Games voor iPhone 5

Carmageddon

Een klassieker die bij velen nog in het hoofd zal zitten als de meest bizarre, bloederige racegame ooit is honderd procent zeker Carmageddon. De race waarin je binnen een bepaalde tijd je rondes moet hebben gemaakt, want anders is het einde race. En hoe win je tijd? Door andere auto's flink aan te pakken en vooral door voorbijgangers te overrijden. Hoe mooier je dat doet, hoe meer tijd en geld je krijgt voor je stunts. Dus zie je een voetganger lopen bij een muur? Plet ze en je mag weer wat langer rondrijden.

Carmageddon

Je wint als je als eerste over de streep gaat, je alle andere auto's total loss hebt gekregen of alle voetgangers dood hebt gereden. Al dat geram tegen mensen, muren en auto's is niet goed voor je eigen auto, dus die kun je tijdens het rijden repareren voor geld. Na een race kun je upgrades kopen om je auto steviger of sneller te maken of meer schade te berokkenen. Je hebt de mogelijkheid om je tofste momenten op YouTube te zetten.

De iOS-versie is in de basis veranderd ten opzichte van de oude versie voor pc. Er zijn wat nieuwe hogere resolutie-textures gebruikt, maar ten opzichte van de allernieuwste games ziet Carmageddon voor iOS er toch gedateerd uit. Het rijden zelf is erg wennen, want het lijkt alsof je op een plaat ijs aan het rijden bent. Als je dan nog een power-up oppakt die in je nadeel werkt, zoals het springen van je auto, dan weet je helemaal niet meer waar je het zoeken moet. 

Carmageddon

Carmageddon voor iOS is trouw aan zijn roots: bloed omdat het moet en lomp omdat het kan. Het heeft al lang niet meer de OMG-factor die het bij de pc-release had, dus dit keer verwacht ik geen Kamervragen over zinloos geweld in een computerspel. Het spel maakt gebruik van het grotere scherm van de iPhone 5 en dat is prima, meer zicht is altijd goed. Ondanks de matige input blijft het spel leuk, het drijft op de nostalgie van vroeger en puur om lol. Met de uitdaging om upgrades en andere auto's te verdienen en achievements te halen ben je even bezig. Nu nog een patch dat multiplayer ondersteunt en Carmageddon voor iOS is compleet.

Vijf sterren

Prijs: € 1,79
Gespeeld op iPhone 5. Android-versie komt eind 2012/begin 2013.

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.