Infinite Crisis

Ook Warner Brothers vond het tijd om op de MOBA-trein te springen en komt nu met Infinite Crisis. Vind je League of Legends tof en vind je dat DC korte metten maakt met Marvel, dan is dit wellicht iets voor jou.

header

Zitten hier mensen op te wachten?
Enkele jaren geleden werd League of Legends enorm populair, wat op zichzelf weer een kloon was van de Warcraft 3-mod Defense of the Ancients, oftewel DoTA. Toen League of Legends vervolgens enorm succesvol bleek, en overigens nog steeds is, roken andere uitgevers ook geld.

Na een juridische strijd met Blizzard kreeg ontwikkelaar Valve de rechten om DoTA 2 te maken, ging Blizzard vervolgens zelf aan de slag met hun eigen Blizzard All-Stars en komt er ook een Lord of the Rings MOBA-game. Naast League of Legends zijn er bovendien al enkele andere (iets minder) succesvolle titels uit, zoals Heroes of Newerth en SMITE. Elke keer als er dus een MOBA-game uitkomt, vraag ik me wel af of hier mensen op zitten te wachten. En dit keer denk ik van niet.

Infinite Crisis

League of Legends met Batman
Excuses als het een beetje kort door de bocht is, maar Infinite Crisis is een vrijwel één op één kopie van League of Legends, maar dan met karakters uit het DC-universum. Verder brengt het eigenlijk weinig nieuws. De maps zijn iets anders vormgegeven, en hebben in plaats van een Dragon een Doomsday Device, en daar houden de verschillen eigenlijk op. De gameplay zijn gebaseerd op precies dezelfde grondbeginselen, de controls zijn exact hetzelfde en de tactieken ook.

Een lichtpuntje
Het enige sterke punt wat Infinite Crisis in mijn ogen heeft, is het universum en de backstory. Er zijn nou eenmaal een hoop mensen die onwijs weg zijn van de DC comics en de karakters die daar in zitten, terwijl de meeste andere MOBA-games vrij inspiratieloze zelfverzonnen karakters hebben. Dus als je helemaal fan van het DC-universum bent, is het wellicht de moeite waard om eens Infinite Crisis te proberen.

Infinite Crisis

En toen was het weer donker
Mocht je eens Infinite Crisis willen proberen, dan raad ik je aan om eens League of Legends te downloaden. Het speelt eigenlijk niks anders, behalve dan dat League of Legends al lang niet meer in bèta verkeert en daardoor een veel gepolijstere speelervaring biedt. Infinite Crisis is namelijk nog in een gesloten bèta, tenzij je een tientje lapt, dan krijg je voorrang. Ook is het in de bèta al mogelijk om skins te kopen, waardoor de hele game vooral aanvoelt als een goedkope manier om snel geld te verdienen. Een MOBA-game staat naast de game mechanics zelf ook bij de mogelijkheid om snel met je vrienden een potje op te starten. Echter is de interface nog hopeloos brak en krijg je niet zomaar bèta-toegang, waardoor het nu ontzettend lastig is om samen met je vrienden een potje te spelen.

Infinite Crisis

Conclusie
Ben je DC-fan en houd je van MOBA-games, probeer deze game dan een keer als hij uit de bèta-fase is. Anders is het gewoon echt niet de moeite waard. Ben je MOBA-fan, maar ben je League of Legends helemaal beu, probeer dan eens DoTA 2 of SMITE, maar niet deze kloon. Kortom, de meeste mensen kunnen beter even verder kijken. Volgende keer beter.