Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 29

Het is Barbenheimer-week! Je keuzes deze week zijn: ga je eerst naar Barbie en daarna naar Oppenheimer, of eerst naar Oppenheimer en dan naar Barbie?

Oppenheimer

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. 

Barbie

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Barbie is een film van de voor een Oscar genomineerde schrijver/regisseur Greta Gerwig met in de hoofdrollen de voor een Oscar genomineerde acteurs Margot Robbie en Ryan Gosling als Barbie en Ken, en daarnaast America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman en Will Ferrell.

Small, Slow But Steady

Keiko is een jonge vrouw met een gehoorbeperking en maar één droom: professioneel bokser worden. Ondanks de grote uitdaging spendeert ze elke vrije minuut in de ring, waar ze dankzij haar toegewijde coach haar mannetje staat. Maar wanneer haar vertrouwde boksclub dreigt te sluiten vanwege de pandemie en de kwakkelende gezondheid van haar coach, maakt een angst zich meester van Keiko. Haar grootste obstakel blijkt niet haar volgende gevecht, maar om zichzelf en haar drijfveer te begrijpen.

The Great Silence

De 29-jarige Alma leidt een rustig leven in een klooster waar ze op het punt staat haar eeuwige geloften als non af te leggen. Het leven krijgt opeens een andere wending als haar broer na vele jaren zijn gezicht weer laat zien en zijn deel van hun vaders erfenis opeist. Hoewel de kerkelijke ceremonie in aantocht is, zal Alma eerst haar verleden en een verdrongen trauma onder ogen moeten komen.

Juniper

Sam (17), een rebelse depressieve tiener, moet noodgedwongen voor zijn vervreemde oma Ruth zorgen. Gebonden aan haar rolstoel en overspoeld door herinneringen aan haar tijd als oorlogsfotografe grijpt ze naar de fles. Langzaam maar zeker komen de twee ondanks Ruth’s woede-uitbarstingen en hun moeilijke karakters dichter tot elkaar. Met hun nieuw ontstane band bloeien ze allebei op en beteren ze zichzelf, tot de tijd ze inhaalt en ze de realiteit onder ogen moeten zien.

L'Envol

Normandië, 1919. Juliette groeit op met haar vader Raphaël, een soldaat die de Eerste Wereldoorlog heeft overleefd. Tijdens een zomer ontmoet ze als klein meisje een jongen van haar eigen leeftijd, Jean, een rijke erfgenaam die gepassioneerd is door de opkomst van de luchtvaart. Tussen deze twee dromerige kinderen wordt een geheime band gesloten die tijd en tragedies zal weerstaan

El Castigo

Ana zit achter het stuur. Naast haar zit Mateo, haar man. Samen rijden ze door het bos. De spanning in de auto is om te snijden. Mateo smeekt haar terug te keren, maar Ana rijdt verder. Na twee lange minuten keert ze uiteindelijk om. Op de plaats waar ze hun zoon Lucas achterlieten, vinden ze alleen zijn petje. Wat bedoeld was als een straf, draait al snel uit op een nachtmerrie voor de ouders. Een golf van opgekropte reflecties, beschuldigingen en ongemakkelijke waarheden komt naar boven. In een doorlopende scène van net geen anderhalf uur volgen we Ana en Mateo, terwijl hun huwelijk langzaam uit elkaar valt.

Juf Roos: Op Reis naar de Regenboog

Ga je mee op vakantie met Juf Roos? In haar tweede bioscoopfilm gaat de populaire juf! - bekend uit de gelijknamige RTL4 serie - samen met haar buurjongen Gijs op zoek naar de kleuren van de regenboog. Uiteraard zit de film opnieuw vol vrolijke, bekende kinderliedjes.