Depay schiet Atletico naar kwartfinales Champions League, Arsenal na 14 jaar bij laatste acht

In de Champions League ;ukte het PSV woensdagavond niet om zich langs Borussia Dortmund te spelen in de achtste finales, de Duitsers staan bij de laatste acht. Dinsdag en woensdag werden er in totaal nog drie achtste finales beslist, vorige week stonden de eerste vier beslissingen al op het programma, tijd voor een overzicht van de ploegen die nog in de strijd om de titel zijn.

Bayern München - Lazio Roma
Lazio had thuis met 1-0 gewonnen, maar in München ging het de andere kant op. In de eerste helft opende Harry Kane de score met zijn 50e Europese treffer, binnengekopt via de keeper, en nog voor rust verdubbelde Thomas Müller de voorsprong door met het hoofd een fenomenale volley van Matthijs de Ligt uit een corner binnen te knikken. Na een dik uur rondde Kane een aanval af voor 3-0, waarmee Bayern zich voor de kwartfinales plaatste.

Real Sociedad - Paris Saint-Germain
De Parijzenaren wonnen thuis met 2-0 en trokken naar Spanje, waar Kylian Mbappé na een kwartier een fraaie aanval af wist te ronden: 0-1. Tien minuten na rust zette hij de verdediging te kijken voor 0-2, waarna Mikel Merino via een PSG-voet in de laatste minuten de eer van Sociedad nog een beetje wist te redden: 1-2, ruim voldoende voor een kwartfinaleplek voor PSG.

Manchester City - FC Kopenhagen
In Denemarken won City met 1-3 en thuis hadden ze het aanvankelijk niet veel moeilijker: binnen tien minuten had Manuel Akanji een corner in het doel gevolleerd en schoot Julian Alvarez van afstand - en via de hander van doelman Kamil Grabara - de 2-0 binnen. Een prachtig opgezette goal van Mohamed Elyounoussi bracht Kopenhagen wat terug in de wedstrijd, maar nog voor rust tikte Erlin Håland simpel de 3-1 binnen en daar bleef het verder bij.

Real Madrid - RB Leipzig
Een zuinige 0-1 in Duitsland had Real op voorsprong gebracht, in eigen huis duurde het ruim een uur voor Vinicius op heerlijke wijze de score opende. Krap drie minuten later kopte Willi Orban de gelijkmaker binnen en dus moest Real scherp blijven, maar dat lukte tot het einde: het bleef bij 1-1 en dus gaat Real de kwartfinales in.

Arsenal - FC Porto
Porto had in eigen huis met 1-0 gewonnen, maar in Londen was het Arsenal dat dankzij een goal van Leandro Trossard op slag van rust op 1-0 kwam. Dat bleef de hele wedstrijd zo, ook na de verlenging, en dus moesten er penalties genomen worden. Daarin werd Arsenal-keeper David Raya de held met twee gestopte penalties, waardoor de Londenaren voor het eerst in veertien jaar weer in de kwartfinales van de Champions League staan.

FC Barcelona - Napoli
De twee ploegen speelden in Italië met 1-1 gelijk, maar in Barcelona gingen de Catalanen er gelijk tegenaan: de jonge Fermin Lopez opende de score na een kwartier, amper twee minuten later schoot João Cancelo na een bal op de paal de rebound binnen voor 2-0. Na een half uur tikte Amir Rrahmani van afstand fraai de 2-1 binnen, maar het mocht niet baten en een mooi uitgespeelde aanval leverde in de slotfase de beslissende 3-1 op door Robert Lewandowski.

Atletico Madrid - Inter Milan
Na een 1-0 zege van Inter in eigen huis kwamen de Italianen op voorsprong dankzij een een mooi afgeronde aanval door Federico Dimarco na ruim een half uur. Nog geen twee minuten later trok Antoine Griezmann de stand alweer gelijk en daar bleef het lang bij, tot invaller Memphis Depay een paar minuten voor tijd en kort na een bal op de paal de 2-1 binnen schoot. Penalties moesten er uteindelijk aan te pas komen, waarin Inter er maar liefst drie van de vijf zou missen, waaronder die van Davy Klaassen. Depay en zijn collega's raakten er drie van de vier en dat was voldoende voor een kwartfinaleplek.