Almeida klopt ploeggenoot Yates in Ronde van Zwitserland

UAE Emirates blijft de dienst uitmaken in de Ronde van Zwitserland. Adam Yates won donderdag de rit voor Joao Almeida. Vandaag draaiden ze de rollen om in de ingekorte bergetappe en won de Portugees de rit voor zijn ploeggenoot. Yates blijft wel leider in de Zwitserse rittenkoers.

De zesde etappe was maar 42,5 kilometer lang. In eerste instantie was de rit 150 kilometer lang, maar door de nodige sneeuwval werd de Nufenenpas geschrapt en bleef een korte rit over. Opnieuw lag de finish bergop, ditmaal een klim van 6,9 kilometer tegen 9,3 procent naar Blatten.

Op de slotbeklimming naar Blatten toe bepaalde Ineos Grenadiers het tempo, maar al snel nam UAE Emirates het tempo over. Nadat Jan Christen zijn werk had gedaan versnelde klassementsleider Adam Yates. Alleen Egan Bernal, Mattias Skjelmose en Joao Almeida konden in de buurt blijft van de Engelsman. Bernal probeerde de sprong naar Yates te maken, maar de Colombiaan slaagde daar niet in. Almeida reed wel naar zijn ploeggenoot en op 5 kilometer voor de finish reed de Portugees weg van Yates en pakte zijn eerste winst dit seizoen.

In het algemeen klassement blijft Yates wel leider, al zag de Engelsman zijn voorsprong op Almeida wel kleiner worden. Het verschil tussen de beide ploeggenoten is nu 27 seconden. Egan Bernal is nu derde, maar wel op 1.28 minuten van Yates.

Results powered by FirstCycling.com