Evenement: TMF Awards 2004

Met de hippe blonde highlights in zijn haren, de labret piercing en zijn vlotte babbel valt Dennis Horstmann, beter bekend als Special D, al snel op. Tijdens zijn optreden zie je dat hij geniet. Als hij dan ook nog eens de winnaar wordt van de TMF Award voor Beste Dance Act Internationaal is hij helemaal blij. Wij kennen hem allemaal van zijn single 'Come With Me'. Het aanstekelijke dancenummer is hoog in de hitlijsten terecht gekomen. Toch heeft de Duitser al weer zes weken lang een andere plaat uit, 'Home Alone'. "Op 21 april komt mijn nieuwe single 'Nothing I won't do' uit. Daarvan was tijdens het optreden hier in Ahoy’ ook een stukje te horen."

"Ik moest midden in de nacht om negen uur op", zo zegt Special D. Of hij het echt zo bedoelt is de vraag. Hij spreekt niet optimaal Engels. Feit is wel dat hij goed zal slapen als het allemaal weer voorbij is. "Ik ben al de hele dag bezig." Voor de uitzending van de TMF Awards nam hij nog even plaats achter de chatbox van TMF. "Ze vroegen me dingen als wat mijn favoriete plaat is en of ik een vriendin heb. Ik kreeg bijna 600 vragen! Het is al de derde keer dat ik dat doe. Ik vind het erg leuk!!"

TMF Awards 2004
Het optreden van Jamelia

Het optreden vond hij prima gaan. "Er stonden erg, erg, erg leuke dames bij mij op het podium!! En voor zo'n volle zaal is dat natuurlijk hartstikke leuk. Straks ga ik ook zeker nog even op de afterparty voor VIPs kijken."


Ook Ferry Corsten komt even in de persruimte kijken. De DJ heeft het thema-nummer van de TMF Awards gemaakt ('Everything Goes') en ook live ten gehore gebracht tijdens de show. Een TMF Award heeft hij niet gewonnen. "Ik was genomineerd voor Beste DJ Nationaal. Samen met onder andere DJ Tiësto. Ik wist van te voren dat dat een flinke kluif zou worden. Ik had ook een nominatie voor Beste Video Nationaal. Maar daar waren vijf genomineerden. Dus dat was ook moeilijk. Maar ik ben al trots dat ik die nominaties had." De dance-DJ komt uit de underground clubs. De TMF Awards is toch wat anders. "Ja, dan sta je ineens in zo’n mainstream popshow samen met de Sugababes en Marco Borsato. Maar je moet het wel in z'n eigen context blijven zien. Er wordt natuurlijk ook dance gedraaid op TMF, buiten de popmuziek. Ik zie het gewoon zo dat ik op dit moment de dance vertegenwoordig op de TMF Awards."

Ferry Corsten is bekend bij het grote publiek van de hit 'Rock Your Body Rock'. "Er komt een nieuwe single aan: 'It's Time'. Die sluit wat meer aan bij TMF en zal dan ook zeker wel bij dit publiek aanslaan, denk ik. Het is een lekker vocale meezing plaat."