Uitslag FC Utrecht - Ajax

FC Utrecht heeft in een krankzinnige wedstrijd het degradatieduel tegen Ajax gewonnen. De hekkensluiter versloeg de nummer 16 van de ranglijst met 4-3.

In de eerste helft waren er voor beide ploegen weinig kansen te noteren. Ajax had wat meer balbezit maar op een schot van Hlynsson dat net naast ging was het niet echt gevaarlijk. Redelijk uit het niets kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong toen Flamingo met een fraaie volley de 1-0 scoorde.

Vlak na rust werd de score verdubbeld door een doelpunt van Van der Hoorn. Zijn kopbal leek nog gekeerd te worden door Gorter maar de bal bleek net over de lijn. Op het moment dat de wedstrijd beslist leek keerde Ajax plotseling de wedstrijd om en vijf minuten later stond het alweer gelijk. Beide doelpunten werden gemaakt door Hlynsson.

Na een uur kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong toen Bergwijn een penalty raak schoot. Lang kon het niet van de voorsprong genieten want een paar minuten later was het invaller Toornstra die Utrecht weer langszij bracht. Nadat de wedstrijd even stil lag na een gegooid bekertje was Ajax niet scherp bij de hervatting. Sutalo verspeelde onnodig de bal en uit de daarop volgende aanval scoorde Fraulo de winnende treffer.