Evenement: TMF Awards 2004

Fotografen verdringen zich ineens rondom een artiest. Althans, dat denken wij. Het blijkt Lieke van Lexmond te zijn. De actrice is gewoon even komen kijken. "Ik ben hier echt puur voor de lol. Ik vind het gezellig om iedereeen weer te zien en om naar de optredens te kijken", zegt ze. Lieke is bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin ze de rol van Charlie speelt. Verder heeft ze in het theater gestaan met 'Costa in concert'. Zingen kan ze dus wel, ze doet het zelfs even een stukje voor! Misschien brengt ze nog ooit een single uit? "Wie weet! Misschien treed ik hier dan nog wel ooit op."

Wat ze naast GTST nog gaat doen weet ze nog niet. "Ik heb wel wat aanbiedingen gehad, maar het is op dit moment zo druk dat ik dat heb moeten laten schieten. Maar voorlopig zit ik nog wel even in de soapwereld", zegt Lieke. En hoe het afloopt in GTST? "Dat is geheim. Dan moet je maar gewoon kijken."

TMF Awards 2004
De nieuwe TMF VJ: Renate

Verrassend genoeg kreeg Krezip een TMF Award als beste nationale popgroep. Dit terwijl de band het afgelopen jaar eigenlijk weinig van zich heeft laten horen. Zelf waren ze er dan ook verbaasd over, zegt Jacqueline Govaert, zangeres van de Tilburgse band. "We hadden het niet verwacht. We vonden het al wel vreemd dat we werden uitgenodigd, maar dat doen ze met alle genomineerden." Krezip zat bij platenmaatschappij Warner Music die pas geleden stopte met alle Nederlandse activiteiten. "We zijn nu op zoek naar een nieuwe maatschappij. Volgende week beginnen de onderhandelingen. Het is wel jammer, Warner was een fijne platenmaatschappij. Maar het betekent zeker niet het einde van Krezip."

De komende tijd kunnen we weer veel van Krezip gaan verwachten. De band zal veel optreden op de komende festivals in de zomer. Daarnaast komt er ook weer een cd aan. "We gaan binnenkort de studio in. Eind dit jaar verwachten we de eerste single weer uit te brengen. Ik ben nu druk bezig met het schrijven van de nummers", zegt Jacqueline.

Opvallend is het harde applaus dat Krezip nog krijgt als ze het podium opkomen om hun vijfde TMF Award op te halen. "Mensen zijn ons blijkbaar nog niet vergeten, dat is fijn om te weten. Het komende decennia zijn jullie dan ook nog niet van Krezip af!"