E-sigaret: Taifun GT Rebuildable Atomizer

Daar zijn we weer met een review over een product uit de wereld van elektronische sigaretten. Deze keer een review over een RBA (een ReBuildable Atomizer), namelijk de Taifun GT (Infinite Clone).

Taifun GT Infinite Clone

De RBA is natuurlijk gesneden koek voor de gevorderde damper, maar voor diegenen die nog niet zo bekend zijn met de terminologie, hier even de spreekwoordelijke Jip en Janneke versie. Een elektronische sigaret bestaat hoofdzakelijk uit 3 belangrijke delen; de batterij, de coil of gloeispiraal die de damp produceert, die zich bevindt in het opzetstuk; de Atomizer, ook wel clearomizer genoemd.

Zoals je wellicht begrijpt, is een batterij een batterij, het ding levert de prik die nodig is om de boel in werking te zetten. Je hebt wel wat variaties, maar daar gaan we nu even niet op in. Wat het verschil maakt tussen de ene en de andere elektronische sigaret, is het opzetstuk, de Atomizer. Die heb je in redelijk veel verschillende soorten, types en maten. En deze keer wil ik het hebben over één van de bekendste in dampland; de Taifun GT. 

Ik kreeg deze Atomizer om te testen van SmokeSmarter.nl. Voor de duidelijkheid; we hebben het over een zogeheten clone, een nagemaakte versie van het origineel. Maar in de dampwereld is dit redelijk normaal, want prijzen voor originele atomizers zijn bij vlagen ronduit debiel te noemen. Dit kleine apparaatje van wel 57 hele millimeters hoog en 23mm diameter dik kost origineel ergens rond de 130 hele EYPO's! Gelukkig maken onze geliefde chinezen alles tot in perfectie na, zodat ook de niet-miljonair kan genieten van een fijne Rebuildable Atomizer zonder daarvoor een 2e hypotheek te moeten afsluiten.