Ajax ontslaat technisch directeur Mislintat

Ajax heeft per direct afscheid genomen van technisch directeur Sven Mislintat. Het besluit kwam na urenlang overleg volgend op het bij een 0-3 stand gestaakte duel met Feyenoord afgelopen middag.

"Diverse pogingen om het bredere draagvlak te herstellen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid en dat leidt tot onrust in en rond de club, ook door de teleurstellende prestaties", aldus interim-directeur Jan van Halst in een verklaring. "Sven heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet voor Ajax, daarvoor zijn we hem dankbaar. Het is nu in het belang van de club om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg weer omhoog te vinden."

Mislintat trad op 19 mei in dienst van Ajax en was verantwoordelijk voor de aanstelling van trainer Maurice Steijn en kocht voor 110 miljoen aan nieuwe spelers, van wie de meesten teleurstellend presteren. Daarnaast verkocht hij ook voor meer dan 150 miljoen aan spelers. Een paar dagen geleden werd bekend dat er tegen hem een extern onderzoek loopt wegens belangenverstrengeling bij transfers. Ajax benadrukt dat dit ontslag los staat van dat onderzoek.