Jett Rocket II: The Wrath Of Taikai

In Jett Rocket II: The Wrath Of Taikai moet de planetaire inspecteur Jett Rocket het universum redden van Taikai, een mechanish tirant die uit is op de vernietiging van het universum. Dit alles belooft natuurlijk een spannend avontuur te worden, maar is dat ook zo?

Jett Rocket II: The Wrath Of Taikai

Jett Rocket II: The Wrath Of Taikai is een platform-game die je in bepaalde levels met een zijaanzicht laat spelen of in derdepersoons-perspectief. De opzet is leuk gedaan en de game heeft een bepaalde charme over zich.

Gameplay-technisch zit de game leuk in elkaar en de levels zijn gevarieerd in opzet. Zo speel je het ene moment een 2D-platformer en in het volgende level,  á la Mario 3D, met een derdepersoonscamera. De levels bevatten ook verschillende voorwerpen die Jett moet gebruiken: zo heb je een jetpack om op hooggelegen stukken te komen, een helm om te kunnen duiken en vliegende platformen die je horizontaal vervoeren. Het is dan wel jammer dat je die items vaak maar in één level of deel hiervan kunt gebruiken en dus niet hoeft combineren om verder te kunnen.

Jett Rocket II

Ieder level heeft een aantal verborgen ruimtes die je uitdagen om niet direct naar het einde te lopen. In die geheime ruimtes kun je ‘Solarcells’, levens of foto’s vinden. Met ‘Solarcells' kun je tijdens de levels door minigames, zoals de Jett Machine: beste te omschrijven als een fruitmachine, Jett Dash: hierin moet je een blok schroot zo ver mogelijk weg schoppen en Pachi Jett, laat een balletje in het juiste gaatje vallen, spelen. Doormiddel van het spelen van deze minigames kun je extra levens of extra hartjes verdienen zodat je een boss-battle makkelijker kunt overleven. Na elke bossbattle moet een speciale minigame spelen om naar het volgende level te kunnen. Zo moet je jetskiën en skydiven wat een leuke afwisseling biedt.

JRII Boss

Maar die extra hartjes zul je niet alleen nodig hebben tijdens de boss-battles, want Jett Rocket II: The Wrath Of Taikai is geen gemakkelijke game. Op sommige momenten zul je echt goed moeten timen om niet geraakt te worden en soms deed het me een beetje, een klein beetje, aan Mega Man denken. Begrijp me niet verkeerd, want wat Jet Rocket mag nog niet eens in de schaduw van Mega Man staan, maar de uitdaging zit er wel in. Vervelend is dan wel weer, dat Jett stuurloos een stuk naar achteren draait als je geraakt wordt en dat resulteert vaak in onnodige sterfgevallen.

Jett Rocket II

Grafisch gezien is de game zeker niet de mooiste 3DS-titel die ik heb gezien. Achtergronden zijn saai en inspiratieloos, vaak is het alleen maar één grijze muur, bos of lucht te zien en hierdoor mist de game sfeer en uitstraling. In de 2D-levels is dit nog te doen, maar met name zijn de 3D levels hierdoor nog saaier en de textures zijn daarbij van een dermate lage kwaliteit dat het gewoon storend is. Helaas is de game wat aan de korte kant en is er na het uitspelen niks meer te beleven. Van het geluid moet Jett het ook niet hebben. Alleen tijdens de bossbattles zijn er wat leuke deuntjes, maar verder valt het tegen.

JRII

Maar goed, dat valt allemaal nog wel te vergeven, maar wat mij het meeste stoorde aan de game was dat ik tot wel vier keer toe de game opnieuw heb moeten starten en zelfs één keer mijn 3DS opnieuw werd opgestart. Vaak gebeurde dit tijdens de val in een afgrond, waarna het beeld op zwart ging en niet meer terug kwam. Nu had dit natuurlijk ook een heel diep gat kunnen zijn maar na twintig seconden geloofde ik het wel.

Jett Rocket II: The Wrath Of Taikai biedt qua gameplay een leuke ervaring en zal je ondanks de tekortkomingen genoeg uitdaging bieden. De game had echter hoger kunnen scoren als de ontwikkelaar de 3D-levels beter had uitgewerkt of, nog beter, gewoon weg had gelaten. Ook grafisch had er meer in gezeten, want nu draait de game wel volledig op 60 FPS, maar oogt de game gewoon sfeer- en inspiratieloos en dat is jammer.

Exclusief voor Nintendo 3DS en 2DS.

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.