Klæbo en Sundling sprinten naar klassieke World Cup-winst in Canmore

De World Cup-week voor de langlaufers in het Canadese Canmore is dinsdagavond afgesloten met een sprint in de klassieke stijl. Dat werden weer twee mooie wedstrijden, waarin het met name bij de mannen pas in de slotmeters werd beslist. Komend weekeinde komt men voor het eerst in meer dan twintig jaar weer in actie in de Verenigde Staten, waar de vele duizenden tickets binnen een half uur uitverkocht waren.

Vrouwen
Met Linn Svahn, Emma Ribom, Maja Dahlqvist en Jonna Sundling was Zweden weer eens de hofleverancier in de finale, waarin ook Kristine Ståvas Skistad uit Noorwegen en de Finse Kerttu Niskanen in actie kwamen.

Op de grootste klim pakten Sundling en Svahn een voorsprong, terwijl Skistad als enige nog een beetje in de buurt kon blijven. De ski's van de Noorse waren echter geweldig en in de afdaling sloot ze makkelijk aan, waarna gesprint werd om de winst. In die eindsprint was Svahn 'gewoon' oppermachtig, terwijl Skistad op gepaste afstand nog nét de tweede plek afpakte van Sundling.

Mannen
Met Lauri Vuorinen en Joni Mäki stonden er best verrassend twee Finnen in de finale, waarin de aanwezig van twee Noren met Johannes Høsflot Klæbo en Erik Valnes beduidend minder verrassend was. Richard Jouve stond er namens Frankrijk in, Calle Halfvarsson deed dat voor Zweden.

Op de grote klim leek Halfvarsson de enige die echt moeite had om bij te blijven, maar met z'n zessen doken ze de laatste afdaling in. Zodra de sprint in werd gezet moesten Halfvarsson en de twee Finnen er toch af, waarna Klæbo en Jouve volle bak om de winst sprintten. Die ging naar de Noor, voor Jouve en Valnes.