Spin the Bottle: Bumpie's Party

Spin the Bottle: Bumpie's Party lijkt veel op Wii Party of andere minigame-collecties, maar dan met overal vreemde fallussen en onrustbarende seksuele spanning. Erotiek op Wii U!

Eerste regel van Spin the Bottle: je speelt met de TV uit. Alle instructies worden op de GamePad gegeven en je voert het met de Wiimotes uit. Tweede regel: zorg voor de juiste context. Dat betekent booze, heel veel booze. Derde regel: zet bonusopdrachten aan, want dan wordt het echt geil. Ten slotte, dit is niet echt een regel, maar zorg ervoor dat je genoeg tenenkrommende foto's maakt.

Nadat je je penisachtige personage hebt gekozen, moet je aan de virtuele fles draaien. De fles bepaalt wie je partner wordt voor de volgende minigame. Je hoopt natuurlijk op het meisje dat je leuk vindt, maar vaak krijg je uiteraard een van je domme vrienden. Voer de minigame goed uit en jullie krijgen een bloemetje. Bemachtig een paar bloemetjes en je wint.

Hieronder ben ik met een van die vrienden aan het dansen. De bonusopdracht was om elkaar diep in de ogen aan te kijken. Ik wist niet eens dat zijn ogen de kleur van de Indische Oceaan hebben. Net als dat ik hiervoor de precieze vorm van zijn junior door zijn broek heen niet kende.

Ik mocht dat verder verkennen in de volgende opdracht, waarin we een Wiimote knielend, ruggen tegen elkaar, onder elkaars kruis moesten doorgeven. De vlinders in mijn buik namen toen vlucht. Daar kon de boze en verwarde blik van mijn vriendin op de bank niets aan veranderen.

Spin the Bottle zorgt dus niet echt voor spannende anekdotes, maar eerder voor homo-erotica. Het spel an sich is net zo opwindend en seksueel geladen als een opa die uit een rietje drinkt. Het is de context die voor spanning en sensatie kan zorgen: je vrienden en de drank.

Gimmicks worden volop uit de hoge hoed getoverd. Je gaat onder andere verstopte Wiimotes zoeken, zogenaamd de grond boren door met zijn tweetjes snel te draaien en tennis spelen met een onzichtbare bal (je slaat op basis van het geluid die je Wiimote maakt). Niet bijster bijzonder, maar dankzij de bovengenoemde context best leuk.

Conclusie
De minigames in Spin the Bottle zijn over het algemeen niet erg sexy. Het is eigenlijk onschuldiger dan wat tieners al op dertienjarige leeftijd op de camping doen. Avondje lol is desondanks bijna gegarandeerd.