Film: Trust

David Schwimmer verwierf zijn bekendheid in de tv-serie Friends, waar hij 263 afleveringen en tien jaar lang de rol op zich nam van Ross Geller. Wat weinig mensen weten is dat David ook regisseur is. Zo regisseerde hij een aantal afleveringen van Friends, maar ook van de komedie Little Britain USA. Op filmgebied was hij ook de man achter Run Fatboy Run en daar kan nu de film Trust aan toegevoegd worden. Een film over een 14-jarig meisje op het internet.

De familie Cameron is een voorbeeld van een gelukkig Amerikaans gezin. Alles loopt op rolletjes, totdat de 14-jarige Annie (Liana Liberato) Charlie leert kennen via het internet. Na maanden onschuldig gechat besluiten ze elkaar te ontmoeten. In een weekend waarin haar ouders niet thuis zijn spreekt Annie met Charlie af, maar komt er achter dat hij niet blijkt wat Annie verwachtte. Haar ouders (Clive Owen en Catherine Keener) gaan de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er tijdens de ontmoeting gebeurd is. Een strijd die de onderlinge verhoudingen binnen het gezin flink op het spel zet.

Trust is zeker geen makkelijke film. Sterker nog, het behandelt grote problemen in het leven van een puber. De film begint luchtig en de personages worden op een komische manier geïntroduceerd. De muziek is nog vrolijk en er worden zelfs nog grappen gemaakt. Maar als eenmaal Charlie het verhaal in komt, dan verandert de stijl compleet en is het aaneenschakeling van meeslepende en tranentrekkende scènes.

De acteerprestaties van Clive Owen, Catherine Keener en vooral Liana Liberato zijn erg indrukwekkend. Het spel komt erg geloofwaardig over en de reacties zijn begrijpelijk. Gedurende de film worden de onderlinge relaties enorm getest en gaat dat ook niet zonder ruzies. Trust geeft een aangrijpend kijkje in de keuken van een gezin tijdens een vergelijkbare situatie.

Tegen het einde worden de scènes intenser en dreigt het uit de hand te lopen. De film is verrassend snel afgelopen en er wordt eigenlijk vrij weinig verklaard over Charlie. Het verhaal focust zich meer op het gezin dan de relatie tussen Charlie en Annie. Daar had David Schwimmer meer mee kunnen doen door de jacht op Charlie uit te breiden.

Desalniettemin is Trust een prachtig drama geworden over het zware leven van een 14-jarige meisje. De personages zijn allemaal geweldig neergezet door de acteurs en de kijker wordt helemaal in het verhaal gezogen. Gegarandeerd dat je met een brok in je keel de bioscoopzaal uitloopt. Het is zeker geen makkelijke film om even te kijken. Helaas voelt het einde een beetje aan alsof niet alles verteld is.