WK-fans kunnen fluiten naar dagvergoeding door Qatar

Het dictatoriale (oh, nee, niet lief genoeg, sorry. red.) autoritaire regime van Qatar heeft besloten dat nu ook de dagvergoeding, waarmee WK-Fans werden omgekocht aangemoedigd om te komen juichen op het WK, niet meer wordt uitgekeerd. Reden zou zijn dat westerse media nog steeds niet positief genoeg berichten over de goedheid en gulheid van dit beste en aardigste autoritaire regime ter wereld. Het betekent in ieder geval dat WK-Fans de 14 euro voor hun halve liter bier nu zelf moeten betalen, blijkt uit berichtgeving in The Guardian.

Een vrijvertaalde quote zegt:

"Vanwege de recente ontwikkelingen in de media willen we graag onze bezoekende fans beschermen tegen onjuiste verklaringen over 'fans die betaald krijgen voor de reis'. Daarom wordt de dagvergoeding helaas niet meer uitgekeerd. De toelage was bedoeld als een kleine tegemoetkoming boven op uw persoonlijke middelen om bij te dragen aan de consumpties tijdens uw verblijf."

Mopperende supporters, die vrezen niet meer rond te kunnen komen zonder de juichpremie, krijgen te horen dat ze vooraf heel vriendelijk en duidelijk te kennen is gegeven om zélf voldoende kapitaal mee te nemen naar het WK.