FC Antwerp kampioen van Belgie na bizarre slotfase

FC Antwerp is voor het eerst in 66 jaar weer kampioen van Belgie geworden. De ploeg van trainer Mark van Bommel bleef uiteindelijk Racing Genk en Union St.Gilles, die beide op een gegeven moment ook de titel leken te grijpen, voor.

FC Antwerp begon als koploper aan de laatste speelronde maar het had evenveel punten als Union en slechts één punt meer dan Genk. Genk nam het in eigen huis op tegen Antwerp terwijl Union thuis speelde tegen Club Brugge. Vlak voor rust viel het eerste doelpunt, Genk kwam op voorsprong dankzij Toluwalase Arokodare en nam zo ook de virtuele koppositie over. Lang duurde deze vreugde echter niet, vlak na rust zorgde Adingra ervoor dat Union op voorsprong kwam en zo de landstitel naar hun verschuifde.

Met een voorsprong voor Union wist Antwerp dat het moest winnen en het bracht de spanning dan ook terug toen Kerk de gelijkmaker scoorde. Alle hoop op de landstitel leek echter te vervliegen toen Bryan Heynen Genk weer op voorsprong zette. Alles wees erop dat titel naar Union ging maar vlak voor tijd scoorde Club Brugge de gelijkmaker, weg titel voor Union en Genk weer op pole-position.

Diep in de blessuretijd kwam het toch nog goed voor Antwerp, aanvoerder Alderweireld schoot zijn ploeg naar de gelijkmaker en daarmee de titel. Club Brugge won uiteindelijk nog met 1-3 van Union waardoor achter Antwerp Genk nog tweede werd.