Feyenoord verliest na strafschoppen wéér van AS Roma en is Europees uitgeschakeld

Feyenoord is donderdagavond uitgeschakeld in de tussenronde van de Europa League. Na strafschoppen verloren de Rotterdammers van AS Roma.

De heenwedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord in Rotterdam was in 1-1 geëindigd. In Rome kende Feyenoord een uitstekende start en na vijf minuten kwam de ploeg van Arne Slot op voorsprong dankzij een doelpunt van de Mexicaanse spits Santiago Giménez. Tien minuten lang konden de Rotterdammers genieten van de voorsprong, waarna Lorenzo Pellegrini met een fantastisch afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde.

Na de 1-1 kwamen beide ploegen niet meer tot scoren in de reguliere speeltijd en verlengingen en moest strafschoppen de beslissing brengen en AS Roma nam die net wat beter dan Feyenoord. Bij de Italianen miste Romelu Lukaku, waarna bij Feyenoord Dávid Hancko zijn strafschop werd miste. Ook Alireza Jahanbakhsh zag zijn penalty gekeerd worden, waarna Nicola Zalewski AS Roma naar de volgende ronde schoot.