Games voor iPhone 5

Rayman Jungle Run

Rayman Origins bracht de man met afgescheiden ledematen weer terug naar de top van het platformgenre. De game was niet alleen grafisch prachtig, de level-design was heerlijk uitdagend en er zat een boel variatie in het spel. Alle open platform-segmenten waren geweldig, maar stiekem stalen de, op het oog simplistische, treasure chase-levels de show.



Ubisoft heeft nu het eenvoudige concept van die treasure chase-levels vertaald naar een game voor op je mobiel. Rayman rent automatisch naar voren, dus je hoeft je eigenlijk alleen te concentreren op springen. Dat klinkt makkelijk, maar de hindernissen volgen elkaar in hoog tempo op. Als je ook nog alle lums en muntjes wilt verzamelen zul je van goede huize moeten komen. Later moet je een ook beetje zweven en slaan, maar dit werkt in principe hetzelfde als springen (druk met je vinger op het scherm). 

Eigenlijk is Rayman Jungle Run gewoon een auto-run-game zoals we die vaker op mobieltjes zien. Maar dat is helemaal niet erg. Het houdt de besturing simpel, een noodzaak als je geen knoppen hebt, terwijl de uitdaging gehandhaafd kan blijven. Er moet wel gezegd worden dat Jungle Run zo'n beetje alle graphics en geluiden van Origins hergebruikt. Gelukkig zaten die oorspronkelijke assets zó vol charme dat ook dit niet heel erg is.

De korte levels, simpele besturing en relatief hoge moeilijkheidsgraad maken Rayman Jungle Run een optimale handheld-game. Het enige kritiekpunt dat je kunt aandragen is dat het best veel van Rayman Origins recyclet, gelukkig was dat ook al een topgame.

Prijs: € 1,79
Gespeeld op iPhone 5. Ook beschikbaar op Android.