Party: Nightmare in Rotterdam

Rond elf uur kwamen we aan in Ahoy' en besloten wat van de sfeer te proeven. Dat voelde goed aan, op een enkeling die op dat tijdstip al besloten had om iedereen die erlangs wilde te laten merken dat dat ongewenst gedrag was. Over het algemeen kon je merken dat mensen zin hadden in een hardcore feest in 'hun' Rotterdam, want er waren veel bezoekers uit deze bakermat van de hardcore. Wel merkte je op veel plaatsen in de zaal dat mensen wat voorzichtig waren, afwachtend haast. Dat was vooral goed te zien vanaf het VIP deck, vanwaar de (grote) Early Hardcore zaal prima te overzien was. Op momenten na bleef het publiek vrijwel de hele avond vrij tam.


Bij binnenkomst stond Darkraver te draaien. Na een paar classic-sets van hem te hebben gehoord, was dit een aangename verrassing. Darkraver draaide lekker, net als Neophyte. De afwachtende houding bleef in een deel van de zaal een tijd hangen, maar vooraan werd er volop uit het plaatje gegaan. In de Present Nightmare zaal trad tussen half twee en twee uur Art of Fighters live op. Ik vond het niet zoveel, maar ik vind weinig live optredens van dance acts/DJs dan ook echt interessant om te zien. Na twintig minuten Evil Activities, waar het publiek al beter op reageerde, was het weer op naar de Early Nightmare, duidelijk meer mijn ding. Scott Brown was goed bezig met een constante, lekkere set, maar het publiek bleef vrij stil.


Pas om half drie kreeg ik het idee dat iemand iets aan de tamme en hier en daar al onrustige sfeer probeerde te doen. DJ Panic stapte achter de tafels en schudde het publiek los met een set met weliswaar veel breaks, maar ook veel bekende platen. Remixes van 'Hardcore Vibes' en 'Burning Love' lieten het overwegend jonge publiek even dansen, om steeds daarna toch weer stil te vallen. De gevarieerde set van Panic was één van de meest opvallende van die avond, muzikaal gezien werd het erna alleen nog maar beter. Zeker toen The Stunned Guys beukend begonnen en op een gegeven moment 'Thrillseeker' opzetten, ging de zaal even hard. Ook de remix van DJ Pauls 'Luv U More' liet de zaal volop bewegen, maar helaas zakte het daarna weer in. Aan de muziek lag het niet, mogelijk wel aan de diverse vechtpartijen die hier en daar al waren uitgebroken. Halverwege de avond zag ik al een grote stroom mensen door de zaal naar achteren trekken, iemand achterna. Speculeren over wie en waarom heeft niet zoveel nut, feit was dat het de sfeer duidelijk beïnvloedde.


Het was inmiddels half zes toen de Euromasters op het podium verschenen. Weer een impuls door de zaal toen velen 'Amsterdam, waar leg dat dan?' meeschreeuwden, net als 'Alles naar de klote' en 'Neuken in de keuken'. Voorin de zaal was het nog steeds lekker druk, maar al vanaf vijf uur was het merkbaar dat mensen naar huis gingen. Muzikaal gezien was het echt geen slecht feest, maar de mensen leken er geen zin meer in te hebben. Uiteindelijk mocht het Allstar DJ Team de avond afsluiten, in de vorm van Viper, Darkraver, Stunned Guys, Nosferatu en DJ Rob.