Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 50

Het is geen overweldigende week, qua bioscoopreleases. Wellicht komt dat doordat de wat grotere titels vanaf volgende week de zalen gaan domineren. Er is deze week een echte kerstklassieker te zien, een vervolgfilm van Nederlandse bodem, een documentaire en drama uit Tsjechië, Italië, Japan en Duitsland.

De Tatta's 2

In De Tatta's 2 staat de familie Van Kampen opnieuw een grote verrassing te wachten. Ze hebben zich net lekker gesetteld tussen hun nieuwe vrienden, wanneer ze het bericht krijgen dat de Hollandwijk met sloop wordt bedreigd. Tot overmaat van ramp komt Eriks vader, de oppertatta, bij hen wonen en raakt alles wat de Tatta’s hebben opgebouwd volstrekt uit balans.

It's a Wonderful Life

It’s a Wonderful Life is dé ultieme kerstfilm, want schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end. James Stewart speelt de suïcidale George Bailey; beschermengel Clarence brengt de ongelukkige tot inkeer. Stewart was destijds de populairste Hollywoodster. In de donkere dagen voor kerst een hartverwarmende klassieker uit de gouden jaren van Hollywood, toen de studio's alles uit de kast trokken om het bioscooppubliek een feelgood gevoel te bezorgen. Nieuwe 4K-restauratie; het originele nitraatnegatief dreigde te vergaan, waarna Paramount besloot de 4K-restauratie in gang te zetten om het negatief van de geliefde klassieker te redden – nu scherper en stralender dan ooit op het witte doek te zien.

Perfect Days

Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. Winnaar van de prijs voor Beste Acteur tijdens het Filmfestival van Cannes.

Gerlach

Al meer dan een halve eeuw loopt boer Gerlach op de grond rond zijn houten huis onder de rook van Schiphol. Hij is de laatste kleine akkerbouwer uit zijn gebied die het boeren nog weet vol te houden. Met onnavolgbare humor, gepaard met een filosofische blik op de wereld blijft hij weerstand bieden aan dreigende onteigening, ziekte en klimaatverandering. Een poëtisch epos over een eigengereide boer die alle tegenwind van het leven met waardigheid trotseert. Winnaar van de Prijs voor Beste Nederlandse Documentaire op IDFA.

Il Boemo

Il Boemo is een weelderig historisch drama over de 18de-eeuwse musicus Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië en daar de meest gevierde componist van zijn tijd werd.