Vijf filmtips voor de maand november

Filmtip 2: Amour

Releasedatum: 15 november 2012
Genre: Drama
Regisseur: Michael Haneke
Acteurs: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert
IMDb

Plot
De gepensioneerde muziekdocenten Georges (Jean-Louis Trintignant) en Anne (Emmanuelle Riva) zijn de respectabele leeftijd van tachtig jaar gepasseerd. Hun dochter Eva (Isabelle Huppert), die muzikant is, woont met haar gezin in het buitenland. Nadat Anne een beroerte krijgt, wordt de liefdesband tussen Georges en Anne danig op de proef gesteld.

Verwachtingspatroon
De Oostenrijkse regisseur Michael Haneke (La Pianiste, Caché) heeft iets heel bijzonders gepresteerd door met twee achtereenvolgende films, Das Weiße Band in 2009 en Amour in 2012, de Gouden Palm te winnen tijdens het filmfestival van Cannes. Maar waar Das Weiße Band een groots opgezette dramafilm was, lijkt Amour op basis van de trailer een intiem en vooral herkenbaar drama te zijn waarin een tweetal Franse acteerveteranen hun kunsten wellicht voor de laatste maal tonen.

 


Filmtip 3: Sinister

Releasedatum: 15 november 2012
Genre: Horror/Mysterie
Regisseur: Scott Derrickson
Acteurs: Ethan Hawke, Juliet Rylance en Vincent D’Onofrio
IMDb

Plot
Ellison (Ethan Hawke) is een schrijver van misdaadromans die gebaseerd zijn op waargebeurde politiezaken. Met zijn gezin verhuist hij naar een huis waar een onopgeloste moordzaak plaats heeft gevonden. In zijn zoektocht naar inspiratie stuit de schrijver op een mysterieuze doos met videobanden. Voor Ellison en zijn gezin vormt deze vondst het begin van een reeks nachtmerrieachtige gebeurtenissen.

Verwachtingspatroon
Het moge duidelijk zijn dat de plot van deze horrorfilm niet bijzonder origineel klinkt. Niettemin is de trailer bijzonder vakkundig in elkaar gezet en heeft regisseur Scott Derrickson eerder met The Exorcism of Emily Rose een zeer aardige horrorfilm gemaakt. Zoals veelvuldig voorkomt bij Amerikaanse horrorfilms, zijn de reacties bij zowel het publiek als de critici zeer verdeeld. Sinister is dus duidelijk een film die op eigen risico gezien moet worden in de bioscoop.