He will live

Vandaag moet Donner zich dus in de kamer verantwoorden tijdens het debat over de zaak Nienke Kleiss. Inmiddels heeft Donner al toegegeven dat Cees B. nog in de bak zou zitten wanneer de werkelijke dader geen bekentenis had afgelegd. Op zich een weinig verrassende uitspraak maar misschien dat anders ooit Peter R. de Vries de zaak nog aan het rollen had gekregen.

Natuurlijk worden de messen ondertussen door de oppositie geslepen en zijn Groen Links, de SP en Pipo de Clown weer eens uit op een aftreden van Donner. Oké, Pipo de Clown is wat flauw, ook hij heeft deze keer zijn best gedaan op zijn lijstje met Kamervragen.

Toch heeft Donner weinig om zich zorgen over te maken. Zijn eerste reacties op de DNA-affaire waren niet erg sterk, maar door zijn vertragingstactiek is de angel ondertussen wel uit het debat gehaald. Beetje bij beetje zijn alle details ook wel boven tafel en wordt de soep gewoon niet zo heet gegeten als gedacht.

Donner hoeft wat mij betreft ook niet weg voor deze gerechtelijke blunders maar dat laat onverlet dat mensen die in deze zaak overduidelijk hebben geblunderd daar best consequenties van mogen voelen.

Eén van die mensen is toch zeker de advocaat van Cees B., die tot nu toe lekker buiten schot weet te blijven. Als er één met de pet naar heeft gegooid dan is hij het wel. Dat hij de consequenties niet zal voelen is echter zeker.

Update: voorspelbaar