Zweden klopt titelverdediger VS op WK na strafschoppen

De Verenigde Staten zijn uitgeschakeld op het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. De winnaar van de laatste twee edities verloor na strafschoppen van Zweden.

Gedurende de eerste helft waren de beste kansen voor de Amerikanen, maar zij troffen een uitblinkende doelvrouw Zecira Musovic. Ze keerde o.a tot twee keer toe een hard schot van Trinity Rodman. Ook Lindsey Horan was dicht bij een doelpunt maar haar kopbal raakte de lat.

Ook in de tweede was de VS de bovenliggende partij. Horan kreeg een goede kans maar wederom stond Musovic in de weg. In de slotfase was er toch nog een kans voor Zweden Jakobsson schoot in de armen van Naeher. Vlak voor tijd kreeg Alex Morgan nog een goede mogelijkheid maar Mosovic redde weer.

Nadat ook in de verlenging niet werd gescoord moesten strafschoppen de beslissing brengen. De eerste vijf gingen raak en daarna was Nathalie Bjorn de eerste die miste. Vervolgens gingen ook de penalties van Megan Rapinoe, Rebecka Blomqvist en Sophia Smith mis waardoor het nog steeds gelijk op ging. Toen Kelley O'Hara miste kon Lina Hurtig haar land naar de volgende ronde schieten. Naeher leek de bal uit de goal te tikken, maar na het bekijken van de VAR-beelden bleek de bal toch net over de doellijn te zijn gestuiterd.