PSV speelt gelijk tegen Dortmund in achtste finales Champions League

PSV heeft na de eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund nog zicht op een plek in de kwartfinales van de Champions League. In Eindhoven werd het 1-1.

PSV creëerde tegen Borussia Dortmund genoeg kansen, maar halverwege de eerste helft kwamen de Duitsers op voorsprong. Donyell Malen zorgde na 24 minuten voor de openingstreffer, de oud-speler van PSV scoorde in de korte hoek en zette Dortmund op voorsprong. PSV kreeg genoeg mogelijkheden, maar bij rust was het nog steeds 0-1 in het voordeel van Dortmund.

Ook in de tweede helft was het PSV dat het beste voetbal liet zien. Na tien minuten in de tweede helft kregen de Eindhovenaren een strafschop na een overtreding van Mats Hummels, waarna aanvoerder Luuk de Jong vanaf elf meter raak schoot. PSV bleef zoeken naar de overwinning, maar moest ook oppassen voor de counters van Dortmund. Uiteindelijk werd niet meer gescoord in Eindhoven en bleef het 1-1.

Over drie weken is de return in Dortmund voor een plek in de kwartfinale van de Champions League.