Gadget: iPad

Prijs <-> kwaliteit?

Waarom een dure iPad kopen als er ook goedkopere tablets zijn? Het goedkoopste model van de iPad is 499,- euro en daarmee niet veel duurder dan tablets met vergelijkbare specificaties. Door de solide afwerking oogt de iPad erg professioneel en is hij handzaam, het is een lichte tablet die stevig is uitgevoerd. De goedkoopste versie beschikt over 16 gigabyte en geen mogelijkheid tot uitbreiding, dat hebben de meeste concurrenten wel. Dit is een bewuste keuze omdat het geheugen van de iPad extreem snel is. Extra geheugen met dezelfde snelheid is geen goedkope aanschaf en zou de iPad snel te duur maken in vergelijking met andere, gelijkwaardige tablets.

Door de snelle processor werkt alles vlot en is vastlopen uit den boze. De iPad haal je zo uit zijn standby en is dus in een oogwenk bruikbaar. Het touchscreen is goed uitgewerkt en er zijn geen vertragingen in de bediening. Kortom, een apparaat wat snel toegankelijk is op elk moment en daarom geschikt voor elk moment.



Conclusie

Een alternatief voor de iPad bestaat simpelweg niet. Op veel vlakken zijn de prestaties van de iPad een stuk hoger dan andere tablets en daarmee is de iPad een winnaar in deze categorie. Natuurlijk is het apparaat niet in alle vormen een winnaar, zo is de gebruiker van een iPad beperkt tot de App Store voor het aanschaffen van zijn programma's en is het niet mogelijk om een ander besturingssysteem dan de iOS van Apple te gebruiken. Door deze beperkende keuze van Apple kunnen ze er wel voor zorgen dat alles stabiel loopt en dat alles op een universele manier werkt, wat ten goede komt wanneer de gebruiker niet erg technisch is ingesteld. Maar met een App Store bestaande uit 300.000 programma's is er een ruime keuze aan appicaties, zodat ook de whizzkid de iPad kan gebruiken op elk denkbare manier.

De gebruiksvriendelijkheid zal veel mensen aanspreken, je hoeft geen kennis over een computer te hebben want alles spreekt voor zich. Zo zou je de iPad ook kunnen laten gebruiken door je grootmoeder zonder dat je een hele studie moet geven over wat elk woord betekent. De bediening van de iPad is gelijk aan de iPhone en een bezitter van de iPhone zal hem binnen een aantal tellen helemaal kunnen instellen en gebruiken zonder een manual door te lezen over hoe alles werkt.

De iPad is een wonderbaarlijk apparaat, geschikt voor thuis, onderweg en voor op het werk, met een indrukwekkende batterijduur en oneindige mogelijkheden door middel van de App Store. De mankementen die hij kent zullen zeker verholpen worden in zijn opvolger. Dat is de kracht van Apple.