Sacred 3

Level up
Aan het eind van je missie zie je hoeveel punten en xp je hebt verdiend. Dan pas heb je de kans om punten toe te kennen aan verschillende categorieën. Nee, niet op kracht of gezondheid, maar op je wapens en je speciale moves. De meeste upgrades kun je pas doen als je level hoog genoeg is. Vanaf level 2 kun je jouw speciale moves, combat arts, tweaken. Level 4 laat je jouw wapen heftiger maken. Vanaf level 5 krijg je jouw eerste pantser dat je na level 13 weer kan uitbouwen. Bij level 9 krijg je trouwens een tweede pantser, mocht je behoefte hebben aan variatie.

Punten (1) Punten (2)

Als je klaar bent met prutsen aan je held, dan mag je een missie kiezen. Je kunt elke missie die je ooit gedaan hebt steeds opnieuw spelen om meer geld en xp te verzamelen. Grote missies worden afgewisseld door kleine 'arena's'. In de arena's kun je veel geld verdienen. In de Grote Kist alleen die je uiteindelijk mag openen heb ik weleens 200 goud gevonden!

In het menu kun je al je uitgaven terugdraaien. Zo test je mooi alle moves en wapens door ze te upgraden en in het veld uit te proberen. Zo'n test kun je het best uitvoeren in een van de arena's tussen de grotere missies in. Als je namelijk iets stoms hebt gekozen, dan zit je er niet een hele missie aan vast.

Menu 1

Menu 2

Weapon Spirits
De Weapon Spirits speel je gedurende het spel vrij. Deze vallen compleet willekeurig. Ik heb er een keer drie vrijgespeeld binnen zes seconden. Anderzijds heb ik ook drie hele missies geen enkele spirit gekregen. Weapon Spirits helpen voornamelijk je teamgenoten. Zo geeft een spirit jouw teamgenoten meer energie van de gele bolletjes, maar jijzelf krijgt juist minder energie. Het idee is uiteraard dat dit niet uitmaakt, omdat in je team iedereen een Weapon Spirit heeft en jij dus ook een voordeel krijgt. Tijdens het spelen geven de Weapon Spirits je commentaar. Dit kan bestaan uit seksistisch geflirt, een mooi liedje of gewoon een motiverende schreeuw.

Geluid
De muziek is gewoon prima. Ondersteunend en niet overheersend. Het is niet bijster origineel, maar dat is het concept ook niet. De geluiden zijn goed en overtuigend. De voetstappen zijn alleen vaak hetzelfde, ook al loop je op een andere ondergrond. Maar de sfeer wordt goed overgebracht.

Missies