Titan Quest

De wereld van Titan Quest is erg groot, de vrijheid ook, je kunt doen wat je wilt maar je volgt in principe als je je op de main quest richt toch eigenlijk één pad. Wel kun je net zoals in Diablo het geval was door middel van portals terug naar delen waar je al geweest bent om daar nog eens een paar monsters af te maken en te kijken wat ze deze keer voor items droppen. Naarmate je verder komt in het spel krijg je ook steeds meer ruimte om je spulletjes te bewaren. Dit gaat niet met een stash kist die ergens in een dorp staat maar door middel van extra rugzakken.

<\/center>

In je main quest avontuur reis je van dorp naar dorp. In elk dorp zijn traders waar je de onderweg gevonden items kunt verkopen en nieuwe items kunt kopen. Eigenlijk zijn de items die verkocht worden behoorlijk slecht en zul je daar alleen in het begin gebruik van maken. In Titan Quest worden zo veel items gedropt dat je door monsters te killen vele betere items vindt dan bij de traders. In elk dorp kun je ook met een aantal mensen praten die je eventueel een side quest geven of gewoon wat informatie, al dan niet bruikbaar. Buiten de side quest en de main quest zijn er in Titan Quest nog een groot aantal dungeons, grotten en tempels waar je naar hartelust kunt hacken en slashen. Titan Quest is geen korte game en nadat je het de eerste keer uitgespeeld hebt kun je nog twee hogere moeilijkheidsgraden unlocken (evenals in Diablo 2 het geval was).



<\/center>

Titan Quest ziet er grafisch erg mooi uit en bevat verschillende soorten landschappen. Als je door de grasvelden loopt zie je het gras meebewegen en ook de kustlijnen zien er erg goed uit. Af en toe sta je bovenaan een klif en is het uitzicht ontzettend mooi. De animaties van de gevechten zien er ook goed uit. Leuk is dat hoe krachtiger je character is, hoe verder je je vijanden wegveegt, soms vallen ze kermend het ravijn in als je goed mikt!

Iedereen die bekend is met Diablo zal de gameplay erg vertrouwd vinden. Je kunt zeggen dat het weinig vernieuwend is, maar waarom zou je zo\\\'n goede gameplay veranderen? Niet voor niets is er tot nog toe geen game geweest in dit genre die het succes van Diablo 2 kon evenaren. Titan Quest zit eigenlijk net zo goed in elkaar als Diablo en zorgt er voor dat de fans van het hack\\\'n slash RPG-genre eindelijk eens in een andere wereld kunnen rondlopen dan in die van Diablo. De klassieke setting zorgt voor een mooie sfeer en ook de muziek helpt daarbij.

Naast de single player-optie is Titan Quest ook met meerdere mensen via LAN of internet te spelen. Nieuw is dat je character het ene moment gewoon single player kan spelen en het andere moment mee kan doen aan een multiplayer sessie. Dus voor multiplayer heb je geen apart character nodig. Bij diablo 2 had je voor Battle.net een aparte character nodig, al kon je via IP of open Battle.net wel je single player character gebruiken. Je kunt met maximaal zes spelers tegelijk spelen en het is ook mogelijk om te traden. Het is ook mogelijk zelf maps te maken voor Titan Quest en die kun je dan gebruiken voor multilpayer sessies. Multiplayer gebruikt Xfire die je tegelijkertijd met het spel installeert. Je kunt een multiplayer game hosten. De game die je host verschijnt dan in een lijst die andere mensen kunnen joinen. Wil je geen vreemden in je game hebben dan kun je een wachtwoord instellen. Het joinen van een game werkt ook met een lijst van beschikbare games. Je klikt dan de game aan die je graag wilt joinen.