E-sigaret: Infinite CLT2 Rebuildable Atomizer

We zijn er weer, en deze keer met een review van een CLT2 rebuildable dripping atomizer. Toys for boys², al zijn er op het net ook wel bazige dames te vinden die ook wel van wanten weten met een dripper.

Infinite CLT2

Een tijd geleden kocht ik bij SmokeSmarter een zogenaamde dripper; een atomizer om mee te dampen op een wat serieuzer niveau; je bouwt dan je eigen coils waar je een wick in drapeert en vervolgens kieper je daar een e-liquid naar smaak bovenop en je stookt het heet met een mechanical mod of ander elektronisch device waar een hoop prik uit komt, en dan krijg je belachelijk grote wolken damp.

Mijn ‘oude’ CLT was eigenlijk vanaf dag 1 al een prominente aanwezige in mijn dripper top 5 (ik heb een hele collectie van die dingen). De kwaliteit en afwerking zijn bij Infinite (de fabrikant) gewoon prima voor elkaar en het was één van de eerste drippers die ik in mijn bezit kreeg die echt een fatsoenlijke airflow had in plaats van een paar kleine gaatjes waar de meesten het mee moeten doen. En dat maakte het een prima ding om mee te dampen. Tevens was het ook heel fijn dat je de luchtsleuf geheel kon afsluiten, zodat je het ding gewoon in je zak kunt steken zonder dat hij lekt.

Infinite CLT

Een tijdje geleden had ik al gezien dat de CLT2 verkrijgbaar was, maar ik had nog wat vapemail uit China onderweg en de vrouw begint nog wel eens te miepen over koopziekte enzo (waar ze een beetje gelijk in heeft). Maar toch wil je af en toe iets nieuws, want er komen zó veel mooie spulletjes voorbij op het net, en sja.. je kunt niet álles zomaar laten lopen!

Dus ik was hem alweer een beetje vergeten eigenlijk, en ach, ik had al een CLT, en meestal is er niet heel veel verschil tussen type 1 en een opvolger, dus ik vond hebt wel best. Nu werd ik dan tóch weer benaderd door SmokeSmarter of ik hem niet wilde reviewen. En ja, dan is het wel leuk om een nieuwe versie te vergelijken met de oude, dus opsturen maar. Een dag later ligt de CLT2 hier op tafel! Unboxen is een beetje standaard, same old same old, schroevendraaier, sleutelhanger, zakkie extra seals, O-ringetjes, schroefjes, alles erbij zoals het hoort. Maar toen ik de CLT2 naast zijn iets oudere broertje zette, moest ik wel even grijnzen; donders.. ze hebben hem anabolen gegeven!

Infinite CLT vergelijk

Echt álles aan de CLT2 is groter dan bij de eerste versie. Wat als eerste opvalt is de monsterlijke driptip; dat is meer een soort van waterput. De uitneembare driptip van versie 1 past mákkelijk in die van de (overigens niet uitneembare) driptip van de CLT2; de diameter van de 1 is ongeveer (ik schat even) 3 mm inwendig en 7 mm uitwendig, en de inwendige maat van de CLT2 is 9 (!) mm; It’s a freakin’ monster!


Als je de 1 en de 2 naast elkaar zet zie je ook dat het hele huis van de CLT hoger is dan dat van de 1. En wat ook opvalt is dat de 2 akelig grote airslots heeft om lucht naar binnen over de coils te laten stromen. En dat moet ook wel als je die rioolpijp bovenop een beetje tot zijn recht wilt laten komen. Tevens vallen ook de koelribben onderaan de base op, die had de oude CLT helemaal niet, alleen bovenaan de topcap, maar nu hebben ze daar dus een dubbele set van gemaakt.


Eén ding is wel duidelijk, dit is géén evolved CLT1’tje. Dit is een serieus ding wat gemaakt is om aardig gek mee te doen. De basis en de looks zijn er nog wel, maar ik denk dat daarmee de vergelijking wel een beetje ophoudt tussen die twee.

Infinite CLT vergelijk

Als je de topcaps van beide drippers haalt en je ze naast elkaar zet, valt meteen op dat buiten de akelige intimiderende driptip en airslots er eigenlijk niet veel verschil in maat in de caps onderling zit. Maar… dat hoogteverschil zit hem dus in de base; het onderste deel waar je de coils op bouwt.

De base van de CLT2 is domweg 2 keer zo hoog als die van de CLT1, de juicewell is diep genoeg om kindertjes die in de driptip zijn gevallen te laten verzuipen; papa’s en mamma’s; zet dit ding bovenop de kast! Gevaar! De posts zijn hoger, véél hoger als die van de CLT1, we hebben nog steeds een mooie stevige dual-centerpost met dikke grote gaten erin om serieuze coils in te schroeven; definately sub-Ohm; als je hier een micro in schroeft snap je het niet. De negatieve posts hebben luchtgaatjes onderin om extra lucht onder je coils te krijgen om de boel extra te koelen én om ook de damp van onderaf de waterput uit te krijgen. Dit is een beest.

Ik heb er even snel een 0.45 Ohm twisted dual coil ingebouwd om te proberen. Je kunt op de foto al zien dat zelfs een twisted nog een beetje ielig lijkt in de posts, dus dan weet je al dat dit echt serieus spul is. Ik heb hem uiteraard inmiddels al uitgebreid getest en ik kan je vertellen dat dit geen spul voor binnen is; hiermee word je óf door je huisgenoten opgesloten in je kamer, óf uit de rookruimte verbannen, óf je bent vrijgezel en je geilt op ramen zemen.

Ik denk dat de beste functie voor dit apparaat van de zomer is; als je op Lowlands zit of op elke willekeurig ander buitenfestival op een veel te groot terrein en je bent je familie of vrienden kwijt en je zoekt elkaar. Dan trek je dat ding uit je zak, stop je een nieuwe batterij in je mech, kiepert hem vol met je favo 100% VG-liquid en zegt: wacht [hijs, blaas, hijs, blaas] Zie je die 2 mushroom clouds? Dáár ben ik.

Infinite CLT2 deck

Conclusie; wil je lekker relaxed drippen, binnen op de bank voor de TV: pak een CLT1 en geniet. Wil je graag opvallen, houd je van cloudchasen en coil pimpen en heb je zin om je eigen weersystemen te creëren? Dan móet je een CLT2 in je collectie hebben.

Goeie shit dit, maar niet voor beginners, en definitely niet voor binnen.

Plusjes:
+ Groooote juicewell, heb je ook wel nodig
+ Hoge posts met ruimte voor dikke builds
+ Koeling is super, ik heb hem nog niet heet gekregen
+ Airslots zijn megagroot en mooi strak. 
+ Build quality is perfect 
+ Knurly randjes -> altijd grip 

Minnetjes:
- Driptip niet verwisselbaar past ook geen andere in/op
- Airslots zijn niet meer helemaal afsluitbaar
- Je moet elke keer naar buiten :’(