NBA: Nuggets na 47 jaar eindelijk kampioen

De basketballers van de Denver Nuggets hebben zich na 47 jaar éindelijk voor het eerst mogen laten kronen tot kampioen van de Noord-Amerikaanse competitie NBA. In de eigen Ball Arena in Denver rekenden de Nuggets in het vijfde duel af met de Miami Heat.

De Nuggets hadden de eerste, derde en vierde wedstrijd al gewonnen en stonden zo op matchpoint. Miami maakte het de thuisploeg echter bepaald niet makkelijk: 22-24 in het eerste kwart en met een 22-27 kwart nam de Heat halverwege een kleine voorsprong. Die raakten ze in Q3 wel weer kwijt, waarna de Nuggets halverwege het vierde kwart met een mooie run op 83-76 kwamen.

Miami gaf niet op, hoewel het vooral allemaal van Jimmy Butler moest komen. Die was aanvankelijk niet echt op dreef, maar ineens kwamen de laatste dertien punten voor Miami allemaal van hem. Het was in een spannende slotfase echter nét niet genoeg: Bruce Brown bracht de Nuggets op 90-89 en via vrije worpen van Kentavious Caldwell-Pope en Brown werd de wedstrijd met 94-89 gewonnen en kon het feest losbarsten.