Cube, PS2 en Xbox

Audioslave is "Xbox Live artist of the month august"

Liefhebbers van Audioslave en bezitters van een Xbox 360 kunnen deze maand de videoclip van de nieuwste single "Original Fire" via Live bekijken. Ook kun je via Live exclusieve "Behind the scenes"-beelden bekijken.
Tevens kun je kans maken op een exclusieve sessie Madden NFL '07 via Live tegen de heren Morello, Cornell, Commerford en Wilk.

Voor meer informatie en het aanmeldingsformulier kun je voor 31 augustus naar http://audioslavemusic.com/xboxgamewithfame/ of http://www.xbox.com/artist gaan.v.l.n.r. Brad Wilk, Tom Morello, Tim Commerford, Chris Cornell

Terugkeer Villeneuve onzeker

Het is nog maar de vraag of Jacques Villeneuve nog terugkeert bij BMW Sauber. Motorsportdirecteur van BMW, Mario Theissen, reageerde in een interview op de Hungaroring terughoudend op vragen over de terugkeer van de wereldkampioen van 1997.

Er werd al eerder gespeculeerd dat Villeneuve de rest van het seizoen vervangen zou worden door Robert Kubica. Geconfronteerd met deze geruchten zei Theissen dat hij daar geen atwoord op had. "We hebben voor deze race ons besluit gemaakt en we zullen de situatie na het weekend evalueren", aldus Theissen.

De teambaas wist wel te vertellen dat Villeneuve de debrief na de Duitse Grand Prix niet had bijgewoond. Hij nam pas eergisteren contact op met het team om te vertellen dat hij last van hoofdpijn had en niet zou racen in Hongarije. Theissen zelf gaf toe al sinds zondag niet meer met de Canadees te hebben gesproken, maar weigerde toe te geven dat de verstandhouding met Villeneuve was verslechterd.

Villeneuve's contract met het team loopt aan het einde van dit jaar af en Theissen liet hints vallen over zijn toekomst: "We zijn net begonnen met nadenken over volgend jaar en dit is een mooie kans om te zien hoe Robert [Kubica - red.] omgaat met een racesituatie." Ook verklaarde Theissen dat het team sowieso al van plan was om Kubica nog dit seizoen een racestoeltje aan te bieden.

Eerste screens Parabellum beschikbaar

De eerste screens van de multiplayer-shooter Parabellum van het Duitse Acony zijn openbaar gemaakt. In Parabellum zul je in een futuristisch New York City het terrorisme bestrijden.

Gebruik makend van de Unreal 3.0 engine zul je met dit spel tijdens een spelletje door verschillende gebieden in New York flink wat munitie uitwisselen met terroristen van allerlei pluimage.
Naar verwachting kunnen we Parabellum in 2007 in onze PC en Xbox 360 verwachten. De game zal waarschijnlijk op de GC in Leipzig gepresenteerd worden.

De titel belooft alvast veel geweld, "para bellum" is namelijk Latijn voor "prepare for war" of "bereid je voor op oorlog". Tevens is het onderdeel van een bekend Latijn gezegde "sic vic pacem, para bellum" oftewel "hij die vrede wil, dient zich voor te bereiden op oorlog". Ook dat gezegde lijkt op te gaan voor deze game.
'French fries' weer op menu in parlement VS

Icoon Buitenlands In het restaurant van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden staan na drie jaar afwezigheid weer 'French fries' op het menu. Het restaurant van het parlement had 'French fries' formeel omgedoopt in 'Freedom fries', omdat Frankrijk zich in 2003 tegen de oorlog in Irak had gekeerd.

In 2003 liepen de spanningen tussen Washington en Parijs hoog op. Republikeinse afgevaardigden wilden ook een boycot op Franse wijn en kazen. Texas. It's Bigger Than France Bumperstickers en t-shirts met 'Texas. It's bigger than France' waren niet aan te slepen. Inmiddels is de publieke opinie verbeterd. 52 procent van de Amerikanen staat nu positief tegenover de Fransen. In 2003 was dat nog 29 procent. Voor de Irak-oorlog was 79 procent van de Amerikanen positief over de Fransen.

De Franse ambassade in Washington reageerde koeltjes op het nieuws. "Onze betrekkingen zijn belangrijker dan patat", aldus een woordvoerder. Wel heerste er tevredenheid over het feit dat de betrekkingen tussen de VS en Frankrijk verbeterd zijn. Binnen die verbeterde relatie onderhandelen de VS en Frankrijk nu over een VN-resolutie over de Libanon-kwestie.

In het restaurant van de Amerikaanse senaat bleef patat wel gewoon 'French fries' heten. De twee volksvertegenwoordigers die in 2003 de naam gewijzigd wilden hebben, wilden geen commentaar geven op het herstel van de oude naam.

Van Gaal nu al boos op KNVB

Trainer Louis van Gaal van AZ is niet tevreden over het competitieschema van de KNVB. De trainer beklaagt zich over het feit dat de Alkmaarders op 20 augustus het op moeten nemen tegen NAC Breda, terwijl het Nederlands Elftal het vier dagen eerder vriendschappelijk opneemt tegen Ierland.

"Echt te gek voor woorden, want de internationale kalender stond echt al lang vast voor de bond het competitieschema bekend maakte. Waarom niet een week langer gewacht met de start van de eredivisie zou je zeggen. Dit slaat helemaal nergens op maar het is wel weer typisch de KNVB."

Mega Geile Gallerijen - Deel 23

Een mooie dag en een mooie avond. Een mooi moment om naar mooie vrouwen te kijken. Vandaar dat er twee vrouwen zo lief zijn geweest om voor de fotocamera te gaan staan:

Mindy Vega met twee reportages.
Jeri Lee met zes fotoreportages.

En als extra krijgen jullie ook nog een aantal dames te zien tijdens het uitgaan, de Ladies Night.

Veel kijkplezier...

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en 22.

Historisch: Zandvoort

Op 7 augustus 1948 werd de eerste autorace gehouden op het circuit in de Zandvoortse duinen. Bijna zestig jaar en 30 Formule 1 GP's later is het circuit nog steeds befaamd en geliefd door internationale coureurs, maar het ontstaan van het circuit is een verhaal apart.

In 1939 werd er al geraced in de badplaats Zandvoort. Met dank aan burgemeester Van Alphen werd er een circuit neergelegd in het noorden van het stadje, over de Vondellaan en de Van Lennepweg. Op 3 juni vonden een aantal toerwagenraces plaats, maar het hoogtepunt was een demonstratie van Manfred von Brauschitsch in een Mercedes W154.

De races op het tijdelijke stratencircuit waren de opmaat voor de bouw van een permanente racebaan in de duinen. Het plan omvatte een baan die zich slingerde door een nieuw aan te leggen park, geflankeerd door aan te planten bossen. De plannen werden echter gedwarsboomd door de Duitse invasie in 1940.

Van Alphen liet zich echter niet tegenhouden door de Duitse bezetting en besloot van de nood een deugd te maken. Het gebied waar het circuit moest komen, was al bouwrijp gemaakt, zij het door de sloop van een deel van Zandvoort om te voorkomen dat de geallieerden het strand konden gebruiken als landingsplaats. De burgemeester wist de Duitsers om de tuin te leiden en vertelde dat hij het gebied wilde veranderen in een ParadestraŖe om na de oorlog de overwinnaars te eren.

De Duitsers geloofden Van Alphen en besloten om het grootste deel van de Zandvoortenaren niet te deporteren, maar aan het werk te zetten om Van Alphen's plan ten uitvoer te brengen. Zo werden de grootste puinhopen opgeruimd en werd de fundering voor de paradeweg gelegd. Het werk kon niet worden afgemaakt toen Nederland werd bevrijd en alle mogelijke middelen moesten worden aangewend voor de wederopbouw.

De gemeente Zandvoort besloot het heft in eigen handen te nemen en samen met de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) en de Koninklijke Nederlandsche Motorwielrijders Vereniging (KNMV) het circuit af te maken. Het ontwerp van de baan werd neergelegd in samenwerking met voormalig Le Mans-winnaar Sammy Davis en in de zomer van 1948 was het circuit een feit.

De eerste autorace werd gehouden op 7 augustus van dat jaar, met een scala aan internationaal bekende coureurs en merken. De hoofdrace werd na een fantastisch duel gewonnen door prins Bira in een Maserati 4CL. Van Alphen was toen al met pensioen, maar ter ere van zijn dappere werk is het asfalt van het gehele circuit officieel Burgemeester Van Alphenweg gedoopt.

Een samenvatting van de Formule 1-jaren van Zandvoort zit in de planning.
Een volledig overzicht van de historische Formule 1-artikelen vind je hier.

Bahrein verbiedt tabaksreclame

Was het een aantal jaren geleden dat het in Europa verboden werd om tabaksreclame op de wagens te hebben, ook in Bahrein wordt dit verbod binnenkort ingesteld. Het verbieden van de tabaksreclame wordt door de organisatie van de Grand Prix van Bahrein niet als een probleem gezien.

Volgens Martin Whitaker, General manager van het circuit, heeft het geen enkel effect op de race. “Het is eerlijk om te zeggen dat het de bedoeling is om tabaksreclame uit de autosport te krijgen en de FIA promoot dit.”

Bernie Ecclestone kiest er steeds vaker voor om te racen in landen buiten Europa, daar geldt nog geen verbod op tabaksreclame. Bahrein heeft nu een verdrag van de World Health Organisation ondertekend, met de intentie om tabaksreclame in te dammen.

Sluiter ten onder in Sopot

Raemon Sluiter heeeft zich niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde van het ATP-toernooi in Sopot. De Rotterdammer ging in de tweede ronde onderuit tegen Augstin Calleri met tweemaal 4-6.

In de eerste ronde kreeg Sluiter geen enkele kans om te breaken, en hij moest bij de stand 4-4 toezien hoe Calleri zijn eerste kans direct benutte en de set met 6-4 naar zich toetrok. In de tweede set kwam Sluiter vrijwel direct een break achter, en wist daarna vijf breakkansen niet te benutten. Hierdoor kon Calleri ook de tweede set met 6-4 winnen.

Wat is Dit: Opgave 35 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Avondoverzicht EK zwemmen dag 4

Er werden vanavond weer (halve) finales gezwommen op het EK langebaan zwemmen in Boedapest. Hieronder. Hier vind je een overzicht van de Nederlandse deelnemers in de avondsessie.

Pieter van den Hoogenband doet morgen mee aan de finale van de 100 meter vrije slag. 'VDH' wist zich vrij moeizaam te plaatsen voor die finale. Hij werd vijfde in 49,27. De winnaar van de halve finale Filipo Magnini was in 48,91 een stuk sneller. De Duitse Nederlander Mitja Zastrow gaan we niet terug zien in de finale. Zastrow zette een redelijke tijd 49,66 maar het was niet goed genoeg voor een plek bij de eerste acht.

Inge Dekker wist zich als snelste te plaatsen voor de 100 meter vlinderslag finale van morgenavond. Dekker die sinds kort wordt getraind door Jacco Verhaeren, zwom een tijd van 58,64 deze tijd was langzamer dan haar tijd van vanmorgen 58,42 wat een nieuw persoonlijk record betekende. Ook Chantal Groot mag zich morgenavond melden aan de start van de vlinderslag finale. Groot wist zich met 59,34 als zevende te plaatsen, wel liep ze plaatsing voor het WK nipt mis.

Wagens STR afgekeurd op massadempers

Scuderia Toro Rosso zal in Hongarije niet met de massadempers rijden. Het team maakte voorheen wel gebruik van het omstreden systeem, maar zag haar wagens vandaag afgekeurd worden door de FIA.

De drie wagens van Scuderia Toro Rosso door Charlie Whiting, technisch gedelegeerde van de FIA, kan rechtstreeks worden toegeschreven aan de aanwezigheid van de massadempers op de drie bolides. Whiting voerde ter ondersteuning opnieuw artikel 3.15 van de Technical Regulations aan, waarin teams wordt verboden om de aerodynamische prestaties van de auto ongeoorloofd te verbeteren.

Het besluit van Scuderia Toro Rosso is de volgende bladzijde in de controverse die nu al 'dempergate' wordt genoemd. Eerder vonden de stewards van de Duitse Grand Prix geen reden de massadempers te verbieden. Het beroep dat de FIA heeft aangespannen tegen deze beslissing dient op 22 augustus bij het International Court of Appeal van de FIA.

Bully nog altijd in ontwikkeling

Door menigeen werd gedacht dat Bully, een game waarin je anderen dient te treiteren, was stopgezet vanwege de vele negativiteit. Uit vele landen beweerden boze tongen namelijk dat games zoals deze absoluut niet mogen; het zou te veel aanzetten tot 'even lekker jennen' in het echte leven.

Toch blijkt Rockstar Games tegen alle verwachtingen in nog altijd bezig te zijn met deze controversiŽle titel. Desondanks is de Xbox versie gecancelled en zal dus alleen de versie voor de PlayStation 2 het levenslicht zien. Dit zal er waarschijnlijk mee te maken hebben dat de Xbox over het algemeen als 'dood' wordt ervaren, terwijl er op de PlayStation 2 nog altijd gespeeld wordt. Nieuwe details zijn er vooralsnog niet, maar volgens Rockstar zullen die in de toekomst zeker verschijnen.


IJskoud Heinekenbiertje gelanceerd

Icoon Heineken tap Bierbrouwer Heineken heeft een nieuw biertje gelanceerd dat op nul graden geserveerd wordt. Het enige verschil met normaal bier is het serveren: het ijskoude bier komt uit dezelfde tank, maar wordt niet op zeven graden maar op nul graden geserveerd. Heineken adviseert de horeca om het ijskoude biertje tien procent duurder te verkopen in vergelijking met normaal bier.

Het pilsje heet Heineken Extra Cold. Het grootste verschil tussen een ijskoud en een normaal biertje is de smaak. Volgens de bierbrouwer is Heineken Extra Cold minder bitter en vult het minder. Het nieuwe biertje wordt uit een bevroren tapzuil getapt en wordt geserveerd in een diepgevroren glas.

Inmiddels is het bij honderd horecazaken te koop. Eind dit jaar moeten vierhonderd horecaondernemers het biertje gaan verkopen. Eind volgend jaar moeten dat er vijftienhonderd zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat consumenten graag willen kiezen tussen een gewoon en een extra koud pilsje. Andere biermerken, zoals Carlsberg en Guinness, hebben al een 'Extra Cold'-variant.


Heineken Extra Cold
Biertje? Promotieclip.

"Nooit zoveel vuiligheid bijeen gezien"

Dopingbestrijder Werner Franke heeft het dossier "Fuentes" van de Spaanse politie deels kunnen inkijken. Hij weet nu welke producten Jan Ullrich allemaal nam.

Werner Franke is de man die destijds de Oost-Duitse praktijken blootlegde. Hij beweert dat Ullrich, zelf nog een product uit het omstreden Oost-Duitse sportsysteem, een fortuin besteedde ("35.000 euro per jaar") aan doping.

"Ik kan enkel zeggen dat het lang geleden is dat ik zoveel vuiligheid bijeen zag", aldus Franke. "Sommige personen in zijn entourage zijn echte duivels. Dat ze hem zulke producten hebben aangeraden en dat ze hem bij de Spaanse dokter Eufimiano Fuentes brachten!"

Jan Ullrich werd onlangs ook ontslagen bij T-Mobile.

Zeven launchtitels voor Wii van Ubisoft bekend gemaakt

Ubisoft zal bij de launch van de Nintendo Wii eind dit jaar meteen zeven spellen op de markt brengen. Vandaag is het officiŽle lijstje bekend gemaakt met daarop de zeven titels. De lijst ziet er als volgt uit:

Blazing Angels: Squadrons of WWII
Far Cry
GT Pro Series
Open Season
Monster 4X4 World Circuit
Rayman Raving Rabbids
Red Steel

Wanneer de launch van de Wii precies zal zijn is nog niet precies bekend. Wel weten we dat Nintendo eerder wil zijn dan Sony en dus eerder dan 17 november. Veel analisten verwachten de Wii ergens in oktober. Ubisoft zal wanneer het ook is in ieder geval een groot deel van de eerste line-up verzorgen.

Ronaldinho wil bij Barcelona blijven

De afgelopen dagen meldden verschillende media in binnen- en buitenland dat AC Milan bij een eventueel vertrek van Kaka' naar Real Madrid haar aandacht zou richten op Ronaldinho.

De Braziliaan werd al twee keer op rij uitgeroepen tot beste speler ter wereld, en werd met FC Barcelona de afgelopen twee seizoenen kampioen van Spanje en won vorig seizoen ook nog de Champions League. Vanuit Monterrey in Mexico, waar BarÁa de komende tijd verblijft, liet Ronaldinho weten vereerd te zijn door de interesse, maar bedankte hij alvast vriendelijk.

'Ik voel me echt op mijn gemak hier bij Barcelona, sterker nog: ik ben zeer gelukkig. Het enige waar ik me op richt is het komende seizoen met FC Barcelona, en de prijzen die we kunnen gaan winnen. Ik wil dus absoluut niet weg, want Barcelona is ook nog eens een perfecte stad,' aldus de 26-jarige Ronaldinho. 'Over de interesse van AC Milan heb ik gehoord, maar mijn zaakwaarnemer (zijn broer Roberto red.) heeft nog niks gehoord. Het is altijd mooi als een topclub interesse toont, dan ben je goed bezig.'

Gestolen hond gruwelijk mishandeld

Icoon BinnenlandsIn Venray hebben enkele personen een boxer (hond) gestolen, om hem vervolgens aan de trekhaak van een auto vast te maken, en honderden meters over de grond te sleuren. Dit blijkt uit een onderzoek van de politie.

Het gruwelijk mishandelde dier werd in een leegstaande woning in Venray gevonden door de politie. De boxer had over het hele lijf schaaf-, brand- en schroeiplekken. Hij had nog amper kussentjes onder zijn poten.

De hond werd in eerste instantie nog opgevangen en verzorgd door een dierenarts. Later besloot de arts dat het dier dood beter af zou zijn, en heeft hem ingeslapen.

De politie is op zoek naar een 20-jarige man en zijn 21-jarige zwangere vriendin bij wie de hond voor het laatst is gezien. Het duo reed in een zwarte auto met Pools kenteken.Met dank aan Aka-Zigor, darkpoison, Riesj, BrainFuel, JoVo, YubYub, maniacer, Shakes en Weetjewat voor de submit.

Nederlander verdronken in Oostenrijk

Icoon OngelukIn het Oostenrijkse Telf is een Nederlandse man woensdag verdronken in een moerasmeer. De 60-jarige man probeerde een vastgeraakt vishaakje los te krijgen, maar raakte verstrikt in waterplanten. Een omstander probeerde de man nog te helpen, maar raakte daarbij zelf bijna verstrikt.

De ongelukkige visser kwam volgens ooggetuigen nog enkele keren boven water, maar kon zich met geen mogelijkheid uit de planten bevrijden. Brandweermannen hebben het ontzielde lichaam van de man uit het water gehaald.

Met dank aan dontf0kwithme voor de submit.

Gepeste vrouw krijgt een miljoen

Icoon BuitenlandsEen voormalige medewerkster van de Deutsche Bank in Londen krijgt ~1 miljoen euro van haar vroegere werkgever. De medewerkster, Helen Green, werd jarenlang gepest door haar collega's. Het getreiter heeft haar psychologische en later zelfs lichamelijke schade bezorgd. Volgens de rechter had haar werkgever tegen het pesten moeten optreden.

Green was tijdens haar loopbaan bij de bank twee keer bevorderd, voordat het getreiter begon. Tijdens haar nieuwe functie werd ze jarenlang genegeerd en uitgescholden. Een mannelijke collega gaf haar dikwijls seksistische commentaren. Toen zij enkele collega's om hulp vroeg, werd haar verteld dat ze moest wachten totdat de pestkoppen op haar uitgekeken waren, en een nieuw slachtoffer zouden uitkiezen.

Het pesten hield niet op. Green vertelt dat ze vaak eenzaam huilend achter haar bureau zat. Ze raakte depressief. In september 2000 kreeg ze een zenuwinzinking en moest worden opgenomen in een ziekenhuis waar ze doorlopend in de gaten werd gehouden, omdat zelfmoord werd gevreesd.

De bank ontkent alle aantijgingen en zegt dat Green geneigd was tot depressies. Dat maakte weinig indruk op de rechtbank in Londen, die tot de enorme schadeloosstelling besloot. Volgens de rechter hebben werkgevers de plicht om hun personeel tegen pesten te beschermen.

11-jarigen stelen rolstoel

Icoon Bizar Twee 11-jarige jongens hebben gisteren in de V&D in Hoofddorp een rolstoel gestolen. De eigenaar van de rolstoel was eventjes gaan lopen in de winkel en parkeerde zijn rolstoel bij de ingang.

Toen de eigenaar van de rolstoel kort de winkel inliep, gingen de jongens er met de rolstoel vandoor. Ze reden de rolstoel naar buiten en probeerden de beveiligingsmedewerkers te ontvluchten. De beveiligingsmedewerkers konden hen inhalen en schakelden daarna de politie in.

De politie stuurt de jongens waarschijnlijk door naar Bureau Halt. Bij dat bureau kunnen minderjarige daders hun fout weer goed maken door klusjes te doen voor de samenleving. De rolstoel is weer terug bij de eigenaar.

Voigt wint in eigen huis

De tweede etappe in de Ronde van Duitsland is gewonnen door de Duitser Jens Voigt. De renner van Team CSC was in de rit over 181,5 kilometer, die van Minden naar Goslar, de snelste van een kopgroep van drie.

De Duitser Ronny Scholz gaf de etappe kleur: Hij reed ruim 100 kilometer solo vooraan en had zelfs een voorsprong van meer dan zes minuten, maar hij werd uiteindelijk toch ingelopen door het peloton.

Op twintig kilometer van de finish ontsnapte vervolgens het drietal Davide Rebellin, Andrei Kasjetsjkin en Voigt. Het drietal kreeg een maximale voorsprong van 45 seconden, maar kon in de slotmeters nog maar net uit de greep van het peloton blijven. De sprint van het achtervolgende peloton werd gewonnen door Erik Zabel.

Uitslag tweede etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Jens Voigt (Dui)CSC4:22.25
2.Davide Rebellin (Ita)GSTz.t.
3.Andrei Kasjetskin (Kaz)ASTz.t.
4.Erik Zabel (Dui)MRM0.05
5.Kim Kirchen (Lux)TMOz.t.

Algemeen klassement

#CoureurPloegTijd
1.Vladimir Gusev (Rus)DSC9:12.17
2.Linus Gerdemann (Dui)TMO0.01
3.Davide Rebellin (Ita)GST0.07
4.Inigo Cuest (Spa)CSC0.10
5.Jens Voigt (Dui)CSC0.11

Releasedata Gears of War bekend

De releasedata voor Gears of War zijn bekend: in de US komt de game op 12 november en in Europa komt de game op 17 november.

Voor 'ons' betekent dat dus dat GoW tegelijk komt met de PlayStation 3 welke ook voor 17 november staat. GoW is dus het geheime wapen van Microsoft om kopers van de PS3 weg te houden.

Gears of War komt in twee versies, een gewone en een limited edition welke onder andere een boek en een extra dvd bevatten.

Noodweer boven Nederland

WeerHet Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) waarschuwt voor noodweer de komende 36 uur. In met name het westen en oosten van Nederland valt extreem veel regen met als uitschieter de provincie Zeeland.

Watersporters moeten op het IJsselmeer en in de buurt van Harlingen, Rottum, Delfzijl en bij Marken rekening houden met waterhozen. Deze onstaan bij grote temperatuurverschillen tussen het water en de lucht. Als het water boven de 20 graden komt (nu is het zelfs 24 graden) en daar koude lucht overheen stroomt, krijg je enorme regenwolken. De grote opwaartse stroming zuigt het water uit het wateroppervlak naar boven.

Het karakter van de regen is overigens zeer buiig met grote lokale verschillen. De laatste dagen viel op sommige plekken al een enorme plens water. In Schoondijke in Zeeuws-Vlaanderen viel in de eerste drie dagen van augustus al 127 millimeter water. Dat is ruim twee keer het landelijke gemiddelde over heel augustus (60 millimeter).

Het KNMI verwacht dat het in het weekeinde weer droger en warmer wordt.De buiien om 16:25
Volg de buienactiviteit met de buienradar

Eidos niet blij met Lava Kroft

Gisteren kwam het Eidos ter oren dat de Singaporeese uitgever Ozura Mobile een spel uit gaat brengen voor de mobiele markt onder de naam Lava Kroft. Eidos is momenteel de zaak aan het onderzoeken en overweegt om juridische stappen te nemen.

Ozura prijst het spel aan als een "episch actie avontuur", met Lava Kroft, "een moderne vrouw met een enorme dorst naar het ontdekken van de meest intrigerende en mystieke schatten van de wereld" in de hoofdrol. Niet een geheel andere richting dus dan de richting die Eidos ooit koos met Lara.

Blijkbaar heeft Lava nogal wat problemen met zichzelf en wordt ze regelmatig verzwolgen door "verslaving aan gevaar, mythen en mannen". De gameplay draait overigens om het in bepaalde banen leiden van lavastromen en vulkaanuitbarstingen zien te stoppen. Het spel zal worden gedistribueerd via providers van mobiele telefonie over de hele wereld.

Eidos moet nog een beslissing nemen over of Lava Kroft een schending is van de copyrights. Hierna zal zij zien of er overgegaan wordt tot maatregelen.Laat oordeel over beroep Juventus

Het Italiaans olympisch comitť zal in de tweede helft van deze maand uitspraak doen in het beroep van voetbalclub Juventus. Het comiteť trekt bewust zoveel tijd uit om het ordeel van het sporttribunaal goed te bestuderen.

De Oude Dame vecht vooral de terugzetting naar de Serie B aan, Juventus ervaart dat als een doodsteek. Veel spelers vertrekken en wachten het oordeel van het Italiaans olympisch comitť niet af. Inmiddels heeft de Italiaanse voetbalbond het begin van de competitie al uitgesteld. zodat men het oordeel kan afwachten van het olympisch comitť.

Vandaag maakte het Italiaans olympisch comitť overigens bekend dat de drie andere clubs die werden veroordeeld in het voetbalschandaal, Lazio Roma, Fiorentina en AC Milan, tot nu toe geen beroep hebben ingediend.

We Are The Web...

The Internet is in distress, letís answer its S.O.SÖÖ

Het idee achter We Are The Web.org is echt een hele goede en ik sta ook volkomen achter de boodschap die ze uit willen dragen.

De boodschap is: zorg er voor dat het Internet neutraal, eerlijk en toegankelijk blijft voor iedereen.

Open de site, klik eerst op the cause voor wat extra uitleg en klik dan op the video.

De boodschap is goed, maar de manier waaropÖÖ.?

Killzone: Liberation trailer vrijgegeven

Op GameTrailers is een nieuwe trailer verschenen van Killzone: Liberation voor de PSP van de nederlandse ontwikkelaar Guerilla Games. Guerilla past in de PSP versie van het spel een isometrisch perspectief toe in plaats van het first person perspectief dat we kennen uit de PS2 versie. De release van het spel staat gepland voor begin november.

Je kunt de trailer hier bekijken.

Overvaller wil slechts 100 euro

Icoon Domme criminelen Een overvaller van een cafetaria in het Limburgse Meerssen was erg bescheiden bij zijn diefstal. De man wilde slechts honderd euro, terwijl de doodsbange medewerker de inhoud van de hele kassa aanbood.

De dader bedreigde een cafeteriamedewerker met een mes, en eiste geld. De eigenaresse van de zaak wilde hem de gehele inhoud van de kassa geven. De overvaller had daar geen boodschap aan: hij zei dat hij maar honderd euro nodig had. Nadat de medewerkers hem honderd euro gaven, verliet de bescheiden man de zaak. De politie is nog op zoek naar de overvaller.

Chinees koopt rechten kopstoot Zidane

De kopstoot die Zinedine Zidane tijdens de finale van het WK voetbal uitdeelde aan Marco Materazzi, zal in de toekomst op schoenen, hoofddeksels en bierflesjes pronken. De Chinese zakenman Zhao Xiaokai heeft namelijk de rechten gekocht van het silhouet van de kopstoot.

Xiaokai, een zakenman, kreeg het idee twee dagen na de veelbesproken finale. De 250 euro die hij voor de rechten moet neertellen, denkt de eigenaar van een bedrijf in sportartikelen, weer dubbel en dwars terug te verdienen met de extra te verkopen artikelen.

[CCWS] Straffen voor Tracy, Tagliani en Legge

Paul Tracy heeft zijn gewonnen punten van de race op het circuit van San Josť in CaliforniŽ in moeten leveren. Daarnaast kreeg de Canadees ook een boete en drie races voorwaardelijk. Alex Tagliani heeft ook drie races proeftijd en een geldboete gekregen. Katherine Legge komt er nog het beste vanaf. De Britse kreeg drie races voorwaardelijk.

Tijdens de race afgelopen weekend kregen Paul Tracy en Alex Tagliani het met elkaar aan de stok. Onsportief gedrag op de baan werd later in de pitstraat uitgevochten. Katherine Legge kreeg een voorwaardelijke straf omdat ze een gevaarlijke actie had waarmee ze Andrew Ranger in de muur liet belanden.

Chinees koopt rechten kopstoot Zidane

Icoon FinancieelDe kopstoot die Zinedine Zidane tijdens de finale van het WK aan Marco Materazzi verkocht, zal binnenkort op schoenen, hoofddeksels en bierflesjes pronken. De Chinese zakenman Zhao Xiaokai heeft namelijk de rechten gekocht van het silhouet van de kopstoot.

Xiaokai, een zakenman in hart en nieren, kreeg het idee twee dagen na de veelbesproken finale. De 250 euro die hij voor de rechten moet neertellen, denkt de eigenaar van een bedrijf in sportartikelen, weer dubbel en dwars terug te verdienen met de extra te verkopen artikelen.

De bewuste kopstoot
De bewuste kopstoot

Met dank aan Smockey voor de submit.

Sekshongerige echtgenote roept politie

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een 44-jarige vrouw uit het Duitse Aken heeft in de nacht van woensdag op donderdag de politie gebeld omdat haar man (45) niet aan zijn echtelijke plichten voldeed. Het stel sliep al enkele maanden in gescheiden bedden en had al die tijd geen intiem contact.

De vrouw kon de situatie niet langer verdragen. Midden in de nacht maakte zij haar man wakker en eiste onmiddellijk seks. Toen de man daar niet op inging, belde zij, ten einde raad, de politie. De verbaasde agenten konden niet veel met de ongebruikelijke klacht, omdat zij geen strafbaar feit konden ontdekken.

Met dank aan wobbel, mrk_, tha_rizzo en TaLoN.NL voor de submit.

Jack Spijkerman zoekt imitatietalent

Jack SpijkermanZelfverzekerde imitators van Nederland opgelet! Jack Spijkerman zoekt jou.

Vorig seizoen riep Jack iedereen op, die ervan overtuigd is dat hij/zij iets kan dat zo bijzonder is dat het een plaatsje in Koppensnellers verdient. Dit leverde zoveel videomateriaal op van mensen die echt imitatietalent hebben (of denken te hebben), dat we dit seizoen De Gouden Balkenende uitloven voor de beste imitators van Nederlandse bodem. Kun jij praten als JP of Maxima, zingen als Gerard Joling of Frans Bauer, te keer gaan als Patty Brard of Louis van Gaal, stuur ons dan zo snel mogelijk je bandje, CD of DVD.

Zo staat te lezen op de site van Talpa. De beste imitators maken kans op De Gouden Balkenende. Dit alles zal onderdeel zijn van het programma Koppensnellers, dat vanaf 17 september weer op de buis komt.

Schadevergoeding voor Van der Sloot

Icoon MisdaadPaul van der Sloot, de vader van hoofdverdachte Joran van der Sloot in de zaak-Natalee Holloway, heeft een schadevergoeding van 50.000 Arubaanse gulden (zo'n 22.000 euro) toegewezen gekregen. Dit als compensatie voor de tijd dat hij heeft vastgezeten. Paul van der Sloot is korte tijd vastgehouden in de zaak-Holloway. Het Arubaanse hof vond echter dat hier onvoldoende grond voor was en heeft op grond daarvan de schadevergoeding toegekend. Dagblad Amigoe schrijft dat de rechter bij de toekenning alleen gekeken heeft naar Paul zelf en niet naar zijn familieleden.

De Amerikaanse Natalee Holloway wordt sinds 29 mei 2005 vermist. Ze verdween tijdens haar vakantie op Aruba. Joran van der Sloot is voor zover bekend de laatste die haar gezien heeft en geldt nog steeds als hoofdverdachte in de zaak. Hij heeft in verband hiermee maandenlang vastgezeten. Momenteel is hij op vrije voeten en studeert hij in Nederland. In totaal zijn er tien verdachten opgepakt in deze zaak. Ook moeder Van der Sloot is enige tijd als verdachte genoemd, maar zij heeft nooit vastgezeten.

Voor Aruba is de zaak een ramp. Het toerisme heeft een grote klap gekregen van de negatieve publiciteit rond de verdwijning van Holloway. Haar ouders hebben Aruba er diverse keren van beschuldigd de zaak niet serieus genoeg te behandelen. Verschillende bekende Amerikanen hebben ook opgeroepen tot een boycot van Aruba als vakantieland. Voor de verdwijning van Holloway was Aruba een populaire vakantiebestemming in de VS.

Vermist
Natalee Holloway


Met dank aan Rianne84 en Zwaffel voor de submit.

Materazzi langer bij Internazionale

Marco Materazzi heeft zijn huidige contract met Internazionale verlengd tot medio 2010. De Italiaanse verdediger had nog een doorlopende verbintenis tot de zomer van 2009.

Bovenop de contractverlenging kreeg Materazzi ook nog een lichte verhoging van zijn salaris. Afgelopen seizoen was de 33-jarige speler geen vaste waarde bij Internazionale. Hij speelde echter een sterk WK in Duitsland. Hierdoor is het mogelijk dat hij komend seizoen wel op een basisplaats kan gaan rekenen.

Ferguson twijfelt over extra spits

Nu Manchester United Ruud van Nistelrooy inmiddels naar Real Madrid is vertrokken beraad Sir Alex Ferguson, manager van de Engelse ploeg, zich over het aantrekken van een extra spits.

Momenteel beschikt de ploeg over vijf spelers die deze positie in kunnen vullen, namelijk Wayne Rooney, Louis Saha, Giuseppe Rossi, Ole Gunnar Solskjśr en Alan Smith. Deze laatste keert pas over drie weken weer terug bij de selectie van The Mancunians. Hij hersteld namelijk nog van een gebroken been.

"We hebben genoeg aanvallende mogelijkheden in de ploeg, maar we moeten niet aan het begin van het seizoen met blessures te maken krijgen", aldus Ferguson op de website van Manchester United. "Een blessuregolf heeft ons vorig seizoen ook parten gespeeld."

Momenteel heeft de Engelse topclub twee potentiŽle aanvallers op het oog. "Er lopen niet veel centrumspitsen rond die we echt willen hebben", vervolgt Ferguson. Eerder deze week wist The Independent te melden dat Manchester United belangstelling zou hebben voor Feyenoord-aanvaller Dirk Kuyt. De club uit Rotterdam ontkende echter dat er een gesprek was geweest met een delegatie uit Engeland.

Schorsing voor De Jong

Afgelopen dinsdag kwam Nigel de Jong na een blessure weer in actie. De middenvelder van HSV liep echter meteen tegen een schorsing van twee wedstrijden aan.

In de halve finale van de Premiere Liga Pokal, tegen Werder Bremen (2-1), kreeg De Jong namelijk de rode kaart voor gehouden na een harde overtreding op Torsten Frings. Mocht HSV zich volgend seizoen wederom voor dit toernooi plaatsen, dan zal de voormalig speler van Ajax twee wedstrijden vanaf de zijlijn toe moeten kijken. Deze schorsing geldt namelijk niet voor de wedstrijden die in de Bundesliga worden afgewerkt.

Aan het toernooi om de Premiere Liga Pokal doen alleen de zes beste teams van Duitsland mee. In de finale, die voor 5 augustus op het programma staat, zullen Werder Bremen en Bayern MŁnchen uit gaan maken wie de prijs mee naar huis kan nemen.

Gekraakte brandkasten in sloot

Icoon MisdaadIn een sloot langs de A4 bij Rijswijk zijn gisteren zes gestolen brandkasten gevonden. De brandkasten waren op professionele wijze geopend, maar niet geheel volgens de gebruiksaanwijzing: uit verschillende van de kasten was met een speciale zaag door de centimeters dikke stalen wand gezaagd. Ook de andere waren opengebroken. Op een paar munten na, waren ze helemaal leeg.

De kluizen werden gevonden door hengelaars, die ze in het water hadden zien liggen. Ze lagen er echter al langer en waren ook al ontdekt door omwonenden, die ze alleen niet als brandkast had herkend: "Ik dacht alleen dat het een waterzuiveringsinstallatie was van een tuinder. Blijken het potverdorie gestolen kluizen te zijn." De brandweer was nodig om de loodzware kluizen uit het water te takelen. Volgens de politie moeten de criminelen vanwege het gewicht gebruikgemaakt hebben van een vrachtwagen om ze in de sloot te dumpen.

Een eerste onderzoek naar de rechtmatige eigenaars van de kluizen heeft nog niets opgeleverd. De afgelopen maanden zijn er op verschillende plaatsen kluizen gestolen, waaronder in Rotterdam, Delft en Utrecht.

Amerikaanse giet kokende olie over haar man

De Amerikaanse Edna May Sanders uit Bay Saint Louis heeft vorige week haar man overgoten met kokend hete olie terwijl hij lag te slapen. Volgens de politie uit de staat Mississippi zette de vrouw vrijdag zo'n twee liter olie op het vuur en bracht die aan de kook.

Met de pan ging ze vervolgens naar haar slapende echtgenoot. Ze goot het kokende goedje over de vader van haar twee kinderen heen. Daarbij liep hij derdegraads brandwonden op aan zijn hoofd, gezicht, borst en armen.

Een politieman zegt zoiets afschuwelijks in zijn carriŤre nog nooit te hebben meegemaakt: ''zijn huid droop gewoon van zijn lichaam af.'' De man ligt nu in een brandwondenziekenhuis.

De vrouw is er met haar twee kinderen vandoor. Onbekend is waar ze naar toe is gevlucht. Ook weet de politie nog niet wat de reden is van haar daad.

Uitgekleed Inter naar Amsterdam Tournament

Evenals Manchester United zal ook Internazionale niet met de sterkst mogelijke selectie verschijnen in Amsterdam. Patrick Vierira, Fabio Grosso en Marco Materazzi zijn de opvallendste afwezigen.

Bovengenoemd drietal kwam op het afgelopen WK tot en met de finale in actie. Materazzi en Grosso veroverden de wereldtitel, en Vieira verloor de finale. Ook Luis Figo, die vierde werd met Portugal, heeft de traning nog niet hervat.

Naast de eerder genoemde spelers ontbreken ook nog Nicolas Burdisso, Julio Ricardo Cruz, Alvaro Recoba en Maxwell, zij zijn allen nog niet fit. De Nerazurri spelen vrijdag tegen Ajax, en zaterdag is het FC Porto van Co Adriaanse de tegenstander

Doornbos niet naar Bavaria City Racing

Robert Doornbos is definitief niet aanwezig bij de Formule 1-demonstratie in zijn geboortestad Rotterdam op 20 augustus aanstaande. Nadat zijn team Red Bull Racing eerder al had aangegeven niet te verschijnen in Rotterdam, heeft de Nederlander zelf besloten niet in het bijprogramma op te treden.

"Het is natuurlijk jammer dat je voor je eigen publiek er niet bij kan zijn. Maar de beste editie was toch de eerste," aldus Doornbos.

In 2005, toen de Nederlander voor Minardi reed, mocht hij wel zijn kunsten in Rotterdam vertonen. Dit jaar zullen Nico Rosberg (Williams ) en de Midland-rijders Christijan Albers en Tiago Monteiro met een Formule 1-auto door de Maasstad scheuren. "En mijn Rotterdamse fans zie ik toch wel. Als ik daar op stap ga, kom ik er genoeg tegen," aldus Doornbos.

Inbraak bij stervende vrouw schokt OM

Icoon Justitie"Met pijn in het hart moet ik vrijspraak vragen". De officier van justitie zit vreselijk met de inbraak in de maag. Hij wil niet dat de verantwoordelijke van deze ziekelijke misdaad ongestraft blijft, maar tegelijkertijd is er geen bewijs tegen de huidige verdachte, en kan hij niet anders dan hem vrijpleiten.

De man achter het beklaagdenbankje werd ervan verdacht dat hij inbraak zou hebben gepleegd bij een 61-jarige Bredase vrouw, die de dag daarop geŽuthanaseerd zou worden.

Door de inbraak raakten de vrouw en haar familie zo overstuur dat de euthanasie werd uitgesteld. Zij overleed vier dagen later.

Eťn dag voor de euthanasie, lag de zoon van de vrouw te waken bij zijn moeder. Op een gegeven moment hoorde hij gestommel en ging hij naar de bron van het geluid, waar hij een inbreker aantrof die hem dreigde dood te steken. De zoon heeft de man nog een klap op zijn gezicht gegeven, maar kon niet voorkomen dat hij er met een telefoon, een video- en fotocamera, een laptop en een rijbewijs vandoor ging. Daar zaten enkele spullen van zijn moeder tussen.

Tijdens de rechtszaak bleek de door de politie als verdachte aangemerkte Bredanaar onterecht te zijn verdacht. De zoon van de overledene herkende de verdachte noch het mes. De bewuste persoon moet echter wel twee jaar de gevangenis in, omdat hij schuldig werd bevonden aan andere inbraken, en reeds een strafblad had van 21 bladzijden.

De officier van justitie vindt het buitengewoon pijnlijk dat de vrouw, die op het punt stond euthanasie te ondergaan, de inbraak bewust heeft meebeleefd. "Ze heeft nog verklaard dat ze zich oneindig vernederd, hulpeloos en machteloos voelde. Dat je dit op het einde van je leven moet meemaken."

Met dank aan Hayley voor de submit.

Kennis

Bijgaand filmpje is verbijsterend ,een Amerikaanse reporter stelt op straat heel erg simpele vragen over politiek en wat algemene kennis aan willekeurige voorbijgangers.

Het resultaat is afgezien van grappig, ook best wel eng, ik vraag me af wat er zou gebeuren als een Nederlandse journalist aan Nederlandse voorbijgangers dezelfde vragen zou stellen....

Met dank aan superheist voor de submit

Timostsjoek persoonlijk rond met Feyenoord

Anatoli Timostjoek ziet een overgang naar Feyenoord wel zitten. De OekraÔnse middenvelder heeft al een persoonlijk akkoord met de club. Alleen zijn huidige club, Shakhtar Donetsk, ligt dwars.

"Timostsjoek en Feyenoord zijn het op hoofdlijnen met elkaar eens" weet zaakwaaarnemer Wessel Wezenberg VI.nl te melden. "Maar het heeft niet zo'n zin er verder op in te gaan zolang de clubs er niet uit zijn."

"De situatie is dat Shakhtar niet echt beweegt. De transfersom blijft het hete hangijzer." aldus Wezenberg. Feyenoord heeft inmiddels het bod flink verhoogd. Maar Shakhtar blijft stug vasthouden aan de vraagprijs van naar schatting tien miljoen euro.

KNVB onderzoekt gestaakte oefenwedstrijden

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar de ongeregeldheden tijdens de vriendschappelijke wedstrijden tussen Cambuur Leeuwarden - RKC Waalwijk en Fortuna Sittard - Willem II. Beide oefenduels werden vroegtijdig beeindigd.

Het duel tussen Cambuur en RKC Waalwijk werd al na een half uur gestaakt, vanwege een overtreding van Joris van Rooijen (Cambuur) op Ricky van den Bergh (RKC). Van den Bergh reageerde furieus, waarna er een vechtpartij ontstond. Rick Hooyboer en Ricky van den Bergh speelden in het opstootje de hoofdrol. Inmiddels heeft Hooyboer een schriftelijke verklaring over het gebeuren naar de KNVB gestuurd.

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Willem II werd tegen het eind van de wedstrijd gestaakt na eveneens een opstootje tussen verschillende spelers.

'Raikkonen voor 5 jaar naar Ferrari'

De Finse krant Ilta-Sanomat beweert uit betrouwbare bron uit de directe omgeving van Kimi RšikkŲnen te weten dat Ferrari gebruik heeft gemaakt van de optie om de Fin voor vijf jaar vast te leggen.

RšikkŲnen, momenteel rijdend voor McLaren Mercedes, zou vanaf volgend seizoen voor Ferrari gaan rijden. Het vijfjarige contract zou rond de 160 miljoen euro waard zijn, hierdoor zal de 26-jarige Fin 32 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Michael Schumacher liet afgelopen week in Duitsland weten zijn toekomstplannen tijden het Grand Prix weekend in Monza bekend te maken. Waarschijnlijk zal er ook tot dan worden gewacht met het bekend maken voor welk team RšikkŲnen volgend jaar gaat rijden.

Sijsling en Haase door in Saransk

De Nederlandse tennistalenten Igor Sijsling en Robin Haase hebben zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Russische Saransk.

Sijsling was met 6-4 en 6-2 te sterk voor de Servier Petar Popovic, en zal het nu moeten opnemen tegen de als achtste geplaatste Italiaan Alberto Brizzi. Haase, als zesde geplaatst, klopte lucky loser Aleksandr Yarmola uit Oekraine met veel moeite: 6-3, 6-7 (8), 6-3. In de tweede ronde treft Haase nu Grega Zemlja.

Ochtendoverzicht EK zwemmen dag 4

Er werden vanmorgen weer een aantal series afgewerkt op het EK langebaan zwemmen in Boedapest. Hier vind je een overzicht van de ochtendsessie.

Op het koningsnummer 100 meter vrije slag plaatste wereldrecordhouder Pieter van den Hoogenband zich als derde voor de halve finales. Hij moest slechts drie honderdsten toegeven op de Brit Simon Burnett, die in zijn heat 49.24 nodig had. Naast hem zal landgenoot Mitja Zastrow ook uitkomen in de volgende kwalificatieronde. Zijn tijd van 49.97 was goed genoeg voor een plek in de halve finales. Stefan Oosting en Bas van Velthoven kwamen te kort om zich te kwalificeren.

Op de 100 meter vlinderslag plaatste Inge Dekker zich als tijdsnelste voor de halve finales. Met een tijd van 58.42 bleef ze de concurrentie zeer ruim voor (0.89 seconden voor verschil op de nummer twee Moravcova). Chantal Groot vergezelt haar in de halve finales. Ze kwalificeerde zich met een tijd van net boven de minuut: 1:00.29.

Op de 1500 meter vrije slag ging Sebastian Verschuren voortvarend van start, maar al snel stortte de jonge Nederlander in. Zijn 15:48.37 was bij lange na niet voldoende om in de finale uit te komen. Op de 4 x 200 wist de damesestafetteploeg zich ook niet te plaatsen voor de finale. Met hun tijd van 8:14.51 kwamen zij niet verder dan een elfde plaats.

Vanavond zullen er maar liefst zes zwemfinales afgewerkt worden. Vandaag zullen geen Nederlanders te zien zijn in de finales, maar is dat wel het geval in de halve finales.

OnderdeelZwemmerTijdstip
Halve finale 100 meter vrije slagPieter van den Hoogenband17:07
Halve finale 100 meter vrije slagMitja Zastrow17:07
Halve finale 100 meter vlinderslagInge Dekker17:15
Halve finale 100 meter vlinderslagChantal Groot17:15

Rob Stenders slachtoffer van hebberigheid

Icoon RadioRadio-dj Rob Stenders is slachtoffer geworden van zijn eigen hebberigheid. Dat zegt hij in een interview met Nieuwe Revu. Stenders nam in mei 2004 afscheid van Radio 3FM om hetzelfde bij Yorin FM te gaan doen. "Om me heen zag ik al die types van mijn generatie lachend rijk worden van de radio. En dacht: als Yorin nu Beelen neemt, word ik de enige dj die nooit flink heeft kunnen cashen. Op de dag dat ik moest beslissen, 's middags om 16 uur, belde Giel om 15:30 uur: 'ik heb toch opgezegd bij 3FM, ik neem die baan bij Yorin!' Daarna belde Jensen: 'Giel is hier binnen een kwartier, dus je moet nķ beslissen.' Om twee minuten voor vier heb ik toch 'ja' gezegd, in een staat van totale paniek."

Dat Stenders nu werkeloos thuis zit is zijn eigen schuld zegt hij. "Dit gebeurt met veel mensen die te graaierig zijn; ze worden uiteindelijk allemaal gestraft. Ik dus ook."

Al kreeg Stenders wel spijt van zijn zet, nog voor hij het contract bij Yorin FM tekende. "Toen ik eenmaal ja had gezegd moest ik natuurlijk ook tekenen. De dag dat dat ging gebeuren kreeg ik een rondleiding door het pand van Arthur Wijers. Ineens dacht ik: wat heb ik gedŠŠn? Ik heb de good old Vara in de steek gelaten en waarvůůr? Ik voelde me het slachtoffer van mijn eigen hebzucht. Ik ben het pand uitgevlucht en linea recta naar Florent Luyckx gereden, de baas van 3FM. 'Florent, ik heb spijt, mag ik terug, tussen vier en zes?' Florent vond dat ik er een nachtje over moest slapen. Pas na drie dagen heb ik Wijers terug gebeld. 'Je kunt er echt niet meer onderuit', zei-ie. Dus uiteindelijk heb ik toch getekend."

Na het mislukken van Yorin FM heeft Stenders nog een poging gedaan de zender te kopen, samen met Reinout Oerlemans. Maar SBS ging er uiteindelijk met de buit vandoor.

Waakhond sloopt dure teddybeer van Elvis

Icoon OpmerkelijkEen oude teddybeer die van Elvis Presley is geweest en zo'n 60.000 euro waard was, is op een tentoonstelling verscheurd door de waakhond die hem juist had moeten bewaken.

Barney, een Doberman, bewaakte in het Engelse Wells een expositie van zeldzame beren. Onderdeel van de expositie is de zeldzame Steiff beer van Elvis, Mabel genaamd, die in 1909 is gefabriceerd. De huidige eigenaar van de beer had deze tijdens een veiling voor 60.000 euro gekocht, en werd bereid gevonden om de beer voor de expositie uit te lenen.

Waakhond Barney heeft Mabels kop van de romp gescheiden. Ook tientallen andere zeldzame beren zijn verscheurd. Naar schatting bedraagt de schade onder de overige beren zo'n 30.000 euro.

Het is onduidelijk waarom Barney de beren ineens begon aan te vallen. General Manager Daniel Medley van de expositie-ruimte: "Ongeveer 100 beren raakten betrokken bij deze aanval van razernij. Sommigen hebben alleen wat knauwtjes, anderen zijn er vrij ernstig aan toe. Koppen zijn afgerukt, pootjes lagen her en der verspreid, het was echt een bloedbad. Ik heb nog nooit zo'n puinhoop gezien, overal lag vulling, pluis en stukjes beer."

De bewaker die op het moment van de aanval dienst had met Barney, Greg West, begrijpt er helemaal niets van. "Barney is al zes jaar een prima waakhond. Ik kan nog steeds niet geloven wat er gebeurde. Er moet een rare lucht aan Mabel hebben gehangen die Barneys diepste instincten aanwakkerde. Of misschien was het uit jaloersheid, ik was net Mabel aan het aaien en ik zei wat een lief klein beertje het was."

Het is nog onduidelijk wat er nu met Barney gaat gebeuren.De doberman in kwestie.

Met dank aan lizardtattoo (voor alles!) ťn Rianne84, voor de submit.

ELO op ťťn in 'Guilty Pleasures hitlijst'

Het Britse tijdschrift Q Magazine heeft haar lezers een hitlijst laten samenstellen met muzieknummers die men wel mooi vindt, maar eigenlijk niet durft toe te geven. Op ťťn staat 'Livin' Thing' van the Electric Light Orchestra (ELO). ''ELO is nooit echt in de mode geweest, maar op het gebied van vermaak voor het oor verslaat het veel respectabele bands'', zo schrijft Q Magazine in een toelichting.

Verder staan er in de lijst nummers van onder meer Status Quo, Bryan Adams, Baz Luhrmann en Jean Michel Jarre.

The Guilty Pleasures Top 50
1. 'Livin' Thing' - ELO
2. 'More Than A Feelin'- Boston
3. 'Don't Stop Movin'- S Club 7
4. 'I'm Not In Love' - 10CC
5. 'Rock 'N' Roll Part 2' - Gary Glitter
6. 'Cold As Ice' - Foreigner
7. 'Rebel Yell' - Billy Idol
8. 'Whatever You Want' - Status Quo
9. 'Baker Street' - Gerry Rafferty
10. 'I Will Survive' - Gloria Gaynor
11. 'Since You've Been Gone' - Rainbow
12. 'Centrefold' - J Geils Band
13. 'Summer Of 69' - Bryan Adams
14. 'Never Ever' - All Saints
15. 'Mr Boombastic' - Shaggy
16. 'Owner Of A Lonely Heart' - Yes
17. 'Manic Monday' - Bangles
18. 'Don't You (Forget About Me)' - Simple Minds
19. 'Time After Time' - Cyndi Lauper
20. 'Rock On' - David Essex
21. 'How You Remind Me' - Nickelback
22. 'Mandy' - Barry Manilow
23. 'If You Leave Me Now' - Chicago
24. 'Walking In Memphis' - Marc Cohn
25. 'Life Is A Rollercoaster' - Ronan Keating
26. 'Can You Dig It' - Mock Turtles
27. 'Bette Davis Eyes' - Kim Carnes
28. 'Electric Avenue' - Eddy Grant
29. 'Chant No 1' - Spandau Ballet
30. 'Boogie Nights' - Heatwave
31. 'I Touch Myself' - The Divnyls
32. 'The Bad Touch' - The Bloodhound Gang
33. 'Kids In America' - Kim Wilde
34. 'Ride Like The Wind' - Christopher Cross
35. 'I Could Be So Good For You' - Dennis Waterman
36. 'Criticize' - Alexander O'Neal
37. 'Larger Than Life' - Backstreet Boys
38. 'Heat Of The Moment' - Asia
39. 'Letter From America' - Proclaimers
40. 'Everybody's Free (To Wear Sunscreen)' - Baz Luhrmann
41. 'Devil Woman' - Cliff Richard
42. 'Surrender' - Cheap Trick
43. 'Every Day Hurts' - Sad Cafe
44. 'I Got You' - Split Enz
45. 'Candy Girl' - New Edition
46. 'Spaceman' - Babylon Zoo
47. 'Woman In Love' - Barbra Streisand
48. 'Livin' La Vida Loca' - Ricky Martin
49. 'Oxygene Part IV' - Jean Michel Jarre
50. 'Tattva' - Kula Shaker
Meest 'heimelijk geliefde' nummer

'Chuck Norris' mogelijke naam Hongaarse brug

Icoon OpmerkelijkDe inspiratie is even ver te zoeken bij Hongaarse ambtenaren. De naamgeving van een nieuwe brug over de Donau laten zij in elk geval over aan de burger, die op het internet op een mogelijke naam kan stemmen. De poll is nog niet gesloten, maar er bestaat een goede kans dat de brug vernoemd gaat worden naar vechtfilmacteur Chuck Norris, de Amerikaanse acteur die menig actiefilm met zijn vechtkunsten opsierde. De laatste jaren verwierf hij vooral bekendheid met zijn rol als Walker Texas Ranger en zijn verschijning in telsellspotjes voor fitnessprogramma's.

Tot dusver is elf procent van de stemmen uitgegaan naar de naam Chuck Norris, waarmee deze net iets vůůr de nummer ťťn, de Hongaarse komiek Geza Hofi, eindigt. De nummer drie van de lijst blijft daarbij ver achter. De optie om de brug te vernoemen naar Szent IstvŠn, stichter van het Koninkrijk Hongarije in het jaar 1000, is ruim drie keer minder populair dan de mogelijkheid om de brug de naam van Norris te geven.

De Hongaren kunnen nog tot acht september hun stem uitbrengen op de site. In totaal zijn er meer dan 500 namen geopperd, waaronder ook de 'Het zal nooit gebeuren brug'. De regering zal de drie winnende namen in overweging gaan nemen, alsmede een aantal andere namen voorgesteld door lokale bestuurders cartografen, taalkundigen en anderen. De brug wordt naar verwachting in 2008 geopend.

Naamgever van een Hongaarse brug zijn, wie wil dat nou niet?
Naamgever van een Hongaarse brug zijn, wie wil dat nou niet?

DVD - Blackbeard : The Real Pirate of The Caribbean

Na het succes van de eerste Pirate of the Caribbean film is de hele piratenhype weer op gang gekomen. Niet alleen Hollywood doet daar aan mee met de vervolgen op deze film en bijvoorbeeld de miniserie Blackbeard, ook de BBC heeft besloten erop in te haken. Zij heeft het echter op een iets serieuzere manier geprobeerd met Blackbeard:The Real Pirate of the Caribbean.


Snel duidelijkheid toekomst Webber

Williams maakte gisteren bekend dat het team in 2007 met Alexander Wurz en Nico Rosberg gaat rijden. Volgende week zal er mogelijk meer bekend worden over de toekomst van Mark Webber.

Alan Webber, een van de managers en vader van Mark Webber, verwacht op korte termijn naar buiten te kunnen bregen waar Mark in 2007 gaat rijden. "We hebben een aantrekkelijk aanbod op tafel liggen. We zullen waarschijnlijk volgende week al iets bekendmaken aan de media. We hebben meerdere teams in beeld gehad, dus ik mag nog niet zeggen welk team het gaat worden. Maar wees gerust, Mark zal volgend jaar zeker in de Formule 1 rijden", aldus de vader van Mark Webber.

EA onthult prijzen Wii titels?

Een aantal websites heeft gemeld dat Electronic Arts de prijzen voor haar Nintendo Wii titels op of onder de 49,95 dollar zullen liggen. Iets wat voor veel mensen waarschijnlijk goed in de oren klinkt vergeleken met prijzen van titels voor de andere systemen.

Echter, nadat enkele mensen contact hadden opgenomen met EA voor bevestiging van deze berichten, wist EA te melden dat deze berichten "nep" zijn. Hiermee wil het bedrijf opheldering geven en duidelijk maken dat er nog geen besluit is genomen over de prijzen van Wii titels.

Waar komen deze geruchten dan vandaan? Toen CFO Warren Jensen van EA reageerde op de vraag over de prijzen van de Wii games, verwees hij naar opmerkingen van Nintendo president Satoru Iwata: "Het enige dat ik heb gehoord is dat de CEO van Nintendo zei dat hij zich niet voor kon stellen dat de titels verkocht worden voor meer dan 49,95 dollar."

Wat dit precies te zeggen heeft weten we nog niet, maar het geeft wel een goede richtlijn. Meer details zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Rockstar wint een keer een rechtszaak

Icoon GamesRockstar, het bedrijf achter de Grand Theft Auto games, heeft in de laatste jaren veelvuldig een rechtbank van binnen gezien en vaak was het resultaat niet bepaald positief te noemen voor het bedrijf. Zo heeft de zogenaamde Hot Coffee Mod het bedrijf niet erg veel positieve publiciteit opgeleverd. Nu heeft het bedrijf echter een keer met een glimlach de rechtzaal verlaten. Er is namelijk een zaak gewonnen door Rockstar.

Het bedrijf E.S.S. Entertainment, beter bekend als stripclub "The Play Pen", had Rockstar aangeklaagd omdat er in Grand Theft Auto: San Andreas een stripclub te vinden was die als naam "The Pig Pen" droeg, en deze letters in hetzelfde font op de gevel had staan als "The Play Pen" dat in het echt heeft. Daarnaast hebben beide de woorden "Totally Nude" als aanprijzing op het gebouw geplaatst. Vanwege deze overeenkomsten was E.S.S. Entertainment van mening dat ze in haar copyright geschonden werd.

Gelukkig was de rechter van mening dat de virtuele stripclub een onderdeel was van de artistieke integriteit van het door hoeren, gang-bangers en drugsdealers overspoelde San Andreas, en mag Rockstar in het creŽren van een virtuele stad kenmerken van de bron (in dit geval: East-LA) herkenbaar overnemen, zodat men "de verwijzingen begrijpt en weet te waarderen". Daarnaast was de rechter van mening dat "The Pig Pen" zo'n klein onderdeel van het spel is dat verder nergens aangeprezen wordt, en daarom nooit tot misleiding van de koper kan leiden.

Voor meer games-nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Ook Bayern naar finale

Bayern MŁnchen heeft de finale van de Ligapokal bereikt. In de halve finale moest Schalke 04 eraan geloven na strafschoppen.

De wedstrijd stond bol van de reddingen van doelmannen en verdedigers die schoten blokten. Zowel Bayern-keeper Rensing als Schalke-goalie Rost speelden ťťn van hun beste wedstrijden ooit, en voorkwamen keer op keer de voorsprong voor de tegenpartij. Ook in de verlenging slaagde geen van beide clubs erin om het net te vinden.

De 40.000 toeschouwers in de Allianz Arena kregen echter wel waar voor hun geld, want de spanning was te snijden. Uiteindelijk kwam het aan op strafschoppen. Scholl, Hargreaves, Santa Cruz en Sagnol wisten allen te scoren voor Bayern. Voor Schalke slaagde alleen LŲvenkrands daar in, waardoor Bayern aankomende zaterdag in Leipzig de finale van de Ligapokal tegen Werder Bremen speelt.


Uitslagen en programma:

29 juli: Hamburger SV - Hertha BSC 1-0
29 juli: Schalke 04* - Bayer Leverkusen 0-0

01 augustus: Werder Bremen - Hamburger SV 2-1
02 augustus: Bayern MŁnchen* - Schalke 04 0-0

---

05 augustus: Werder Bremen - Bayern MŁnchen

35 grootste momenten in seksfilms

Door de jaren heen zijn er al veel films verschenen. Sommige van deze films zorgden voor een doorbraak op het witte doek. Ook de films waar een seksueel tintje aanhangt zijn steeds verder gegaan.

Om even alle films op een rijtje te zetten wat voor doorbraken gezorgd hebben, is er een site waar de 35 grootste momenten in seksfilms in een mooi lijstje staan. De lijst begint in 1926 en loopt tot 2005.

OhMiBod..

Er is weer een leuke gadget op de markt, deze keer speciaal voor vrouwen. Heb je een iPod dan kun je zeker de OhMiBod gebruiken. Je sluit de OhMiBod aan op de koptelefoon aansluiting van je iPod en je krijgt gegarandeerd een geheel nieuwe muziekervaring... Geniet mee op de intensiteit van de muziek.

Ohja volgens de FAQ mag je het alleen in de auto gebruiken als je niet de bestuurder bent! Het is maar dat je het weet.

Voetballende kinderen in Irak gedood door bomaanslag

AanslagIn de Iraakse hoofdstad Bagdad ontploften gisteren twee bommen die onder een sportveldje verborgen zaten. Daarbij kwamen veel jongeren, die op het veld aan het voetballen waren, om het leven. Er vielen zeker 12 doden en 15 gewonden.

Het sportveldje ligt naast een politiebureau in een sjiitische wijk in het westen van Bagdad. Sjiitische moslims zijn vrijwel iedere dag het doelwit van soennitische aanslagen in Irak.

Actievolle screenshots Company of Heroes

Company of Heroes is de volgende RTS van Relic Entertainment. Relic heeft zich op de kaart gezet met de Homeworld-games, en de succesvolle Warhammer 40.000 game Dawn of War is ook door hen gemaakt. In CoH richt Relic zich op de Tweede Wereldoorlog. Om zich van het koren te onderscheiden, probeert Relic de actie zo realistisch mogelijk weer te geven. Het paradepaardje van deze game is dan ook de AI van je squads. Zij zullen niet als zombies lopen naar waar jij klikt en op de vijand schieten als die in range komt. Nee, zij zoeken dekking, geven suppresive fire en gebruiken "advanced squad tactics" om zich van de vijand te ontdoen.

CoH draait op de door Relic zelf gemaakte Essence Engine. Volgens Relic tovert deze "next generation graphics en physics" op je scherm. Daarnaast zorgt deze ervoor dat alles kapot kan. Een belangrijk deel van je strategie zal ook draaien om deze eigenschap.

In de game treed je in de voetsporen van Able Company. In de singleplayer campaign zul je deze volgen vanaf D-Day. Multiplayer kan ook, met 2 tot 8 personen. Company of Heroes moet in september in de winkels liggen. Tot dan kan je eens kijken op de site of op PlanetCoH.

[TTT] [CUL] Aldi nasiblokken

Tjah, je zal toch maar verzot zijn op die heerlijke bamiblokken van de Aldi en net op het moment dat je je heerlijk op zo'n bamiblok zit te verheugen neemt je vriendin een nasiblok mee, omdat "de bamiblokken op waren".
En dan?
Dan kijk je even goed naar dat nasiblok en open je een *livelivelive* topic op Fok om ons te laten meegenieten van het eventuele resultaat!
Tenminste, dï¿œt is wat Alexxxxx (let op de vijf x'en) deed in [CUL test] Aldi nasiblokken.
En en passant produceerde hij ook nog een aantal heerlijke, maar vreemde recepten in dat topic.

Voor de webloglezers alvast een sneak preview van z'n frituurpan.

'Rechter zit fout in zaak tv-kijkende leerling'

JustitieVolgens Paul Zoontjes - bijzonder hoogleraar Onderwijsrecht aan de Universiteit van Tilburg - heeft de rechter die maandag het gereformeerde Hoornbeeck College in Amersfoort gelijk gaf in de zaak van de weigering van een tv-kijkende leerling, ernstig geblunderd. Voor de AVRO-radio zei Zoontjes gisteren dat de rechter zijn huiswerk niet goed heeft gedaan.

Zoontjes: ''De regels voor het toelaten van leerlingen tot het beroepsonderwijs zijn anders dan voor basis- en voortgezet onderwijs en dat heeft de rechter niet goed gezien. Ik raad de jongen en zijn ouders aan in hoger beroep te gaan.'' Het Hoornbeeck College is een landelijk reformatorisch opleidingencentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. De hoogleraar zegt dat de rechter vergeten is te kijken naar de 'Wet Educatie en Beroepsonderwijs'. Die wet bepaalt dat, in tegenstelling tot in het basis- en middelbaar onderwijs, scholen in het beroepsonderwijs niet restrictief mogen zijn in hun toelatingsbeleid. ''Dat betekent dat de ouders en de leerling de regels van het Hoornbeeck niet hoeven te onderschrijven, maar slechts hoeven te respecteren'', aldus Zoontjes.

De school weigerde de jongen, Thomas Roest, omdat zijn familie te liberaal zou zijn. Zo heeft de gereformeerde familie thuis een televisie en internet zonder filter. Ook is de visie van de ouders op medezeggenschap anders dan die de school hanteert en gebruiken ze ''verkeerde'' bijbelvertalingen en draagt het zusje van Thomas wel eens een lange broek.

Utrecht contracteert Kopteff

Peter Kopteff heeft de clubleiding tijdens zijn stage overtuigd van zijn kunnen, en heeft daarom een contract getekend bij FC Utrecht.

Volgens De Telegraaf heeft de Fins international een driejarig contract getekend. Voor Kopteff is de overgang een einde aan een ongelukkige periode bij Stoke City, waar hij in totaal slechts zes wedstrijden mocht spelen.

Na een geslaagde stageperiode wilde de club uit de Domstad de 27-jarige linksbuiten graag vastleggen. "Wij wilden hem graag hebben, maar we waren ook afhankelijk van andere partijen" aldus technisch manager Piet Buter in de VI van deze week.

Stoke City wilde nog een afkoopsom ontvangen voor Kopteff, hij stond namelijk nog tot 2008 onder contract. Maar gezien zijn uitzichtloze situatie waren The Potters bereid hem voor 100.000 euro te laten gaan.

Met het contracteren van Kopteff kan Utrecht de lange zoektocht naar een linksbuiten afsluiten. Eerder zag de club de komst van onder andere Stein Huysegems en Julian Jenner afketsen, zij verkasten naar respectievelijk Feyenoord en AZ.

Duits meisje (11) zwanger van 50-jarige

MisdaadEen 50-jarige Duitser is aangehouden wegens het bezwangeren van een 11-jarig meisje uit Salzwedel in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, zo meldden Duitse media gisteren. De man is de ex-vriend van de moeder van het meisje.

Het slachtoffertje is inmiddels al 4 maanden zwanger. De man is door justitie vastgezet op verdenking van 'seksueel misbruik van kinderen in zwaarste geval'.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Jongeren vrijen te snel onveilig

Icoon BinnenlandsRuim de helft van de jongeren met een relatie vrijt binnen drie maanden zonder condoom. Daardoor neemt de kans op seksueel overdraagbare aandoeningen toe, zegt de Rutgers Nisso Groep. Die heeft in opdracht van Soa Aids Nederland een onderzoek gedaan onder jongeren tussen 18 en 24 jaar. Bijna driekwart van hen laat zich niet eerst testen op seksueel overdraagbare aandoeningen voordat wordt gestopt met condooms.

Volgens de Rutgers Nisso Groep heeft dat te maken met het grote vertrouwen dat de partners in elkaar hebben. Bovendien vinden veel jongeren seks met een condoom minder lekker en ze vinden het gebruik een hinderlijke onderbreking.

Soa Aids Nederland zegt dat jongeren zeker drie maanden met condoom moeten vrijen en zich dan moeten laten testen. Een eventuele hiv-besmetting kan pas na drie maanden worden aangetoond. De organisatie hoopt met een voorlichtingscampagne duidelijk te maken dat een test de enige mogelijkheid is om er achter te komen of een van de partners een soa heeft.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Recordaantal Hezbollah-raketten op IsraŽl

OorlogHezbollah-strijders hebben gisteren een recordaantal van 182 raketten op IsraŽl afgevuurd. Hezbollah zelf zegt zeker 300 raketten te hebben afgeschoten richting IsraŽlische steden als vergelding voor IsraŽlische acties in het oosten van Libanon.

Bij de rakettenregen viel gisteren ťťn dodelijk slachtoffer. In totaal schoot Hezbollah sinds 12 juli al ruim 1.700 raketten af op het noorden van IsraŽl. De aanvallen kostten 19 burgers het leven, honderden raakten gewond.

IsraŽl
IsraŽlische strijdkrachten doodden gisterenavond zeker 7 burgers met een zwaar bombardement op de omgeving van de Zuid-Libanese havenstad Tyrus. De stad werd een uur lang vanuit de lucht, vanaf zee en vanaf land bestookt.

De luchtmacht bombardeerde afgelopen nacht weer doelen in Beiroet. De afgelopen dagen was het in de Libanese hoofdstad rustig, mede door een gevechtspauze van 48 uur. Net als bij eerdere aanvallen richtten IsraŽlische gevechtsvliegtuigen zich vooral op doelen in de zuidelijke buitenwijken, waar de sjiitische verzetsorganisatie Hezbollah haar machtsbasis heeft.

Ook het grondoffensief in het zuiden van Libanon duurt voort. Daar zijn circa 10.000 militairen ingezet. Het IsraŽlische leger hoopt vandaag de rivier Litani te bereiken, ongeveer 20 kilometer van de Libanees-IsraŽlische grens.

Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Politiek correct of niet

Ik wilde een stukje schrijven over de ďNieuwe Politieke Correctheid ď

Voor mij is dat nu iedereen zich verplicht voelt om te zeggen wat ze denken, ongenuanceerd en ongeacht het feit of er mensen gekwetst kunnen worden of er zelfs pertinente leugens veteld worden, die als waarheid worden omarmd.

Maar na de ingezonden reacties in de Telegraaf, maar ook in de zgn Linkse Pers, over de strijd die is opgelaaid in het Midden Oosten, ben ik verbijsterd.

De haat die uit de brieven omhoog borrelt, is hemeltergend. De ď HoofddoekenĒ hebben dit aan zich zelf te danken, de ď JodenĒ hebben altijd al dit over zich heen geroepen.

Er wordt opgeroepen om met atoom, napalm en chemische raketten elkaar af te maken. Men vindt het jammer dat Hitler zijn werk niet heeft kunnen afmaken, dus laat Hezbollah dit maar doen. Moet Hezbollah vrouwen en kinderen maar niet in de frontlinie als menselijk schild gebruiken.

Het Midden Oosten is inderdaad een kruitvat en er spelen velen dubbelzinnige redenen mee om het conflict in stand te houden.

Maar hoe kun je nu verwachten dat deze landen tot een oplossing komen, als wij met bovenstaande ďadviezenĒ en ďschuldverklaringenĒ komen. Dit zal alleen maar tot meer haatgevoelens leiden, het eeuwige ď Ja, maar hij/zij begonĒ

Van beide kanten is er verdriet om gevallen mensenlevens, en ja voor mij is ook een soldaat een mens.
En natuurlijk kan je zeggen maar vrouwen en kinderen zijn onschuldig, en dan zeg ik ja, kinderen zijn altijd onschuldig in alle oorlogen.
Maar voor mij is een mensenleven altijd kostbaar, vrouwen en mannen en kinderen.

Ik denk, nee ik ben ervan overtuigd, dat wij niet helpen door verder haat te kweken en dit door te geven aan onze kinderen en deze geven het weer verder door.

En als ik nogmaals de reacties lees, dan huil ik, want ik weet dat de haat tegen elkaars ideeŽn, geloof en overtuigingen zo groot is geworden, dat er op korte termijn geen oplossingen zullen komen om oorlogen of conflicten te voorkomen of te beŽindigen.

Ouedraogo op stage in IsraŽl

Net voor de start van het nieuwe voetbalseizoen is de kans aanwezig dat Rahim Ouedraogo vertrekt bij FC Twente. De 25-jarige verdediger gaat stage lopen bij het IsraŽlische Hapoel Tel Aviv.

Morgen zal de speler uit Burkina Faso naar het Midden Oosten vertrekken. Ouedraogo staat al acht seizoenen onder contract bij FC Twente, waarvan hij een half seizoen werd uitgeleend aan FC Zwolle.

Elson tekent bij Spurs

Francesco Elson heeft in de San Antonio Spurs een nieuwe club gevonden. Nadat de Denver Nuggets met Braziliaan Nene een zesjarig megacontract overeenkwamen was de Nederlander in Colorado overbodig geworden.

In San Antonio was men na het vertrek van Rasho Nesterovic en Nazr Mohammed op zoek naar twee beweeglijke centers, en die werden gevonden in de ruim twee meter lange Elson en Jackie Butler. De deal van Elson heeft naar verluidt een duur van twee seizoenen; details zijn niet bekendgemaakt. 2006-2007 Wordt het vierde seizoen van de Rotterdammer in de NBA.

EA en PGA Tour zijn elkaar nog niet zat

De PGA Tour en Electronic Arts hebben aangekondigd een zes-jarige verlenging te hebben getekend van de licentie waarmee EA de franchise "Tiger Woods PGA Tour" heeft gecreŽerd. De twee bedrijven zullen hun 15-jarige relatie nu in stand houden tot 2012, wat overeenkomt met de typische zes-jarige hardware levensloop.

Natuurlijk zeiden beide partijen verrukt te zijn over dit geweldige nieuws. "Our video game provides a great entry into golf for kids and allows our brand to reach multiple generations throughout the world. EA has been a fantastic partner and has built the best video game franchise in golf," zo zei Ed Moorhouse, een hoge baas van PGA Tour.

Blizzard zoekt RTS-developers

Ook al lijkt het soms alsof Blizzard alleen nog maar bezig is met World of Warcraft, wat logisch is gezien de enorme geldstroom die dankzij dit spel hun kas binnenvloeit, toch is men bij Blizzard nog steeds bezig met andere spellen in andere genres. Na de vele RTS-hits in de Starcraft en Warcraft series, vroeg men zich niet af ůf Blizzard ooit nieuwe RTS-games zou gaan maken, maar wannťťr.

Gelukkig lijkt het er op dat Blizzard druk bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe RTS, zo blijkt uit een vacature op de site van Blizzard, waarin men zegt een Level Designer te zoeken met "ervaring in het maken van levels in 3D-RTS game toolsets", waarbij men Command & Conquer, Rise of Legends en het eigen Warcraft III als voorbeelden aandraagt.

Hopelijk betekent dit dat er binnenkort een Starcraft 2 of Warcraft IV verschijnt, maar het is in ieder geval een geruststellende gedachte dat Blizzard de oorsprong van haar succes niet op de plank laat verstoffen.

Uefa stuurt Hapoel Tel Aviv naar Nederland

Na de loting voor de 2e voorrondes van het UEFA Cup-toernooi kwamen twee wedstrijden lichtelijk in opspraak, de beide duels zouden plaats gaan vinden in IsraŽl. Het land is echter in oorlog met Libanon en vandaag maakte de Europese Voetbalbond UEFA bekend dat men de veiligheid van alle spelers niet kan garanderen.

Zo zal de wedstrijd van Hapoel Tel Aviv met het Sloveense NK Domzale worden afgewerkt in het stadion van Willem II of in dat van Vitesse. De confrontatie tussen het IsraŽlische Bnei Yehuda en de Bulgaarse topclub Lokomotiv Sofia zal in Kiev worden afgewerkt.

Ook in de 3e voorrondes van de Champions League staan twee duels op programma in IsraŽl, en ook hier hebben de beide bezoekers gevraagd om uit te wijken naar een ander land. De UEFA zal ťťn dezer dagen naar buiten brengen wat er zal worden gedaan met de duels Maccabi Haifa - Liverpool (Engeland) en Beitar Jerusalem - Dinamo Boekarest (RoemeniŽ).

Liposuctie

Ik en sport. Dat is net zoiets als IsraŽl en Libanon samen het volgende WK-voetbal laten organiseren. Of Rudi Carell die -in leven- woordvoerder van Stivoro is. Of Rita Verdonk die Taida Pasic bijles geeft als ze het niet redt met haar studie rechten...

Nee, sport en ik zijn geen grote vriendjes en dat zullen we waarschijnlijk ook niet worden. Uiteraard ben ik me er terdege van bewust dat je minimaal 1 uur per week moet bewegen, maar ik moet zeggen... de laatste 9 jaar had ik daarvoor een redelijk briljante oplossing gevonden...

Rockstar wint rechtszaak van stripclub

Rockstar mag dan al tientallen keren aangeklaagd en veroordeeld zijn door velerlei bedrijven en instanties vanwege de game GTA: San Andreas, dit maal zijn ze er in geslaagd een rechtszaak te winnen. En van niemand minder dan een stripclub!

Het bedrijf E.S.S. Entertainment, beter bekend als stripclub "The Play Pen", had Rockstar aangeklaagd omdat er in San Andreas een stripclub te vinden was die als naam "The Pig Pen" droeg, en deze letters in hetzelfde font op de gevel had staan als "The Play Pen" dat in het echt heeft. Daarnaast hebben beide de woorden "Totally Nude" als aanprijzing op het gebouw geplaatst. Vanwege deze overeenkomsten was E.S.S. Entertainment van mening dat ze in haar copyright geschonden werd.

Gelukkig was de rechter van mening dat de virtuele stripclub een onderdeel was van de artistieke integriteit van het door hoeren, gang-bangers en drugsdealers overspoelde San Andreas, en mag Rockstar in het creeren van een virtuele stad kenmerken van de bron (in dit geval: East-LA) herkenbaar overnemen, zodat men "de verwijzingen begrijpt en weet te waarderen". Daarnaast was de rechter van mening dat "The Pig Pen" zo'n klein onderdeel van het spel is dat verder nergens aangeprezen wordt, en daarom nooit tot misleiding van de koper kan leiden.DVD: V for Vendetta

Remember, remember the fifth of November,
the gunpowder, treason and plot,
I see of no reason why gunpowder treason
should ever be forgot.


Na de normale strips zijn graphic novel's het helemaal in filmland. Sin City, A History of Violence en Road to Perdition waren allemaal uitstekende adaptaties, en met o.a. 300 en Watchmen nog op komst beloven het mooie tijden te worden voor liefhebbers van de meer 'serieuze strips'. V for Vendetta was in stripvorm een waar meesterwerk, gelukkig doet de film van James McTeigue, assistent-director bij de Matrixtrilogie, er absoluut niet voor onder.Zeven VARA-presentatoren boven minister-salaris

Icoon BinnenlandsZeven presentatoren van de VARA verdienden in 2005 meer dan een minister. Dat schrijft De Telegraaf vandaag prominent op de voorpagina. De zeven verdienen tussen de 168.581 euro en 226.675 euro. Het zou onder meer gaan om Paul de Leeuw, Astrid Joosten, Felix Meurders, Paul Witteman, Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen. Namen zijn door de omroep echter niet bekend gemaakt.

De salarissen staan in het jaarverslag van Publieke Omroep over 2005. De namen hoeven niet bekend gemaakt te worden. Volgens de VARA gaat het om 'marktconforme honorering'.

De Telegraaf schrijft er niet bij dat bij commerciŽle omroepen vaak vele hogere salarissen worden betaald. Zo zou ochtend-dj Edwin Evers bij Radio 538 bijna een miljoen euro op jaarbasis verdienen.

EO-voorman Andries Knevel verdiende vorig jaar 227.000 euro (waarvan 65.000 euro pensioenpremie). Hij is directeur en presentator van zijn omroep. Bij de KRO zit ook een bekende programmamaker boven het ministersalaris met een bedrag van 166.761 euro. Karel van de Graaf van de AVRO was in 2005 goed voor 281.000 euro.

Vroege aftocht voor Gaudio in Sopot

Olivier Marach heeft in Sopot voor een verrassing gezorgd door de als derde geplaatste Gaston Gaudio te verslaan.

De Oostenrijkse nummer 87 van de ATP-plaatsingslijst was met 5-7, 6-4, 7-6 (4) te sterk voor de Argentijn, momenteel 20e van de wereld.

Marach speelt in de kwartfinales tegen Guillermo Garcia-Lopez of Filippo Volandri (7). De als eerste geplaatste Nikolay Davydenko moet de laatste acht nog zien te bereiken, maar zijn eventuele tegenstander is dan Carlos Berloq. De Argentijn versloeg Lukas Dlouhy met 5-7, 7-5, 6-0.

Verdķ tekent bij Deportivo

Deportivo la Coruna heeft Verdķ weten te strikken. De aanvallende middenvelder moet bij de Spaanse club Valerůn opvolgen, die langdurig geblesseerd is geraakt.

Verdķ komt over van Barcelona en tekent een contract voor drie jaar. Hoeveel Deportivo betaalt heeft voor de 23-jarige Spanjaard is niet bekend gemaakt. Verdķ kwam twee keer uit voor het eerste van Barcelona is werd afgelopen seizoen topscorer bij BarÁa B. De Catalaanse club heeft wel in het koopcontract gezet dat in de zomer van 2007 hij teruggehaald kan worden voor een bedrag van 600.000 euro.

Robben verlaat training met blessure

Arjen Robben heeft de training met zijn club Chelsea woensdag vroegtijdig moeten staken vanwege een enkelblessure, wellicht is er een gewricht verdraaid.

Op dit moment bevindt Chelsea zich in de Verenigde Staten voor een oefenprogramma. Deze week speelt de Londense club een oefenduel tegen een All Star Team van de Major League Soccer. De kans dat Robben meedoet is heel klein.

Coach Jose Mourinho is niet blij met de blessure van de Nederlander, maar denkt dat het geen ernstige blessure is. Toch zal de Portugese coach hopen dat Robben zijn ligamenten niet heeft gescheurd, aangezien de club Duff aan Newcastle heeft verkocht.

Uitslagen tweede kwalificatieronde CL

In de tweede voorronde voor kwalificatie van de Champions League zijn er vanavond en gisteren 14 returns voor de derde ronde afgewerkt.

De tegenstander van Ajax zal in de de laatste Champions League-voorronde FC Kopenhagen zijn. De club uit de Deense hoofdstad speelde tegen MyPa gelijk met 2-2. Thuis werd er vorige week nog gewonnen met 2-0. Verdere verrassingen bleven uit: FenerbahÁe en Dinamo Kiev wonnen plichtsgetrouw met grote cijfers. Spartak Moskou plaatste zich ook voor de derde kwalificatieronde, ondanks een 0-0 gelijkspel tegen het Moldavische FC Sheriff.

De veertien uitslagen van de returns staan hieronder. Tussen haakjes staat de uitslag van de heenwedstrijd; de vetgedrukte ploeg heeft zich geplaatst voor de derde kwalificatieronde.

Uitslagen
Tůrshavn (Fae) - FenerbahÁe (Tur) 0-5 (0-4)
MyPa 47 (Fin) - FC Kopenhagen (Den) 2-2 (0-2)
Sioni Bolnisi (Geo) - Levski Sofia (Bul) 0-2 (0-2)
Spartak Moskou (Rus) - FC Sheriff (Mol) 0-0 (1-1)
Dinamo Kiev (Oek) - Liepajas Metallurgs (Let) 4-0 (4-1)
Steaua Boekarest (Roe) - NK Gorica (Slv) 3-0 (2-0)
Rabotnicki (Mac) - 4 Debreceni (Hon) 4-1 (1-1)
Ruzomberok (Slw) - Djurgardens (Zwe) 3-1 (0-1)
Rode Ster (SeM) - Cork City (Ier) 3-0 (1-0)
Austria Salzburg (Oos) - FC ZŁrich (Zwi) 2-0 (1-2)
Dinamo Zagreb (Kro) - FK Ekranas (Lit) 5-2 (4-1)
Legia Warschau (Pol) - HafnarfjŲrdur (IJs) 2-0 (1-0)
Siroki Brijeg (Bos) - Hearts (Sch) 0-0 (0-3)
Valerenga (Noo) - MladŠ Boleslav (Tsj) 2-2 (1-3)

Saint's Row zal gecensureerd worden in Duitsland

Onze oosterburen hebben een reputatie hoog te houden op het gebied van gewelddadige games. Er werd dan ook nerveus uitgekeken naar Saint's Row. Na veel wikken en wegen heeft men besloten om het bloed te verwijderen uit de Duitse versie.
Bovendien worden twee missies verwijderd die als te gewelddadig beschouwd worden. Welke twee missies dit zijn is onbekend.

Voor wie er nu medelijden met onze Deutsche freunden krijgt, is er goed nieuws. Een kleine wip over de grens met Oostenrijk levert de Duitse bloedliefhebber een exemplaar van Saint's Row zonder censuur op.

Kamernood studenten grotendeels voorbij

Icoon Onderwijs In Nederland is de ergste kamernood onder studenten voorbij. In Utrecht, de stad met de grootste universiteit, staan zelfs honderd kamers leeg. In de meeste studentensteden zijn veel studentenkamers bijgebouwd, waardoor de wachtlijsten verdwenen zijn. Alleen in Amsterdam is de kamernood nog zeer hoog.

Het tekort aan kamers neemt af in Amsterdam, maar niet zo sterk als in de rest van Nederland. Tussen 2001 en 2005 zijn in Amsterdam 3600 nieuwe studentenwoningen gebouwd, en aan nieuwe plannen is geen gebrek. Er moeten tot 2010 nog eens 6600 kamers gebouwd worden om aan de vraag te voldoen.

Remco de Maaijer, directeur van Kenniscentrum Studentenhuisvesting, is tevreden met de aandacht voor studentenwoningen. "De gemeente, woningcorporaties en universiteiten zetten alles op alles om de problemen op te lossen". Ook de situatie in Amsterdam is volgens hem niet hopeloos, maar het zal nog wel een paar jaar duren voordat de kamerproblemen daar verholpen zijn. "Amsterdam is nu eenmaal een populaire stad om in te wonen".

Ramon Schimmel van studentenhuisvester DUWO heeft de ultieme oplossing voor het probleem. "Er moet gewoon meer gebouwd worden".
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokťmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
©FOK.nl e.a.