The Sims 2: Nightlife

Na University is nu ook de tweede uitbreiding voor het populaire spel The Sims 2 verschenen. In deze uitbreiding duik je het nachtleven in. Naast het huisje-boompje-beestje verhaal kun je nu een auto kopen en deze gebruiken om eens flink te gaan stappen. Er zijn verschillende plaatsen waar je heen kunt: varierend van chique restaurants, vage kroegjes tot de bowlingbaan en parken.

De grote vernieuwing in de Nightlife uitbreiding ligt in het nieuwe downtown-gedeelte waar je sim naar toe kan gaan. Echt helemaal nieuw is het natuurlijk niet, we zagen het immers al bij de uitbreiding Hot Date van de originele Sims. Het downtown gedeelte is erg groot, er zijn allerlei verschillende plaatsen om naar toe te gaan. Ook in je eigen huis zijn er veranderingen te merken. Ten eerste zijn er 125 nieuwe objecten die je kunt gebruiken. Deze objecten hebben overwegend te maken met feesten en het nachtleven, zoals feestverlichting, discolampen, sofa\'s etc.

Verder kan je een oprit aanleggen en zelfs een garage erbij bouwen. Je sim kan een auto kopen, van een oude krakbak tot een luxe sportwagen. De auto zorgt er niet alleen voor dat je naar het downtown gedeelte kunt cruisen, maar je sim kan er ook lekker muziek luisteren (de stoelen hebben een hoog comfort-gehalte). Met de auto kun je op het laatste moment nog naar het werk rijden (als de carpool al geweest is). De auto kan ook nog gebruikt worden voor een potje Woohoo met een andere sim.

Wat erg leuk is, is dat je in restaurants kunt flirten met de obers. Als je daar goed in bent kun je korting krijgen op je eten. Je kunt ook met eten gooien, maar dat vinden de obers minder leuk. Op verschillende plaatsen vind je pasfotohokjes, daar kan je een foto laten maken met een andere sim en ook daar kan aan Woohoo gedaan worden.

Nightlife biedt verder een nieuw \"attractionsysteem\". Je kunt bij het aanmaken van een sim aangeven waar hij op valt bij een andere sim, bijvoorbeeld parfumlucht, zwart haar of overgewicht. Ook kan je aangeven waar je sim juist niet op valt. Deze instellingen hebben invloed op het flirten met andere sims.
Ook nieuw is het dating-systeem. Als je een tijdje met een andere sim gepraat hebt kun je deze uitnodigen voor een date. Dan kom je in feite in een mini game terecht waarin je 2 minuten de tijd hebt indruk te maken op de andere sim. Lukt het niet, dan zul je niet veel succes meer hebben bij deze sim. Lukt het wel, dan maak je meer kans en kun je ook een kadootje krijgen.

Dat je jezelf geliefd kan maken bij andere sims is bekend, maar je kunt ook zorgen dat mensen je haten. De kans is dan groot dat zo\'n rivaal je date komt verpesten.

De leukste toevoeging van Nightlife zijn de vampiers. Rond middernacht vind je op verscheidene plekken in downtown vampiers, waarmee je gezellig kunt gaan stappen. Maar als je sim gebeten wordt kun je rekenen op een totaal andere gameplay. Je sim verandert zelf in een vampier en dit merk je direct. Je sim kleurt wit en krijgt knalrode ogen en natuurlijk ontbreken de vampiertandjes niet.
Een vampier hoeft niet te eten en te slapen, maar kan geen daglicht verdragen. Zorgen dat je vampier overdag binnenblijft is echter niet genoeg. Je moet een doodskist kopen en hem als het licht is daarin laten slapen. Zo is het ontzettend moeilijk om met een vampier geld binnen te krijgen. De meeste banen zijn namelijk overdag. Hier moet je dus een andere creatieve manier bedenken om geld te verdienen.