Kinect Sports Rivals

Al sinds de aankondiging van Xbox One en Kinect 2.0 was ik erg benieuwd naar een nieuwe Kinect Sports-game. Dit kwam omdat ik het eerste deel op Xbox 360 veelvuldig met familie en vrienden heb gespeeld. Na het zien van de trailers was ik helemaal overtuigd dat dit een van de titels zou zijn die ik bij release wilde hebben. De vraag is natuurlijk of Kinect Sports Rivals de beloftes waar kan maken.

KSR

De game begint veelbelovend, want het eerste wat je doet is een avatar van jezelf maken waarbij de gezichtsscan het hoogtepunt is. De gelijkenis is verbazingwekkend en hier komt de kracht van de nieuwe Kinect echt naar voren. Waar je in de originele game vanaf het begin simpelweg een sport kunt kiezen, zit er in Kinect Sports Rivals meer een “verhaal”. De game speelt zich namelijk af op een eiland waar drie rivaliserende teams tegen elkaar strijden.

KSR

Er zijn in totaal zes verschillende sporten; voetbal, tennis, bergbeklimmen, bowlen, Jetskiën en Target Shooting. Echter, voordat je kunt deel nemen aan verschillende evenementen ontmoet je eerst Coach. Als je dacht dat je alle irritante game-personages kende, tel er maar gerust één bij op. Elke keer als die gast een evenement uitlegde, begon ik haastig te wapperen met mijn armen en benen en ging ik zelfs op zoek naar de skipknop op de Xbox-controller. Helaas, skippen kun je die mislukte drill-instructor niet.

KSR

Na de initiële training te hebben doorlopen kun je beginnen aan de echte events. Helaas blijkt al snel dat de veelbelovendheid en de hoge verwachtingen die je krijgt na het maken van je avatar niet volledig waargemaakt kunnen worden. Target shooting - met je vinger richten op verschillende doelen - werkt het beste en is verrassend leuk. Voetbal en bowlen doen over het algemeen ook wat je mag verwachten. Helaas merk je bij de andere sporten (tennis, jetskiën en bergbeklimmen) dat je bewegingen niet altijd helemaal geregistreerd worden en dat is jammer, want hiermee valt of staat een volwaardige Kinect-game.

KSR

Het antwoord op de vraag of alle beloftes waargemaakt worden is ja en nee. Hoewel de presentatie een stuk gelikter is en je merkt dat Kinect 2.0 echt een stap vooruit is, merk je toch dat op sommige momenten de game of de Kinect net niet doet wat je verwacht. Grafisch is er weinig mis met de game. Met name de stadions en het publiek zijn sfeervol, maar ook de golven bij het jetskiën en de gezichtsuitdrukkingen van je avatar en je tegenstanders zien er gewoon goed uit.

Kinect Sports Rivals is zeker geen slechte game. Wel doet Rare zich wederom tekort en komt na het maken van je avatar de magie van Kinect verder niet nadrukkelijk meer naar voren - dat doet een game als Dance Central Spotlight een stuk beter. Desondanks zal de game voor de nodige lollige momenten zorgen als je met vrienden of familie in de kamer staat en elkaar probeert af te troeven als echte rivalen.  

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
  • Kinect 2.0 reageert merkbaar beter
  • Leuke party game
  • Je persoonlijke avatar maken
  • Kinect registreert bewegingen nog steeds niet altijd
  • Te weinig content
6,5
Exclusief op Xbox One.