DVD Review: Minority Report


Allereerst over de film zelf, want deze beschikt naast een 5.1 Dolby Digitaal gecodeerd geluidsspoor ook over een Digital Theatre Systems (DTS 5.1) geluidsformaat. Beide maken gebruik van vijf kanalen (links, center, rechts, links surround en rechts surround), maar het verschil tussen beide zit in de compressie van het geluid. Bij DTS is deze compressie minder is, wat uiteindelijk kwalitatief helderder en gedetailleerder geluid geeft. De meeste nieuwe DVD-spelers en homecinema-versterkers ondersteunen inmiddels DTS.

Het beeld is in een 2.40:11 verhouding wat optimaal benut kan worden met een breedbeeldtelevisie. Op een normale 4:3 televisie wordt de film gepresenteerd in 16: 9 widescreen verhouding. Dit zorgt voor kleine zwarte balken aan boven- en onderkant, waardoor de originele beeldverhouding weer klopt.


De tweede DVD bevat alle extra's. Naast de standaard bioscooptrailers en biografieën bevat deze ook een uitgebreide 'making of'-serie. In twee afleveringen, getiteld 'From Story To Screen', maak je kennis met Steven Spielberg en de rest van de crew. Hoe zitten de karakters precies in elkaar, hoe vond de cast het om met Spielberg te mogen werken en wat vond Spielberg van zijn kant van de cast?

In 'Deconstructing Minority Report' wordt uitgebreid aandacht besteed aan de toekomst. Spielberg heeft voor het produceren van de film een aantal wetenschappers aan het werk gezet, en creeërde op deze manier de wereld van 2054. In vijf aparte delen wordt duidelijk wat voor invloed deze deskundigen hebben gehad en hoe zij de wereld zien over ruim 50 jaar.

Daarnaast een kijkje in de keuken van de stunts en wanneer je tijd genoeg hebt, de mogelijkheid om meer dan 200 futuristische tekeningen te bekijken die te maken hebben gehad met de uiteindelijke ontwikkeling van voertuigen en technieken in de film. Het bekijken van alle extra's is niet alleen leuk, het is nog interessant ook.

Extra's:

  • 2 Featurettes 'From Story To Screen'
  • The Stunts of Minority Report
  • Behind The Scenes: "Deconstructing Minority Report"
  • Speciale Effecten van Minority Report
  • Minority Report archief: meer dan 200 visuals met toekomstconcepten
  • Storyboard van 3 scènes
  • Biografieën van acteurs en filmploeg
  • Productie-aantekeningen
  • Bioscooptrailers