Interview: Twiggy (A Perfect Circle)

Wat vind je van de beveiliging op de nieuwe CD? Ik hoorde al een boel mensen klagen over het gemis van de CD in bijvoorbeeld de auto en de discman.

Tja, het is een 'bummer' voor de mensen die er last van hebben, maar ik kan me de positie van de platenmaatschappij goed voorstellen. Wij waren zo'n beetje de proefkonijnen voor de nieuwe techniek, ik wist ook pas dat de beveiliging erop zat toen ik de CD in handen kreeg. Ik heb er zelf geen last van, laat staan dat ik het merk. Van andere CD's die ik heb, zag ik ook pas na onze CD dat ze een beveiliging hadden.

Maar hoeveel invloed had je nog op de nieuwe CD? Maynard en Billy hadden al een boel klaarliggen.

Ik heb nog een boel aan de nummers kunnen sleutelen. Sommige nummers waren al af, sommige slechts voor een deel en anderen stonden alleen nog op papier. Daardoor kon ik nog een boel aan de baslijnen doen, die ik als bassist zelf zou gaan spelen.

En hoe vind je de invloed die je in het algemeen hebt? Meer of minder dan bij Manson?

Manson en ik ontwikkelden ons met de band, gedurende de jaren, we groeiden en werkten hard. Het is moeilijk om te zeggen waar ik meer controle over de muziek had. Die heb ik altijd gehad.

Even over een van de nummers, wat is volgens jou de betekenis van het nummer 'Pet'?

Dat is aan de luisteraar om te bepalen. Ik kan mijn visie op het nummer wel geven, maar dat heeft geen zin. De persoon die het nummer luistert moet zelf een mening vormen, ik wil hem of haar geen prefab-mening meegeven.

En nog een persoonlijke vraag; Wat is nu je relatie tot/met Jessick Fodera, als die er al is?

Och, die heb ik al twaalf jaar niet gezien, dus daar kan je niet echt van spreken.

En het nichtje van Madonna, zie je die nog weleens?

Het nichtje van Madonna? Nou, dat zegt me zo niks. Maar nu je het er over hebt, er gaat een belletje rinkelen. Maar ik kan me zo niks herinneren.

En als laatste, stel je kreeg de kans om de leadzanger van APC of je eigen band te worden, zou je die grijpen?

Oh jazeker! Ik ben zelfs van plan om mijn eigen album uit te brengen deze zomer. De meeste nummers staan zelfs al op papier. Maar wat de stijl wordt van de CD weet ik nog niet, dat moet ik echt nog gaan bepalen. Ik kan er nog alle kanten mee op. Ik ben zelf ook niet echt een bassist, ik ben begonnen als gitarist en daar zou ik best tot terug willen keren. Als ik de kans had, zou ik hem zeker grijpen.