Traeen wint vierde etappe Ronde van Zwitserland, Yates nieuwe leider

Torstein Traeen heeft de vierde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Noor won vanuit een vroege vlucht. Adam Yates was op de Gotthardpas de sterkste van de klassementsrenners en nam daarbij de leiderstrui over van Alberto Bettiol.

Vandaag stond in de Ronde van Zwitserland de eerste bergrit met finish op de Gotthardpas op het programma. Na twintig kilometer reed er een kopgroep van acht weg en de vluchters kregen maar liefst zeven minuten voorsprong. Aan de voet van de slotklim was het verschil wel wat teruggelopen, maar nog altijd had de kopgroep vier minuten voorsprong.

In de kopgroep was Torstein Traeen de sterkste. Hij reed op de slotklim direct weg bij zijn medevluchters en pakte de ritzege, die vandaag in het teken stond van Gino Mader. De Zwitser overleed vorig jaar in de Ronde van Zwitserland na een valpartij in een afdaling. Traeen rijdt nu voor Bahrain-Victorious, het team waar Mäder vorig jaar voor reed.

Van de klassementsrenners was Adam Yates de sterkste. De Engelsman reed op de Gotthardpas weg bij zijn concurrenten en kwam als tweede over de streep. Yates neemt de leiderstrui over van Alberto Bettiol, die vandaag bijna drie minuten moest toegeven op Yates. Wilco Kelderman is de beste Nederlander in het klassement. Kelderman kwam vandaag op zes kilometer ten val, maar maakte daarna alsnog een sterke indruk en beperkte de schade en kwam in de etappe als twaalfde over de finish.

Results powered by FirstCycling.com