Big Ben Najaarsline-up

De meesten zullen Big Ben vooral kennen van de accessoires die ze uitbrengen, maar Big Ben geeft ook spellen uit. Op de Gamescom kregen we kort een aantal Wii-spellen uit de najaarsline-up te zien. Deze worden hieronder kort besproken.

Als eerste is er Cyberbike, een hometrainer. Er was al een witte editie, en deze heeft het niet onverdienstelijk gedaan in de BeNeLux. In oktober komt Big Ben met een zwarte editie, die naast een andere kleur ook enkele aanpassingen kent ten opzichte van de witte. Zo zijn zadel, stuur, handvaten en weerstand naar eigen voorkeur in te stellen. De bike wordt aangesloten op de GameCube-port van de Wii. In het spel zelf ben je een soort schoonmaakploeg op wielen, terwijl je fietst ruim je milieuvervuilende troep op om de planeet een stukje schoner te maken. Je kan daarbij uit verschillende omgevingen en voertuigen kiezen. Ga bijvoorbeeld met je Submarine-Cyclo de oceanen schoonmaken of met Rail-Cyclo de radio-actieve rommel uit een mijn halen. Er zijn drie game modes: Fitness, Story en Multiplayer (waarbij tot vier spelers om beurten op de fiets plaatsnemen). Apparaat en spel kosten samen €169.

Cyberbike

Marvel Super Heroes richt zich vooral op kinderen tot een jaar of zes. Het wordt geleverd met een aantal maskers van superhelden uit de Marvel Super Heroes reeks waaronder Iron Man, Spider-Man en Captain America. Het masker is tevens een 3D-bril. Het spel is een mix van een bordspel en een actiespel. In de bordspel-onderdelen dring je de geheime basis van de Grandmaster binnen. In het actie-gedeelte speel je als een van de superhelden en zweef je bijvoorbeeld van wolkenkrabber naar wolkenkrabber als Spider-Man of gebruik je Wolverines klauw om vijanden te verslaan.

Het eerste Western-spel voor de Wii, Western Heroes, wordt geleverd met een shotgun-uitbreiding voor de Wii-mote. Het is een cartoon-achtige onrails shooter waarin je bijvoorbeeld vanaf het dak van een trein of op een ondergronds mijnkarretje talloze vijanden moet zien te verslaan voor ze jou raken.

In Deer Drive ga je met een jachtgeweer op jacht in de bossen. Je krijgt er uiteraard een jachtgeweer-uitbreiding voor de Wii-mote bij. In de multiplayer mode is het ook mogelijk om te laten zien wie de snelste en meest precieze speler is, door juist niet de herten af te schieten maar de gevaarlijke dieren zoals wolven en beren.

Deer Drive

Sniper Elite, tenslotte, is gebundeld met een sniper rifle. Het spel speelt zich af aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Berlijn. Jij bent een sluipschutter van het Amerikaanse leger en je bent geïnfiltreerd tussen de Duitsers om te voorkomen dat Stalin het Duitse onderzoek naar de atoombom in handen krijgt. Door een voor een je vijanden neer te schieten kan jij de loop der geschiedenis veranderen.

Alle accessoires die bij de games gebundeld zijn zagen er op de beurs aantrekkelijk uit. We hebben ze echter niet zelf in handen gehad dus hoe stevig ze aanvoelen en hoe ze in de hand liggen hebben we niet kunnen testen, noch weten we hoe leuk de spellen eigenlijk zijn.

Bike