DVD: De Zaak Alzheimer

De vermissing van een hoge politicus doet stof opwaaien en een bevriende politiechef wil dat het zo snel mogelijk opgelost wordt. Vincke (Koen De Bouw) en Verstuyft (Werner De Smedt), de toprechercheurs van de Antwerpse recherche, worden op de zaak gezet. Erg veel zin in een politiek spelletje hebben ze niet en eigenlijk ook niet in elkaar. Bovendien zijn ze net aan het bijkomen van een undercover opdracht welke een poging om een kinderprostitutienetwerk op te rollen betrof. Daarbij werd een man doodgeschoten voor de ogen van zijn dochtertje. Toch voelt Vincke dat er meer aan de hand is met de vermissing. Zijn intuïtie leidt hem naar de Baron en zijn zoon, welke aasde op het baantje van de vermiste politicus.



Het is echter geen vermissing, maar moord. Angelo Ledda (Jan Decleir), een bikkelharde huurmoordenaar is de dader. Hij is geroepen voor een aantal moorden, maar hij twijfelt. Hij is niet meer de jongste, Alzheimer begint zijn tol te eisen en hij mist zijn scherpte. Wat is er nu precies aan de hand, wat heeft hij gedaan? Waarom de moorden? Bovendien begint hij nu hij aan het einde van zijn leven is spijt te krijgen. Zeker als hij zijn broer ziet die al meer is aangedaan door de ziekte beseft hij niet veel tijd meer te hebben. Eén van de doelwitten is een jong meisje en dat is voor Ledda de druppel. Hij stopt. Als zij dan later toch blijkt zij vermoord te zijn, twijfelt Ledda of hij toch niet de dader is.



Hij beseft dat hij gebruikt is in een smerig machtsspelletje. Als een soort laatste goede daad gaat hij achter zijn opdrachtgevers aan, in een soort poging toch nog iets van zijn wandaden recht te zetten door zoveel mogelijk uitschot mee te nemen in zijn ondergang. Vincke probeert hem te vinden om nog meer doden te voorkomen, maar wordt daarbij Ledda’s speeltje in een duister samenspel. Al snapt Vincke wel steeds meer van de puzzel en komt hij achter het netwerk van kinderprostitutie, hij kan niets doen om Ledda te stoppen.