FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 december 2023

Ajax door winst tegen AEK Athene na winterstop verder in Conference League

Ajax vervolgt het Europese avontuur in de Conference League. De Amsterdammers moesten in de laatste groepswedstrijd winnen van AEK Athene en slaagde daar ook in. De ploeg van John van 't Schip won met 3-1.

In de laatste groepswedstrijd in de Europa League moest Ajax winnen om na de winterstop actief te blijven, weliswaar in de Conference League. Tegen AEK Athene kwamen de Amsterdammers al vroeg op voorsprong uit een corner die werd ingekopt door Chuba Akpom. Snel daarna stond het alweer gelijk na een mooie kopbal van Levi García. Toch pakte Ajax snel weer de leiding. Kenneth Taylor kon volledig vrij inschieten en zette de 2-1 op het scorebord.

In de tweede helft had Ajax de wedstrijd onder controle en maakte Akpom zijn tweede van de avond. De Engelse spits kreeg kansen op meer, maar hij faalde meerdere malen oog in oog met de keeper van AEK Athene. Door de overwinning is Ajax na de winterstop actief in de Conference League.

AZ uitgeschakeld in Conference League na nederlaag tegen Legia Warschau

AZ is donderdagavond uitgeschakeld in de Conference League. De Alkmaarders verloren met 2-0 bij Legia Warschau en eindigde daardoor derde in de groep.

Vooraf was de opdracht voor AZ duidelijk. De ploeg van Pascal Jansen moest winnen van Legia Warschau om na de winterstop nog actief te zijn in Europa. In de eerste helft kreeg AZ de eerste tik te verwerken nadat de Poolse ploeg net na het half uur op voorsprong kwam via Yuri Ribeiro.

Snel in de tweede helft kwam AZ ook nog eens met tien man te staan na een rode kaart van Bruno Martins Indi en werd duidelijk dat de Alkmaarse ploeg het niet zou redden tegen Legia Warschau. Tien minuten voor tijd besliste Blaz Kramer de wedstrijd definitief door raak te koppen na een prachtige voorzet.

EU opent onderhandelingen Moldavië en Oekraïne; Georgië kandidaatlid

De EU zal toetredingsonderhandelingen openen met Oekraïne en Moldavië, en heeft Georgië de kandidaatlidmaatschapstatus toegekend.

Dit meldt voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen vandaag op X (voorheen Twitter). Ze noemt het een "strategische beslissing die in de historie van onze Unie gegrift zal blijven".

Het proces van toetreding tot de EU bestaat grofweg uit drie fasen:

  1. Wanneer een land er klaar voor is, wordt het een officiële kandidaat voor het lidmaatschap.
  2. De kandidaat gaat over tot formele lidmaatschapsonderhandelingen, een proces dat de invoering van gevestigde EU-wetgeving omvat, voorbereidingen om deze op de juiste manier toe te passen en te handhaven, en de implementatie van gerechtelijke, administratieve, economische en andere hervormingen die nodig zijn om het land te laten voldoen aan de voorwaarden voor toetreding (de toetredingscriteria).
  3. Wanneer de onderhandelingen en de bijbehorende hervormingen naar tevredenheid van beide partijen zijn afgerond, kan het land lid worden van de EU.

AFM legt Rabobank miljoenen boete op

De AFM heeft Rabobank beboet wegens het structureel verstrekken van hypothecaire leningen die niet verantwoord waren, zo meldt RTL nieuws.

De bank zou vanaf 2019 tot in 2021 de regels hebben overtreden. Bij zogenaamde maatwerkhypotheken werden klanten onvoldoende beschermd en konden ze daardoor een groter bedrag lenen dan bij concurrenten. Het ontbrak hierbij volgens de AFM aan een voldoende zorgvuldige onderbouwing van de grotere leensom dan op basis van het inkomen verantwoord was.. Naast het onvoldoende beschermen van consumenten, is deze handelswijze ook concurrentievervalsend geweest.

De AFM kwam tot deze conclusie na een steekproefonderzoek en legt een boete op van €12 miljoen. De bank overweegt om bezwaar aan te tekenen tegen de boete, omdat het om slechts 8 dossiers zou gaan die niet aan de norm voldeden.

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 50

Het is geen overweldigende week, qua bioscoopreleases. Wellicht komt dat doordat de wat grotere titels vanaf volgende week de zalen gaan domineren. Er is deze week een echte kerstklassieker te zien, een vervolgfilm van Nederlandse bodem, een documentaire en drama uit Tsjechië, Italië, Japan en Duitsland.

De Tatta's 2

In De Tatta's 2 staat de familie Van Kampen opnieuw een grote verrassing te wachten. Ze hebben zich net lekker gesetteld tussen hun nieuwe vrienden, wanneer ze het bericht krijgen dat de Hollandwijk met sloop wordt bedreigd. Tot overmaat van ramp komt Eriks vader, de oppertatta, bij hen wonen en raakt alles wat de Tatta’s hebben opgebouwd volstrekt uit balans.

It's a Wonderful Life

It’s a Wonderful Life is dé ultieme kerstfilm, want schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end. James Stewart speelt de suïcidale George Bailey; beschermengel Clarence brengt de ongelukkige tot inkeer. Stewart was destijds de populairste Hollywoodster. In de donkere dagen voor kerst een hartverwarmende klassieker uit de gouden jaren van Hollywood, toen de studio's alles uit de kast trokken om het bioscooppubliek een feelgood gevoel te bezorgen. Nieuwe 4K-restauratie; het originele nitraatnegatief dreigde te vergaan, waarna Paramount besloot de 4K-restauratie in gang te zetten om het negatief van de geliefde klassieker te redden – nu scherper en stralender dan ooit op het witte doek te zien.

Perfect Days

Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. Winnaar van de prijs voor Beste Acteur tijdens het Filmfestival van Cannes.

Gerlach

Al meer dan een halve eeuw loopt boer Gerlach op de grond rond zijn houten huis onder de rook van Schiphol. Hij is de laatste kleine akkerbouwer uit zijn gebied die het boeren nog weet vol te houden. Met onnavolgbare humor, gepaard met een filosofische blik op de wereld blijft hij weerstand bieden aan dreigende onteigening, ziekte en klimaatverandering. Een poëtisch epos over een eigengereide boer die alle tegenwind van het leven met waardigheid trotseert. Winnaar van de Prijs voor Beste Nederlandse Documentaire op IDFA.

Il Boemo

Il Boemo is een weelderig historisch drama over de 18de-eeuwse musicus Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië en daar de meest gevierde componist van zijn tijd werd.

'Denazificatie en demilitarisatie nog steeds ons doel in Oekraïne', aldus Poetin

Vladimir Poetin hield zijn eerste 'jaarlijkse' persconferentie sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. De Russische president zei dat de doelstellingen van Ruslands ‘speciale militaire operatie’ in buurland Oekraïne nog steeds de ‘denazificatie’, ‘demilitarisering’ en ‘neutrale status’ van het land waren.

"Er zal vrede zijn als we onze doelen hebben bereikt", zei hij. Russische burgers konden net als de pers vragen doorbellen voor de president. Poetins laatste persconferentie was in 2021, hij heeft sinds de inval in Oekraïne beperkte interactie met de buitenlandse media.

Video's bewijzen dat Hamas jarenlang heeft getraind voor aanval van 7 oktober

Een coalitie van Palestijnse militante groepen onder leiding van Hamas heeft jarenlang video's van hun jaarlijkse oefeningen op social media geplaatst. Wie deze filmpjes bekijkt ziet dat de oefeningen vrijwel identiek zijn aan de gebruikte tactieken van Hamas bij de bloedige aanval op Israël op 7 oktober.

 0:00 Hamas militaire training

 1:42 Doorbreken van hekwerken

 2:23 Overvallen op IDF-bases

 3:58 Gijzeling

 4:36 Konvooien vrachtwagens 

VS: Tesla roept 2 miljoen e-cars terug vanwege crashes tijdens gebruik autopilot

Tesla roept bijna alle in de VS verkochte voertuigen terug, om de software te updaten en een defect systeem te repareren dat ervoor moet zorgen dat bestuurders opletten bij het gebruik van Autopilot. Het gaat om ruim 2 miljoen Tesla's. 

De terugroepactie komt na een twee jaar durend onderzoek door de National Highway Traffic Safety Administration naar een reeks crashes, waarvan sommige met een dodelijke afloop, die plaatsvonden terwijl het gedeeltelijk geautomatiseerde rijsysteem Autopilot in gebruik was. Tussen juni 2022 en juni 2023 waren er 17 dodelijke ongelukken waarbij Tesla’s in de Autopilot-modus betrokken waren.

Meerderheid Tweede Kamer stemt voor afschaffen eigen risico

De nieuwe Tweede Kamer wil zo snel mogelijk af van het eigen risico bij de ziektekostenverzekering. Een motie van de SP en de Partij voor de Dieren waarin deze wens wordt uitgesproken, kreeg steun van een meerderheid.

Volgens de partijen is het verplichte eigen risico van 385 euro per jaar voor een op de vier Nederlanders reden om zorg te mijden. Dat is een probleem dat niet kan wachten totdat er een nieuw kabinet zit, vinden de fractieleiders Jimmy Dijk en Esther Ouwehand. Meer hierover bij Skipr

Werkstraf Apeldoorner voor opruiing op X aan adres voormalig staatssecretaris

De politierechter veroordeelt een 52-jarige man uit Apeldoorn voor opruiing via Twitter (tegenwoordig X). De man moet een taakstraf van 60 uur uitvoeren, waarvan 30 uur voorwaardelijk. 

De man plaatste op 11 maart 2023 een bericht op het platform Twitter dat was gericht aan het adres van voormalig staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media). Volgens het Openbaar Ministerie maakte de man zich hiermee schuldig aan opruiing en daarom vervolgde het OM de man voor deze verdenking. De man verklaarde tijdens zijn rechtszaak dat hij reageerde op een discussie op Twitter. Zijn bericht was niet opruiend bedoeld, maar werd volgens hem kennelijk door andere personen wel als opruiend opgevat.

Oordeel politierechter
De officier eiste een celstraf van 4 weken waarvan 2 weken voorwaardelijk. De politierechter komt tot een andere straf. Volgens de politierechter spoort de man met het schrijven van het bericht andere personen aan tot geweld en onderschat hij de kracht van zijn tweet. De rechter oordeelt dat de man zich hiermee schuldig maakt aan opruiing en direct moet voelen dat zijn tweet echt niet door de beugel kan. Ze vindt een gevangenisstraf niet passend en legt daarom een taakstraf op van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 2 jaar. Dit is een stok achter de deur, zodat de man in de toekomst beter nadenkt voordat hij een bericht op social media plaatst.

Duitse regering wil stoppen met het over laten komen van imams uit Turkije

De Duitse overheid wil geleidelijk stoppen met het sturen van imams van Turkije naar Duitsland.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte in Berlijn bekend dat er een overeenkomst was bereikt met de Turkse religieuze autoriteit Diyanet en de islamitische vereniging Ditib. Er zijn momenteel 1.000 imams vanuit Turkije in Duitsland aan het werk. In de toekomst zullen in Duitsland honderd imams per jaar worden opgeleid en zal de inzet van Turkse geestelijken geleidelijk aan worden verminderd. Deze opleiding van imams zou uit drie pijlers moeten bestaan: Duitse lessen, islamitische religieuze leringen en de Duitse geschiedenis en sociaal-politieke waarden.

Het sturen van imams vanuit Turkije is al jaren controversieel omdat zij als Turkse staatsfunctionarissen de instructies uit Ankara opvolgen. Bovendien preken ze over het algemeen geen Duits.

EU geeft bevroren miljarden vrij voor Hongarije, smeergeld voor Orban?

De Europese Commissie geeft tien miljard euro aan bevroren EU-middelen voor Hongarije vrij - ondanks aanhoudende kritiek op de rechtsstaat in het land. De Brusselse autoriteit rechtvaardigt de stap door te stellen dat Hongarije aan de noodzakelijke eisen heeft voldaan. Andere begrotingsfondsen voor in totaal bijna twaalf miljard euro en miljarden aan steun voor het coronavirus blijven geblokkeerd.

EU-commissaris voor Justitie Didier Reynders verklaarde dat Hongarije met de meest recente justitiële hervormingen aan alle overeengekomen eisen had voldaan en dat er nu voldoende garanties waren dat de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in Hongarije versterkt kan worden genoemd. Het besluit van woensdag betekent niet dat Hongarije klaar is met de hervormingen. De situatie zal nauwlettend in de gaten worden gehouden en er zal tijdig worden gereageerd als er tegenslagen zijn.

Geeft Hongarije zijn dwarsliggen nu op?
Er wordt nu reikhalzend uitgekeken of het vrijgeven van de fondsen effect zal hebben op de blokkade waarmee de Hongaarse premier Viktor Orban dreigt tijdens de komende EU-top. Tijdens de top in Brussel op donderdag en vrijdag willen de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie een besluit nemen over de start van de EU-toetredingsonderhandelingen met Oekraïne. Tijdens de bijeenkomst zal ook de langetermijnbegroting van de EU voor de periode 2021 tot 2027 worden besproken. Hongarije heeft echter gedreigd een veto uit te spreken over beide onderwerpen.

's Avonds herhaalde Orban zijn scepsis over de toetreding van Oekraïne tot de EU. "Ons standpunt is duidelijk. Wij steunen geen snelle toetreding van Oekraïne tot de EU", verklaarde de premier op Facebook. Zo'n stap "zou onvoorspelbare gevolgen hebben en noch de belangen van Hongarije noch die van de Europese Unie dienen", zei hij eerder tegen Orban in het parlement in Boedapest.

De afgelopen dagen had Orban betoogd dat het voorstel van de Europese Commissie voor de start van de toetredingsonderhandelingen niet verenigbaar was met een besluit van de top in juni 2022. Hij zinspeelde op het feit dat de Brusselse autoriteit aanbeveelt om te beginnen ondanks het feit dat nog niet volledig is voldaan aan de hervormingsvereisten. In het besluit van de top staat echter dat pas tot verdere stappen in het toetredingsproces mag worden besloten als "volledig aan al deze voorwaarden is voldaan". Dit ondanks het feit dat de start van toetredingsonderhandelingen met de EU een symbolische stap zou zijn, aangezien de besprekingen waarschijnlijk vele jaren in beslag zullen nemen en de toetreding van Oekraïne voor het einde van de Russische aanvalsoorlog vrijwel onmogelijk is. Hij beschreef het voorstel van de Commissie over de ontwerpbegroting als niet substantieel, onevenwichtig en onrealistisch.

Uiteindelijk bleef het onduidelijk of Orban alleen de druk wilde opvoeren om de bevroren subsidies voor zijn land te krijgen. Sommige EU-diplomaten denken dat dit mogelijk is, terwijl anderen erop wijzen dat Orban onlangs beweerde dat hij niet zou terugkrabbelen in de kwestie Oekraïne, zelfs niet na het vrijgeven van fondsen.

'Smeergeld voor de vriend van Poetin'
Het Europees Parlement uitte scherpe kritiek op het besluit van de EU-Commissie. De groene Europarlementariër Daniel Freund zei: "Ursula von der Leyen betaalt vandaag het grootste bedrag aan smeergeld in de geschiedenis van de EU - tien miljard euro - aan de autocraat en Poetin-vriend Viktor Orban." 

De EU Commissie, aan de andere kant, zei: Als je jezelf niet kwetsbaar wilt maken, moet je niet doorgaan met het achterhouden van de tien miljard euro na de recente Hongaarse hervormingen. Het is vervelend dat de beslissing nu vlak voor de EU-top van aanstaande donderdag en vrijdag moet worden genomen en dat nu de indruk wordt gewekt dat er een verband zou kunnen zijn met dwarsliggerij van de Hongaarse premier.

De EU had de fondsen van in totaal ongeveer 22 miljard euro geblokkeerd uit bezorgdheid dat er te weinig werd gedaan om corruptie te bestrijden en de rechtsstaat te handhaven onder premier Orban. De EU-Commissie beschuldigt Hongarije er al jaren van dat het de EU-normen en fundamentele waarden ondermijnt. De autoriteit heeft een aantal inbreukprocedures ingeleid en Hongarije meerdere keren voor het Europees Hof van Justitie gedaagd.

FOK! Wat een weer: op de meeste plaatsen droog

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend is het overwegend bewolkt met in de Limburgse heuvels eerst nog kans op mist. Later kan in het westen de zon af en toe doorbreken maar kan daar ook een enkele bui vanaf zee binnendrijven. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Vanmiddag is er veel bewolking maar af en toe is ook de zon even te zien. Het blijft op de meeste plaatsen droog, alleen in het westen kan er mogelijke een lichte bui van zee binnendrijven. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C, bij een zwakke tot matige (noord)westenwind. Later draait de wind naar zuidwest.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en gaat er van het westen uit op steeds meer plaatsen wat lichte regen of motregen vallen. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig.

Komende nacht valt er eerst af en toe lichte regen of motregen. In de loop van de nacht trekt de neerslag oostwaarts weg en wordt het weer droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. Boven land is de wind zwak tot matig uit het zuidwesten. Langs de kust is de wind matig uit een westelijke richting.

Tot morgen!

                   


De avond valt in Maastricht (Foto: Pukeko)
De avond valt in Maastricht (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

De beste sekstrends van 2023

Wil je de slaapkamer wat spannender maken en je sterker voelen terwijl je bezig bent? Natuurlijk ben je dat. Het goede nieuws is dat seksueel welzijn de basis zal zijn van waaruit alle toekomstige sekstrends voortkomen – en dat zien we graag. Volgens experts zullen we in 2023 een voortdurende verschuiving zien in de houding ten aanzien van flexibeler en ruimdenkender zijn als het gaat om ons seksleven, en wordt dat niet verdomd tijd? Deskundigen zijn van mening dat deze nieuwe seksuele bevrijding tot uiting zal komen in het normaliseren van seksuele handelingen, verlangens en houdingen die voorheen onopgemerkt of onuitgesproken bleven. Hieronder noemen we deze sekstrends! 

Geen penetratie 

Aangezien 40-60% van de vrouwen masturbeert, en slechts 18% (!) van de vrouwen een orgasme kan krijgen door penetrerende seks, is het geen wonder dat we een golf van niet-penetrerende praktijken zien. Aanraken, kussen, plagen en wrijven maken allemaal deel uit van de ‘buitenbaan’ en zijn een essentiële vorm van plezier en seksueel welzijn. Sterker nog, 45% van de Britten vindt het gemakkelijker om een orgasme te bereiken als ze masturberen; 56% van hen ziet het als een belangrijk onderdeel van hun seksuele ervaring. Daarom wordt seks zonder penetratie met bijvoorbeeld een penisverlengende penissleeve steeds populairder over de hele wereld! 


Anale masturbatie

We hebben begrepen dat 2023 helemaal draait om zelfliefde en zelfonderzoek, dus het is geen verrassing dat het verkennen van alle delen van het lichaam steeds meer geaccepteerd wordt - en dat is waar anale masturbatie om de hoek komt kijken. Dus hoe doe je dat precies? Er zijn veel manieren om deze nieuwe arena van plezier te verkennen; beginners hebben het gereedschap al bij de hand (letterlijk), omdat het gebruik van een gesmeerde vinger een geweldige manier is om te beginnen met oefenen. Eenmaal comfortabeler is het gebruik van seksspeeltjes voor anale masturbatie de volgende stap - iets dat we dit jaar nog veel vaker zullen zien. 


Wederzijdse masturbatie

Hoewel traditionele seks met je partner een beproefde vorm van intimiteit is, is er iets wellustigs aan het 'kijk maar niet aanraken'-aspect van wederzijdse masturbatie. Pak een speeltje zoals een cockring voor langdurige erecties voor jezelf en laat je partner een eigen seksspeeltje gebruiken terwijl jullie allebei genieten van de show - en van de sensaties. Probeer elkaar aan te kijken, staand of knielend, zoals je zelf wilt; Deze houding biedt niet alleen de beste visuele mogelijkheden, maar je bevindt je ook in de perfecte positie voor knuffels tijdens het masturberen. Luister naar elkaars hijgen, kreunen en zelfs brullen terwijl je een orgasme bereikt dat de hele ervaring intensiveert en de verbinding verdiept.


Praise kink

Je hebt waarschijnlijk wel eens last van blozen als je een compliment krijgt, toch? Maar wat als je een fysieke reactie ervaart in andere delen van je lichaam? Praise kinks – met meer dan 510 miljoen views op TikTok onder de hashtag  #praisek1nk, zal de rest van het jaar een groeiende trend zijn. De kink omvat het opgewonden raken door complimenten, bevestiging en algemene lof, vóór of tijdens de seks. Hoe graag de meeste mensen ook complimenten ontvangen, iemand met een praise kink zal er seksueel opgewonden van raken.


Loslopende katten brengen wereldwijd de biodiversiteit in gevaar

Volgens een onderzoek hebben vrij rondlopende katten een zeer breed scala aan prooien en brengen ze op veel plaatsen de biodiversiteit in gevaar. Uit de analyse van ontlastingsmonsters blijkt bijvoorbeeld dat huiskatten willekeurige roofdieren zijn die in wezen elk type dier eten dat ze in elk levensstadium kunnen vangen, legt het onderzoeksteam uit in het tijdschrift ‘Nature Communications’.

Vrij rondlopende katten behoren tot de meest problematische invasieve soorten ter wereld, legde de groep onder leiding van wetenschapper Lepczyk van de Auburn University in de Amerikaanse staat Alabama uit. Het team nam meer dan 500 onderzoeken op in een meta-analyse. In totaal worden er wereldwijd ruim 2.000 soorten prooien geregistreerd. Er zijn slechts enkele analyses uit Afrika en delen van Eurazië en Zuid-Amerika. Bovendien zijn ongewervelde dieren ondervertegenwoordigd omdat ze slechts in beperkte mate in fecale monsters kunnen worden gedetecteerd.

Katten bedreigen de biodiversiteit
Volgens de onderzoekers is het hoge aandeel bedreigde diersoorten zorgwekkend . Katten worden al in verband gebracht met het uitsterven van talloze soorten vogels, zoogdieren en reptielen. 347 (17 procent) van de soorten die voor het huidige onderzoek zijn geregistreerd, staan op de IUCN Rode Lijst van Bedreigde Soorten, aldus het rapport.

Katten leven op elk continent behalve Antarctica en zijn geïntroduceerd op honderden eilanden, waardoor ze een van de meest wijdverspreide diersoorten op aarde zijn. En het is niet alleen hun dieet dat de biodiversiteit bedreigt: ze brengen ziekten over op wilde dieren, en ze beïnvloeden en verdringen ook talloze soorten, zoals het team van Lepczyk uitlegt. Er zijn dringend meer maatregelen en initiatieven nodig om de impact van wilde katten te verminderen.

Huis van Afgevaardigden maakt weg vrij voor formeel afzettingsonderzoek Biden

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, gedomineerd door de Republikeinen, heeft het lopende afzettingsonderzoek tegen president Biden formeel goedgekeurd.

De Republikeinen stemden unaniem voor een overeenkomstig wetsvoorstel, de Democraten tegen. De oppositie beschuldigt Biden ervan betrokken te zijn bij de controversiële buitenlandse transacties van zijn zoon Hunter. De president wijst dit af, de Democraten spreken van een politieke actie–met het oog op de volgende presidentsverkiezingen, waarvoor Biden zich graag weer kandidaat zou willen stellen.

Een afzettingsonderzoek tegen Biden was medio september al bevolen door de toenmalige voorzitter van het Republikeinse Huis, McCarthy. In de plenaire vergadering van de Kamer heeft hierover echter nooit een stemming plaatsgevonden. De Republikeinen hebben dit nu goedgemaakt om het lopende onderzoek een stabielere juridische basis te geven – dit met het oog op het dagvaarden van getuigen en het opvragen van documenten.

Random Pics van de Dag #1128

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Yesilgoz zet Tweede Kamer op zijn kop: 'Pas op de plaats met spreidingswet'

Tijdens het debat over de verkiezingsuitslag is er ophef ontstaan vanwege een motie van Dilan Yeşilgöz (VVD), waarin het demissionaire kabinet en de Eerste Kamer worden opgeroepen om een pauze in te lassen met betrekking tot de spreidingswet, die de verdeling van asielzoekers over het hele land regelt. Ze werd hierin gesteund door de PVV, NSC en BBB, een motie ingediend. Frappant is dat ze door deze motie in te dienen haar eifen VVD -staatssecretaris Eric van der Burg voor de bus gooide, hij heeft met veel pijn en moeite de spreidingswet door de Tweede Kamer heengekregen.

Andere partijen in de Tweede Kamer reageerden furieus en verbaasd op de motie, aangezien de wet al is goedgekeurd door de vorige Tweede Kamer en momenteel wordt behandeld door de Eerste Kamer. De partijen die aan het onderhandelen zijn tijdens de formatie willen echter dat de Eerste Kamer de wet pas behandelt nadat de formatie is afgerond. Rob Jetten, de leider van D66, noemde de oproep van de onderhandelende partijen 'een aanslag op de rechtsstaat' en uitte zijn frustratie in de Kamer. 'Dit is ontoelaatbaar en het getuigt van gebrek aan respect voor de Eerste Kamer', verklaarde hij. Hij vond steun bij de SGP, die ook vraagtekens plaatste bij deze manoeuvre.

Frans Timmermans, (PvdA-GroenLinks) wil dat het kabinet een reactie geeft op deze motie, aangezien het ook een oproep is aan het demissionaire kabinet. De reactie zou eigenlijk van staatssecretaris Van der Burg moeten komen. Daarom heeft VVD-leider Yeşilgöz besloten om de stemming over de motie voorlopig uit te stellen.

Ook burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, was woensdag aanwezig bij het debat over de verkiezingsuitslag. 'Mijn eerste schok was dat de motie überhaupt werd ingediend. Met de motie is er sprake van beïnvloeding van de Tweede Kamer richting de Eerste Kamer. Dit ontkent opnieuw de urgentie van de situatie', aldus de burgemeester. Dit betekent volgens hem dat hij niet meer weet wat hem morgen in Ter Apel te wachten staat. Dit zet het hele land op slot.

Er zijn wel tijdelijke opvanglocaties elders, maar andere gemeenten geven geen toestemming om die locaties te blijven gebruiken, aldus de bestuurder van Westerwolde. De Inspectie Justitie en Veiligheid concludeerde vorige week dat de opvangsituatie in Ter Apel "onveilig en onhoudbaar" is.

Mark Rutte publiceerde later op de avond een brief waarin hij stelt dat het kabinet achter de spreidingswet staat.

Trump lanceert nieuwe NFT's 'The Mugshot Edition', bonus bij aankoop van alle 47

De voormalige president Donald Trump heeft een serie NFT's (digitale ruilkaarten) uitgebracht die $99 per stuk kosten en iedereen die ze alle 47 koopt krijgt een fysieke kaart met een stukje van het "onbetaalbare" marineblauwe kostuum waarmee hij op zijn muggshot staat afgebeeld en wordt uitgenodigd voor een galadiner in Mar-a-Lago. De kosten voor zo'n totaal pakket NFT's, stukje stof van zijn kostuum en een diner in Florida komt op bijna $5.000.

Volgens een door Trump ingesproken advertentie is het kostuum wat hij droeg op zijn mugshot "het meest historisch belangrijke artefact in de geschiedenis van de Verenigde Staten".

Trump was de eerste president van wie een mugshot werd genomen toen hij in augustus van dit jaar werd gearresteerd in Fulton County, Georgia, op beschuldiging van verkiezingsinmenging.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.