Oranjevrouwen beginnen WK voetbal met overwinning tegen Portugal

De Nederlandse dames zijn het WK voetbal uitstekend begonnen. In de eerste groepswedstrijd tegen Portugal won Oranje met 1-0 dankzij een rake kopbal van Stefanie van der Gragt.

Het Nederlands elftal nam het in Nieuw-Zeeland op tegen Portugal. Oranje begon onder bondscoach Andries Jonker in een 3-5-2 opstelling en had gedurende de eerste helft de voledige controle tegen Portugal, maar kon weinig kansen creëren vanuit open spel. Vanuit de corners was Nederland wel gevaarlijk en daaruit kwam het ook tot scoren. Na dertien minuten kopte Stefanie van der Gragt de 1-0 binnen uit een corner van Sherida Spitse. Jill Roord moest vanuit een corner de 2-0 binnenkoppen, maar van zeer dichtbij kopte ze over, waardoor Nederland met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft was Portugal wat sterker dan in de eerste helft en was er meer dreiging, maar Nederland kwam nooit in de problemen tegen de Portugese dames en Danielle van der Donk kon snel in de tweede helft de 2-0 op het scorebord zetten. De nummer tien van het Nederlandse team kreeg de bal gelukkig voor de voeten en kon vrij inschieten, maar stuitte op de Portugese doelvrouw.

Nederland won uiteindelijk met 1-0 en gaat samen met Amerika aan de leiding in hun groep. In de volgende wedstrijd neemt Oranje het op tegen de Verenigde Staten en krijgen we een herhaling van de finale van het afgelopen WK, toen was Amerika te sterk voor het Nederlands team.