FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 29 juli 2014

Paramount verwijdert Turtles-poster na ophef

De Australische tak van filmstudio Paramount heeft een poster van de film Teenage Mutant Ninja Turtles verwijderd van Twitter nadat er ophef was ontstaan. In Australië verschijnt de film op 11 september en volgens veel boze twitteraars deed de poster te veel denken aan de aanslagen op het World Trade Center in 2001.

Paramount plaatste het kiekje van de schildpadden die uit een hoog exploderend gebouw springen dinsdag. "Wie dacht dat die poster een goed idee was met die datum eronder? Of dachten ze dat niemand het op zou vallen of erom zou geven?", reageerde een vrouw. "Paramount heeft een grote fout gemaakt met die poster", twitterde een andere dame. De studio besloot na een stortvloed aan kritiek de poster te verwijderen van Twitter.

Teenage Mutant Ninja Turtles, dat zich afspeelt in New York, verschijnt alleen in Australië op 11 september. In Nederland is de film, gebaseerd op de gelijknamige strips, vanaf 21 augustus te zien.

Favoriete Safarova al uitgeschakeld in Washington

Titelfavoriete Lucie Safarova heeft op het WTA-toernooi van Washington al in de eerste ronde haar Waterloo gevonden. De als eerste geplaatste Tsjechische, eerder deze maand nog halvefinaliste op Wimbledon, verloor van de Française Kristina Mladenovic: 2-6, 6-3 en 6-3.

Titelverdedigster Magdalena Rybarikova ging ook onderuit. Jekaterina Makarova, als tweede geplaatst, versloeg haar met 6-1 en 6-1.

Tourwinnaar Nibali wint in Stiphout

Vicenzo Nibali heeft zijn eerste overwinning na de Tour de France binnen. Waar hij maandag in het Belgische Aalst nog tweede werd, wist hij vandaag de vijftigste Profronde van Stiphout op zijn naam te schrijven. 

Maandag moest hij nog buigen voor Greg van Avermaet. Vandaag wist De Haai van Messina in Stiphout op de streep Koen de Kort en Steven Kruijswijk voor te blijven. In het Belgische Roeselare ging de zege naar Rafal Majka. De winnaar van de bolletjestrui in de Tour versloeg de Portugese wereldkampioen Rui Costa in de sprint. Derde werd Marcel Kittel. 

Woensdag wordt nog de Acht van Chaam gereden. Donderdag rijden de renners hun rondjes om de kerk in Roosendaal. Dan staat de Draai van de Kaai op het programma.

Brand in Friese kaasfabriek nog niet onder controle

De brand in de kaasfabriek in het Friese Gerkesklooster die dinsdagochtend uitbrak is nog altijd niet uit. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met het bestrijden van het vuur. Er is een speciale container gebracht om het terrein te verlichten, laat de brandweer dinsdagavond weten.

De uitslaande brand in de fabriek van FrieslandCampina aan de Verlaatsterweg ontstond even voor 08.00 uur in een pakhuis waar kazen lagen opgeslagen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bij de brand kwam veel rook vrij en omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. Wegen in de buurt van de fabriek werden afgezet en het scheepvaartverkeer is deels stilgelegd. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Omdat het bluswater voor een deel in het oppervlaktewater terechtkomt, raadt het waterschap mensen af om in de omgeving van Gerkesklooster te zwemmen en te vissen. Agrariërs kunnen hun vee beter niet van het oppervlaktewater laten drinken.

Ecclestone wil schikken in rechtszaak

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft aangeboden om zijn in Duitsland lopende rechtszaak te schikken. De 83-jarige Brit wil 25 miljoen euro betalen aan BayernLB om aan verdere vervolging te ontkomen.

De zaak draait om een betaling van 44 miljoen dollar aan voormalig bankier Gerhard Grikowsky. Hij begeleidde in het verdelen de verkoop van de aandelen van de Formule 1 van BayernLB aan CVC Capital. Omkoping volgens de Duitse aanklagers, afpersing volgens Ecclestone. De Brit en zijn team doen er alles aan om hun punt te onderbouwen.

In dit licht bekeken is het opvallend dat Ecclestone en zijn advocaten toch willen schikken. Volgens Auto Motor und Sport ervaart de Brit de huidige situatie als zeer stressvol, waardoor ze een aanbod hebben gedaan. Dit blijft staan tot 8 augustus. De Duitse aanklager heeft het bod in overweging genomen.

Van Aartsen 'diep geraakt' door aantijgingen

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen heeft nooit gezegd dat vorige week tijdens de pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag geen grenzen zijn overschreden. Dat staat dinsdag in een verklaring van de gemeente Den Haag.

Van Aartsen is 'diep geraakt' door de 'onheuse en onterechte aantijgingen van sommige zijden', staat verder in de verklaring. "Nimmer heeft hij, of is op zijn gezag gezegd, dat tijdens de demonstratie van 24 juli geen morele grenzen zijn overschreden."

Tijdens de demonstratie in de Schilderswijk werden onder meer antisemitische leuzen geroepen. Er werden geen arrestaties verricht. De politie was bij het protest aanwezig met een agent die Arabisch spreekt. De leuzen die werden geroepen werden op dat moment echter niet als strafbaar gezien.

De burgemeester wil dat het Openbaar Ministerie meer ruimte krijgt om tijdens demonstraties strafrechtelijk op te treden tegen 'moreel verwerpelijke leuzen en symbolen'. Hij heeft justitie verzocht het beleid daarover nog eens onder de loep te nemen.

Inmiddels hebben ruim vijftienduizend mensen een petitie getekend die het vertrek van Van Aartsen eist. De PVV in Den Haag wil ook dat Van Aartsen opstapt. "Een burgemeester die niet optreedt tegen jodenhaat heeft wat de PVV betreft niets te zoeken in de stad van vrede en recht", zegt fractievoorzitter Léon de Jong. "Den Haag verdient beter."

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er bij de betoging strafbare feiten zijn gepleegd. Justitie verwacht het onderzoek deze week af te ronden.

[CL] Uitslagen derde voorronde (29/07/2014)

Vanavond zijn de eerste drie wedstrijden gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Feyenoord komt woensdag pas in actie tegen het Turkse Besiktas. 

David Lafata heeft zijn zesde, zevende en achtste CL-treffer gescoord. De 32-jarige aanvaller heeft namens Sparta Praha tegen Malmö FF zijn tweede hattrick van het Europese seizoen voltooid. Eerder scoorde hij al vijfmaal tegen Levadia uit Estland. De Tsjechische kampioen won uiteindelijk met 4-2 van Malmö FF. 

Uitslagen derde voorronde Champions League - heenwedstrijden

Thuis Uit Uitslag
AC Sparta Praha (Tsj) Malmö FF (Zwe) 4-2 
ŠK Slovan Bratislava (Slw) FC Sheriff (Mol) 2-1 
Debreceni VSC (Hon) FC BATE Borisov (Wru) 1-0 

Man neergestoken in woning Lelystad

Een 34-jarige man uit Lelystad is dinsdagochtend in zijn woning neergestoken. De man overleed later in het ziekenhuis. Een 24-jarige verdachte is aangehouden en meegenomen voor verhoor. De recherche onderzoekt wat zich precies in het huis heeft afgespeeld, laat een woordvoerder van de politie weten.

Het slachtoffer, dat zwaargewond door agenten werd aangetroffen, is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De man bezweek daar echter aan zijn verwondingen.

'Sabella stapt op als bondscoach Argentinië'

Alejandro Sabella stopt als bondscoach van Argentinië. Dat heeft voorzitter Julio Grondona dinsdag gezegd tegen Argentijnse media. "Als een vriendin niet van je houdt, kan je haar niet van gedachten doen veranderen", uitte hij zich cryptisch.

Sabella leidde de Zuid-Amerikanen op het WK in Brazilië naar de finale. De verhoudingen binnen de selectie lagen volgens veel media echter scheef. Steraanvaller Lionel Messi zou de echte baas in de kleedkamer zijn, niet Sabella.

De 59-jarige coach zei kort na de van Duitsland verloren finale al dat hij niet zeker wist of hij nog de energie had om zich vol in te zetten voor het Argentijnse elftal, waar hij sinds 2011 aan het roer staat. Eerder had Sabella de Argentijnse club Estudiantes onder zijn hoede.

Dode bij overstromingen Bulgarije en Roemenië

Bij overstromingen in Roemenië en Bulgarije is dinsdag een dode gevallen en zijn honderden mensen huis en haard ontvlucht. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. Ook wordt een persoon in Bulgarije vermist.

In Bulgarije verdronk een 61-jarige vrouw in de centraal gelegen regio Gabrovo. De overstromingen werden veroorzaakt door aanhoudende stortregens. Door het wassende water zaten zeventig Bulgaarse dorpen en delen van de stad Gabrovo zonder elektriciteit.

Ook werd een deel van het riool van Gabrovo verwoest en stortten in de omgeving meerdere bruggen in. De regen veroorzaakte verder aardverschuivingen en veel wegen raakten geblokkeerd door modder en puin.

In Roemenië werden vijfhonderd mensen geëvacueerd uit drie dorpen, aldus de locoburgemeester van Novaci. De rivier Gilort trad door de regenval buiten zijn oevers. Premier Victor Ponta bezocht het getroffen gebied.

In beide landen zijn tientallen hulpmedewerkers actief. In zowel Roemenië als Bulgarije kondigde de weerdienst dinsdag 'code rood' af.

Belgisch-Nederlandse horrorfilm naar Toronto

De horrorfilm Welp van de Belgische regisseur Jonas Govaerts is in september te zien op het filmfestival van Toronto. De horrorfilm is een Nederlands-Belgische coproductie en krijgt in de Canadese stad een wereldpremière. Dat laat producent Submarine dinsdag weten.

De horrorfilm is geselecteerd voor het programma Midnight Madness van het filmfestival. Regisseur Govaerts spreekt van 'zowat de grootste erkenning die je voor een genrefilm kan krijgen'. "Ik kan me geen betere start voor de internationale en Belgische carrière van de film voorstellen", zegt hij in een verklaring.

Govaerts schreef het scenario van de film met Roel Mondelaers en maakt met de film zijn speelfilmdebuut. Stef Aerts en Evelien Bosmans spelen de hoofdrollen. De film gaat over een groep scouts die gaan kamperen in de Ardennen. Sam is een fantasierijke en in zichzelf gekeerde welp, die al snel merkt dat iets niet pluis is in het bos. Dan ontmoet hij Kai, een verwilderd kind dat in een boomhut woont.

Welp komt op 29 oktober uit in Nederland. Het filmfestival van Toronto duurt van 4 tot en met 14 september.

Lars Ulrich: AC/DC misschien op Glastonbury

Ook Lars Ulrich heeft vernomen dat AC/DC volgend jaar mogelijk voor het eerst op het Britse festival Glastonbury staat. "Ik heb gehoord dat het een band is waarvan de leadzanger Brits is en de rest van de band niet. Ja, AC/DC", zegt de Metallica-drummer in het Britse muziekblad Q. De geruchten dat de rockers naar het festival komen, dat over iets minder dan een jaar plaatsvindt, gaan al langer.

Metallica stond vorige maand voor het eerst op het festival. Ulrich denkt dat bands als Foo Fighters en Black Sabbath geschikt zijn om de scheurende gitaren volgend jaar te laten horen. "Die zetten het volledig op zijn kop."

Het bezoek aan Glastonbury smaakt voor de 50-jarige Ulrich naar meer. "Ik ben volledig verslaafd. Mijn vriendin Jessica en ik hebben het nu al over dat we volgend jaar met heel veel vrienden terug willen komen", vertelt de muzikant. "Het maakt niet uit wat mensen over Glastonbury zeggen, je weet pas hoe het is als je het zelf hebt ervaren."

Dita Von Teese maakt lingerie voor zwangere dames

Dita Von Teese heeft een lingerielijn ontworpen voor zwangere vrouwen. De Amerikaanse danseres maakte voor het merk Destination Maternity de collectie Von Follies. Dat schrijft het Amerikaanse blad People. Het ondergoed is al te koop.

"Het dragen van elegante onderkleding is een makkelijke manier om dagelijks momenten van luxe en schoonheid te creëren. Waarom zou een nieuwe moeder niet van mooie lingerie kunnen genieten", zegt de 41-jarige Von Teese, die zelf nog geen kinderen op de wereld heeft gezet.

De danseres, die getrouwd was met Marilyn Manson, werd voor de lijn geïnspireerd door klassieke lingerie. "De collectie is retro en glamoureus en is daarnaast praktisch voor de moeders." De bh's en bijpassende broekjes kosten tussen de 39 en 55 dollar.

Scolari vindt in Grêmio nieuwe club

Luiz Felipe Scolari heeft na het voor Brazilië dramatisch verlopen WK weer een club gevonden. De oud-bondscoach gaat aan de slag bij het Braziliaanse Grêmio, meldt die club dinsdag.

Scolari was al twee keer eerder trainer van Grêmio, voor het laatst tussen 1993 en 1996. Hij won in 1995 de Copa Libertadores met de club uit Porto Alegre. Het Ajax van Louis van Gaal versloeg Grêmiovervolgens in de strijd om de wereldbeker.

Het Braziliaanse debacle op het afgelopen WK werd Scolari in grote mate aangerekend. De Goddelijke Kanaries gingen in de halve finale met 7-1 onderuit tegen Duitsland en werden daarna in de strijd om het brons met 3-0 geklopt door Nederland.

De 65-jarige Scolari brengt hoe dan ook een schat aan ervaring bij Grêmio. Zo won hij in 2002 nog wel het WK met Brazilië. Verder was hij vijf jaar lang bondscoach van Portugal en stond hij kort aan het roer bij Chelsea.

Smartphone Van der Sloot in beslag genomen

De Peruaanse gevangenisautoriteiten hebben maandag een smartphone van Joran van der Sloot afgepakt waarmee hij aan het bellen was. Dat bevestigt zijn advocaat Máximo Altez dinsdag. De Nederlander zit volgens de raadsman vanwege het voorval nu vijftien dagen in een strafcel.

Van der Sloot gebruikte de telefoon om te bellen met Leidy Figueroa, met wie hij begin deze maand trouwde en van wie hij een kind verwacht. Ook zou hij met de smartphone met zijn advocaat en met een medewerker van het Nederlandse consulaat hebben gesproken, meldt de nieuwssite Trompe.

Maandagochtend troffen de gevangenisautoriteiten in het celblok waar Van der Sloot zit in totaal zeven gedetineerden aan die aan het bellen waren. Zijn advocaat zegt dat de gevangenisdirecteur geld wilde hebben van de Nederlander om de telefoon te gebruiken. Omdat Van der Sloot dit weigerde zou de smartphone zijn afgepakt.

Van der Sloot zit in de Piedras Gordas-gevangenis in Lima een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores in mei 2010. In de Castro-Castro-gevangenis, waar Van der Sloot eerder vastzat, werd hij ook al eens betrapt op het in zijn bezit hebben van een mobiele telefoon, wat verboden is in Peruaanse gevangenissen.

De gevangenisautoriteit INPE liet dinsdag weten niet direct te kunnen reageren op het voorval.

Southampton sluit transferdeuren

De uitverkoop bij Southampton zit erop. De werkgever van Ronald er Erwin Koeman is niet bereid om mee te werken aan een vertrek van Jay Rodriguez en Morgan Schneiderlin.

Beide spelers stonden de voorbije weken in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur, dat de selectie hoopte te versterken met het Southampton-duo. Spurs-trainer Mauricio Pochettino had beide spelers vorig seizoen onder zijn hoede en aasde op een hereniging.

Pochettino kan zijn pogingen echter staken, zo luidt de boodschap van Southampton-voorzitter Ralph Krueger. Laatstgenoemde liet weten de deuren voor uitgaande transfers te sluiten. "Met name Rodriguez en Schneiderlin zullen nergens heen gaan", verzekerde hij Sky Sports.

"Wij beschouwen hen als onderdeel van de kern van deze groep, en ze maken onderdeel uit van de plannen van Ronald Koeman. Iedere berichtgeving over een mogelijk vertrek van Rodriguez of Schneiderlin is onjuist. Zij zullen niet verkocht worden."

Southampton en Koeman moesten deze zomer al een bataljon aan sterkhouders uitzwaaien. Zo namen Luke Shaw (Manchester United), Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren (allen Liverpool) en Calum Chambers (Arsenal) afscheid van The Saints.

Daartegenover stond tot dusver alleen de komst van Graziano Pellè en Dusan Tadic. Koeman heeft nog een flinke zak geld om te besteden aan vervangers, afgaande op de ruim 120 miljoen euro die Southampton dankzij de transfers kon bijschrijven.

Het nieuws viel echter niet in goede aarde bij Schneiderlin, die in de belangstelling zou staan van Tottenham Hotspur. "Zes geweldige jaren bij Southampton in één uur kapotgemaakt", foetert de Fransman op Twitter. De controlerende middenvelder reageert daarmee op de uitspraken van de preses.

Hoofdbestrijder ebola aan ziekte overleden

De arts die de aanpak van ebola in Sierra Leone leidde, is zelf aan het virus overleden. Dat heeft het hoofd van de gezondheidsdiensten in het West-Afrikaanse land dinsdag meegedeeld. Vorige week maakte de regering van Sierra Leone bekend dat de 39-jarige viroloog Sheik Umar Khan besmet was geraakt.

Het Sierra Leoonse ministerie van Volksgezondheid noemde Khan eens 'een nationale held'. Hij heeft meer dan 100 patiënten die met het virus waren besmet, behandeld. Khan was overgebracht naar een kliniek in het noorden van het land die door Artsen zonder Grenzen wordt geleid.

Eind vorige maand zei hij dat hij bang was zelf ook met ebola te worden besmet. "Ik ben bang voor mijn leven, moet ik zeggen, omdat ik mijn leven koester." Toen toonde hij nog geen verschijnselen van de ziekte. Ruim een week geleden overleden drie verpleegkundigen die in hetzelfde centrum als Khan werkten, aan ebola.

Hoofdbestrijder ebola aan ziekte overleden
Hoofdbestrijder ebola aan ziekte overleden (Foto: ANP)

Onderzoek oorzaak vliegramp gaat voorspoedig

Het onderzoek naar de oorzaak van de vliegtuigramp in Oekraïne verloopt voorspoedig. Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben al veel informatie verzameld, zegt een woordvoerder dinsdag. De raad hoopt binnen een maand met een voorlopig rapport te komen.

De 25 onderzoekers hebben zich de afgelopen week in Kiev beziggehouden met het bestuderen van onder meer datarecorders, satellietbeelden en radargegevens. Ze hebben genoeg om voorlopige conclusies te trekken, aldus de zegsman.

Het is voor de onderzoekers niet per se nodig om nog naar de crashsite te gaan. "Maar als dat kan zullen we het natuurlijk zeker doen. Hoe meer informatie we hebben, des te beter", aldus de zegsman.

De onderzoekers hoeven in ieder geval niet meer de hele rampplek te onderzoeken. "Het onderzoek ter plaatse zal vooral gericht zijn op het verifiëren en aanvullen van informatie die we al hebben."

EU trekt meer geld uit voor Syrië

De Europese Unie trekt nog eens 175 miljoen euro uit voor humanitaire hulp aan de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Het geld is ook bedoeld voor de buurlanden van Syrië, die de afgelopen jaren miljoenen Syriërs hebben opgevangen.

Voor humanitaire hulp in Syrië wordt nog eens vijftig miljoen euro uitgetrokken, waarmee het totaal voor 2014 uitkomt op 150 miljoen euro. Voor de buurlanden, die kampen met een 'ongekende vluchtelingenstroom', wordt het bedrag met 125 miljoen verhoogd, naar tweehonderd miljoen euro.

De burgeroorlog in Syrië brak in maart 2011 uit. Sindsdien zijn er zeker 170.000 mensen omgekomen. Meer dan drie miljoen Syriërs zijn op de vlucht geslagen.

FC Utrecht verkoopt Nilsson aan Kalmar

Marcus Nilsson keert niet meer terug naar FC Utrecht. De 26-jarige verdediger maakt de overgang naar het Zweedse Kalmar FF, de club waar hij vorig seizoen op huurbasis voor speelde. Dat meldt Utrecht dinsdag.

De Domstedelingen kochten Nilsson drie jaar geleden van Helsingborgs IF. De eenvoudig Zweeds international wist in Utrecht echter nooit een basisplaats te veroveren en werd in januari verhuurd aan Kalmar.

Hogenkamp en Kerkhove naar tweede ronde in Plzen

Tennissters Richel Hogenkamp en Lesley Kerkhove hebben dinsdag de tweede ronde van het ITF-toernooi in Plzen bereikt. De als derde geplaatste Hogenkamp versloeg de Slowaakse qualifier Lenka Jurikova met 6-4 en 6-3. Kerkhove (6) vloerde de Oekraïense Ganna Poznichirenko met 6-4 en 7-6 (5).

Boy Westerhof had minder succes bij de challenger in Liberec. De Nederlander verloor met 6-3, 6-7 (1) en 6-2 van de 19-jarige Robin Stanek uit Tsjechië, de nummer 836 van de wereld. Westerhof staat 254e.

Hoenselaar stopt per direct met darts

Francis Hoenselaar stopt met darten. Dit heeft de Rotterdamse vandaag bekend gemaakt. De dartster raakte twee jaar geleden betrokken bij een ernstig ongeval met een scooter en herstelde daar nooit helemaal van.

"Via deze weg wil ik laten weten dat mijn darts carrière definitief voorbij is", liet Hoenselaar in een officieel communiqué weten. "Afgelopen zaterdag 26 juli was het precies 2 jaar geleden dat ik met mijn scooter onderuit ben gegaan. De schade aan mijn pols is te groot geweest om ooit nog eens aan een comeback te denken, sterker nog ik raak het bord niet meer."

In 2011 gaf Hoenselaar nog aan te stoppen met het Nederlands team, maar nog wel door te willen gaan met individuele wedstrijden. Op haar palmares staan onder meer vijftien Nederlands titels, twee wereldtitiels bij het singlestoernooi en twee wereldtitels bij de koppels.

Het jaar 2009 zal voor Hoenselaar altijd bijzonder blijven. Toen pakte ze namelijk de prestigieuze titel op Lakeside door haar eeuwige rivale Trina Gulliver te verslaan.


Francis Hoenselaar stopt per direct met darten (PRO SHOTS / Marnix van Wijk)

Europees debuut lonkt voor PSV'er Vloet

Rai Vloet beleeft donderdagavond mogelijk zijn debuut in de Europa League. De middenvelder van PSV krijgt vrijwel zeker een basisplaats tegen het Oostenrijkse SKN Sankt Pölten, de ploeg waar de Eindhovenaren in de voorbereiding nog tegen oefenden: 1-0 zege.

De ontwikkeling van Vloet is in de afgelopen periode in een stroomversnelling terecht gekoomen. Een jaar geleden speelde hij namelijk nog in de A1 van PSV. "Het is snel gegaan inderdaad", liet hij aan het Eindhovens Dagblad weten. "Ik moet erbij zeggen dat Jong PSV in de eerste divisie een hele nuttige tussenstap is geweest."

Vloet krijgt op het middenveld van PSV normaal gesproken gezelschap van Adam Maher en Oscar Hiljemark. De wedstrijd tegen SKN Sankt Pölten begint donderdagavond om 19.00 uur en wordt in het Philips Stadion gespeeld.

Europees debuut lonkt voor Rai Vloet (PRO SHOTS / Toin Damen)

Noren overwegen afschaffen cash

De Noorse betaalorganisatie Finans Norge wil dat contant geld over zes jaar uit het betalingsverkeer in Noorwegen is verdwenen. Gezien nog maar vijf procent van de betalingen contant gaan, moet dat haalbaar zijn, meent de vereniging waarbij 200 financiële instellingen zijn aangesloten.

Enkel in Groot-Brittannië en Zweden zou het aandeel van contant geld nog lager zijn. Bankovervallen, witwassen en andere financiële misdaden kunnen volgens Finans Norge met het voorstel worden uitgebannen, schrijft Elsevier.

Critici vragen zich af hoe consumenten in die zogenoemd ideale wereld nog aankopen kunnen doen zonder persoonlijke gegevens af te moeten staan. De liberale partij Venstre wijst er daarnaast op dat het naïef is te denken dat criminaliteit zal worden uitgebannen.  "We zien nu al dat misdaad naar andere betaalmethoden verschuift", aldus een zegsman, die daarbij vermoedelijk naar cryptocurrencies zoals bitcoins verwijst.

IMF schetst risico's Rusland-sancties

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft vooralsnog weinig economische effecten gehad buiten die twee landen. Oplopende spanningen en strengere sancties kunnen echter flinke gevolgen hebben in Europa, Centraal-Azië en de rest van de wereld. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Het IMF ziet vooral gevaar in een verstoring van het aanbod van Russisch gas richting Europa. Veel Europese landen zijn zwaar afhankelijk van gas uit Rusland. Finland krijgt zelfs al zijn gas uit Rusland, terwijl dat bij Bulgarije en Tsjechië voor nagenoeg het hele gasaanbod geldt. In onder meer Griekenland, Oostenrijk, Polen, België en Duitsland komt 40 tot 60 procent van het gebruikte gas uit Rusland.

Daarnaast lopen de risico's voor banken met grote belangen in Rusland steeds verder op, omdat het voor Russische leners steeds moeilijker wordt aan hun verplichtingen te voldoen. Dit geldt vooral voor Oostenrijkse banken, terwijl het IMF ook Franse, Italiaanse en Zweedse banken als kwetsbaar bestempelt.

IMF schetst risico's sancties tegen Rusland
IMF schetst risico's Rusland-sancties (Foto: ANP)

Robotje gaat liftend door Canada

Canadese onderzoekers is het gelukt om een versie van A Hitchhikers Guide To The Other Side Of Canada te programmeren in een robot. Het baasje, HitchBOT genaamd, gaat proberen om vanaf Halifax liftend naar Victoria te komen. Een tochtje van een slordige 6000 kilometer.

Wat heeft HitchBOT daarvoor nodig? Sociale vaardigheden! De kleine opdonder (HitchBOT is zo groot als een kind van zes jaar) is namelijk voor zijn vervoer volledig afhankelijk van mensen. Lopen kan hij niet. Ouwehoeren kan hij echter als de beste.

De heren wetenschappers hopen dat de machine charmant en betrouwbaar genoeg is om diverse ritjes te kunnen scoren. HitchBOT kan een conversatie voeren met zijn weldoeners. Hij spreekt Engels en een klein beetje Frans. Onderweg kan hij zijn levensverhaal vertellen en maakt hij –na toestemming- foto's van de rit. Tevens verhaalt hij van zijn avonturen op Twitter.

Door allerlei LED-lichtjes in zijn porem kan HitchBOT diverse gelaatsuitdrukkingen simuleren. Ook kan hij zijn arm bewegen en de chauffeur een vuurtje voor zijn sigaret aanbieden. De benodigde energie komt van zonnepanelen.

De onderzoekers hopen op deze wijze een beter inzicht te krijgen in de relatie Robot-Mens. Voornamelijk wordt er gekeken of robots in staat zijn om mensen te vertrouwen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoelang de trip gaat duren. "Ik hoop dat landgenoten mij zullen helpen", laat de robot zelf weten.

Medewerker geschorst na Facebookpost over vliegramp

Een medewerker van een sociale werkplaats in Den Bosch is geschorst omdat hij vermoedelijk achter een kwetsende opmerking op Facebook zit over de vliegramp MH17. De politie onderzoekt de kwestie, laat een woordvoerder van de gemeente Den Bosch dinsdag weten.

Op Facebook werd na de vliegramp in Oekraïne de tekst '280 Hollanders minder' geplaatst, gevolgd door een smiley. De verdachte zou zich onder valse naam hebben voorgedaan als gemeentemedewerker. Doordat bij het nepaccount de foto van de verdachte te zien was, kwamen ze hem op het spoor.

De gemeente heeft aangifte gedaan van smaad en laster. Bij de vliegramp in Oekraïne kwamen 298 mensen om het leven, van wie 195 Nederlanders.

Zoektocht naar sporen Panama hervat

De Panamese autoriteiten hebben dinsdagochtend (lokale tijd) de zoektocht naar sporen in de zaak van Kris Kremers en Lisanne Froon hervat. Dat laat een woordvoerder van hulpdienst Sinaproc weten.

In juni werden in een afgelegen gebied lichaamsdelen gevonden die na een dna-test van de Nederlandse vrouwen bleken te zijn. De omstandigheden van hun dood zijn echter nog altijd onduidelijk. Nabestaanden spraken onlangs de hoop uit dat meer onderzoek hier uitsluitsel over kan geven.

Personeel van justitie, politie en Sinaproc vertrok dinsdag al vroeg richting de Pianista Trail nabij de plaats Boquete waar de Nederlandse vrouwen op 1 april voor het laatst werden gezien. Het team is nu onderweg naar de vindplaats van de resten van de Nederlanders. Volgens Sinaproc wordt minimaal vier dagen naar aanwijzingen gezocht.

Aanvankelijk zou de zoektocht maandag al worden hervat, maar er bleek meer voorbereidingstijd nodig. De hoofdofficier van justitie, Betzaida Pitti, die het onderzoek leidt, maakt volgens lokale media geen deel uit van het team. Als er nieuwe aanwijzingen zijn reist zij wel af naar het zoekgebied.

Rusland: Westen houdt Kiev hand boven het hoofd

Rusland heeft westerse landen er dinsdag van beticht van de Oekraïense regering in bescherming te nemen in het onderzoek rond de vliegcrash met vlucht MH17. Moskou hekelt het feit dat Kiev de strijd tegen de separatisten bij de rampplek voortzet, terwijl er in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties juist is opgeroepen tot een onmiddellijke gevechtsstop, om een internationaal onderzoek mogelijk te maken.

De Oekraïense regering zei eerder in een straal van twintig kilometer rond de rampplek een wapenstilstand in acht te nemen, maar daar lijkt in de praktijk weinig van terechtgekomen. De internationale onderzoekers in Donetsk zijn er de afgelopen dagen niet in geslaagd het rampgebied te bereiken. De weg ernaartoe was te gevaarlijk.

In een verklaring zegt het Russische ministerie van buitenlandse zaken de kwestie maandag nogmaals te hebben aangekaart in de VN-Veiligheidsraad. Rusland wilde een nieuwe verklaring doen uitgaan waarin nogmaals werd gewezen op de eis om een gevechtsstop, maar dit voorstel werd volgens het ministerie geblokkeerd door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

"Dit is een volgende poging om de machthebbers in Kiev uit de wind te houden en het doorvoeren van een echt onafhankelijk, onpartijdig internationaal onderzoek naar de omstandigheden van de ramp te verhinderen", aldus het ministerie.

Washington haalde dinsdag opnieuw fel uit naar Rusland en zei dat er geen enkel bewijs is dat Moskou bereid is bij te dragen tot een oplossing voor het geweld en bloedvergieten in Oekraïne. Minister van buitenlandse zaken John Kerry waarschuwde dat Rusland nieuwe sancties tegemoet kan zien als het land niet stopt de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne van materieel te voorzien.

Brusselse bronnen lieten eerder dinsdag weten dat de EU het eens is geworden over nieuwe sancties tegen Rusland. In tegenstelling tot eerdere strafmaatregelen, die vooral waren gericht tegen personen en bedrijven, zijn de nieuwe sancties gericht op hele sectoren van de Russische economie.

Verkenners marechaussee op weg naar rampplek

De marechaussee in Donetsk heeft dinsdag een groep verkenners naar het gebied gestuurd waar vlucht MH17 is neergestort. Ze moeten uitzoeken of het voor de onderzoekers veilig genoeg is om woensdag naar de crashsite af te reizen. Dat meldt de NOS.

De Nederlandse onderzoekers konden dinsdag weer niet naar het rampgebied in Oost-Oekraïne vanwege gevechten op en langs de route. Ze proberen al sinds zondag bij de wrakstukken te komen. Het team is zwaar teleurgesteld dat het nog steeds niet is gelukt.

De leider van de waarnemersmissie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa Ertugrul Apakan zei eerder op de dag nog dat de forensisch experts waarschijnlijk pas donderdag naar de rampplek kunnen.

Elise wordt gered in Assassin's Creed Unity

In een nieuwe Assassin’s Creed Unity CGI-trailer volgen we hoofdpersonage Arno tijdens een race tegen de klok om een dame in nood te redden van een onthoofding.

In de trailer zien we Arno zich haasten door de drukte en de chaos van Parijs om Elise te redden van de guillotine. Elise is een jonge dame met adellijk bloed met een centrale rol binnen het verhaal van Assassin’s Creed Unity. Deze jonge, sterke en onafhankelijke vrouw is vastberaden om haar rol als lid van de Tempelier-dynastie te vervullen en haar doelen te bereiken. Tijdens haar avontuur midden in de chaos van de Franse Revolutie krijgt ze veel te maken met Arno, de Master Assassin, en vormen zij ondanks alles een onwaarschijnlijke coalitie.

Assassin’s Creed Unity komt 28 oktober 2014 uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Liverpool koopt en verhuurt Origi weer aan Lille

Liverpool heeft Divock Origi overgenomen van Lille. De 19-jarige spits blijft komend seizoen echter voetballen in de Noord-Franse stad. Liverpool verhuurt de Belg meteen terug aan de club, melden The Reds dinsdag.

Origi maakte op het WK in Brazilië naam bij de Rode Duivels. De spits schoot België tegen Rusland in de slotfase naar een 1-0 overwinning en begon in de knockoutfase tegen de Verenigde Staten en Argentinië in de basis. De jonge aanvaller begon zijn carrière in de jeugd van KRC Genk. Voor Lille trof hij vorig seizoen in dertig duels zes keer doel.

'Aanhang ADO protesteert tegen ISIS-fanclub'

Het is zaak om voor 10 augustus nog even bier, chips en misschien popcorn te scoren bij de lokale supermarkt. In navolging van de zogenoemde 'ISIS-mars' in Den Haag, is er nu een groep Hagenezen (of zijn het Hagenaars?) die een Anti-Isismars gaan houden.

Veel Hagenezen zijn namelijk verbolgen over het feit dat in hun stad rechts-radicale moslimgekkies zoveel ruimte krijgen om hun volkomen bezopen denkbeelden te propageren. De groep wil 10 augustus in de Schilderswijk duidelijk maken dat de 'Sharia-driehoek' nog steeds gewoon Nederlands grondgebied is, waar de Nederlandse wet geldt. En datdiscriminerende en xenofobische regeltjes zoals ze ooit door een schizofrene profeet bedacht zijn, daar geen enkele invloed horen te hebben. Tevens is de groep niet te spreken over de houding van Burgervader van Aertsen, die geen kwaad zag in een demonstratie waarin oproepen werden gedaan tot genocide en de antisemitische uitlatingen niet van de lucht waren.

"Het is tijd dat autochtone Nederlanders hun stem laten horen", aldus iniatiefnemer Patrick Schouten. "Er wordt radicale moslims niets in de weg gelegd om hun haat te kunnen propageren."

Om de oproep lekker breed uit te dragen, heeft Schouten een Facebookpagina aangemaakt met de klinkende naam 'Pro Patria'. Naar verluidt zijn er tot nu toe 200 tot 300 aanmeldingen. Een deel hiervan bestaat uit aanhang van ADO Den Haag, een club waar ook meer dan eens antisemitische spreekkoren ten horen gebracht zijn.

Recordomzet voor FC Barcelona

FC Barcelona heeft het afgelopen seizoen een recordomzet van 530 miljoen euro genoteerd. Dat liet vicevoorzitter Javier Faus dinsdag weten op een persconferentie. De Catalanen maakten 41 miljoen euro winst.

Barça's schuld slonk met 44 miljoen euro opnieuw flink naar 287 miljoen. Na het aantreden van een nieuw bestuur in 2010 is de schuld in totaal met 143 miljoen euro afgenomen.

Faus wees er ten slotte op dat Barça een van waardevolste sportclubs van dit moment is. De Spaanse grootmacht steeg sinds 2010 van de 24e naar de tweede plek op de ranglijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Alleen aartsrivaal Real Madrid is meer waard.

Opstelten: reiziger moet vliegroute zelf checken

Passagiers die willen weten over welke gebieden ze vliegen, moeten daarvoor zelf informatie inwinnen bij de luchtvaartmaatschappij waarmee ze vliegen. Dat heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) dinsdag gezegd tijdens het debat in de Tweede Kamer over de repatriëringsmissie.

Voor de overheid ligt daar geen taak, zei Opstelten. Luchtvaartmaatschappijen zijn zelf verantwoordelijk voor een veilige uitvoering van de vlucht. Per gebied moeten ze oordelen of er wel of niet overheen kan worden gevlogen. Mocht daar aanleiding toe zijn, dan worden de maatschappijen geïnformeerd door de geheime diensten of internationale luchtvaartautoriteiten.

Voorafgaand aan de ramp met vlucht MH17 hebben zij geen waarschuwing gegeven dat vliegen boven het oosten van Oekraïne onverantwoord was, zei Opstelten. Dat andere luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways eerder besloten om Oekraïne te mijden, volgt uit een 'eigen afweging', aldus de bewindsman.

CDA'er Pieter Omtzigt zei tijdens het debat dat passagiers er recht op hebben om te weten of bepaalde gebieden worden gemeden of niet.

Bejaarde die vrouw wurgde in hoger beroep

De 84-jarige man uit Doorn die vorig jaar oktober zijn vrouw wurgde, is in hoger beroep gegaan. Dat meldt zijn advocaat Wim Anker dinsdag. De rechtbank in Utrecht veroordeelde hem tot anderhalf jaar cel. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar geëist. Anker blijft erbij dat het gaat om een wanhoopsdaad van een overbelaste mantelzorger.

Het leven van de bejaarde man stond volledig in het teken van de verzorging van zijn 86-jarige echtgenote, stelt de advocaat. De vrouw leed aan de ziekte van parkinson, alzheimer en astma. De man wilde volgens Anker zijn vrouw uit haar lijden verlossen toen ze begon te trillen.

De verdediging pleitte bij de rechtbank voor drie maanden cel en twee jaar voorwaardelijk. Doordat de man 3,5 maand in voorarrest zat, zou hij de cel niet meer in hoeven. Door zijn hoge leeftijd mag hij de uitkomst van het hoger beroep thuis afwachten.

Supertalent Barkley verlengt bij Everton

Ross Barkley blijft Everton trouw. Het 20-jarige talent heeft zijn contract dinsdag met vier jaar verlengd, meldt de Premier League-club. Hij is nu toe tot en met 2020 verbonden aan Everton.

Barkley brak vorig seizoen door en scoorde zes keer in 25 wedstrijden voor de club uit Liverpool. Met zijn prestaties verdiende de aanvallende middenvelder een plek in de Engelse WK-selectie. Hij kwam in Brazilië in elk duel in actie voor de Three Lions.

Wateroverlast door stortbuien in zuiden

In navolging van het westen van het land kampt dinsdag het zuidoosten van Nederland met zware regenbuien. In Limburg en Noord-Brabant geldt code geel. In verschillende plaatsen staan straten blank en zijn kelders ondergelopen.

Onder meer in Kerkrade en Roermond en Heerlen zijn straten onder water komen te staan, zo is te zien op foto's die de Limburgse omroep L1 op zijn site heeft gezet. Ook een deel van de A79 kwam blank te staan.

De waarschuwing voor gevaarlijk weer geldt ook in Gelderland en Overijssel. In de rest van het land zijn geen waarschuwingen van kracht. De meeste provincies hebben maandag hun portie al gehad. Wolkbreuken zorgden vooral in Noord-Holland en Zuid-Holland voor veel wateroverlast.

Pas woensdag weer treinen tussen Sittard en Heerlen

Het treinverkeer tussen Sittard en Heerlen wordt naar verwachting pas woensdag hervat. Sinds dinsdagochtend rijden geen treinen op het traject door een ongeluk op een spoorwegovergang in Geleen. De NS verwachtte eerder het spoor rond 20.00 uur vrij te kunnen geven.

De vrachtwagen stond stil op de overweg en de trein kon niet op tijd stoppen. Door de klap kantelde de oplegger van de truck, geladen met kleine steentjes. Prorail spreekt van een 'flinke ravage'. Over de oorzaak van het ongeluk aan de Beekstraat is nog niets bekend. De chauffeur bleef ongedeerd.

Reizigers tussen Sittard en Heerlen kunnen omreizen via Maastricht en moeten rekening houden met een extra reistijd van een halfuur tot een uur. Op dit traject zijn ook bussen ingezet. De NS verwacht het spoor rond 02.00 uur vrij te kunnen geven.

Van Asbroeck troeft Meersman af in Wallonië

De Belgische wielrenner Tom Van Asbroeck heeft dinsdag de vierde etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen. De 24-jarige van Topsport Vlaanderen-Baloise troefde in de sprint in Waremme verrassend Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick-Step) af. Voor die laatste was het al zijn vierde tweede plaats in vier etappes.

Meersman verstevigde met zijn tweede plaats wel zijn leidende positie in het algemeen klassement. Woensdag staat de laatste etappe in de Belgische etappekoers op het programma. Dan staat een 184 kilometer lange etappe van Malmedy naar Ans op het programma. Met negen beklimmingen onderweg kan het klassement dan nog overhoop worden gegooid.

EU akkoord over nieuwe sancties tegen Rusland

In Brussel is dinsdag overeenstemming bereikt over nieuwe Europese sancties tegen Rusland. Dat heeft persbureau Bloomberg vernomen. In tegenstelling tot eerdere sancties, die vooral gericht waren tegen personen, zijn de nieuwe strafmaatregelen gericht tegen sectoren van de Russische economie.

Volgens Reuters zijn de nieuwe sancties onder meer van toepassing op de Russische olie- en defensie-industrie. Ook producten die voor zowel civiele als militaire doeleinden kunnen worden gebruikt vallen er onder.

Timmermans: Oekraïne niet de bad guy

Oekraïne is er niet alleen verantwoordelijk voor dat de Nederlandse onderzoekers de rampplek van vlucht MH17 niet kunnen bereiken. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) dinsdag tijdens het debat over de repatriëringmissie.

"Ik vind nu niet dat we even Oekraïne eruit moeten halen als bad guy. Daar is de situatie veel te complex voor", zei Timmermans tegen Kamerleden die pleitten voor meer druk op Oekraïne. De situatie is momenteel 'heel fluïde' en aan de andere kant van de grens vindt een enorme militaire opbouw plaats, waar Oekraïne op reageert.

Tegelijkertijd vindt Timmermans het onvoldoende als een staakt-het-vuren alleen inhoudt dat op de rampplek niet wordt gevochten. Het grote probleem is dat het front zich beweegt over de toegangswegen naar de plek waar vlucht MH17 neerstortte. Kiev mag niet kiezen voor een 'minimalistische interpretatie' van de VN-Veiligraadsresolutie over een vrije toegang van de rampplek.

"Dat heb ik gisteren in niet mis te verstane bewoordingen heel duidelijk aan Kiev overgebracht." En de Oekraïense president Petro Porosjenko heeft dinsdag tegen premier Mark Rutte (VVD) gezegd dat hij zijn verantwoordelijkheid wil nemen om ervoor te zorgen dat de rampplek toegankelijk wordt. "Ik zeg er meteen bij: we moeten morgen kijken of dat in de praktijk zo blijkt te zijn", aldus Timmermans.

Tijdens het debat uitten onder meer de regeringspartijen VVD en PvdA zich kritisch over Oekraïne. Van de Oekraïense president mag worden verwacht dat hij de daad bij het woord voegt, zei Han ten Broeke (VVD). Volgens Michiel Servaes (PvdA) is Oekraïne bezig om goodwill te verspelen als de afspraken over het staakt-het-vuren niet worden nageleefd.

Auschwitz Comité ziet 1933 in Gaza-betogingen

Het Nederlands Auschwitz Comité is 'zeer verontrust' over de antisemitische demonstraties die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. "Wij zien een glijdende schaal. Zoals het nu gaat, is het in 1933 ook begonnen", zegt een woordvoerder dinsdag.

De hevigheid van de betogingen valt volgens hem in Nederland nog mee. "Maar als je ziet wat er de afgelopen weken in Brussel, Parijs en Rome is gebeurd dan kun je daar niet blij mee zijn", aldus de zegsman.

Het comité vindt dan ook dat het gedrag van mensen die 'dood aan de joden' roepen niet moet worden geaccepteerd. "We moeten onze hoofden niet wegdraaien zoals in de tijd van nazi-Duitsland gebeurde. Dat het voor onze ogen plaatsvindt, maar niemand iets doet. Nooit meer Auschwitz", zegt de woordvoerder.

De stichting doet dan ook een 'dringende oproep' aan de Nederlandse overheid en de bevolking om op te treden tegen extremisten. "De demonstraties veroorzaken bij Nederlandse joden een gevoel van grote onveiligheid", aldus het comité.

In Rotterdam werd zondag een demonstratie gehouden tegen het opgelaaide geweld in de Gazastrook. De mars verliep volgens de politie goed, strafbare leuzen werden niet gesignaleerd. Wel werd een man aangehouden die zich opruiend gedroeg. In Den Haag liep donderdagavond een pro-Palestijnse demonstratie wel uit de hand. De betogers riepen antisemitische leuzen. Het OM onderzoekt in hoeverre die strafbaar zijn.

De joodse kerkgenootschappen in Nederland stuurden daarop een brief naar premier Mark Rutte (VVD), waarin ze pleiten voor een zerotolerancebeleid. "Het kan niet zo zijn dat de verantwoordelijke overheid en haar organen hierin geen aanleiding zien tot optreden, maar kiezen voor bagatelliseren en het niet provoceren in plaats van bestraffen van de overtreders."

Nog een Nederlands slachtoffer vliegramp

Bij de vliegramp in Oekraïne zijn niet 194, maar 195 Nederlanders omgekomen. Vastgesteld is dat een meisje de dubbele nationaliteit had, zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) dinsdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de repatriëringsmissie in Oekraïne.

"We hebben vandaag weer moeten vaststellen dat er nog een Nederlands slachtoffer is", zei Timmermans. Het gaat om 'een meisje van nog geen 2 jaar' met de dubbele nationaliteit. In totaal kwamen 298 mensen om bij de ramp met vlucht MH17, die naar alle waarschijnlijkheid uit de lucht is geschoten door pro-Russische separatisten.

CU: bied christenen Irak asiel

Nederland moet onderdak bieden aan christenen die door het jihadleger ISIS uit Irak zijn verdreven. Daartoe roept de ChristenUnie staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) op. Kamerlid Joël Voordewind wil dat Nederland het voorbeeld van Frankrijk volgt.

"We mogen niet langer stil zijn en wegkijken hoe het Midden-Oosten op systematische wijze gezuiverd wordt door zeer gewelddadige islamitische groeperingen", zegt Voordewind, die Kamervragen heeft ingediend. "Christenen maakten duizenden jaren deel uit van de zeer gemengde Irakese stad Mosul en zijn nu allemaal verjaagd. Blijven betekent bij ISIS sterven."

Mosul werd vorige maand ingenomen door de terreurbeweging die al grote delen van Irak heeft veroverd. Christenen kregen de keuze voorgelegd zich te bekeren of een hoge belasting te betalen, anders zou de doodstraf volgen.

De Fransen lieten daarop weten bereid te zijn christenen die uit de Noord-Iraakse stad Mosul zijn verjaagd opvang te bieden.

Loterijbaas opgepakt voor moord Wiels

De politie van Curaçao heeft dinsdagochtend loterijbaas Robbie dos Santos aangehouden. Hij wordt als opdrachtgever verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Op het eiland wordt al langere tijd gesproken over een verband tussen de 56-jarige gokbaas en de liquidatie van Wiels. Donderdag werd de halfbroer van Dos Santos, voormalig minister van Financiën George Jamaloodin, al aangehouden.

Vlak na de moord op 5 mei vorig jaar, op het strand van Marie Pampoen even ten zuidoosten van Willemstad, verklaarde Dos Santos dat hij niets te maken heeft met de zaak. Wiels had vlak voor zijn dood aangekondigd een bom te leggen onder de sms-loterijen van de gokbaas.

"Men creëert roddels en zoekt een link tussen de nummerverkoop via sms en de moord op Helmin Wiels", schreef Dos Santos in een brief aan de media. "Ik ben een rustig persoon die gelooft in God. Alles wat met geweld te maken heeft, keur ik ten strengste af."

Wat de rol van Dos Santos precies is, maakte het Openbaar Ministerie niet bekend. Hij zou opdracht hebben gegeven om Wiels om te brengen. In de loop van dinsdag worden huizen in Willemstad doorzocht.

'Tientallen doden en gewonden bij aanval China'

Bij een aanval van gewapende strijders in de Chinese provincie Xinjiang zijn tientallen mensen gedood. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua dinsdag gemeld. Daarnaast zijn er nog eens tientallen gewonden gevallen.

Het geweld vond maandagochtend plaats in het dorp Elixku. Een groep met messen gewapende lieden viel een politiebureau en enkele overheidsgebouwen aan. Hierna trokken zij naar een ander dorp. Op weg hiernaartoe vielen ze willekeurig burgers aan en sloopten ze voertuigen. De politie heeft tientallen aanvallers doodgeschoten

In de West-Chinese provincie wonen veel Oeigoeren. Zij verzetten zich tegen het onderdrukkende beleid van Beijing en de economische buitensluiting. Het is de afgelopen maanden erg onrustig in de provincie. China geeft hier religieuze extremisten die banden zouden hebben met buitenlandse terreurgroepen de schuld van.

Muziek André Hazes verschijnt opnieuw

André Hazes-fans hebben binnenkort de kans om alle albums van de volkszanger in hun bezit te hebben. Alle 26 officiële albums van Hazes verschijnen op 5 september samen in de box Eenzaam zonder Jou. Dat heeft platenmaatschappij Universal dinsdag bekendgemaakt.

Bij de verzameling zit naast de 26 platen ook een schijfje met nummers die nooit eerder op originele albums verschenen. Producent John van de Ven, die met de volkszanger heeft samengewerkt, schreef een begeleidende brief bij de collectie.

De fans moeten er wel snel bij zijn als ze het hele oeuvre van hun idool, die in september precies tien jaar dood is, willen hebben. Van de box verschijnen maar duizend exemplaren. De genummerde boxen kosten tussen de zestig en zeventig euro.

Griezmann voor zes jaar naar Atlético

Antoine Griezmann speelt de komende zes jaar voor Atlético Madrid. De Spaanse kampioen maakte maandag al bekend een akkoord met Real Sociedad te hebben bereikt over de Franse aanvaller. Dinsdag doorstond de 23-jarige de medische keuring in Madrid en tekende hij een verbintenis voor zes seizoenen.

Griezmann vertrok al op 13-jarige leeftijd vanuit zijn vaderland naar Real Sociedad. Daar kwam hij tot meer dan tweehonderd wedstrijden in het eerste. Afgelopen seizoen blonk hij uit bij de Basken met twintig doelpunten in vijftig duels. Sinds februari is hij Frans international. Hij kwam met Les Bleus in actie op het afgelopen WK waar in de kwartfinale Duitsland te sterk was.

Technisch directeur Jose Luis Caminero had Griezmann tot gewichtig doelwit gemaakt in deze transferperiode. "Hij is een van de belangrijkste spelers in onze competitie zoals hij heeft bewezen bij Real Sociedad. Hij kan zonder problemen op beide vleugels en als spelmaker uit de voeten en dankzij zijn snelheid maakt hij goals. Hij heeft een geweldig schot en geeft veel voorzetten."

Ian Ziering kreeg slappe lach van Sharknado 2

Ian Ziering had in geen honderd jaar verwacht dat de rampenfilm Sharknado vorig jaar zo'n doorslaand succes zou zijn. Dat er een vervolg zou komen, kwam al helemaal als een verrassing. "Ik dacht dat de eerste nooit het daglicht zou zien", zegt de acteur tegen Novum Nieuws. "Toen ze me vroegen voor het vervolg, moest ik vooral heel hard lachen."

"Vorig jaar had ik gewoon een zak met geld nodig", gaat de acteur, vooral bekend als Steve Sanders uit de soap Beverly Hills 90210, verder. "Ik moest me een ziektekostenverzekering kunnen veroorloven en wilde me bij een goede vakbond aansluiten. Eigenlijk is er wat betreft maar weinig veranderd."

Sharknado 2, met de werkelijk alles zeggende ondertitel The Second One, verschijnt donderdag om 03.15 uur op de Nederlandse tak van Syfy, enkele minuten na de Amerikaanse première. In het eerste deel slingerde een tornado meutes hongerige haaien Los Angeles in. In het vervolg is Manhattan de klos.

"Het scenario is geweldig", zegt de 50-jarige Ziering, die onlangs nog in Las Vegas optrad met de Chippendales. "We hebben meer haaien en meer bloed, en de effecten zijn nog net zo kansloos als eerst", lacht hij. "Verwacht ook ditmaal vooral geen Avatar-achtige taferelen."

Toch is het, als hij diep in zijn hart kijkt, wel te begrijpen dat het publiek zo warmloopt voor deze films. "Het thema van een witte haai die een mensenlichaam verscheurt, blijft nu eenmaal fascinerend", zegt Ziering filosofisch.

Hij wil dan ook niets weten van de labels C-, D- en zelfs E-films. "Die bestaan niet. Als je geen A-film bent, ben je een B-film. Daaronder zit niets. En uiteindelijk bepaalt het publiek of de film een succes wordt. Dan is het eigenlijk per definitie een A-film."

Bovendien deed Sharknado het beter dan sommige topproducties waarbij de verwachtingen hooggespannen waren. "Niemand heeft het meer over Pacific Rim, die peperduur was om te maken. En die film met Johnny Depp met een kraai op zijn hoofd, The Lone Ranger, is zowat de duurste flop aller tijden gebleken."

Ook is Ziering te spreken over hoe Sharknado 2 nu in de markt wordt gezet. "Het is het grote zomerevenement van Syfy", zegt hij trots. "Het is vrijwel ongekend dat een tv-film wereldwijd in première gaat. Reclame hoeft Syfy eigenlijk nauwelijks te maken. Het publiek voor sciencefiction- en horrorfilms is als geen ander ingevoerd op internet, dus dat zoekt zelf wel wat het interessant vindt. We zitten nu op zo'n vijfduizend tweets per minuut. Dit wordt knallen."

Flinke winststijging voor Renault

Renault heeft ondanks een lagere omzet de winst in de eerste halfjaar ruim verachtvoudigd. Dat bleek uit de cijfers die de Franse autofabrikant dinsdag bekendmaakte.

De omzet van Renault daalde in de eerste zes maanden met drie procent naar 19,8 miljard euro, vooral als gevolg van een negatief wisselkoerseffect. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 0,9 procent. Onder de streep restte een nettowinst van 801 miljoen euro, flink meer dan de 97 miljoen euro een jaar eerder, onder meer doordat Renault de kosten beter in de hand had.

In totaal verkocht de fabrikant bijna vijf procent meer auto's. Dat kwam volgens topman Carlos Ghosn vooral dankzij de lancering van nieuwe modellen. In Europa won de fabrikant een procentpunt aan marktaandeel.

Volgens Renault was er sprake van een gemengd marktbeeld, met een sterker dan verwachte vertraging in de opkomende markten, gecompenseerd door een sterker herstel in Europa. Voor de rest van het jaar voorziet Renault een soortgelijk beeld. De fabrikant heeft de vooruitzichten voor het hele jaar dan ook niet gewijzigd, ondanks de opwaartse bijstelling van de groei in Europa.

Bijna twee derde meer Huawei-telefoons verkocht

Het Chinese Huawei heeft in het eerste halfjaar 62 procent meer smartphones verkocht dan een jaar eerder. In totaal werden 34,27 miljoen smartphones verkocht, maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Vooral buiten het thuisland was de verkoopstijging 'enorm', aldus het bedrijf. Huawei profiteert naar eigen zeggen van de betere naamsbekendheid. Het concern heeft de afgelopen periode sponsordeals gesloten met diverse voetbalclubs, waaronder AC Milan en Arsenal. In Nederland werd een partnerschap afgesloten met Ajax. Dit heeft tot een 'snelle groei' gezorgd in het marktaandeel in Nederland, meldt Huawei.

Gevechtsvliegtuig gecrasht in Libië

In de Oost-Libische stad Benghazi is dinsdag een straaljager neergestort. Dat heeft een woordvoerder van de anti-islamistische generaal Khalifa Hifter gezegd. In de stad wordt hevig gevochten tussen islamistische milities en troepen die trouw zweren aan Hifter.

Het gevechtsvliegtuig stortte volgens de woordvoerder neer vanwege een 'technische fout'. De piloot zou zichzelf op tijd in veiligheid hebben kunnen brengen.

De islamistische strijdgroep Sjoera van de Revolutionairen van Benghazi houdt er een andere lezing op na. Die eist op Facebook de verantwoordelijkheid op voor het 'neerhalen' van het toestel. Dit zou een vergelding zijn voor de 'nachtbombardementen van de tiran Hifter en zijn handlangers'.

In Libië woeden al weken gevechten tussen rivaliserende milities. Meerdere diplomaten en buitenlanders zijn het land al ontvlucht. Zondag riep de Nederlandse regering burgers op Libië te verlaten. Dinsdagochtend werd de Nederlandse ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli gesloten.

Gameplay Halo: The Master Chief Collection opgedoken

Halo: The Master Chief Collection was aanwezig op de San Diego Comic Con en iemand in het publiek is zo vriendelijk geweest om gameplay-beelden voor ons op te nemen. Let op: de kwaliteit laat ietwat te wensen over.

Ook is nog meer informatie bekend geworden. Zo zal de game, net als in Halo: Combat Evolved Anniversary, eenvoudig kunnen wisselen tussen de oude en nieuwe graphics. Tevens zal je met de game je gamerscore met 4000 punten kunnen verhogen door achievements te halen.

Halo: The Master Chief Collection verschijn 14 november exclusief voor Xbox One.

Verslaggever Danny Ghosen van Powned naar EO

Danny Ghosen verruilt Powned voor de EO. De Pownewsverslaggever gaat in oktober aan de slag als gastverslaggever van het programma 3Onderzoekt. "Ik ben ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan bij de EO", zegt de journalist dinsdag in een verklaring. Hij laat weten uit te kijken naar de uitdagingen 'die deze overstap met zich mee brengen'.

Ghosen kwam vorig jaar zelf in het nieuws. Hij werd geslagen door een ambassademedewerker van Angola toen hij een reportage maakte over fout parkeren. Via Twitter bedankt Ghosen de 'trouwe kijkers' van Pownews. "Veel dank voor alle leuke reacties de afgelopen jaren."

In 3Onderzoekt stellen verslaggevers misstanden in allerlei landen aan de kaak. In het eerste seizoen kwamen onder meer de homorechten in Rusland, de kloof tussen blank en zwart in Zuid-Afrika en exotische huisdieren voorbij.

Duitse dood na aanval door kudde koeien

Een aanval door een kudde koeien is een Duitse wandelaarster in de Oostenrijkse Alpen fataal geworden, meldt de politie dinsdag. Waarschijnlijk werd het vee op stang gejaagd door de aangelijnde hond van de vrouw.

Het 45-jarige slachtoffer werd aangevallen toen ze maandag in Tirol door een omheinde alpenwei liep waar zo'n twintig koeien stonden met hun kalveren. Pogingen van de hulpdiensten om haar te reanimeren mochten niet meer baten.

Duitse synagoge bekogeld met brandbommen

Een synagoge in de West-Duitse stad Wuppertal is in de nacht van maandag op dinsdag bekogeld met benzinebommen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Niemand raakte gewond.

Volgens de politie werden meerdere brandbommen naar het gebouw gegooid, maar lijkt er geen schade aangericht te zijn. Wuppertal ligt zo'n tachtig kilometer ten oosten van Roermond.

De politie heeft een 18-jarige verdachte opgepakt en is nog op zoek naar twee andere verdachten. De aanval wordt onderzocht.

Tien miljoen euro schade door wolkbreuken

De extreme regenval die maandag over een groot deel van Nederland trok, heeft voor zeker tien miljoen euro aan schade veroorzaakt. Dat zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars na een eerste schatting. Hierin is alleen schade van particulieren meegenomen.

Over de schade aan bedrijven of in de agrarische sector is nog niets te zeggen. "Dat is voor ons veel moeilijker te berekenen. Sowieso is de agrarische schade bijvoorbeeld pas na lange tijd zichtbaar", aldus de woordvoerder.

Het verbond noemt het schadebedrag 'fors'. Vergelijkbare wolkbreuken in combinatie met windstoten zorgden vorig jaar voor een half miljoen of hooguit twee miljoen schade. "En nu was echt alleen sprake van regen. We kunnen dus wel spreken van forse neerslagschade."

De wolkbreuken leidden op veel plekken tot wateroverlast. In sommige plaatsen zoals in Alphen aan den Rijn viel in twaalf uur tijd ruim twee keer de maandhoeveelheid aan regen. Normaal gesproken valt in de hele maand juli ruim 75 millimeter.

In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Flevoland en Gelderland gold urenlang code oranje voor extreem weer. Veel brandweerkorpsen hadden hun handen de hele dag vol aan de vele meldingen.

Uit een inventarisatie van alarmeringen.nl blijkt dat de hulpdiensten tussen zondagnacht en maandagavond ruim achthonderd keer moesten uitrukken. Uit de regio Gelderland-Midden kwamen de meeste alarmeringen: zo'n tweehonderd.

Dinsdagmiddag kunnen in het zuidoosten van het land opnieuw enkele onweersbuien ontstaan met hagel en lokaal veel neerslag. Voor Noord-Brabant en Limburg is code geel, dat staat voor gevaarlijk weer, afgekondigd.

Geen straf voor belasteren Aptroot

De man die burgemeester van Zoetermeer Charlie Aptroot (VVD) ten onrechte beschuldigde van verkiezingsfraude wordt niet vervolgd. Justitie heeft een waarschuwend gesprek met hem gevoerd en acht vervolging niet nodig. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Aptroot had aangifte gedaan van smaad en laster nadat de man hem op internet bleef beschuldigen van fraude. De officier van justitie vindt dat de man daarbij een grens heeft overschreden. Het OM vindt de woordkeuze en teksten die de man gebruikte beledigend. Strafvervolging of een boete is echter niet aan de orde.

De aangifte van fraude tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 werd in maart van de hand gewezen wegens gebrek aan bewijs. Volgens de Zoetermeerder zouden tweehonderd blanco stemformulieren zijn verdwenen. Hij had in januari aangifte gedaan.

Lowlands maakt laatste namen bekend

Lowlands heeft dinsdag de laatste namen bekendgemaakt van artiesten die naar het festival komen. Het gaat om negentien muziekacts, waaronder Dekmantel Soundsystem, Larry Gus en Cinnaman & Job Jobse, die met name het nachtprogramma versterken.

Andere namen op het lijstje zijn Hollie Cook, Antal en Rooie Waas. Maandag gingen de laatste driehonderd kaarten voor Lowlands in de verkoop. De tickets waren binnen vier minuten weg. Het festival vindt van 15 tot en met 17 augustus plaats in Biddinghuizen.

Kalveren geruimd na verboden middel in veevoer

De eerste runderen van een kalverhouderij in Barneveld zijn dinsdagochtend geruimd. In het veevoer van de kalveren was het verboden antibioticum furazolidon aangetroffen. Bij drie andere bedrijven in Gelderland wordt het vee ook vernietigd. In totaal gaat het om 2500 besmette kalveren. Dat laat een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit weten.

Het vervuilde voer is afkomstig van Van Kats Feed & Food uit het Utrechtse Lopik. Dat bedrijf werd eerder gesloten nadat was gebleken dat veevoer van het bedrijf was vermengd met het verboden middel. Furazolidon is niet toegestaan omdat het kankerverwekkende stoffen bevat. Het middel wordt gebruikt tegen darminfecties.

Het kalfsvlees van de mogelijk besmette dieren is in Nederland verkocht en opgegeten. Consumenten die het vlees hebben gegeten lopen 'geen ontoelaatbaar gezondheidsrisico', liet de NVWA eerder weten op basis van onderzoek. De autoriteiten van België, Duitsland, Italië en Frankrijk zijn geïnformeerd, omdat een deel van het vlees daar in winkels terecht is gekomen.

Groot drugslab opgerold

De politie heeft dinsdagochtend in Heerlen een drugslaboratorium aangetroffen. Een tip leidde de politie naar het lab, dat nog in gebruik was. Toen agenten de loods binnenvielen, was niemand aanwezig. De zaak wordt verder onderzocht.

De loods was volledig ingericht voor de productie van synthetische drugs. "Tientallen kilo's drugs en misschien nog wel meer konden hier geproduceerd worden", laat een politiewoordvoerder weten. De ontmanteling duurt de hele dag. Het gebied is afgezet.

Trein ramt vrachtwagen

Een trein heeft dinsdagochtend een vrachtwagen geramd op een spoorwegovergang in Geleen. De chauffeur raakte lichtgewond. De ravage is groot, meldt de politie.

Door de klap kantelde de oplegger van de truck, geladen met kleine steentjes. Over de oorzaak van het ongeluk aan de Beekstraat is nog niets bekend. De politie denkt dat de trucker mogelijk een inschattingsfout heeft gemaakt.

Vanwege de botsing is een groot deel van de dag geen treinverkeer mogelijk tussen Sittard en Heerlen. De NS verwacht dat de verstoring pas rond 20.00 uur is opgelost. Reizigers moeten tot die tijd omreizen. Dat levert ze een extra reistijd op van ruim een uur.

Rutten: Feyenoord gaat voor de winst

Fred Rutten denkt dat Feyenoord niet onder hoeft te doen voor Besiktas. De twee clubs treffen elkaar woensdag in de voorronde van de Champions League in de Kuip en Feyenoord gaat dan voor de winst, kondigde de nieuwe trainer van de Rotterdammers dinsdag op een persconferentie aan. "Ik zie geen favoriet voor deze wedstrijd, maar wij gaan voor de winst."

De technische staf van de Rotterdammers bekeek Besiktas veelvuldig. "Elk team heeft zwaktes, daar proberen wij gebruik van te maken." De kracht van Besiktas ligt volgens Rutten in de taaiheid. "Besiktas kan heel gedisciplineerd spelen en is technisch vaardig. Het is een team waar je moeilijk van kunt winnen. Aan de andere kant heeft Besiktas zelf ook moeite om wedstrijden te winnen, ze spelen vaak gelijk."

Voor de wedstrijd van woensdag kan Rutten beschikken over nieuwe aanwinst Khalid Boulahrouz. De verdediger zal echter geen hele wedstrijd spelen. "Ik denk dat hij klaar is voor een wedstrijd."

Ook Jordy Clasie is er gewoon bij. De middenvelder had een drukke zomer met Oranje op het WK, maar denkt niet dat dat een probleem is. "Ik voel me goed en fit. Ik wilde graag bij deze wedstrijden zijn." Clasie beseft dat het verwachtingspatroon gegroeid is nu hij een WK heeft gespeeld. "Met die druk moet ik om zien te gaan."

Het feit dat Feyenoord spelers als Graziano Pellè, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat kwijt is geraakt, doet volgens Clasie niet af aan de kracht van de Rotterdamse club. "We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar waar spelers gaan, staan andere spelers op."

Priester ontvangt sms'jes uit de hel

Een Poolse priester die een demon probeerde uit te drijven bij een tienermeisje heeft een groot probleem. Marian Rajchel, een priester uit de Poolse plaats Jaroslaw, deed onlangs een poging om een duivel uit te drijven bij een Pools meisje. Rajchel had duidelijk niet goed opgelet bij de filmklassieker van William Friedkin, want zijn poging tot exorcisme mislukte jammerlijk.

Via de Austrian Times vernemen we dat de man sindsdien via zijn mobiele telefoon wordt bedreigd door de demon. Het diabolische creatuur stuurde de oude man berichten als "Zij zal niet uit deze hel komen. Ze is van mij. Iedereen die voor haar bidt zal sterven!" Nadat Rajchel via een smsje had laten weten door te gaan met bidden voor de zieleheil van het meisje ontving de priester het volgende antwoord: "Hou je bek dicht priester. Je kan jezelf niet redden. Idioot. Belachelijke oude priester!"

Rajchel waarschuwt verder dat de duivel en zijn trawanten regelmatig gebruik maken van mobiele telefoons en andere moderne technologie, meestal zonder medeweten van de eigenaars van de apparaten in kwestie.

Iets meer geweld tegen homo's in Amsterdam

Het aantal geweldsincidenten tegen homoseksuelen en lesbiennes in Amsterdam is vorig jaar licht gestegen. In totaal kwamen 189 meldingen binnen, dertien meer dan een jaar eerder. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de politie.

Het totaal aantal gemelde incidenten - waaronder ook beledigingen, pesterijen en vernielingen - betrof 535. In 2012 waren dat er 488.

Volgens de politie kan niet per se geconcludeerd worden dat het voor homo's onveiliger is geworden in Amsterdam. De bereidheid om melding en aangifte te doen is gestegen, stelt een woordvoerder van Roze in Blauw, het team van de Amsterdamse politie dat zich richt op de aanpak van discriminatie en geweld tegen homo's en lesbiennes, in een verklaring.

Uit een in mei gepubliceerd rapport van het Verwey-Jonker Instituut bleek al dat het homogeweld landelijk tussen 2011 en 2012 bijna is verdubbeld. Het aantal incidenten steeg van 623 naar 1143.

Afgelopen weekeinde werd een man in Amsterdam mogelijk nog slachtoffer van homogerelateerd geweld. Hij werd zaterdagnacht neergestoken in het centrum van de hoofdstad.

In Amsterdam begon zaterdag de jaarlijkse Gay Pride. Het evenement duurt tot en met zondag. Zaterdag vindt de traditionele botenparade door de grachten plaats.

'Sterke aanwijzingen' voor orgaanhandel Kosovo

Er zijn volgens een speciale aanklager van de Europese Unie 'sterke aanwijzingen' dat in de Kosovo-oorlog van 1998 tot 1999 tegen de tien gevangenen zijn vermoord om hun organen. Het bewijs is volgens een Amerikaanse aanklager echter niet sterk genoeg om tot vervolging over te gaan.

Het onderzoek van de EU volgde op een rapport van de Raad van Europa in 2011 waarin stond dat het Bevrijdingsleger van Kosovo (UCK) in de Kosovaarse onafhankelijkheidsoorlog tegen Servië gevangenenkampen runde aan de grens met Albanië. Gevangen burgers zouden daar zijn omgebracht en hun organen zouden zijn verkocht in het kader van een illegale handel die door commandanten van het UCK zou zijn opgezet.

Volgens Williamson was het beweerde oogsten van organen geen wijdverbreide praktijk. Het betrof vermoedelijk rond de tien gevangenen, geen honderden.

De hoofdaanklager van de Special Investigative Task Force zegt dat zijn tweeënhalf jaar durend onderzoek in grote lijnen bevindingen van andere mensenrechtenstudies bevestigt. Die concludeerden dat bepaalde figuren in de leiding van het UCK een vervolgingscampagne voerden tegen Serviërs, Roma en andere minderheden. Verder onderzoek zou eventueel tot een aanklacht tegen bepaalde leidinggevende figuren van het UCK kunnen leiden voor een reeks misdrijven, waaronder moord, verdwijning, detentie en seksueel geweld.

Vechten in wereld van Paper Mario

Super Smash Bros. voor Nintendo 3DS zal een stage krijgen gebaseerd op de beroemde Paper Mario-serie. Dit heeft producer Sakurai bekend gemaakt via Miiverse en zijn 'Pic of the Day'.

De Paper Mario-stage zal elementen bevatten van Paper Mario: Sticker Star en Paper Mario: The Thousand-Year Door. Sakurai: For the first time ever in the Super Smash Bros. series, here's a Paper Mario stage! It's made of paper, so strong winds will blow it away. Since the stage is paper, it transforms when it folds over and opens up again. This ship is the S.S. Flavion from Paper Mario: The Thousand-Year Door.''

Super Smash Bros. verschijnt 3 oktober voor Nintendo 3DS. De Wii U-versie volgt later in de winter.

Smash Bros PAper MarioSmash Bros Paper Mario 2

Timmermans krijgt lof Kamer om speech bij VN

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) kreeg dinsdagmiddag het ene compliment na het andere voor zijn speech die hij vorige week hield bij de VN-Veiligheidsraad in New York.

Michiel Servaes (PvdA) zei dat hij normaal gesproken terughoudend is met het uitdelen van complimenten aan partijgenoten, maar dat hij nu graag een uitzondering maakt. Timmermans wist op het goede moment de juiste woorden te kiezen, zei hij. "Ook ik ben geraakt door de speech van Timmermans", zei Liesbeth van Tongeren (GroenLinks. Kees van der Staaij (SGP) sprak van een 'voortreffelijke speech'.

Timmermans' emotionele toespraak werd ook in buitenlandse media goed ontvangen. Bij zijn toespraak uitte Timmermans zijn wanhoop over het 'martelend' trage tempo waarmee de rampplek is geborgen. "Tot mijn sterfdag zal ik niet begrijpen waarom het zo lang duurde voordat de reddingswerkers toestemming kregen hun moeilijke werk te doen en dat menselijke resten de inzet werden van een politiek spel", zei hij onder meer.

Tijdens het debat werd duidelijk dat alle partijen achter het besluit staan om geen gewapende militairen naar het gebied te sturen. De fracties delen de analyse dat het te gevaarlijk is en dat de kans bestaat dat Nederland onderdeel wordt van het conflict tussen Oekraïne en de separatisten.

Wel leven er nog veel vragen over de veiligheid van de vooralsnog ongewapende marechaussees die nu in het gebied zijn voor het onderzoek naar de overgebleven slachtoffers en persoonlijke bezittingen. Veel vragen waren er ook naar de sancties die de Europese Unie wil opleggen aan Rusland. Volgens Servaes is het tijd voor 'duidelijke taal' uit Brussel. "Dit was de grootste terreurdaad ooit tegen Nederlanders. Dat vraagt om een stevige reactie."

Ook moet de druk op Oekraïne worden opgevoerd om een veilige toegang tot de rampplek te garanderen. "Oekraïne dreigt de goodwill van de wereld te verliezen als ze de afspraken over het staakt-het-vuren niet worden nageleefd", zei Servaes.

Alleen Louis Bontes uitte harde kritiek op het kabinet. Het optreden is wat hem betreft 'too little too late'. Het kabinet had meteen met special forces de rampplek moeten veiligstellen. Nu gebeurt er 'niets'. Het kabinet stelt zich veel te afhankelijk op tegenover het Kremlin, Kiev en de separatisten, aldus de voormalige PVV'er.

Later werd het verhaal over de gestolen ring weerlegd en bleek het niet waar te zijn. Aan dat detail werd verder geen aandacht besteed.


Fragement waarin de ring gestolen zou zijn  (Bron Youtube - 1Langolier)

Goede reeks Haase in Kitzbühel ten einde

Aan de goede reeks van tennisser Robin Haase in het Oostenrijkse Kitzbühel is dinsdag een einde gekomen. De Hagenaar, als zesde geplaatst, verloor in de eerste ronde van het graveltoernooi van Paolo Lorenzi uit Italië: 2-6 en 3-6. Haase won het toernooi in 2011 en 2012 en reikte vorig jaar tot de halve finale.

Haase verloor de eerste drie punten op eigen opslag en kreeg zo direct breakpunten tegen. Die werkte hij weg, maar even later sloeg Lorenzi toch toe en op 4-2 was er nog een break voor de Italiaan die de set vervolgens, ondanks stevige tegenstand van Haase, uitserveerde.

In de openingsgame van de tweede set was het meteen weer raak voor Lorenzi. Regen gooide in de zesde game van de set roet in het eten. Na de hervatting bleek Lorenzi niet van slag te zijn geraakt. Op 5-3 brak hij Haase op love om de wedstrijd te beslissen.

Haase verloor afgelopen week al tien plaatsen op de wereldranglijst nadat hij zijn finaleplaats in Gstaad niet had weten te evenaren. Door zijn vroege uitschakeling in Kitzbühel wacht de beste Nederlandse tennisser een nieuwe daling.

Swansea City wil meewerken aan vertrek Bony

Wilfried Bony lijkt zijn laatste wedstrijd voor Swansea City gespeeld te hebben. De Ivoriaan wordt waarschijnlijk verkocht aan Liverpool. Eerder deze maand meldde Goal al dat Liverpool negentien miljoen euro voor Bony wil betalen.

Swansea City houdt voorlopig echter vast aan een transfersom van 24 miljoen euro. Swansea-voorzitter Huw Jenkins zegt nu mee te willen werken aan een transfer van Bony.

Bony maakte een jaar geleden de overstap van Vitesse naar Swansea City. De club uit de Premier League betaalde destijds vijftien miljoen euro aan de Arnhemmers. In 34 wedstrijden kwam de sterke spits tot zestien doelpunten.

"Wilfried Bony is een fantastische speler om bij je club te hebben", zegt Jenkins in gesprek met talkSPORT. "Het afgelopen seizoen heeft hij zich een fantastische professional getoond en dat is hij nu nog steeds."

"Als een club zich meldt voor hem, een club van Champions League-niveau, en zij leggen het juiste bedrag op tafel dan weet Bony dat we daar met hem over zullen praten", zegt Jenkins. "Daar zijn we heel open in. Dat moeten we ook zijn. Hoe graag we ook willen dat bepaalde spelers bij ons blijven, zullen we ook realistisch moeten zijn. Het is aan ons om weer goede opvolgers naar de club te halen."

Liverpool is op zoek naar een aanvallende versterking na het vertrek van Luis Suarez naar Barcelona. Ook Loic Remy van QPR staat op het lijstje van The Reds.

Verdachte aanslag Joods Museum uitgeleverd

De man die verdacht wordt van de aanslag op het Joods Museum in Brussel is door Frankrijk uitgeleverd aan België. De 29-jarige Mehdi Nemmouche werd volgens Belgische media dinsdag in het begin van de middag in een geblindeerde personenauto over de grens gebracht. Hij wordt naar Brussel vervoerd om voor de onderzoeksrechter te verschijnen.

De Franse Algerijn werd in Marseille opgepakt in een bus die uit Brussel was vertrokken. Hij had een kalasjnikov en een revolver in zijn bezit en ook een pet zoals de schutter droeg bij de aanslag op 24 mei. Bij die aanslag kwamen drie mensen om het leven. Een vierde slachtoffer raakte zwaargewond en overleed na enkele dagen in het ziekenhuis.

Nemmouche verzette zich aanvankelijk tegen zijn uitlevering omdat hij vreesde te worden uitgeleverd aan Israël. Zijn advocaat zegt echter dat er voldoende garanties zijn dat zijn cliënt niet zonder akkoord van de Franse autoriteiten aan een derde land wordt uitgeleverd.

'Kleine winkelketens profiteren van Suikerfeest'

De extra omzet vanwege het Suikerfeest gaat vooral naar kleinere, etnische winkels omdat die speciale acties organiseren. De meeste grote winkelketens laten nog altijd na extra aandacht aan het islamitische feest te besteden. Dat concludeert onderzoeksbureau Labyrinth, dat jaarlijks de aandacht van retailers voor het feest ter gelegenheid van het einde van de ramadan in kaart brengt.

Moslims geven tijdens het Suikerfeest veel extra geld uit, naast etenswaren ook aan bijvoorbeeld feestkleding. Uit het onderzoek bij winkeliers in de vier grote Nederlandse steden en in Antwerpen blijkt dat kleinere, doorgaans etnische winkels flink profiteren van de extra suikerfeestomzet omdat die hun assortiment aanpassen. Door Labyrinth ondervraagd winkelend publiek schatte de extra uitgaven op 25 tot wel driehonderd euro.

De afgelopen jaren leken steeds meer landelijke ketens de mogelijkheid tot extra omzet in te zien. Dit jaar is daar één keten bijgekomen: Bodyshop. De winkels die vorig jaar ook al aandacht schonken aan het moslimfeest - HEMA, Albert Heijn, Douglas en Van Haren - hebben hun voor het Suikerfeest ingeruimde schapruimte zelfs verkleind, concludeert het onderzoeksbureau.

Labyrinth heeft ook met winkelmanagers gesproken. Sommigen wisten niet eens dat het Suikerfeest deze week wordt gevierd. Andere winkeliers vonden het jammer dat hun hoofdkantoor, dat het beleid bepaalt, niet stilstaat bij het feest. Vooral filiaalhouders in gebieden waar veel moslims wonen zouden meer ruimte willen krijgen om op het Suikerfeest in te kunnen spelen.

'Geen sprake van ban Nederlands fruit'

Nederlandse groente- en fruittelers hoeven momenteel niet te vrezen voor een importverbod door Rusland. Dat stelt Erik Smidt, die op de Nederlandse ambassade in Rusland werkt, dinsdag na berichtgeving hierover van het Russische persbureau ITAR-TASS.

Het persbureau meldde maandag dat Rusland zou overwegen om een importverbod in te stellen voor fruit uit Nederland, Moldavië en Polen vanwege besmetting met de grijze fruitmot. Een medewerker van consumentenwaakhond Rospotrebnadzor zou dat hebben gezegd. Toen de Nederlandse ambassade opheldering vroeg, meldde de waakhond echter dat de medewerker verkeerd was geciteerd.

Volgens Rospotrebnadzor wordt het fruit uit de Europese Unie regelmatig aan controles onderworpen. Bij die inspecties is niets gevonden. "Er was geen reden tot onrust werd ons verteld", aldus Smidt.

Extreem-rechtse burgemeester verft kunstwerk blauw

De burgemeester van het oost-Franse dorpje Hayange ligt onder vuur omdat hij een 'saai' kunstwerk lichtblauw liet schilderen. Kunstenaar Alain Mila geloofde zijn oren niet toen hij hoorde dat zijn fontein van steen en metaal in de verf was gezet in een kleur die 'lijkt op het blauw in het logo van Front National', de politieke partij van burgemeester Fabien Engelmann.

Mila schrijft maandag op zijn Facebook-pagina blij te zijn met de steun die hij van zijn landgenoten krijgt. Hij werd onder meer gebeld door de Franse minister van cultuur, Aurélie Filippetti. "Ik ben dankbaar voor haar steun, omdat zij weet hoe ze haar werk moet doen", schrijft de kunstenaar. Het werk is een ei dat wordt ondersteund door een rots, wat symbool staat voor de bron van het leven.

"Een kunstwerk kan niet worden gewijzigd zonder toestemming van de kunstenaar", twitterde Filipetti maandag. "Dit incident roept op tot waakzaamheid", schreef ze verder over het Front National. Zelf is Filipetti lid van de socialistische partij.

De fontein werd in 2001 aangekocht toen de gemeente nog in socialistische handen was. Engelmann liet aan persdienst AFP weten niet te begrijpen waar de ophef over gaat. "Dat is nauwelijks kunst te noemen", oordeelde hij. "Het is een vrij sombere stad, we wilden het wat opfleuren." De burgemeester zegt het kunstwerk best terug te willen verkopen aan de kunstenaar.

Filipetti deed vorige week al een duit in het zakje. Ze liet in een officiële verklaring weten versteld te staan van de actie van Engelmann. "Dit incident toont aan hoe vertegenwoordigers van Front National staan tegenover culturele zaken."

Bandleden Lostprophets hoopten op 'vergissing'

De voormalige bandleden van Lostprophets konden hun oren niet geloven toen ze hoorden dat zanger Ian Watkins pedofiel is. "Hoewel ik niks meer met hem te maken wilde hebben, hoopte ik dat het een vergissing bleek te zijn", zei bassist Stuart Richardson in het BBC-programma Newsbeat. "Hij was onschuldig, dat moest wel."

De 36-jarige Watkins werd in december veroordeeld tot een celstraf van 35 jaar omdat hij zich onder meer vergreep aan minderjarige fans en een baby probeerde te verkrachten. De overige ex-bandleden van Lostprophets, Lee Gaze, Mike Lewis, Jamie Oliver, Luke Johnson en Richardson, proberen nu een nieuwe start te maken onder de naam No Devotion.

De muzikanten kregen na de arrestatie van Watkins vaak de vraag of ze niks in de gaten hadden gehad. "Hoe kun je zoiets weten?", zegt Gaze. "Wie zou zoiets onthullen aan vijf anderen, die in totaal acht kinderen hebben? Dat doe je niet, want je weet dat je dan ter plekke om het leven wordt gebracht." Richardson begrijpt ergens wel waar de vraag vandaan kwam. "Mensen zijn boos, ze moeten iets hebben om hun woede op te richten."

De mannen hadden wel in de gaten dat Watkins steeds afstandelijker begon te worden in de periode voor het nieuws over zijn misbruik naar buiten kwam. "Hij deed zijn eigen ding", aldus Gaze, die net als zijn bandmaatjes de naam Ian Watkins niet uitspreekt, evenmin als de bandnaam Lostprophets. "Dat werd erger naarmate hij meer drugs gebruikte. Soms waren we in dezelfde stad en zagen we elkaar bijna niet, alsof we niet hetzelfde concert gaven."

No Devotion, dat in Geoff Rickly een nieuwe frontman vond, is inmiddels bezig met zijn debuutalbum. De bandleden, die in Cardiff vorige week hun eerste show gaven, zien hun terugkeer in de muziekwereld als een bevrijding. "Die andere band is verleden tijd", aldus Lewis. "Het is tijd om vooruit te kijken."

Erdogan geeft prijs terug aan Joods Congres

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan geeft een prijs terug die hij in 2004 had gekregen van het Amerikaanse Joodse Congres. Dat heeft de Turkse ambassadeur voor de Verenigde Staten in een brief geschreven. De joodse groep had de regeringsleider gevraagd de onderscheiding terug te geven vanwege Erdogans commentaar op het conflict in Gaza.

Een week eerder noemde de voorzitter van de groep, Jack Rosen, Erdogan 'de felste anti-Israëlische leider ter wereld'. De premier had de prijs voor moed gekregen voor het werken aan een vreedzame oplossing voor conflicten in het Midden Oosten en het beschermen van joodse Turken.

De Turkse ambassadeur zei dat Erdogan 'de onderscheiding met plezier teruggeeft' vanwege de 'betreurenswaardige opstelling' van het Joodse Congres ten opzichte van het Israëlische offensief in Gaza. Erdogan heeft de militaire operatie van het Israëlische leger meerdere malen veroordeeld.

Kamerleden eisen opheldering dreiging Venezuela

Het kabinet moet opheldering geven over de vermeende militaire dreiging van Venezuela om Aruba binnen te vallen. Dat blijkt uit Kamervragen die de voormalige PVV'ers Louis Bontes en Joram van Klaveren en Sjoerd Sjoerdsma van D66 dinsdag hebben gesteld aan de ministers van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA).

De politici willen weten of het klopt dat er 'zeer sterke dreigementen' van de Venezolaanse regering aan Aruba zijn geuit om het hoofd van de militaire inlichtingendienst Hugo Carvajal vrij te krijgen. Die was vorige week aangehouden in Oranjestad op verzoek van de Verenigde Staten. Carvajal was de beoogd nieuwe consul op Aruba.

Ook moeten Hennis en Timmermans duidelijk maken waarom Carvajal werd vrijgelaten en of dit verband houdt met de 'militaire dreiging' door Venezuela. Bontes en Van Klaveren willen verder een reactie op de uitlatingen van de Venezolaanse president Nicolas Maduro 'dat hij een plan had klaarliggen dat de spanning in Latijns-Amerika zou doen escaleren'. Die vragen houden ook Sjoedsma bezig.

Een woordvoerder van de marine ontkende dinsdag dat Venezuela Aruba heeft bedreigd. Er zijn weliswaar vier marineschepen maandag langs de kust van het eiland gevaren, maar die waren op de terugweg van een vlootschouw.

De Verenigde Staten verdenken Carvajal van wapenleveranties aan de Colombiaanse guerillabeweging FARC en drugshandel met de VS. Carvajal kon vrijkomen nadat Timmermans dit weekend besloot hem alsnog diplomatieke onschendbaarheid te verlenen. Hoewel hij nog niet was benoemd als consul kon hij daar toch aanspraak op maken.

Sjoerdsma heeft nog een reeks vragen over deze diplomatieke onschendbaarheid. Hij wil weten of Carvajal daarvoor wel echt in aanmerking kwam en of dit is afgestemd met de Verenigde Staten.

Wielrenster Pooley stopt na Commonwealth Games

De Engelse wielrenster Emma Pooley stopt na de Commonwealth Games met de sport. Dat heeft ze gezegd tegen de website rouleur.cc. De 31-jarige wil zich gaan richten op de triatlon en wil ook aan hardloopwedstrijden in de bergen mee gaan doen.

Zondag rijdt ze bij de wegwedstrijd van de Commonwealth Games in Glasgow haar laatste wedstrijd als profwielrenster. De stap van Pooley is opmerkelijk gezien haar succesvolle seizoen. In de Giro Rosa won ze enkele weken geleden drie etappes en het bergklassement.

"Je moet ooit stoppen", is Pooley laconiek over haar afscheid. "Ik dacht er na de Olympische Spelen van Londen al aan, maar vond toen dat ik nog niet klaar was. Ik heb lang getobd en kwam tot de conclusie dat de Commonwealth Games de perfecte gelegenheid zijn", legt ze uit. "Het is een groot evenement, het is bijna thuis en ik wil een mooi afscheid, dat ik gepland heb en zonder spijt."

Pooleys grootste succes zijn een zilveren medaille op de tijdrit tijdens de Olympische Spelen van Beijing en de wereldtitel op de tijdrit in 2010. In datzelfde jaar won ze de Tour de l'Aude, een grote meerdaagse koers in het vrouwenwielrennen. Vorig jaar deed ze al een stap terug om te promoveren als geotechnisch ingenieur.

Ombudsman geeft politie Schilderswijk aanwijzingen

Hoewel bij de politie in de Schilderswijk in Den Haag geen sprake is van structurele misstanden, krijgen agenten wel enkele 'handvatten' van waarnemend Nationale Ombudsman Frank van Dooren. Dat moet escalatie tussen burgers en politie voorkomen, zo schrijft de ombudsman dinsdag.

Van Dooren deed, nadat hij begin dit jaar zestig klachten had ontvangen van het Actiecomité Herstel van Vertrouwen, onderzoek naar het gebruik van geweld door agenten in de Schilderswijk. Ook het maken van onderscheid naar afkomst, het opnemen van aangiften, het houden van identiteitscontroles, het behandelen van klachten en de bejegening van burgers kwamen aan bod.

In het comité hebben bewoners van de Schilderswijk zich verenigd. Zij deden dit naar aanleiding van een reportage die Omroep West in oktober uitzond. Volgens de regionale zender zouden agenten zich in de wijk te buiten gaan aan 'bovenmatig geweld' tegen allochtonen. Ook zou er een sfeer van intimidatie en rascime heersen.

Van Dooren heeft echter geen structurele misstanden vastgesteld, maar dat betekent volgens hem niet dat 'er niets valt aan te merken op het politieoptreden van Bureau De Heemstraat'. Zo vraagt hij de politie zich 'professioneel' te gedragen. Ook vindt hij het belangrijk dat agenten elkaar aanspreken op 'grensoverschrijdend gedrag'.

Verder moet de politie terughoudend zijn met geweld en noemt Van Dooren het wenselijk dat meer politieambtenaren met een niet-Nederlandse afkomst in de wijk worden aangesteld. Daarnaast geeft de ombudsman de politie tips voor het uitvoeren van identiteitscontroles. Agenten moeten volgens hem goed nadenken voor ze vragen naar een identiteitsbewijs en daarover uitleg geven.

Van de zestig klachten over discriminatie en disproportioneel geweldgebruik heeft Van Dooren er zeventien doorgestuurd naar de onafhankelijke klachtencommissie van de politie. Het onderzoek naar die klachten loopt nog.

Immers: "Nu moet het wél lukken"

Lex Immers wil met Feyenoord ten koste van Besiktas verder bekeren in de Champions League. De middenvelder rook twee jaar geleden al aan het grote werk. Feyenoord speelt woensdag in de voorronde van de Champions League tegen Besiktas.

Immers (28) speelde twee jaar geleden met de Rotterdammers in het voorportaal van het miljoenenbal tegen Dynamo Kiev. De Hagenaar merkte toen dat het niveau in Europa een stuk hoger is dan in de Eredivisie.

"Ik weet nog dat ik dacht: wat gebeurt hier? Zo’n hoog tempo had ik nog nooit meegemaakt", zei Immers tegen het Algemeen Dagblad. "Ik kwam net van ADO Den Haag en stond nu ineens tegenover Miguel Veloso, een Portugees international. De Champions League, die speelde ik kort daarvoor alleen op de PlayStation."

"Het blijft eeuwig zonde dat we het toen tegen Dynamo Kiev niet hebben afgemaakt, nu moet het wél lukken. Deze club is aan Europees voetbal toe", aldus de aanvallende middenvelder, die deze zomer verdedigers Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en topscorer Graziano Pellè zag vertrekken.

Feyenoord hoopt zich de komende tijd nog te versterken. De Rotterdamse club trok vooralsnog alleen doelman Warner Hahn en routinier Khalid Boulahrouz aan. Oranje-international Terence Kongolo verlengde deze week zijn verbintenis met twee seizoenen. De verdediger ligt daardoor vast tot medio 2017.

Heitinga: "Paar goede jaren voor me"

John Heitinga wil via Hertha BSC weer terugkeren bij het Nederlands elftal. De verdediger speelde in juni vorig jaar zijn voorlopig laatste interland voor Oranje.

Heitinga (30) hoopte deze zomer voor de derde keer in zijn loopbaan op een WK uit te komen, maar Louis van Gaal liet de 87-voudig international thuis. Heitinga is al ruim een jaar buiten beeld bij Oranje. In juni vorig jaar ging de Alphenaar nog wel mee op een oefentrip naar Azië, sindsdien ontbrak de mandekker.

Everton liet Heitinga in januari naar Fulham vertrekken. Bij de Londenaren kreeg de oud-Ajacied wel een basisplaats, maar The Cottagers degradeerden uit de Premier League. Bij Hertha BSC hoopt de verdediger in Duitsland op betere tijden. Heitinga heeft een rentree bij het Nederlands elftal niet uit zijn hoofd gezet.

"Voor de duidelijkheid: Hertha BSC is nu absoluut prioriteit nummer één", zei Heitinga tegen het Algemeen Dagblad. "Hier moet ik presteren. Ik ben dertig jaar en heb dus echt nog wel een paar goede jaren voor me liggen. Aan Oranje denk je altijd. Dat is toch logisch? Voor het Nederlands elftal spelen blijft toch het hoogst haalbare."

Guus Hiddink neemt per 1 augustus de rol van bondscoach van het Nederlands elftal op zich. De Achterhoeker volgt Van Gaal, die inmiddels aan de slag is gegaan bij Manchester United, op. Heitinga kwam in het verleden uit op de EK's in 2004, 2008 en 2012 en de WK's in 2006 en 2010.

Scheidsrechter Makkelie fluit Johan Cruijff Schaal

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat heeft de voetbalbond dinsdag bekendgemaakt. In de Amsterdam Arena treffen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle elkaar zondag voor de officiële start van het voetbalseizoen.

Voor Makkelie, die al negen jaar in het betaald voetbal fluit, wordt het zijn eerste Johan Cruijff Schaal. Wel had hij al 95 eredivisieduels, honderd eerstedivisieduels en 25 internationale wedstrijden onder zijn hoede. "Het is mooi onderdeel te zijn van de seizoensopening. En er staat direct een prijs op het spel", laat Makkelie weten. "Dat geeft net als voor de spelers ook voor mij als scheidsrechter iets extra's."

Makkelie wordt in de Arena bijgestaan door assistent-scheidsrechters Dave Goossens en Bas van Dongen. Mario Diks is de vierde official. Kevin Blom en Dennis Higler staan als vijfde en zesde official bij de strafschopgebieden. Daarnaast hebben Makkelie en de zijnen ook de beschikking over doellijntechnologie.

Giro bevestigt start 2015 in Ligurië

De Giro gaat volgend jaar definitief van start in de Italiaanse regio Ligurië. Dat heeft de organisatie van de Italiaanse koers dinsdag onthuld. De eerste drie etappes worden verreden in de provincie in het noordwesten van het land aan de Middellandse Zeekust. Over de start waren al details uitgelekt. Dit jaar begon de Giro in Belfast, in 2016 vertrekt de koers uit Nederland.

De eerste etappe op zaterdag 9 mei is een achttien kilometer lange ploegentijdrit langs de Bloemenrivièra rond San Remo. Een dag later staat een etappe van Albenga naar Genua op het programma. Op 11 mei voert de derde etappe het peloton van Chiavari naar La Spezia.

Eerder deze maand meldde de Italiaanse krant Secolo XIX al dat de Giro in San Remo zou starten en dat Genua de finishplaats van de tweede rit zou zijn.

Nigeriaanse gewichthefster betrapt op doping

De Nigeriaanse gewichthefster Chika Amalaha is betrapt op doping. Dat is dinsdag bekend geworden. Amalaha had vrijdag goud gewonnen in de klasse tot 53 kilogram op de Commonwealth Games in Glasgow. Dat deed ze door 196 kilo de lucht in te tillen, 85 kilo bij het trekken en 111 kilo bij het stoten.

De zaak rond Amalaha is het vierde dopingschandaal bij de Commonwealth Games. Vrijdag werd al bekend dat de Welshe hordenloper Rhys Williams in de aanloop naar het toernooi in Glasgow was betrapt op een verboden middel, evenals zijn landgenoot Gareth Warburton. Ook een Indiase powerlifter werd al betrapt.

[CL] Feyenoord ontvangt Besiktas in uitverkochte Kuip

Feyenoord speelt woensdag in een uitverkochte Kuip tegen Besiktas. De laatste kaartjes voor het duel tegen de Turkse topclub in de derde voorronde van Champions League werden dinsdagochtend verkocht. Dat heeft de Rotterdamse club dinsdag bekendgemaakt.

Volgende week woensdag speelt Feyenoord de return in Istanbul. De winnaar van de tweestrijd gaat door naar de play-offronde van de Champions League. De verliezer gaat naar de play-offronde van de Europa League.

'Tanks beschieten elektriciteitscentrale in Gaza'

Het Israëlische leger heeft dinsdag met tanks een energiecentrale in de Gazastrook beschoten. Dat zegt het elektriciteitsbedrijf. Een brandstoftank zou geraakt zijn door twee granaten, waardoor de centrale moest worden uitgeschakeld.

Er zijn nog geen berichten over slachtoffers. Het Israëlische leger wil niet reageren.

Volgens een woordvoerder van de centrale is een van de drie tanks op het terrein geraakt. Voor de aanval hadden inwoners van Gaza zo'n drie uur per dag stroom. Door de aanval zal de beschikbaarheid van elektriciteit hoogstwaarschijnlijk nog verder teruglopen.

Afgelopen nacht onderging Gaza de zwaarste bombardementen sinds het begin van het Israëlische offensief, drie weken geleden.

Knevel zegt sorry voor 'ongepaste vraag' MH17

Andries Knevel heeft zijn excuses aangeboden aan een van zijn gasten in de uitzending van Knevel en Van den Brink. De presentator vroeg de zus van een slachtoffer van de ramp met de MH17 of ze wel eens nadacht over 'hoe hij eraan toe zou zijn' na een val van 'tien kilometer hoogte'.

"Ik heb in het gesprek van vanavond met Leonie, zus van de omgekomen Erik, een vraag gesteld die niet gepast was", twitterde Knevel na de uitzending. "Dat spijt mij zeer." Op Twitter regende het reacties van mensen die schande spraken over de vraag van de presentator. "Dit soort vragen trek ik niet", schreef Wouke van Scherrenburg over de eerste uitzending van het zomerseizoen.

"Je bedoelt wat er nog van over is?", reageerde de zus van het slachtoffer hakkelend in de uitzending. "Ja, dat zijn ook vragen die door je hoofd spelen. Kijk, in Eindhoven zijn ontzettend veel kisten gekomen, met net zo veel kans dat hij daar niet bij zit", zei ze. "Het kan zo zijn dat hij op de plek zat waar de inslag was en dat er niks van hem over is. Dat is voor ons onduidelijk."

Rederij op zwarte lijst om schending wapenembargo

De Noord-Koreaanse rederij van een schip dat illegaal Cubaanse wapens vervoerde is door de Verenigde Naties op een zwarte lijst gezet. Het schip werd juli vorig jaar in Panama aan de ketting gelegd. Alle landen zijn opgeroepen de tegoeden van de reder te bevriezen.

De sancties tegen Ocean Maritime Management Company werden ingesteld door een speciale commissie van de VN-Veiligheidsraad.

De Panamese autoriteiten hielden het schip, de Chong Chon Gang, tegen toen het probeerde het Panamakanaal op te varen. Vermoed werd dat er drugs aan boord waren. In plaats daarvan werden onder een lading suiker twee perfect onderhouden Cubaanse straaljagers, raketten en munitie ontdekt. Daarmee heeft het bedrijf uit Pyongyang het VN-wapenembargo tegen Noord-Korea geschonden, vindt de commissie.

Ambassadeur Samantha Power van de Verenigde Staten beschuldigde Cuba en Noord-Korea van 'een cynische, buitensporige en illegale poging ... tot het omzeilen van VN-sancties die de export van wapens naar Noord-Korea verbieden'. Volgens Power kan de rederij door de sancties internationaal geen zaken meer doen.

De Panamese rechter oordeelde in juni dat de kapitein en twee andere bemanningsleden niet verder vervolgd konden worden omdat de schending van het VN-embargo geen kwestie voor justitie in Panama is. Wel moesten de wapens en de andere goederen overgedragen worden aan de Panamese autoriteiten. De rest van de 32 opvarenden mocht het schip naar Noord-Korea terugvaren nadat de eigenaar ruim een half miljoen euro boete had betaald.

Genk zet trainer na één speelronde op straat

Racing Genk heeft trainer Emilio Ferrera maandagavond ontslagen. De Belgische voetbalclub maakte dat dinsdag bekend. Genk verloor afgelopen weekeinde de eerste wedstrijd van het seizoen bij KV Mechelen met 3-1. Dat werd Ferrera, die na vorig seizoen een contractverlenging voor twee jaar had getekend, aangerekend.

Ferrera was in februari aangesteld als opvolger van Mario Been. Onder de Nederlander was de club weggegleden en Ferrera moest het seizoen redden. Met een zesde plaats lukte dat enigszins. De club hoopte vervolgens op een 'nieuwe start' maar tot de teleurstelling van de beleidsmakers 'werd de eerste wedstrijd op KV Mechelen verrassend zwak ingezet'.

Pierre Denier neemt de taken van Ferrera voorlopig waar. Genk gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer.

[NBA] Verkoop LA Clippers aan Steve Ballmer gaat door

De verkoop van basketbalploeg Los Angeles Clippers aan oud-Microsoft-baas Steve Ballmer kan doorgaan. De in opspraak geraakte huidige eigenaar Donald Sterling verloor maandag de rechtszaak die hij had aangespannen tegen zijn vrouw Shelly, van wie hij gescheiden leeft. Die had de verkoop beklonken nadat ze het beheer over de familietrust waarin de Clippers waren ondergebracht had overgenomen.

Shelly Sterling had haar man door twee artsen laten keuren. Die hadden bepaald dat Donald vroege tekenen van de ziekte van Alzheimer heeft en de familietrust niet meer kon beheren. Volgens de regels van de trust was dat voldoende om buiten hem om de deal te sluiten. Donald vond echter dat hij erin was geluisd.

De rechter was het met die stelling niet eens. Volgens hem had Shelly Sterling een goede deal gesloten - Ballmer betaalt twee miljard dollar voor de ploeg - en heeft ze niet geprobeerd het team in het geheim over te nemen. Door een ongebruikelijke toevoeging aan de uitspraak kan Donald Sterling de verkoop niet uit laten stellen als hij beroep aantekent.

Sterling was in opspraak gekomen door racistische uitspraken. De NBA besloot hem daardoor levenslang te schorsen en de Clippers van hem af te pakken. Om dat te voorkomen kondigde Sterling aan de ploeg te verkopen, maar daar kwam hij al snel op terug. Shelly Sterling verkocht de ploeg vervolgens wel. De 80-jarige Donald Sterling zei tijdens het proces dat hij tot zijn dood strijd zal voeren met de NBA.

'Beyoncé wil weg uit echtelijke woning'

Beyoncé wil haar biezen pakken. De 32-jarige zangeres, wier huwelijk met Jay-Z volgens diverse Amerikaanse media in zwaar weer verkeert, zou in New York appartementen hebben bekeken. "Ze was heel stil, net of ze in het geniep naar de woning aan het kijken was", vertelde een ooggetuige, die zag dat Beyoncé een penthouse inspecteerde, aan The New York Post.

De zangeres toonde een paar weken geleden al interesse in het luxe onderkomen in Chelsea. Vlak voor Beyoncés woningjacht kwam de beruchte video van de liftfittie van Jay-Z en haar zusje Solange naar buiten.

Aan de woning waarop Beyoncé haar oog heeft laten vallen, hangt volgens The New York Post een prijskaartje van 21,5 miljoen dollar. Jay-Z werd niet gespot in de buurt van het penthouse, wat volgens ingewijden betekent dat de 44-jarige rapper niet meeverhuist. Bij eerdere vastgoedaankopen van het echtpaar was Jay-Z volgens hen altijd nauw betrokken.

Bovendien zou de rapper er niet aan moeten denken de echtelijke woning in Tribeca te moeten verlaten. Het appartement dat Beyoncé bekeek is bijna de helft kleiner dan het huidige onderkomen van de zangeres, rapper en hun dochter Blue Ivy. "Ik weet zeker dat Jay niet naar een kleinere woning verkast", stelt een ingewijde.

Volgens de bronnen wijst alles erop dat Beyoncé een nieuw onderkomen voor zichzelf en Blue Ivy zoekt. "Dat appartement van twintig miljoen dollar is echt niet voor haar moeder of zus, dat is zeer onwaarschijnlijk."

Geruchten dat het huwelijk van Beyoncé en Jay-Z op springen staat, doen al maanden de ronde. De rapper zou de zangeres meermaals hebben bedrogen. The New York Post schreef zondag nog dat het niet de vraag is of, maar wanneer de twee uit elkaar gaan. Beyoncé en Jay-Z, die momenteel samen op tournee zijn, zouden alleen nog voor het geld bij elkaar zijn.

Experts ook dinsdag niet naar rampplek

De Nederlandse experts gaan ook dinsdag niet naar de rampplek van vlucht MH17 in Oekraïne. Het gebied is te gevaarlijk, omdat er "op en langs de route" te veel gevochten wordt tussen separatisten en het regeringsleger. Dat heeft een woordvoerster van het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, laten weten.

Ook zondag en maandag was het gebied te gevaarlijk. Het Oekraïense regeringsleger is in het verre oosten van het land bezig met een offensief tegen de separatisten. De militairen zouden maandag verscheidene plaatsen rond de rampplek hebben heroverd, waaronder de plaats Torez. Van daaruit gingen de stoffelijke resten van veel inzittenden van de Boeing 777 per trein naar Charkov.

In of bij Torez zou nog een treinwagon vol persoonlijke bezittingen van de slachtoffers staan.

Aalbersberg, politiechef in Amsterdam, leidt de medewerkers van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en de marechaussees die hen bijstaan in Oekraïne. De ploeg is bezig om de nog achtergebleven lichamelijke overschotten te vinden en naar Nederland te brengen.

In het ramptoestel zaten 298 mensen, onder wie 194 Nederlanders. Alle inzittenden zijn om het leven gekomen.

Experts ook dinsdag niet naar rampplek
Experts ook dinsdag niet naar rampplek (Foto: ANP)

VS: Moskou test nucleaire raketten

Volgens de Amerikaanse regering heeft Rusland een raket getest die nucleaire lading kan vervoeren. Moskou heeft daarmee een belangrijk antiraketverdrag uit 1987 geschonden, aldus Washington. Een hoge Amerikaanse functionaris noemt de schending "zeer ernstig". Hij meldde niet wanneer en waar de raket is getest.

In het akkoord tussen de Verenigde Staten en Rusland staat een verbod op het gebruik van middellangeafstandraketten die een bereik hebben van tussen de 500 en 5500 kilometer. De VS hebben Rusland opgeroepen zich aan het verdrag te houden. De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin geschreven over de kwestie.

Tennisster Bertens onderuit in Washington

Tennisster Kiki Bertens is er maandag niet in geslaagd de tweede ronde van het WTA-toernooi van Washington te bereiken. De speelster uit Wateringen was in de eerste ronde niet opgewassen tegen Sorana Cirstea, de nummer 29 op de wereldranglijst. Bertens verloor in drie sets: 4-6, 6-4 en 3-6.

De Nederlandse deed voor het tweede jaar op rij mee aan het toernooi. Vorig jaar bleef ze ook al steken in de eerste ronde. Toen dolf ze het onderspit tegen de Slowaakse Jana Cepelova.

'Meer Greenpeace-stafleden eisen vertrek directeur'

Het verzet tegen de directie van Greenpeace neemt steeds grotere vormen aan. Behalve het personeel van de Nederlandse tak eist ook een groot aantal stafleden van Greenpeace International het vertrek van directeur Kumi Naidoo. Dat schrijft de Volkskrant dinsdag.

De stafmedewerkers willen niet alleen dat Naidoo opstapt, maar eisen ook dat het roer binnen de organisatie drastisch wordt omgegooid. Zo moeten er een betere interne klachtenprocedure en strakker toezicht op het uitbetalen van dubieuze declaraties komen en zouden vrijwilligers van de raad van toezicht niet meer betaald moeten krijgen.

In een brief aan de directie doen de medewerkers in totaal 29 voorstellen om de organisatie te verbeteren. "Veel van wat nu wordt besproken, had al veel langer aangepakt kunnen worden, maar door de bedrijfscultuur konden stafleden zich daarover moeilijk uiten", zo staat in de brief. "Stilzwijgen is nu geen optie meer."

De stafleden zijn vooral bezorgd over het behoud van de kernwaarden van Greenpeace en de steun bij vrijwilligers en donateurs over de hele wereld. "Het gaat ons niet om het beschermen van onze banen, strelen van ego's of het uiten van woede, maar om behoud en herstel van hoop van binnenin. We wensen niet langer verandering; we hebben die nodig."

Naidoo zou volgens de medewerkers niet opgewassen zijn om de veranderingen waar te maken. Wel kan hij eventueel aanblijven als ambassadeur, vinden ze. Volgens de Volkskrant is Naidoo niet van plan een stap terug te doen.

Vorige week werd al duidelijk dat ruim veertig medewerkers van Greenpeace in Nederland willen dat Naidoo opstapt. Ze eisen ook het vertrek van campagnedirecteur Pascal Husting, die vorige maand in opspraak raakte omdat hij per vliegtuig pendelde tussen Luxemburg en Amsterdam.

Voormalig minister Curaçao in hongerstaking

George Jamaloodin, oud-minister van Financiën op Curaçao en verdachte in de moordzaak Helmin Wiels, is zaterdag in hongerstaking gegaan uit protest tegen zijn slechte detentieomstandigheden. Dat maakte zijn advocaat, Chester Peterson, maandag bekend.

Jamaloodin werd vorige week aangehouden en zit sindsdien vast in het politiecellencomplex bij Barber, waar vorig jaar november een andere verdachte in deze zaak, Luigi Florentina, zelfmoord pleegde.

Volgens advocaat Peterson heeft het hoofd belast met de politiecellen bij Barber de situatie daar zelf als onmenselijk en ongeschikt gekwalificeerd. Bovendien zou het hele onderzoek politiek gestuurd zijn door de huidige premier van Curaçao, Ivar Asjes.

In een persverklaring waarschuwt de advocaat dat de overheid, het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Openbaar Ministerie om straks niet ook Jamaloodins bloed op hun geweten te hebben. Van een eerlijk onderzoek en proces zou volgens Peterson nu al geen sprake meer zijn.

De voormalige bewindsman van de MFK, de partij van Gerrit Schotte, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Hij zou de opdrachtgever zijn.

Rode Kruis opent giro 7244 voor slachtoffers Gaza

Het Rode Kruis opent een gironummer voor de slachtoffers van het geweld in Gaza. De hulporganisatie heeft geld nodig voor onder meer medicijnen en vraagt Nederlanders om een bijdrage te doneren op giro 7244.

Het Rode Kruis spreekt van een 'alarmerende humanitaire situatie' in de Gazastrook. "Het aantal doden en gewonden als gevolg van de bombardementen en het recente grondoffensief stijgt schrikbarend hard", aldus de organisatie dinsdag in een verklaring.

Het aanhoudende geweld tussen Israël en Hamas heeft aan zeker duizend mensen het leven gekost. Duizenden anderen raakten gewond en meer dan tweehonderdduizend mensen zijn op de vlucht geslagen. Zij worden opgevangen in leegstaande gebouwen en hebben volgens het Rode Kruis dringend ondersteuning nodig.

Het Rode Kruis zegt 25 miljoen euro nodig te hebben voor medicijnen, reparatie van ambulances, brandstof, en huishoudelijke producten voor mensen die het geweld ontvlucht zijn.

Opnieuw meer winst voor UBS

De Zwitserse bank UBS heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder. De nettowinst kwam tussen april en juni uit op 792 miljoen Zwitserse frank (652 miljoen euro), tegen 690 miljoen frank een jaar eerder. Dat heeft UBS dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de bank droegen alle divisies bij aan het 'sterke resultaat', ondanks de lagere activiteit van klanten. Net als vorig jaar werd de winst wel gedrukt door eenmalige kosten, zoals rechtszaken. UBS kwam het afgelopen kwartaal een schikking overeen met de Duitse autoriteiten over belastingbetaling over de grens. Zo'n 120 miljoen Zwitserse frank van de in totaal driehonderd miljoen euro aan schikking werd in het tweede kwartaal geboekt.

UBS had aan het einde van het tweede kwartaal een financiële buffer (CET1) van 13,5 procent. Eind eerste kwartaal was dat nog 13,2 procent. De leverageratio van de Zwitsers kwam uit op 4,2 procent.

Zwaarste bombardementen Gaza in weken

De Israëlische krijgsmacht heeft dinsdag met vliegtuigen, tanks en marineschepen doelen van Hamas in Gaza-Stad onder vuur genomen. Het zijn de zwaarste nachtelijke bombardementen in drie weken tijd.

Bij de aanvallen werd onder meer het huis van Ismail Haniyeh, een hoge Hamasleider geraakt. Hij heeft de aanval overleefd. Ook werden overheidsgebouwen en het hoofdkantoor van een televisiestation van Hamas getroffen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei maandag dat het einde van het offensief in de Gazastrook nog niet in zicht is. Het leger waarschuwde de bewoners van drie grote woonwijken hun huizen te verlaten en onmiddellijk naar Gaza-Stad te trekken. Boven die stad hing dinsdag een dikke stofwolk van de explosies.

Bij het offensief in Gaza zijn volgens een Palestijnse overheidsfunctionaris 1110 mensen om het leven gekomen. Aan Israëlische zijde zijn 53 militairen gesneuveld en drie burgers om het leven gekomen.

Aboutaleb praat met joodse gemeenschap

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft maandag een gesprek gehad met enkele vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap in de Maasstad. Hij wilde naar aanleiding van de gespannen situatie in het Midden-Oosten en de demonstraties in Nederland weten wat er leeft onder joden. Dat meldt de gemeente.

Aboutaleb benadrukte tijdens het gesprek dat de onderlinge verhoudingen in de stad door het conflict nooit mogen ontaarden in vijandelijkheden. Hij wil na de zomer met diverse groeperingen om de tafel om met 'een gezamenlijke agenda voor een stabiele Rotterdamse samenleving te komen'.

Bij het gesprek waren onder meer de Nederlands-Israëlitische Gemeente Rotterdam, de Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam en de Coalitie Rotterdammers voor Mekaar. Ook politiechef Frank Paauw was aanwezig.

Afgelopen week werden meerdere betogingen gehouden naar aanleiding van het opgelaaide geweld in de Gazastrook. In Den Haag liep donderdagavond een pro-Palestijnse demonstratie uit de hand. Zondagmiddag liepen duizenden demonstranten een protestmars in Rotterdam. Dat gebeurde zonder noemenswaardige problemen.

In een gezamenlijke brief aan premier Mark Rutte (VVD) pleitten de joodse kerkgenootschappen in Nederland maandag nog voor een zerotolerancebeleid wat betreft antisemitisme demonstraties. Ze vinden het onbestaanbaar dat gemeenten en politie niets deden.

Ophef om Palestina-tweet One Direction-zanger

Zayn Malik heeft zich de woede op de hals gehaald met een tweet. De One Direction-zanger twitterde zondagavond #FreePalestine en kreeg vervolgens meerdere doodsbedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. Zo zei iemand dat de 21-jarige zelfmoord moest plegen en bood iemand aan Malik te vermoorden.

De Britse zanger heeft nog niet gereageerd op de bedreigingen op zijn bericht. Ondanks de vele kritiek kon Malik ook op steun van zijn fans rekenen. Meer dan honderdvijftigduizend volgers stuurden de tweet door naar hun eigen volgers.

Malik is niet de eerste ster die zijn steun betuigt aan de Palestijnen, die al jaren een bloedige strijd uitvechen met Israël. Zo kregen Selena Gomez en Rihanna eerder al een stortvloed aan boze berichten over zich heen. Laatstgenoemde verwijderde haar steunbetuiging meteen na de ophef.

Malik is niet het enige lid van One Direction dat het afgelopen weekeinde een uitglijder maakte op social media. Zijn collega Liam Payne plaatste zondag een foto op Instagram waarop hij naakt leek omdat het gedeelte rond zijn kruis wazig was gemaakt.

Directioners verzochten hem vervolgens het werkelijke kiekje te plaatsen. Uren later kregen de fans hun zin, maar bleek Payne een grap te hebben gemaakt en een zwembroek aan te hebben.

Justin Bieber belooft snel nieuwe muziek

Justin Bieber brengt mogelijk binnenkort nieuwe muziek uit. "Soms pak je de gitaar en ontstaat er vanzelf iets magisch. Het voelt fantastisch om muziek te maken, er komt misschien wel sneller iets aan dan ik had verwacht", twitterde de Canadese zanger maandag.

De 20-jarige Bieber, die de afgelopen maanden meer vanwege zijn juridische problemen in het nieuws kwam, geeft verder nauwelijks details over waar hij aan werkt. "We gaan terug naar hoe ik ben begonnen", verklapt de zanger wel. "Ik heb zo veel zin in wat komen gaat."

Bieber is wel erg tevreden over zijn materiaal, dat zijn derde studioplaat Believe uit 2012 moet opvolgen. "Een paar gitaren, geweldige nummers en een fantastische stem. Zet je schrap, we gaan naar het volgende niveau."

Israël: Hamas infiltreert via tunnel

Strijders van de Palestijnse Hamas-beweging zijn maandag in Israël geïnfiltreerd via een tunnel. Eenmaal aan de andere kant van de grens openden ze het vuur op Israëlische militairen, zei het leger maandag in een verklaring.

Of de aanval van de militanten doden of gewonden tot gevolg had zei het leger niet. Israëlische media meldden dat vijf Hamas-strijders werden gedood. Er is een klopjacht geopend op de strijders.

Israël heeft gezegd dat een van de doelen van het offensief in Gaza is om de tunnels tussen Gaza en Israël te vernietigen. Israël zegt tot dusver bijna twintig tunnels te hebben opgespoord en vernietigd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.