Uitslag RKC - AZ

AZ is ook nog foutloos in de eredivisie. Nadat het vorige week ruim won van Go Ahead Eagles werd vandaag RKC verslagen. Nadat de ploeg van Pascal Jansen op achterstand kwam, won deze uiteindelijk nog vrij gemakkelijk met 1-3 van de Waalwijkers.

AZ was de eerste de betere ploeg en kreeg ook kansen, maar bij rust keken de Alkmaarders tegen een achterstand aan. Nadat de bal tegen de hand van Dani de Wit kwam, legde de scheidsrechter de bal op de strafschopstip, waarna die werd benut door Michiel Kramer.

Tien minuten na rust stond het alweer gelijk na een doelpunt van de Griekse spits Vangelis Pavlidis. Snel na de gelijkmaker maakte De Wit van dichtbij 1-2 na een assist van Pavilidis. Tien minuten voor tijd maakte de Griekse aanvalsleider zijn tweede van de middag en zorgde daarmee voor de zege van AZ.