Games voor iPhone 5

Super Hexagon

Wie de minimalistische en soms bikkelharde VVVVVV heeft gespeeld zal een goed idee hebben wat hem/haar te wachten staat van Terry Cavanaghs volgende game: Super Hexagon. Ditmaal is het concept nog meer simplistisch, maar ook des te uitdagender.

Je bestuurt een klein pijltje op het midden van de scherm dat alleen links of rechts in cirkels kan roteren.Zodra het level begint komen er allerlei lijnen hoog tempo op je af, als ze je aanraken ben je af. Alleen één van de zes hoeken blijft open, dus het is de bedoeling dat je je pijltje telkens naar het gat in de moordbarrières manoeuvreert. Dit spel is meedogenloos, het gaat zó hard dat je het in het begin niet langer dan tien seconden zult volhouden.

Dit is een behendigheidsspel waar ultieme concentratie en patroonherkenning vereist zijn. Je speelt een level uit als je zestig seconden lang met ninja-achtige reflexen alles hebt weten te ontwijken. Dan speel je een moeilijkere versie van het level vrij die de zelfvertrouwen die je net hebt opgedaan weer vernietigt. Super Hexagon is exclusief voor masochisten.

Dit is echt zo'n game waar je in 'the zone' moet komen. Je wordt daarbij op weg geholpen door de pulserende chiptune-muziek en de haast epileptische aanval creërende beelden. De enige factor die me er af en toe uithaalde waren de touchscreencontrols. Dit spel vereist accuratesse waarvan een chirurg zou gaan zweten, iets dat voor mijn gevoel niet haalbaar is met een touchscreen. Begrijp me niet verkeerd, het bestuurt goed, maar het mist net dan ene beetje feedback die fysieke knoppen wél hebben.

Eén potje Super Hexagon zal bijna nooit langer dan zestig seconden duren, over het algemeen véél korter dan dat zelfs. Het is daardoor een ideale handheldgame. De vereiste extreem precisiebewegingen die nodig zijn om te overleven rijmen soms niet met de touchscreencontrols, maar dat neemt niet weg dat dit een buitengewoon verslavend spel is.

Prijs: € 2,59
Gespeeld op iPhone 5. Android, Windows en Mac-versies staan ook in de planning, maar er is nog geen datum bekendgemaakt.